Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

MT könyve

Elnök,2016.05.05 21:50

sak az Európai Uniós kötelezettségek mentén módosulna a joganyag
a.) Kompenzáló pihenőidő
Az Mt. láthatóan csupán néhány ponton fog módosulni, az egyik ilyen terület az un. kompenzáló pihenőidő területe. A módosítás célja a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól szóló 2003/88/EK irányelv 17. cikk (2) bekezdésével való összhang megteremtése. Erre tekintettel, amennyiben a munkavállaló számára tizenegy óránál kevesebb egybefüggő pihenőidőt biztosított a munkáltató, ezen rövidebb napi pihenőidőt követő beosztás szerinti munkavégzését követő napi pihenőidejének és a rövidebb pihenőidőnek együttesen legalább huszonkét órának kell lennie, a tizenegy óránál rövidebb pihenőidő kompenzálásaként. A két egymást követően beosztott napi pihenőidők együttes tartamának meghatározásakor, a tizenegy óránál kevesebb egybefüggő pihenőidő tartamát és ezen rövidebb napi pihenőidőt követő a munkavállaló beosztás szerinti munkavégzését követő napi pihenőidő tartamát kell figyelembe venni.
b.) Várandósság esetén a felmondás visszavonhatósága (Mt.65.§(5)
A várandósság az Mt.65.§ (3) (a) bekezdése alapján felmondási tilalmat jelent. Ennek feltétele az, hogy az érintett munkavállaló a várandósság tényét a munkáltatóval közölje. Tekintettel arra, hogy az Alkotmánybíróság a 17/2014. (V.30.) AB határozatban megsemmisítette az előzetes közlés követelményét, így előállhat az a helyzet, hogy a munkáltató a felmondási tilalom alatt álló munkavállalója munkaviszonyát úgy szünteti meg jogellenesen, hogy a felmondási tilalomról nem is tud. Az érintett munkavállaló ugyanis a várandósságát elvben akár a munkaügyi perben is bejelentheti (bár ez más alapelveket sértene). A munkáltató a hatályos Mt. alapján ugyanakkor nem jogosult a felmondás egyoldalú visszavonására, hiszen az az Mt.15.§ (4) bekezdése alapján csak a címzett hozzájárulásával módosítható vagy vonható vissza. A törvénymódosítás lehetővé tenné a felmondás egyoldalú, írásbeli visszavonását a tájékoztatást követő 15 napon belül.
c.) Férfiak és nők egyenlő bánásmódja (Mt.65.§(6)
Megszünteti a jogalkotó továbbá az anya és az apa közötti különbségtételt abban az esetben, amennyiben a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadságot mindkét szülő igénybe veszi. Jelenleg ebben az esetben ugyanis a felmondási védelem csak az anyát illeti meg (Mt.65.§(6).

csalás 2

Elnök,2016.05.05 21:43

Jöjjenek hát ezek a technikák: a vagyonőrök alkalmi munkavállalóként vannak foglalkoztatva, amely előírja a napi bejelentést. A történetünk főszereplőjeként jelzett cégnél a napi bejelentés és az ehhez tartozó munkaszerződések hónap végén egyszerre kerülnek aláírásra. Ez önmagában azt jelenti hogy itt nem történik semmilyen hivatalos bejelentés sem az adóhatóság, sem a munkaügyi hatóságok felé csupán arról szól ez a színjáték, hogy a vagyonőrök megnyugodjak, hogy be vannak jelentve a közvetítőnek pedig el lehet mondani, hogy azok a járulékok amelyeket ezek után befizetett a cég, mint az együttműködés objektív költség tényezője a levonásra került a jutalékából. Ha az a szerencsétlen helyzet áll elő hogy a szervezőember valamelyest rálát történetünk hősének más üzleti kapcsolataira is, akkor könnyen kiderülhet hogy az alvállalkozóként kiadott szolgáltatási számlái milyen mértékben vannak túlárazva a valósághoz képest. Lassan eljutunk ahhoz a megállapításhoz hogy tulajdonképpen történetünk hőse egy egyszerű pénzmosoda, amely üzleti hasznát az elcsalt adókból és járulékokból szerzi. Joggal merül fel ismét annak a kérdése hogy mennyire felelős a fővállalkozó vagyonvédelmi cég egy ilyen helyzet kialakulásáért. Nyilván tudnia kell arról hogy az eleve piaci ár alatt vállalt szolgáltatás, főleg úgy hogy a vagyonőröknek a kifizetendő bére megvan határozva egyértelműen adócsalást fog eredményezni.

