Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:36

Válasz-Munkaügyek:Ajánlom kiemelt figyelmedbe/minden kollégáéba is/ ezen fórumon ELEMZÉS.2 cimen 2014.09.24-én megjelenteket! Sokak szerint ezt /is meg/ kellene lépnünk...

Re: Sümeg

Gumikéz,2014.12.09 16:40

Kíváncsi lennék arra, hogy egy minden részletre kiterjedő munkaügyi feljelentésedet követően, mennyi idő telne el addig a pontig, amíg ennek híre menne a vagyonvédelmi cégek belső berkein belül ellehetetlenítve a per utáni elhelyezkedésedet a hivatásban, amiben már annyi, anyagi, erkölcsi és még ki tudja milyen jellegű energiát fektettél?! :-)

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:19

Szemléletes-válasz:Gumikéz! Pajtás:A MI ESETÜNKET, olvashatod a Menü-Olvasónk levele rovatban! Kérünk vedd a fáradságot,-Te is-olvasd végig figyelmesen és tanulj belőle! Az "eset" óta is ugyanazon telephelyen dolgozunk! Az érintett- ismert nevü cég -pedig miután /ki/fizetett, aláiratott egy megegyezést,hogy "kölcsönösen hallgatunk az ügyről" Azóta lassan két év telt el...nem történt semmi...és nemhogy hire nem ment a szakmabeli cég között "ténykedésünknek",hanem még a telephelyet átvevő uj cég felé is titkolták a történteket!!! Szerintem:-Ugyanis a CÉG HIRNEVE fontosabb volt,a cégvezetés ezért igy döntött...Kiméletlen konkurenciaharc dul ugyanis a szakmabeli cégek között és "NEM KELL A TÖRTÉNET" !!! Ennyit az urban legend:-"feketelistás vagyonőrök listájáról"...

Sümeg

Toto,2014.12.09 17:46

Ezért kellene összefogni,és közösen fellépni,így nem tudnának semmit csinálni,hisz mindenkit nem küldhetnek el,ki termelné nekik a pénzt?Ha belenyugszol akkor felesleges siránkozni,hisz ők nem fognak a te érdekeidhez igazodni! Sajnos ők a kiskirályok ,bármilyen oldalról is nézzük! De ahol már tízen megértitek egymást ,és dolgoztok vagy tizenketten ,akkor lehetne lépni,hisz a munkát a munkaközvetítő vagy más kis alvállalkozó nem végzi el! ! Szomorú,hogy ez nyílt titok,és nem tesznek ellene!Ha megbírságolják őket, a te szabadságra ,táppénzre ,és egyéb juttatásra járó pénzedből könnyen kifizetik,és jócskán marad még a zsebükben ! El kellene érni ,hogy akiket már megfogtak ne dolgozhassanak ebben a szakmában más adószámmal ,más néven,de még a családtagjaik sem!Igazad van ,kell a gyerekeknek a kenyér,de ez csak morzsa ,és bele dögölhetünk akkor is a kalács az övék lesz,ha nem teszünk ellene!!!

Re: Re: Dunaujváros

Jog..,2014.12.06 13:08

Jogos! Személyes tapasztalatom, hogy az aktívak béreit tartják mesterségesen alacsonyan a "nyuggerek". A havi 100-on ezer BM nyugdíj mellé nekem is mindegy lenne, hogy 380 vagy 420 ft/óra lenne a mellékes! Nekik nem kizárólag ebből kell fenntartani magukat és a családjukat! Persze ez nem csak a volt BM dolgozókra jellemző.

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 10:56

Nem a rezsi órabéreket kell fixálni hanem a vagyon őrők nettó bérét! a rezsi órabendetkéne már tenni eben aszakmában,csak senki nem mer szembe menni a Belügyminiszterrel,igyhát olyan mintha semmi sem történt volna.

Re: Dunaujváros

Robi 68,2014.12.04 21:19

Én meg azt gondolom amíg ez a szakma tele van nyugdíjas rendőrrel katonával bányásszal addig ők sajnos letörik az árakat mert nekik elég a 350 Ft is mert a póstás viszi minden hónapban a havi 200 at!!! Addig amíg a nyugdíjas dolgozhat addig nem lesz tiszteséges fizetés és nem csak erre a szakmára vonatkozik!! Én azt gondolom aki nyugdijjas az üljön otthon az asszony szoknyáján de ne a munkanélküli terhére a munkahelyen!!!!

Re: Re: Dunaujváros

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA,2014.12.05 07:43

Ez 100 %-ban igaz.Az említett "öregek" elvesztenék a nyugdíjukat,amennyiben nem feketén és szürkén foglalkoztatnák őket(vagy felhagynának az unalomból űzött munkavégzéssel),mivel a szokássá vált havi 240+ órára járó tisztességes bér már bőven meghaladná a limitet(túlórák+műszakpótlékok,persze nem készenlétis szerződéssel).Tisztelet a korhatárt betöltött,megalázó nyugdíjat kapó,40+ évet ledolgozott embereknek,akiktől senki nem sajnálja a munkát(remélem).

