Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Kacsa az egész

Meki,2015.01.22 08:07

Vicc! Lassan a diákmunkáért többet fizetnek mint a vagyonőröknek, a hivatalos megfelelési mutatók, pedig az égbe szöknek.

Re: Re: Re: Re: Kacsa az egész

Veszprém,2015.01.22 11:12

Diákmunkáért eddig is több járt, a közmunkás bér jelenleg a megfelelő juttatás. :-) :-) viccország :-) :-)

1157.Bp.

Zsolt Sommer ,2015.01.12 06:30

kérdés:Idén is 1800ft a tagdíj?

Re: 1157.Bp.

FVSZ,2015.01.20 13:36

Amíg életbe nem lép az új alapszabály, addig igen, utána már változás lesz.

BUDAPEST

ÉRDEKES,2015.01.11 08:07

...HA MINDENKI TUDJA HOGY MI FOLYIK AKKOR MIÉRT NEM LÉPNEK FEL ELLENE?SE SZABADSÁG SE BÉRPAPIR SE BETEGSZABADSÁG ...EZ HIHETETLEN HOGY EGY ÚGYMOND JOGÁLLAMBAN MINDENT MEGTEHET EGY BÜNÖZŐ AKI VISZONT ELVÁRNÁ HOGY MI BECSÜLETESEK LEGYÜNK SŐT MÉG PAPIRUNK IS LEGYEN RÓLA...SZÉGYEN GYALÁZAT!!

Re: BUDAPEST

FVSZ,2015.01.20 13:35

Tisztelt Kolléga!
Azért nincs hatékony fellépés, mert:
- rosszak a törvények (nem a munkavállalókat és a fogyasztókat védik, igazság helyett jog van)
- a kormány nem munkavállaló párti (mégis 2/3-adot kapott, sokan meg otthon maradtak)
- a hatóságok létszámát és hatáskörét jelentősen megcsapolták
- a munkavállalók a saját érdekükben sem akarnak fellépni legtöbbször, és a hatóságoknak is valótlan nyilatkozatokat tesznek
- az emberek manipulálva és irányítva vannak annak ellenére, hogy szabad akarattal rendelkeznek, és mégis inkább megalázkodnak éhbérért

Tehát a problémát nem rajtunk kell számon kérni, mert mi mindent megteszünk a szakszervezeti tagsággal rendelkező felhatalmazást adó embereknek.

Budapest Sallai u. 16

kovács jenő,2015.01.05 15:54

ÍGY VONHATNAK LE A MUNKABÉRBŐL LEGÁLISAN!

FVSZ,2014.12.17 16:03

ÍGY VONHATNAK LE A MUNKABÉRBÓL LEGÁLISAN!

A munkabérből levonás a gyakorlatban számos esetben összemosódik a munkáltató igényérvényesítésével (például munkavállaló által okozott kár „levonása”). E két jogintézményt azonban határozottan meg kell különböztetnünk egymástól.

A munkabérből levonás szabályai arra a kérdésre adnak választ, hogy a munkáltató kinek a követeléseit, és milyen feltételek mellett vonhatja le a munkavállaló munkabéréből, és ennek keretei között rendelkezik a munkáltató saját követeléseiről is; míg a munkáltató igényérvényesítésének önálló szabályai vannak (túlfizetett munkabér levonása, fizetési felszólítás, bírói út igénybevétele stb.).

Az Mt. kimondja, hogy a munkavállaló munkabéréből való levonásnak jogszabály vagy - a levonásmentes munkabérrészig - végrehajtható határozat alapján van helye.

Jogszabály alapján történik például az adóelőleg, valamint a munkavállalói járulékok levonása, illetve a szakszervezeti tagdíj levonása is, amelynek szabályait külön törvény (1991. évi XXIX. törvény) határozza meg. Eszerint a munkáltató a munkavállalók munkabéréből a szakszervezeti vagy egyéb érdek-képviseleti tagdíjat a munkavállaló írásbeli kérelmére köteles levonni, és a munkavállaló által megjelölt szakszervezet vagy egyéb munkavállalói érdekképviselet javára köteles a kérelemben meghatározott összeget átutalni.