Vajon lehet-e fontos az üzleti haszon vagy a havi túlélés annyira, hogy hogy már a mindenbe bele látó szervezőt is be kelljen ahhoz csapni hogy a megálmodott nyereség meglegyen? Vajon vizsgálta el annak a kockázatát a egy ilyen bizalmi ember becsapva érzi magát milyen károkat tud okozni? Hiszen látja a pénzek mozgását, ismeri a külföldi kapcsolatokat, amelyen keresztül a pénzek megfordulnak, tudja hogy a vagyonőrök mikor mennyit dolgoztak és ehhez képest milyen papírok születnek. Lehet hogy ezeknek a közvetítő embereknek hamarosan új munkaadója vagy megbízója lesz? És itt most nem a vagyonvédelmi szakmára gondolok…

Ahogy mondani szokás nevek címek adatok ( hangfelvételek ) a szerkesztőségben leadva. Kíváncsian várjuk a korábbi cikkünkben már említett hatósági állásfoglalást arra vonatkozóan hogy ilyen esetekben mit tegyünk. Eljátszottunk annak a gondolatával is, hogy mi lenne akkor, ha egyszer egy ilyen teljeskörű anyagot nevekkel szereplőkkel hangfelvételekkel közzétennénk. Vajon lenne-e valaki aki tiltakozva? És ami fontosabb története valami ezt követően. Ameddig ezt a kérdést tisztázni tudjuk várjuk továbbra is a jelzéseket beszámolókat a hasonló esetekről.

Csalás

Elnök,2016.05.05 21:41

Mai magyar történet
A minap érkezett nagyon érdekes történet hozzánk, amely úgy tűnik, hogy a mai magyar valóságot mutatja a vagyonvédelemben. Érdekessége, hogy a szokottól eltérően nagyon részletes és jól dokumentált híradás érkezett arról hogy miképpen is működik egy átlagos vagyonvédelmi cég, amelyik főleg a vállalkozásból a második-harmadik vonalban próbál pénzt keresni.