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.26 15:13

2015.év:A Munkaügyi hatóságok célkeresztjében! a munkaerő kölcsönzés,valamint az ágazatban bevezetik a forditott áfa fizetést/a kiterjedt adócsalások miatt/! VÉGRE!

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.27 11:28

Ez nekünk, munkavállalóknak miért jó elmondaná valaki?

Re: Munkaerő kölcsönzők

Varga Attila,2014.12.04 11:07

Nesze semmi fogd meg jól!

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 11:02

hellyesbités,rendet kéne már tenni eben a szakmában,nem arezsi órabéreket manipulálni tisztességes pénzt adni a vagyon őrnek! mig Ausztriában a vagyon őr 2500eurót kap adig mi itt, jó ha a 400 ft-ot 1000 ft-alatt nem szabadna a vagyonőrnek dolgozni! igen tisztelt munka adók,ott kicsivel kevesebb maradna!

Reszióradíj

Robi 68,2014.11.26 12:29

Még mindig kérdezném hogy a kötelező rezsióradíj vonatkozik az egyéniválallkozókra is??? Megköszönném ha tájékoztatnának!!!

Re: Reszióradíj

Szekrény,2014.11.27 11:34

Nem gondolnám, hogy a magánkézben lévő vagyonvédelmi cégekre ez kötelező érvényű lenne, magyarán ismét adtunk a sz.. nak egy pofont, mert ezzel a rendelettel körülbelül annyira sikerül majd kifehéríteni ezt az ágazatot, mint az építőipart sikerült nem oly rég. Medig tart még ez a maszatolás ebben a szakmában?

Re: Re: Reszióradíj

hasznos,2014.12.01 17:19

A rezsióradíj csak a közbeszerezésen nyert munkákra vonatkoznak. És mi lesz a vagyonőrök rezsióradíjával? Ugye nem gondolja senki, hogy Pintér S. cégein kívül más is nyerhet közbeszerzésen?

Re: Reszióradíj

Csak az igazat,2014.12.04 10:00

NEM VONATKOZIK!!!

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.30 19:42

Válasz-Tigana:-Valójában nem csak a munkavállalóikat/bennünket szakmabelieket kiemelten is/lopják meg valóságos tolvajtempóban az erre szakosodott fenti cégek,hanem az adókat/áfa/is benyelik! Utóbbi összegét éves szinten cca:35.Milliárd! forintra becsülik.Ezen bevétel/ek/kiesésével+kiemelt ellenőrzések bevezetésével a hatóságok,"lefejezni" készülnek, ezen tevékenységet iparszerüen üző költségvetési adócsalókat! Magyarán:-Talán sikerül bezárni ezt a kiskaput! Egyébként ezért már régóta visszatérően és kitartóan küzdenek az ágazatbeli szakszervezetek is! Különbözeti vizsga:-Jól érzékeled,folyamatos a "lehetőség"! Kell a pluszpénz a kamara vezetőinek és holdudvarának! Nézz csak utána,hogyan is hálálták meg ezt a napokban...

Május 35.

Tigana,2014.11.30 17:31

Azt jól érzékelem ,hogy még manapság is le lehetséges tenni a különbözeti vizsgát, azaz továbbképzési vizsgát, amely eredetileg 2014 január 1-ig volt abszolválható, majd szintén kizárólagosan a kitolt határidő végéig, azaz 2014 május 31-ig volt lehetséges elvégezni közel 12 ezer forintért ? Ha ez így van, akkor megint megkajáltattak sokunkat!

Add az életed nettó 400-ért!

Die Another Day,2014.11.30 17:13

"Még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a 29 éves férfit, akit egy döbröntei telep biztonsági őrének szombat esti meggyilkolásával gyanúsítanak. A férfi a rendőrökre is rátámadt, amikor elfogták."
Megdöbbentő, megalázó, szánalmat keltő, siralmas. Meddig még?

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.27 20:09

Tigana-válasz:Azért jó hir ez,mert a szakmabeli munkavállalók jelentős részét "kamu munkaszerződéssel" trendszerüen Ők alkalmazzák papiron! Bejelentenek,de a járulékokat,TB-t,adót,már nem fizetik...és 3-6.havonta uj cégbe kezdődik minden elölről! Valamint a minimális szakmai órabért sem fizetik ki a kollégáknak/sokszor még a havi fizut sem/,nincs szabadság,utazási ktg.térités,munkaruha,etc...Nem is beszélve a milliárdos áfa-csalásaikról! Robi 68:Szerintem egyéni vállalkozókra nem vonatkozik az uj kötelező rezsióradij bevezetése! Ez egyenlőre csak az állami-önkormányzati megrendeléseknél kötelező! A versenyszférára egyenlőre kötelezően nem vonatkozik,de vannak azért már kedvező jelek,hogy elindulhatnak felfelé a legalacsonyabb órabérek.