Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: 350-450

Csak az igazat,2015.01.31 14:31

A 350-450ft/órabér az elmúlt 15.évben alakult ki,a kamara müködésének fénykorában és asszisztálása mellett! Ebben a szakmai kamara felelőssége, jelentős mértékü! A kötelező évi kamarai tagdijat/legutóbb már cca.7.000Ft/ szeretnék ujra visszaállitani, és emelt összeggel bevezetni! Abban igazad van,hogy szűrni kellene a szakmabelieket! /Magam is nagyszámú hasonló "fazont"láttam és halgatthattam a vizsgán/! Azonban ezt nem súlyos összegekért /tizezres nagyságrendü/ a saját pénzünkből kellene nekünk munkavállalóknak finanszirozni! Amivel a saját fontosságát szándékozik újból "a mezei vagyonőrök pénzéből"megteremteni a haszonleső kamarai vezetés! Inkább az munkaadó cégeknek kellene,ezt elvégezni! Természetesen ingyen! Azonban ez jelenleg nem érdekük! Mivel 350-450ft/órabérekért tartósan minőségi munkaerőt ,nem igazán találni! Különösen nem az ország fejlettebb térségeiben! Utolsó két mondatod,pedig igazi telitalálat!

budapest

pokolfajzat,2015.01.30 18:03

Sziasztok.Tisztelt kolegák (ginák)olvastam itt már mindenröl amiben egyet értek és érzek veletek,én is abban a hajóban evezek,de térjünk a tárgy lényegére.Én úgy veszem észre hogy a szakszervezetek nem nagyon értik a dolgukat,jő lenne már látni az utcákon aláirás gyüjtés tevékenységbe,bevonni a médiát,tv-t,ujságot ,stb,stb.meg tudná valaki mondani hogy leszsze valami demonstrácio,mikor és hol,kösz.

Re: budapest

1956,2015.01.30 18:54

Bizony "a szakszervezetek nem nagyon értik a dolgukat"! Bezzeg a lentebb ajánlott szakmai kamara elnöksége! és a provokáló megmondó emberei! Na,akkor figyeljetek és okuljatok,kollégák! Ismét nagyobb fordulatszámon pörög a kamarai propaganda/gépezet/! Folyt.köv.

Re: budapest

1956,2015.01.30 19:20

2015.január:-Kamarai közlemény a rezsióra dijjal kapcsolatban- "A rezsióradij megállapitása a bérek! mértékére nézve nem rendelkezik közvetlen konkrét határral. A munkaadót a bérek meghatározásakor a garantált bérminimum/702Ft/óra/ köti,a konkrét összeget pedig továbbra is a piac törvényszerűségei alakitják ki. A rezsióra dij az előfeltételeit teremti meg a korrekt bérek kifizetésének az által,hogy kizárja a versenyből az irracionálisan alacsony vállalási árakat. Mindazonáltal a szvmsz kamara az intézkedéstől a vagyonvédelmi iparágban dolgozó vállalkozások szakmai szinvonalának emelkedését,a munkavállalók munkakörülményeinek javulását és a bérek! növekedését várja." Ti is igy látjátok ezt,kollégák??!

Re: budapest

1956,2015.01.30 19:52

-Tisztulhat a vagyonvédelem- http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/tisztulhat-a-vagyonvédelem-442449 Idézetek a fenti cikkből/Német Ferenc kamara-elnök/: " Hogy ezt még inkább elősegitse a kamara komolyabb szerepet kér a személy -és vagyonőrök ötévente kötelező vizsgáztatásában/ez legutóbb, mintegy 80ezer főt érintett/,fizikai alkalmasságuk elbirálásában. Azt szeretnék,ha a kormány kötelezővé! tenné a kamarai tagságot." Ujra,a törvények ellenére?! Ti is ezt szeretnétek,kollégák??! Ti is,szeretnétek újra fizetni a kamarának??! Az ujra vizsgázást is szeretnétek,hogy igy fennmaradjon??! Német.F:"A kamara számitásai szerint a minimális rezsióra dijnak köszönhetően a mostani óránkénti nettó 350-450forintos! keresetek 10-30 százalékkal emelkedhetnek." Szerintetek??!

Re: budapest

1956,2015.01.30 20:19

2015.január:-Korán örültek a vagyonőrök- http://nol.hu/belfold/csak-feketen-feheredhet-1509145 Idézat a cikkből:" Jelenleg bérük 10-30%-os növekedésével számolhatnak a vagyonőrök márciustól!,miután a kormány az év végén a vagyonvédelmi szolgáltatások piacán is bevezette a minimális szolgáltatási dijat- cáfolta Német F. a szvmsz kamara elnöke azt a több médiumban is megjelent hirt,miszerint a vagyonőrök a jövőben min.1929 forintos órabért kapnak." Ti,hogy látjátok ezt??! Mert sokak szerint nem párszáz ft-os,hanem utóbbi cca.bruttó 2000ft/órabér! lenne egy uniós országban,a realitás!

Éh(bér)?