0106_cheating-lying_400x4002

A történet amiről írni fogunk még folyamatban van, a szereplők aktívak, ezért amennyire csak lehetett próbáljuk anonim módon közreadni a kapott történetet. Van egy fényes bevásárlóközpont Budapesten amelyet egy viszonylag ismert és nagynak mondott vagyonvédelmi vállalkozás őriz. Ez a cég a mai magyar gyakorlatnak megfelelően alvállalkozókat vesz igénybe. Történetünk hőse az egyik alvállalkozó cég, amelyik a másik alvállalkozó cégnek is és a fővállalkozónak is szállítja a biztonsági őröket. Ez a cég korábban egy családi vállalkozásként alakult, nem mondható új cégnek, amikor alapították nyilván becsületesen szerettek volna dolgozni vele, hiszen az alapítónak a neve is benne van a cég nevében. Aztán ahogy romlott a gazdasági helyzet, a cég vezetése nyilván úgy látta biztosítottnak a túlélést hogy alvállalkozóként becsatlakozott a nagy cégek alá. Ez önmagában még nem lenne probléma de a szükség nagy úr és úgy tűnik hogy a túlélés érdekében egyre többen kompromisszumot kellett meghoznia. A kompromisszum ebben az esetben a morális kérdésekre is igaz, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy mást mondunk és mást cselekszünk. Mivel a vagyonőrök egyre fogynak a munkaerőpiacról, szükségessé vált szervező emberek bevonása, akik egyrészt a vagyonőröket toborozzák, másrészt igyekeznek bent tartani őket a rendszerben. Történetünk hőse is erre a megoldásra szorult, így megegyezett egy ilyen szervezővel abban, hogy jutalék fejében szervezi neki a munkásokat és minden hónapban elszámolnak. A hiba ott van a rendszerben hogy a szervezőember napi szintű kapcsolatban van a vagyonőrökkel, akik elmondják neki, hogy teljesen más történik ahhoz képest mint amit neki korábban ígértek, illetve amit megbeszéltek. A baj az, hogy a szervező is másképpen tudja a megbízójától a valóságot, mint ahogyan a vagyonőrök elmondják neki. Az előbb említett morális kompromisszumba úgynéz ki, hogy az is beletartozik, hogy a gazdasági haszon érdekében mindenkit be kell csapni legyen az vagyonőr legyen az közreműködő. Ez a történet alkalmas lehet arra, hogy bizonyos technikai megoldásokat közre adjunk ,hátha ezzel el lehet kerülni azt hogy mást is megkárosí

Csalás

Elnök,2016.05.05 21:40

Mai magyar történet
A minap érkezett nagyon érdekes történet hozzánk, amely úgy tűnik, hogy a mai magyar valóságot mutatja a vagyonvédelemben. Érdekessége, hogy a szokottól eltérően nagyon részletes és jól dokumentált híradás érkezett arról hogy miképpen is működik egy átlagos vagyonvédelmi cég, amelyik főleg a vállalkozásból a második-harmadik vonalban próbál pénzt keresni.

0106_cheating-lying_400x4002

A történet amiről írni fogunk még folyamatban van, a szereplők aktívak, ezért amennyire csak lehetett próbáljuk anonim módon közreadni a kapott történetet. Van egy fényes bevásárlóközpont Budapesten amelyet egy viszonylag ismert és nagynak mondott vagyonvédelmi vállalkozás őriz. Ez a cég a mai magyar gyakorlatnak megfelelően alvállalkozókat vesz igénybe. Történetünk hőse az egyik alvállalkozó cég, amelyik a másik alvállalkozó cégnek is és a fővállalkozónak is szállítja a biztonsági őröket. Ez a cég korábban egy családi vállalkozásként alakult, nem mondható új cégnek, amikor alapították nyilván becsületesen szerettek volna dolgozni vele, hiszen az alapítónak a neve is benne van a cég nevében. Aztán ahogy romlott a gazdasági helyzet, a cég vezetése nyilván úgy látta biztosítottnak a túlélést hogy alvállalkozóként becsatlakozott a nagy cégek alá. Ez önmagában még nem lenne probléma de a szükség nagy úr és úgy tűnik hogy a túlélés érdekében egyre többen kompromisszumot kellett meghoznia. A kompromisszum ebben az esetben a morális kérdésekre is igaz, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy mást mondunk és mást cselekszünk. Mivel a vagyonőrök egyre fogynak a munkaerőpiacról, szükségessé vált szervező emberek bevonása, akik egyrészt a vagyonőröket toborozzák, másrészt igyekeznek bent tartani őket a rendszerben. Történetünk hőse is erre a megoldásra szorult, így megegyezett egy ilyen szervezővel abban, hogy jutalék fejében szervezi neki a munkásokat és minden hónapban elszámolnak. A hiba ott van a rendszerben hogy a szervezőember napi szintű kapcsolatban van a vagyonőrökkel, akik elmondják neki, hogy teljesen más történik ahhoz képest mint amit neki korábban ígértek, illetve amit megbeszéltek. A baj az, hogy a szervező is másképpen tudja a megbízójától a valóságot, mint ahogyan a vagyonőrök elmondják neki. Az előbb említett morális kompromisszumba úgynéz ki, hogy az is beletartozik, hogy a gazdasági haszon érdekében mindenkit be kell csapni legyen az vagyonőr legyen az közreműködő. Ez a történet alkalmas lehet arra, hogy bizonyos technikai megoldásokat közre adjunk ,hátha ezzel el lehet kerülni azt hogy mást is megkárosí

Pest megye.

