Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: csak úgy

Laca,2015.09.02 17:04

Sajnos a béka feneke alatti órabérek miatt sok munkáltató apellál arra, hogy a "biztiőrök" a leeső koncra lecsapnak, egy jobb hóeleji fizetés reményében, erre megélhetést alapozni sajna nem lehet, nem beszélve a plusz terhelésről!

Re: Re: csak úgy

1956,2015.09.02 21:05

Amit leirtál, az legalább 15.ÉVE TARTÓ SZAKMAI KÓRTÜNET! Az érdekvédelem/FVSZ,MDDSZ,ÉDDSZ... NEM KORRUPT,EZT VISSZAUTASITOM! ITT MINDEN SZAKSZERVEZETI VEZETŐ és TAG=Egyszerű MUNKAVÁLLALÓ, alkalmazott VAGYONŐR! Demonstráció:-Nemrég pedig! 31.NAPIG TARTÓ,SOHA NEM VOLT SZTRÁJK volt,NAGYOBB SZÁMÚ VAGYONŐR RÉSZVÉTELÉVEL/JNT Sec/! DE KOLLÉGÁK! AKKOR/ITT IS/ MINDENKI HALLGATOTT! HIÁBA KÉRTÜK a TÁMOGATÁST! SENKI NEM CSELEKEDETT,RÉSZVÉTELÉVEL SEM TÁMOGATTA a KÖZZÉTETT VONULÁSOS DEMONSTRÁCIÓT! Pedig VÉGRE!,akár TÖBB EZREN IS LEHETTÜNK VOLNA! A szakmai KAMARA érdekvédelméről:MÁR többször BESZÁMOLTUNK! KÖZTUDOTT! Szinte MINDEN VAGYONŐR,ISMERI! RÉSZÜKRŐL NINCS ÉRDEKVÉDELEM,csak pénzbeszedés és pénzbehajtás...A facebook-oldal JÓ ÖTLET! CSINÁLJUK MEG KÖZÖSEN!

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.03 20:29

VALÓBAN a JNT-nél 54! azaz ÖTVENNÉGY KOLLÉGÁNK SZTRÁJKOLT,31!azaz HARMINCEGY NAPIG az ÉÖDSZ SZAKSZERVEZET TAGJAI KÖZÜL! Egy ex-vagyonőr ismerősöm mondta:EZ LEHETETLEN! VAGYONŐR SZTRÁJK?! HIHETETLEN!

Re: Re: csak úgy

karesz,2015.09.08 00:44

A Facebookos oldal létrehozása szerintem is jó ötlet,de csak akkor van értelme,ha sok tagja van.És ami még ütősé teheti,hogy legyen egy rész,ahova a vagyonőrök leírhatják hol dolgoznak,Szolgálati hely,Főválalkozó cég neve,alválalkozó cég neve.És persze a körülményeket is.Szabi,táppénz,ruhalevonás,stb.Esetleg lehet keresni egy újságírót is,aki hajlandó foglalkozni a dologgal.

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 09:58

Szerintem BIZTOSAN SOK TAGJA lenne,rövidebb időn belül! TÖBBEN támogattuk a SZAKMAI KÖZÖSSÉGI OLDAL gondolatát és szerettük volna EZT létrehozni,de főként KAPACITÁS HIÁNY miatt,EDDIG ELMARADT! Várjuk a TETTREKÉSZ kollégák segitséget,az ÜRES SZAVAKBÓL azonban NEM KÉRÜNK...

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:11

karesz:-Szerinted a kollégák a NEVÜKET IS! adnák,ahhoz amit leirsz??! Ráadásul a TOLVAJTEMPÓT diktáló cégek,azonnal "ajvékolnának",perekkel fenyegetőznének /cégük JÓ HIRNEVÉNEK a MEGSÉRTÉSE miatt/és megszabadulnának a közzétevő vagyonőrtöl! Az ÖTLETED KIVÁLÓ,KIVITELEZÉSRE ABSZOLÚT ÉRDEMES,de fentiekre is gondolni kell...

Re: Re: Re: Re: csak úgy

karesz,2015.09.10 06:32

Az is megoldás,ha nem a Facebook profilal kéne belépni,így valamennyire védve lenne a munkavállaló.

Re: Re: Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.12 10:04

VÁRJUK a további ÖTLETEKET és olyan kollégák jelentkezését,akik HATÉKONY KÖZREMÜKÖDÉSÉVEL, a harcos ÉRDEKVÉDŐ szakmai közösségi/facebook/ oldal VÉGRE MEGVALÓSULNA!