22-es csapdakészítő kisiparos,2015.01.25 09:42

Kicsit kezd hasonlatossá válni tárgyalt témáink némelyike ahhoz, mikor a kutya kergeti a farkát körbe-körbe. Vagy a "kígyó a farkába harap" hasonlattal éljek? :) Úgy látszik éhesek vagyunk....no nem pénzéhségről van itt szó elsősorban, hanem.... ahogy a mellékelt ábra mutatja,... éhesek vagyunk, mert velünk mindent meg lehet elsőre kajáltatni! Megesszük a munkáltatóinktól, hogy "sajnos nem tudunk szabadságot,műszak pótlékot, étkezési utalványt, utazási hozzájárulást..stb fizetni.Aztán már hányadszorra esszük meg a rendszer által felállított követelményeket, amiknek tüstént megpróbálunk megfelelni, bízva abban, hogy lám mi mindent megtettünk, csak jobbra fordul már valami ezen szakma berkein belül!?Évről évre kiváltjuk "jópénzért" az igazolványokat, fizetjük a tagságokat,a pénzbeszedő által meglehetősen rugalmasan kezelt határidőn belül letesszük azokat a vizsgákat, amelyek nyilvánvalóan nem a mi zsebünket kéne, hogy terheljék.Sajnálom én sem tudok egyetérteni, azonosulni azzal a hozzászólóval, aki az elmaradt, kötelező kifizetetlen bérekért pótlékokért, juttatásokért azokat teszi felelőssé, akik "nem nyitják ki a szájukat"! Ezek szerint aki nem üvölt fájdalmában, azzal mindent lehet???

Re: Éh(bér)?

1956,2015.01.25 12:48

Jól látod a dolgok lényegét! A szakmabeli munkáltatók/+mindenkori kormány/ többsége komoly követelményeket támaszt/igazolvány+csere,különbözeti vizsga,erkölcsi bizonyitvány,korábban kamarai tagság,céges továbbképzések+vizsgák...+szakmai követelmények/ és mindent "megetett" munkavállalóival,gond nélkül! Készenléti szolgálatra szerződtet,de nem abban dolgoztatja valójában a vagyonőröket! 240/264 havi óraszámra fizet /többnyire bérpótlékok és szabadság nélkül/ 174.órai havi szakmai minimálbért=122.000 bruttó! Mondok egy merészet! Szerintem:-Nekünk szakmabeli munkavállalóknak, nem ezért a min.bérért kellene küzdenünk!!! Mert ebből életszerüen megélni nem lehet,létminimumszerü! Miért majd mindenütt, alapból min.bérrel számolnak el, szinte minden mezei dolgozót hazánkban...Mert a szemükben ennyit érünk! A dolgozókra/érdekképviseletre/ vonatkozó törvényeket-rendeleteket+munka törvénykönyvét is folyamatosan,ennek szemléletében alakitják! Egyénileg követelhetünk,perelhetünk etc,de mint egy szakmai ágazat NEM! Skandalum:-Hosszu évekig még a Nav székházait,minisztériumokat,állami létesitményeket is törvénytelenül "szürkén és feketén" őriztek kollégáink! Bizony, a kigyó a farkába harap hasonlat, igencsak találó.

Re: Re: Éh(bér)?

P 22-es csapdakészítő,2015.01.27 08:23

Örülök, hogy így látod te is, akkor hasonló az álláspontunk! A demonstráción én is ott lennék.

Re: Re: Re: Éh(bér)?

Csak az igazat,2015.01.30 14:56

Harcostárs! Rövidesen lesz egy "adatbázis" és egy közösségi oldal létrehozva!E CÉLBÓL IS! Várjuk jelentkezésed! és mindenkiét! Ez már egy régebbi tervünk /része/ volt! Ugy nézz ki,hogy rövidesen egy jelentősebb fúzió is lesz, a hatékonyabb érdekképviselet céljából! Erről majd az elnök úr,/ennek megtörténte után/ itt a fórumon is,személyesen tájékoztat minden szakmabeli kollégát! Hitelesség:Az FVSZ elnöksége-tisztségviselői/ingyen dolgozunk,értetek/ és ugyanúgy,alkalmazott MUNKAVÁLLALÓK vagyunk,mint TI ! Üdv.

Budapest

Zoltán,2015.01.26 19:47

Üdvözlök minden olvasót ,egyben kollégát!
Szinte végig lapoztam a beírásokat majd az arra érkező válaszokat, és nagyon el keseredtem azon amit, "jövedelem"címszóval illetnek!
Még a 2014 év végén kérdeztem a Szem.Vagy.Kamara N.F.elnök úrtól, hogy lesz e változás a jövedelmek területén. Sajnos nem tudott jóval kecsegtetni de, közölte, hogy tervezet a Parlament előtt van, és csak jóváhagyásra vár P.S.B-Miniszter aláírásra stb. (1500-2000 Ft, közé lőtték be a minimális órabért.)
Nem történt változás hiszen, pont a napokban személy szerint is kaptam egy csodaszép állásajánlatot (Soroksáron-Telephely őrzésére) nettó 510 Ft/ó bérezéssel. 12 órás szolgálatra.