Vesly,2016.04.27 17:09

Olvastam mit irt a kolléga,szomorú ami a vagyon védelemben történik,itt vagyunk egy valag vagyonőr és és be vagyunk tojva,akkor minek is nevezhetjük magunkat? én megmondom ,(egy rakás szerencsétlen,csőcselék pöcs )tisztelet a kivétel,már mindenki tüntet,a nővérektől kezdve a pápáig,most jönnek az ovisok,az örök sehol,mi kell ahhoz?hogy a sajtó és a média,vagy az ellenzéki pártok tudomást szerezzenek,ha a vagyonvédelemnek nem megy be kell vonni segéd eszközöket,én csak a kis agyam szerint próbálóm elgondolni mit lehetne tenni,de van szakszervezet,senkit nem akarok megbántani,de úgy veszem észre hogy egy helyben toporgunk .Ha valaki úgy véli hogy nincs igazam,bocs.

Re: Pest megye.

1956,2016.04.29 17:54

"Van szakszervezet"=DE,a szakszervezeti tagok száma kritikusan alacsony a 100.ezres vagyonőri állományból és a meglévő tagok többsége sem igazán folytat hatékony egyéni és közösségi aktiv érdekvédő tevékenységet! Sokak még a tagdijat sem fizetik,kivárják a felszólitást vagy kizárást!! 100.ezer kollégánk,pedig=Kizárólag mindig másra vár és másra mutogat! Vagy a partvonalon kivülről kiabál és kritizál! Na ezért,és igy, ez nem megy!

Pest megye.

Vesly,2016.04.27 17:07

Olvastam mit irt a kolléga,szomorú ami a vagyon védelemben történik,itt vagyunk egy valag vagyonőr és és be vagyunk tojva,akkor minek is nevezhetjük magunkat? én megmondom ,(egy rakás szerencsétlen,csőcselék pöcs )tisztelet a kivétel,már mindenki tüntet,a nővérektől kezdve a pápáig,most jönnek az ovisok,az örök sehol,mi kell ahhoz?hogy a sajtó és a média,vagy az ellenzéki pártok tudomást szerezzenek,ha a vagyonvédelemnek nem megy be kell vonni segéd eszközöket,én csak a kis agyam szerint próbálóm elgondolni mit lehetne tenni,de van szakszervezet,senkit nem akarok megbántani,de úgy veszem észre hogy egy helyben toporgunk .Ha valaki úgy véli hogy nincs igazam,bocs.

Szerződésmódosítás

DODI,2016.04.12 15:01

Tisztelet Elnök urak,Tisztelt Tagok!
Mint hogy írtam már korábban,ahol én dolgozom az is közbeszerzéses,már 3 éve vagyok alkalmazott a cégnél,a cég egyik alvállalkozójánál kezdtem,majd 2 éve már a fővállalkozónál vagyok.Korábban napi 8 órás szerződésem volt,ami többször módosult,de rendszeresen 300 óra körüli volt egy-egy hónapom,3 éve 415 nettóval,majd később mindig a minimálbérnek megfelelően emelkedett, de a 300-órával számolva.Az alvállalkozónál pótlékok nuku,a fővállalkozónál nincs éjszakás,túlóra,és rendkívüli munkavégzésre pótlék,viszont vannak olyan pótlékok,mint "munkavállalói pótlék,készenléti pótlék".Legújabban szerződés módosítás van 150000 "bruttóban a pótlékokkal együtt és minden hónapban adhatna jutalmat,ha nyereséges a vállalat", holott eddig évvégente kaptunk néha 5000-15000 bözsi utalványt.A munkaidő keret 2 hónapról 6 hónapra változna a szerződésben.Én közöltem hogy nem írom alá,ebben a formában,de érdemben ők nem hajlandók tárgyalni róla,azt mondta az egyik góré hogy azért kell így írni a szerződést mert "törvényesnek kell látszani".
Nem törvényesen kéne inkább csinálni?!A következmény annyi lett hogy levették az óraszámomat havi 170 órára,büntetésből gondolom.
Úgy érzem itt már tényleg csaka szakszervezet segíthet,mert engem porszemnek néznek,nem találnak fajsúlyosnak érdemi tárgyaláshoz.