Végrehajtható határozatok esetében a levonásra a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (Vht.) szabályait kell alkalmazni. A végrehajtásra letiltás alapján kerül sor, amelyben a végrehajtó felhívja a munkáltatót, hogy a munkavállaló munkabéréből az abban meghatározott összeget vonja le, és fizesse meg a letiltásban meghatározott jogosult részére. A letiltást a végrehajtó közvetlenül megküldi a munkáltatónak is.

Főszabály szerint a munkavállaló nettó munkabérének 33%-át lehet legfeljebb levonni. Ez kivételes esetekben azonban 50% is lehet (pl. több követelést kell egyidejűleg érvényesíteni, vagy túlfizetett munkabért, tartásdíjat kell levonni).Ezeket a korlátozásokat azonban nem kell alkalmazni a mindenkori öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege (28.500 Ft) ötszörösét meghaladó munkabér-részre, azaz a 142.500 forint fölötti nettó munkabér-rész a 33 (50) %-os korlátra tekintet nélkül levonható.

Ezzel szemben a öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege (kivételes esetektől eltekintve) nem vonható le, akkor sem, ha a levonás nem haladja meg a 33 (50) %-ot.

Amennyiben a munkáltató a letiltás alapján történő levonási kötelezettségét elmulasztja, a munkavállaló tartozásáért készfizető kezesként felel, azaz a tartozás megfizetése közvetlenül tőle is követelhető.

A fentiektől eltérően, a munkáltató – a levonásmentes munkabérrészig – saját követelését levonhatja a munkabérből, ha ahhoz a munkavállaló hozzájárul. A munkavállaló hozzájárulása nélkül azonban a munkáltató saját követelését is csak végrehajtható határozat (pl. végrehajtási záradékkal ellátott fizetési felszólítás) alapján vonhatja le.

Korlátozás nélkül levonható továbbá a munkabérből a munkáltató előlegnyújtásból (pl. munkabér előleg) eredő követelése.

A munkavállalókat védő garanciális szabály, hogy tilos minden olyan bérlevonás, amely a munkáltató, annak képviselője vagy közvetítő személy javára szolgál annak ellenértékeként, hogy a munkavállaló munkaviszonyt létesítsen, vagy azt megtartsa. Ráadásul a fentebb ismertetett Mt.-s szabályok kógensek, azaz azoktól a felek megállapodása sem térhet el.

FORRÁS: http://www.munkajog.hu/rovatok/munkaber/igy-vonhatnak-le-a-munkaberbol?utm_source=Munkajog_Hirlevel_2014_50&utm_medium=email&utm_campaign=Munkajog_Hirlevel_2014_50

Fizetett szabadság...

Felháborodott,2014.12.02 08:50

Gondolom az itt megfordulok 90%-a nem kap ilyet (én se)...
Hogy létezik hogy a törvényben megállapított jussához se fér hozzá az ember?
Ki az akinek sikerült esetleg kivívni hogy kapjon fizetett szabit és ha van ilyen azt kérem adjon tippet hogy hogy lehet ezt elérni.
Azt hogy ha visszaosztom a fizetésemet a ledolgozott órákkal és megszorzom a havi"normális" 168 órával akkor kiderül hogy minimálbérnek megfelelő a fizetésem még benyelem , azt hogy a bejelentett munkarendem (8 óra a 24 helyett) után nem kapok se du-i se éjszakai se hétvégi pótlékot benyelem.....de hogy a fizetett szabadságom utáni pénzt is lenyelik az már nagyon fáj.....
Lehet ez ellen tenni valamit úgy hogy azért a munkahelyem is megmaradjon?
Köszönöm a válaszokat elóre is!

Re: Fizetett szabadság...

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA,2014.12.02 20:23

"Társadalmi elnököt választott a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

Küldöttgyűlést tartott az SZVMSZK 2014. november 28-án.

A küldöttgyűlés egyhangúlag a köztestület társadalmi elnökévé választotta Valenta László ny. r. dandártábornokot. Valenta László korábban az ORFK gazdasági és informatikai főigazgatója, a BM Ellenőrzési Főosztályának vezetője, illetve a BM miniszteri kabinetfőnöke volt.