Valóban DEMONSTRÁCIÓT kell tartani mindazon vagyonőrök részvételével akik, úgy érzik, hogy méltánytalan a jövedelmük és egyben a munkakörülményük! Ezt csak is úgy lehet elérni ha, a szakszervezet valós KÉPVISELETET lát el és feladatát maradéktalanul látja el*

SZERVEZŐDJÜNK!
(Várom észrevételeket!)


info:
http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=elnokseg

Re: Budapest

elnök,2015.01.30 11:49

Nagyon szépen kérem ne agitáljon senkit sem a honlapunkon. Pláne nem a Kamarát

Re: Re: Budapest

Zoltán,2015.01.30 12:24

Sajnos ez a baj "forrása"!
Ön/Önök (agitációnak) veszik az alapvető elégedetlenségből fakadó reakciót.
Még is Ön szerint kit agitálok itt és mire?
Nem az Önök feladata volna a Vagyonőrök mellé állni, és őket képviselni, - s nem pedig egyenként ki-ki maga intézve saját nyomorúságos életét kudarcot kudarcra halmozva ütközzön a jogi akadályok útvbesztőlyébe?!

no comment*

Re: Re: Re: Budapest

Csak az igazat,2015.01.30 14:35

Zoltán:OFF !!! Ismétled ujra a teljesen valótlant!!!

Budapest

Zoltán,2015.01.30 12:20

Mélyen alul gondolkodik ha, "uszításnak" vesz olyan, alapvető elégedetlenségből fakadó változtatási jogot, amelyhez minden Magyar állampolgárnak joga van!

Végeredményként ha, Ön vagy Önök jól érzik magukat a 350 Ft- és 550 Ft. között órabérben akkor ezt szót sem szólok tovább.
Ha, viszont nem akkor vannak (jogi)*lehetőségei minden honfitársamnak.

Re: Budapest

Csak az igazat,2015.01.30 14:16

Pontosan ezen jogi lehetőségekről /is/ informáljuk itt a fórumon,az érintett munkavállalókat,gyakorta és visszatérően! Többek között! Általános és ingyenes segitséget az elnök ur,mindenkinek biztosit! Azonban konkrét ügyben /szakszervezeti tagság és meghatalmazás nélkül/ törvényesen,nincs lehetőség képviselni a munkavállaló/k/ érdekeit! Egyébként:Kérem vegye a fáradtságot és évekre visszamenőleg olvassa végig a fórum hozzászólásait! Szerintem:-Ez a minimum,mielött bárki/t/-bármit kritizálnánk!

Kaposvár

Pèter ,2015.01.28 12:58

Sziasztok! Vagyonőrkènt 24/48 munkarend szerint dolgoztattak minket egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Ilyen esetben jár e az èjszakai pótlék és a hètvègi pòtlèk stb...? Rendes munkaszerződès miatt ha szóltunk azt mondták nem kötelező itt dolgozni. Papìrokat nem minden esetben kaptunk a munkavégzès tènyèt tanùkkal vezènylèsi papírokkal bizonyìtani tudjuk. Èn szemèly szerint 4 hónapig voltam itt èrdemes volna e a kollégákkal akiknek szintén nem fizetett a cég közösen tenni valamit mik a lehetőségek( az órabèr 375 forint nettó volt 2014! 240 néha több óra) Kösz a választ szèp napot mindenkinek Üdvözlet Péter Kaposvár!

Re: Kaposvár

Péter,2015.01.29 13:43

Én szólnék a NAV-nak,meg a munkaügyi főfelügyelőségnek.Én voltam már a NAV-nál bízonyos cég miatt.

Kaposvár

Pèter ,2015.01.28 12:53

Sziasztok! Vagyonőrkènt 24/48 munkarend szerint dolgoztattak minket egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Ilyen esetben jár e az èjszakai pótlék és a hètvègi pòtlèk stb...? Rendes munkaszerződès miatt ha szóltunk azt mondták nem kötelező itt dolgozni. Papìrokat nem minden esetben kaptunk a munkavégzès tènyèt tanùkkal vezènylèsi papírokkal bizonyìtani tudjuk. Èn szemèly szerint 4 hónapig voltam itt èrdemes volna e a kollégákkal akiknek szintén nem fizetett a cég közösen tenni valamit mik a lehetőségek( az órabèr 375 forint nettó volt 2014! 240 néha több óra) Kösz a választ szèp napot mindenkinek Üdvözlet Péter Kaposvár!

Budapest

Zoltán,2015.01.27 12:47

Jogos!

A nagy "KUSS" és pofabe jellemzi most a hazai történéseket! Kint határon túl sem rózsás a helyzet ahogyan értesültem.*

- mit tehet az egyszeri ember a minimálbéres?
Feláll és odacsap arra a bizonyos asztalra!
- vagy folytatja ott ahol abba hagyta. (sehol) mert az út amelyen, jár bizony nem vezet sehova, csak ezt csórikám nem is tudja:-(