Re: Szerződésmódosítás

1956,2016.04.23 18:44

Sajnos a hazánkban jelenleg érvényben lévő RABSZOLGATÖRVÉNYEK és a jelenleg hatályos RABSZOLGA MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE,kimondottan kedvező a MUNKÁLTATÓ cégek számára,és abszolút kedvezőtlen a MUNKAVÁLLALÓK számára! A szakmabeli Munkáltató cégek, pedig szinte MINDEN ÁLLAMI HATÓSÁGOT, szinte semmibe vesznek! /egyedüli kivétel,talán=NAV/. A szakmai szakszervezeteket,munkaügyi és munkavédelmi hatóságot...,SEM találják TÖBBNYIRE eléggé fajsúlyosnak az érdemi tárgyaláshoz! EGYETLEN hatékony érdek érvényesités létezik=KERESETLEVÉL beadása a MUNKAÜGYI BIRÓSÁG-hoz! Magyarországon /életszerűen/ munkajogi törvények,csak a MUNKAÜGYI BIRÓSÁGON LÉTEZNEK!!!

4.kérdés

DODI,2016.02.27 09:17

Tisztelt Elnök úr!

Felmerült bennem pár kérdés:1.Munkavédelmi ,Tűzvédelmi oktatás,milyen gyakran kell megtartani,hol és mikor munkaidőben,vagy munkaidőn kívül,ha munkaidőn kívül jár e rá távolléti díj?
2.Lövészet,munkaidőben,vagy munkaidőn kívül,ha munkaidőn kívül jár e rá távolléti díj?A munka szerződésben ki kell e rá térni,írásban vagy elég szóban közölni,hogy mikor és hol lesz?
3.különböző tanfolyamok,állománygyűlés,ha munkaidőn kívül akkor jár e rá távolléti díj?
4.Személyi alapbér változása,kell e a meglévő szerződés mellékleteként írásban közölni?Ha a szerződésben foglalt munkarend és munka jellege nem változik akkor a személyi alapbért lehet e csökkenteni,vagy növelni?

Re: 4.kérdés

Elnök,2016.02.28 13:09

Az első 3 ra jár a távolléti díj a 4 re nem lehet csökkenteni ha a munka jellege nem változik.

Re: 4.kérdés

1956,2016.02.28 16:33

1.Belépéskor és általában évente szükséges munka és tűzvédelmi oktatásokat tartani! Munkaidőben,vagy különben ellentételezés mellett! Munkahelyi kockázatértékelést is kell/ene végeztetni,munkavédelmi szakemberrel! Ez nagyon fontos munkavédelmi előirás! Sokan nem tudják,ezt! Amennyiben kéred,később kifejtem miért! 4.Munkaszerződés-módositásban,irásban kell/ene, ezt a Munkaadónak kezdeményezni! Azonban e nélkül is,a mindenkori garantált bérminimumot/2016.Év=129.000Ft/742Ft/órabér/+pótlékokat kell fizetnie a Munkáltatónak! Növelni ezen összeg fölé lehet,ezen összeg alá csökkenteni,nem lehet törvényesen!