A küldöttgyűlés ugyancsak egyhangúlag az SZVMSZK Szakmai Kollégiumának elnökévé választotta Dr. Bökönyi István nyá. büntetés-végrehajtási altábornagyot, a hadtudományok kandidátusát.

Német Ferenc, a kamara elnöke egyúttal elismerését fejezte ki tábornok úrnak a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett tudományos, szakmai konferencia sikeres előkészítéséért és lebonyolításáért."

A fentebb említett hiper-super, al-feltáboszernagyok sem tudnak,és nem is akarnak ellene tenni,ez a nagy probléma.

Re: Fizetett szabadság...

Csak az igazat,2014.12.06 19:09

Kérdésedre a választ megtalálod itt a menüben /is/:Olvasónk levele!

Re: Fizetett szabadság...

elnök,2014.12.09 20:01

Igen tehetsz ellene! Őrizd meg a bérpapírokat és azt a szabadság kérő lapot amit a munkáltató kitölt. Ha nincs 3évre visszamenőleg kérheted a szabadságod.

Re: Re: Fizetett szabadság...

Felháborodott,2014.12.10 13:56

Köszönöm

Sümeg

Totó,2014.12.06 16:39

Ne a nyugdijasra mutogassatok először ,hanem magatokra! A szabadságotokat,és sok mást nem fizet a munkáltató,de ti be vagytok sz. va,hogy ha szóltok ,kirúgnak! Nagy hősök akik a saját érdekeik végett sem mernek tenni! Sajnos vagyonőrök java ilyen,és ezekkel nem lehet semmit tenni! Könnyű mást szidni,de előbb nézd meg mit tettél te,mertél e szólni,vagy behúztad füled,farkad!Tettél e annak érdekébe,hogy ne kelljen 300 óráért 120-e,forintot felvenned? Lehet,hogy a nyugdijas előbb szóvá teszi mint te! Ne itt legyél merész és bátor,azok is hús vér emberek ,és ha nem megy szép szóval, még ott a NAV és a Munkaügyi felügyelőség, és még el tudsz menni bíróságra is ! Mutasd meg ,hogy meg mered tenni,és nem csak a szád jár! Ezt csak azért írom nektek jó tanácsul, mert ezeket mind végig jártam,és eredménnyel,még a munkám is megvan!!Itt szeretném olvasni,mit tettetek magatokért ,és nem vártok másra ,nem sírtok! Végezetül a biztonsági őrön kívül ezernyi jobban fizető hely is van,

Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.06 19:29

Hozzászólásoddal jól feladtad a "leckét" a jellemzően billentyühuszár,örök rabszolga sorban dolgozó kollégáknak!

Re: Sümeg

kisputyin,2014.12.07 14:01

Gondolom te is nyugdíjas vagy,mint sokan mások a fórumon. Azért ilyen nagy a szátok,mert téged nem igazán érdekel ha ki is rúgnak a munkahelyről,mert a postás még akkor is viszi minden hónapban a 100-180 ezret. De ha a postás nem hozná akkor gondolom be fognád a szádat te is. Ha választani kellene melyik pénz kell a kettő közül,gondolom nem a vagyonőri fizetést választanád te sem. És igen is a nyugdíjasok miatt ilyen kevés az órabér ebben a szakmában. Mert a nyuggernek elég a havi 90-100 ezer a 100-180 nyugdíj mellé. De ezt mindenki tudja,hogy így van ezen kár is vitatkozni.

Re: Re: Sümeg

Hubert,2014.12.07 16:00

Maradjunk a makacs tényeknél:1.Ezen fórumon rendszeres hozzászolóként NINCSENEK RENDVÉDELMI NYUGDIJASOK!!!/ nyugdij melletti munkavégzésüket, ellenezzük.Korábbi hozzászólásokban ez visszakereshető!/ Egyetlen:- volt bányász "van jelen"! 2.Elsősorban NEM a nyugdijasok miatt ilyen kevés az órabér. ebben a szakmában! EZT MINDEN SZAKMABELI JÓL TUDJA! 3.A Totó által feltett "kérdésekre" illene valós TÉNYEKKEL-TETTEKKEL válaszolni! -MIT TETT EDDIG A TEMÉRDEK MEZEI VAGYONŐR,ÖNMAGÁÉRT?! -A TELJES MUNKAJOGI JOGFOSZTOTTSÁGA ELLEN?! -MIKOR TANULJÁK MEG VÉGRE?! -HA TOVÁBBRA SEM ÁLLNAK KI MAGUKÉRT,NEM SZERVEZŐDNEK,AKKOR SENKI SEM FOG HELYETTÜK HARCOLNI A JOGAIKÉRT,TÖRVÉNYES JUTTATÁSAIKÉRT?! -MIKOR FOG MEGVÁLTOZNI EZ A SZEMLÉLET?! NA,ezek itten a lényeges kérdések!