Re: Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.10 23:50

Természetesen én is elérhető vagyok a Facebokos oldalon és privibe lehet írni.
Kiss ( Jézus) Zoltán

Re: Re: Re: csak úgy

Veszprém,2015.10.01 23:31

Jó ötletek.A bökkenő ott van,hogy saját néven bármit közzétenni életveszélyes.A nyugger oberdandár stb. bagázs bármit lenyomoz,hozzáfér mindenhez, korrupt ország ez sajna. Évtizedek telnek el még, mire a korkedvezményes bűnözők eltűnnek.

Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 21:01

Kikérem magamnak és a szakszervezeti vezetők nevében nem vagyunk korruptak. Te még fizetnéd a kamarát ha mi nem teszünk semmitsem.

Re: Re: Re: csak úgy

drE,2015.09.09 10:08

Már elnézést,de én semmi olyasmit nem irtam,hogy itt bárki korrupt lenne!Simán csak leirtam egy állapotot,ami nyílván nem újdonság itt senkinek sem,sajnos.Ha,esetleg bárki kíváncsi rá,folytathatom konkrétabban,hogy milyen a helyzet a szakmában,itt Sz-sz-b megyében.

Re: Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:32

EGÉSZEN BIZTOS LEHET/SZ BENNE/MINDENKI/:-HA TÖBB TIZEZER KOLLÉGÁNK SZAKSZERVEZETI TAG LENNE és AKTIVAN CSELEKEDNE IS a SAJÁT ÉRDEKÉBEN!,a szakmabeli CÉGEK és a KORMÁNY is MEGHÁTRÁLNA...

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:14

+++

Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 21:01

keress meg telefonon

Re: csak úgy

Laca,2015.09.02 17:01

Szívemből szóltál! A változások, még sajnos a spájzban sincsenek!:(Uff!

Re: csak úgy

Krump Lee,2015.09.08 09:34

Kis pénz, kis foci elvét követve...

Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 20:58

Ezért kell hogy minél több tag legyen és tudjunk ilyen esetekbe intézkedni

Munka megszüntetése 2

Elnök,2015.09.23 13:31

A felmondás lehetőségével egyaránt élhet a munkáltató és a munkavállaló egyoldalú akaratnyilatkozatukkal. Abban az esetben, ha a munkáltató szünteti meg a munkavállaló munkaszerződését köteles megindokolni a felmondást. Határozatlan idejű szerződésnél az indok csakis a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. Kivétel ez alól a nyugdíjas valamint vezető munkavállaló határozatlan idejű szerződésének a felmondása ugyanis ez esetben nincs indokolási kötelezettség.
A munkáltató csakis felszámolás, vagy csődeljárás tartama alatt, a munkavállaló képességére alapított okból vagy abban az esetben szüntetheti meg a határozott idejű munkaviszonyt ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.
A felmondási idő legkorábban a felmondás közlését követő napon kezdődik, de későbbi időpont is meghatározható vagy akár eseményhez is köthető. A felmondási idő kezdetét munkáltatói felmondás esetén el lehet halasztani. A felmondási idő 30 nap. Munkáltatói felmondás esetén a harminc napos felmondási idő a munkaviszonyban töltött évek viszonylatában 5 - 60 nappal hosszabbodik. Munkáltatói felmondás esetén a munkáltató köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni a felmondási idő felére. A felmentési idő alatt a munkavállalónak távolléti díj jár, továbbá a munkavállaló kérésére a munkáltató köteles azt legfeljebb két részletben kiadni. A felmentési idő meghatározásánál a töredéknapot egész napnak kell tekinteni.

Munka megszüntetése

Elnök,2015.09.23 13:30

A felmondási idő legfeljebb 6 hónap lehet, de határozott idejű munkaszerződés esetén a felmondási idő csak a határozott idő lejártáig tarthat.
A munkaviszony megszüntetésének harmadik esete az azonnali hatályú felmondás, ami egy írásban tett egyoldalú nyilatkozat arról, hogy az egyik fél a munkaviszonyt azonnali hatállyal a közlés időpontjában megszünteti. Ezt a típusú felmondást, néhány kivétellel, minden esetben indokolni kell a nyilatkozat tevő által. A munkáltató és munkavállaló mind a határozott mind a határozatlan idejű munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Az azonnali hatályú felmondás jogát az ennek alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül, legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított egy éven belül lehet gyakorolni. A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén a munkáltató köteles a felmentési időre és a végkielégítésre vonatkozó szabályokat alkalmazni.
Indokolás nélkül azonnali hatályú felmondással a próbaidő alatt mindkét fél által vagy a határozott idejű munkaszerződés esetén a munkáltató által lehet megszüntetni a munkaviszonyt. Az utóbbi esetben a munkavállaló jogosult tizenkét havi, vagy ha a határozott időből hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre járó távolléti