Re: Re: 4.kérdés

DODI,2016.04.13 10:33

A januári,februári bércédulán 137000 volt,az alapbér,a márciusin 165000 forint volt feltüntetve személyi alapbérként a kérdésem az hogy áprilisra ezt le lehet csökkenteni 129000 forintra?A szerződést még ideit nem módosítottunk,így mi az irányadó?

Re: Re: Re: 4.kérdés

1956,2016.04.13 16:49

Ami az utolsó érvényes munkaszerződésedben/módositásban/ szerepel,annyi az alapbéred összege! Ezt csökkenteni csak közös megegyezéses munkaszerződés módositással lehet! Ilyet meg feltételezem,nem irtál alá?!

Re: Re: Re: Re: 4.kérdés

DODI,2016.04.13 18:31

Az utolsó érvényes munkaszerződés módosításban még 122000 forint szerepelt mivel ez még 2015 ben volt,idén akartak adni egyet áprilisban,165000 forintról,de úgy hogy minden pótlék benne van,szombat,vasárnap,ünnepnap,a mimálbér feletti részt jualomként fizetik ki lényege az hogy nettóban 480 forint legyen a pótlékot,átnevezték jutalomnak.
Lehet ilyet törvényesen írni,mikor tudja előre hogy 300 óra körül fogunk dolgozni?De a 6 havi elszámolási időkeret is érdekes nekem,az előzőben 2 havi volt,meg elmagyarázza miért készenlét jellegű a munkakör,pedig a megrendelő folyamatos őrzésért fizet.Én az új szerződés módosítást nem írtam még alá,ezért levették az óraszámomat napi 8,5 órára és szerintem ezt a 170 órát akarják majd 480-forinttal fizetni nettóban,eddig meg 300 órákat nyomtam,most meg 170 órát fogok,hát így kényszerítenek mindenbe bele,csak hogy ők törvényesnek látszanak.

Re: Re: Re: Re: Re: 4.kérdés

1956,2016.04.13 18:52

2016-ban: 129.000Ft/174.óra a garantált bérminimum,pótlékok nélkül! Plusz éjszakai ,ünnepnapi,vasárnapi pótlékok! +esetleges túlórák! Szombati napra nem jár semmilyen bérpótlék,egyenlőtlen munkaidő beosztás és munkaidőkeret esetén! Nincs más törvényes út a jogérvényesitésre=Munkaügyi Biróság! Minden szolgálati dokumentációt elötte felkészülten lefotozni,vagy lefénymásolni...

Re: Re: Re: 4.kérdés

szilárd,2016.04.19 18:43

vagyonvédelembe mindent lehet olyan , mint egy másik ország lenne.

MIKOR ÉRVÉNYES ÉS JOGSZERŰ AZ ALVÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS?

Farkas Péter - MDDSZ,2016.04.14 17:59

MIKOR ÉRVÉNYES ÉS JOGSZERŰ AZ ALVÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS?
A törvényi követelményeket nem elégíti ki, ha a megbízási szerződésben csak általánosságban van belefogalmazva az alvállalkozó, hiszen az SzVMt. (vagyis a 2005. évi CXXXIII. tv.) 14.§-a egyértelműen meghatározza a megbízó és a megbízott által megkötött szerződés tartalmi kritériumait. Ebből következtetésképpen pontosan meg kell jelölni az alvállalkozás kilétét (azonosító adatok, elérhetőségek, kapcsolattartó kiléte, stb.).
Abban az esetben, ha a fővállalkozó nem jelöli meg az SzVMt. 14.§-a alapján az adott alvállalkozást a megbízási szerződésben, és a megrendelőnek nincs tudomása, ill., nem járul hozzá előzetesen ahhoz,hogy az vagyonvédelmi tevékenységet végezzen a területén (és a teljesítésről sincs kézzel fogható bizonyíték), a fővállalkozó nem hivatkozhat érvényes alvállalkozói szerződésre.
Az SzVMt. 14.§-a alapján a megrendelő felé előzetesen KÖTELES! tájékoztatást adni az alvállalkozó igénybevételéről, MELLYEL EGYIDEJŰLEG A RENDŐRSÉG ÁLTAL HITELESÍTETT NAPLÓBAN BEJEGYZÉSI KÖTELEZETTSÉGÉNEK IS ELEGET KELL TENNIE!