Re: Re: Sümeg

Toto,2014.12.07 17:36

Szerinted csak az meri kinyitni a száját aki nyugdíjas? én nem az vagyok ,de nem vagyok beszarva mint te,hogy csak itt merek írogatni! Ne azt várd ,hogy meglapulva,seggüket nyalva kiharcolja valaki neked a szabadság és egyéb fizetését! Sírsz,a nyugdíjasokat szidod ,de te vagy a fasza gyerek ,mivel nem mersz szólni a saját dolgaid jobbra fordulása végett! Te csak a vagyonőrködéshez értesz? Ha ez nem lenne éhen halnál,mert nem mersz tenni a saját dolgaidba,csak annyira futja tőled ,hogy mást okolj a te tehetetlenségedért?Lépjél, tegyél valamit, mert ha nem ,még öt év múlva is a siránkozásaidat fogod írni,és ezért ,ha netán nem dolgoznak már azok akiket hibáztatsz,kit fogsz majd hibáztatni,kit kezdesz ki embertársaid közül?Indulj ki magadból, törekedj arra,hogy több oldalú legyél ,és többre fogod vinni! Nem kell minden semmitérő alvállalkozónak ,munkaerő kölcsönzőnek a rabszolgája lenni,lehet másképp is ,csak ne engedd ,hogy ilyen kicseszések mellett a pofádba röhögjenek,mert tudják nyuszi vagy és ezt ők ki is fogják használni!Ha nem teszel semmit ,ne bánts meg olyan embereket,akik lehet hogy jobban kiállnak azért ,hogy neked lapítónak jobb legyen ! Ha ez így lesz,megtudnád köszönni ,vagy újra írogatnál valami neked nem tetsző dologért!! Mélyedj el magadba ,és keresd a hibát ,de ne másokba,hanem először magadba!!!

Re: Re: Re: Sümeg

elnök,2014.12.09 20:05

Keres meg privátba.

Kiss Zoltán Elnök

Re: Sümeg

Munkaügyek,2014.12.09 16:30

Remélem ismered az egy fecske nem csinál nyarat szólást! :) Vannak részigazságok az állításaidban, amikkel egyet kell értsek! Így van be vagyunk tojva, aminek nyilvánvaló okait kár lenne felsorolnom itt! Csak az egyik ok az, hogy ha te nem viszed el a melót a szegényes órabérért, majd elviszi más, aki bár nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget nyújtja, de a célnak megfelehet.. amint a megbízó reklamál, majd keresünk mást. Bárcsak lenne anyagi tehetségem az ideális munkahely után kajtatnom, de az a fránya lakáshitel, az a sok élénksárga cetli, rajta a szolgáltatók nevével.. és még a gyerekek is éhesek, meg suliba oviba mennének! Őszintén örülök, hogy te ezt meg tudtad lépni! Egyet nem értek. Miért kell egy szakma munkavállalóit hibaforrásként a tehetetlenség fokmérőjeként emlegetni?! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy példának okáért az éjszakás nővéreknek is maguknak kellett kiharcolniuk az éjszakai munkával járó bérpótlékaikat, vagy netalántán ez a munka törvénykönyvében meghatározott járandóság? Természetesen említhetnénk még számos, számtalan szakmát emellett. Mondom ezeket úgy, hogy nyertem már meg munkaügyi pert munkavállalóként. Sok minden változott azóta, igazad van ma már nem tenném, kiszolgáltatott lettem, a rendszer kiszolgáltatottja!És ezzel vissza is él, aki döntéshozó bármilyen szinten ebben a szakmában.