Forrás: 2005. évi CXXXIII. tv. 14.§-a, valamint a BM/6089-2/2016.-os számú MDDSZ-nek címzett jogi iránymutatást tartalmazó állásfoglalás

Farkas Péter
Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének országos Elnöke

http://mddsz.ucoz.org/blog/mikor_ervenyes_es_jogszeru_az_alvallalkozoi_szerzodes/2016-04-14-69

Őrző-védőkkel és megrendelőkkel szemben indul büntető eljárás alvállalkozók igénybevétele miatt!

Farkas Péter - MDDSZ,2016.04.11 17:56

Őrző-védőkkel és megrendelőkkel szemben indul büntető eljárás alvállalkozók igénybevétele miatt!

A Közbeszerzési Hatóság (KH), büntetőfeljelentést tett a Semmelweis Egyetem objektumainak őrzés-védelmével összefüggésében, valamint a Volánbusz Zrt-nél a közbeszerzési törvény megsértése miatt (gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása).

Az ellenőrök két esetben az alvállalkozók bejelentésének elmulasztását, ezzel a közbeszerzési törvény megsértését is feltárták, így jogorvoslati eljárást kezdeményeztek.

A Semmelweis Egyetem őrzés-védelmi szolgáltatásával összefüggésben szintén gazdasági adatszolgáltatás kötelezettségének elmulasztása bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a hatóság az alvállalkozók ellen. Ebben az ügyben újabb szakértői vizsgálatok indulnak az esetleges további büntetőjogi feljelentések alátámasztására.

A Volánbusz Zrt.-vel szemben a közbeszerzési eljárás figyelmen kívül hagyása, ezzel a közbeszerzési törvény megsértése miatt jogorvoslati eljárás indult, mivel a megkötött, többször módosított őrzés-védelmi szerződés 2013 végén megszűnt, ám a felek új közbeszerzési eljárás lebonyolítása nélkül fenntartották a jogviszonyt.

A közlemény felidézi: a Közbeszerzési Hatóság törvényi felhatalmazás alapján végzi a megkötött szerződések teljesítésével és az érvényben lévők módosításával kapcsolatos ellenőrzési tevékenységét.

Az ellenőrzési terv, valamint közérdekű bejelentések alapján folyó vizsgálatok célja a törvény előírásainak maradéktalan betartása és a szabálytalanságok szankcionálása a közpénzek átlátható és felelősségteljes felhasználása érdekében.

A Közbeszerzési Törvény értelmében a közbeszerzési eljárásokban fel kell tüntetni pontosan az igénybe kívánt venni alvállalkozót, és igazolni hivatalos papírokkal annak az alkalmasságát. Ha az alvállalkozót cserélni kell, akkor új közbeszerzési pályázatot kell kiírni, ami sose történt meg, és az alvállalkozókat rendszerint nem ismerte senki se.

A Semmelweis Egyetemet az Árgus Vagyonvédelmi Kft őrizte, míg a Volánbusz Zrt-t a Vol-Sec Vagyonvédelmi Kft.

Az alvállalkozók igénybevételének számos szigorú törvényi előírása van, amit be kell tartani!

Forrás: http://kozbeszerzes.hu/mutat/1550/

Re: Őrző-védőkkel és megrendelőkkel szemben indul büntető eljárás alvállalkozók igénybevétele miatt!

1956,2016.04.11 21:08

VÉGRE!!!