Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.30 17:09

Köszi a válaszod, a körülményeket, kondíciókat,ki nem fizetett szabadságokat,munkabér pótlékokat, járulékokat, sajnos túl jól ismerem, azaz hírből sem ismerem, mióta eme csodálatos hivatást űzöm.Ellenben nem volnék adószakértő.A fordított ÁFA befizetés definíciója nem értem hogy lesz köszönőviszonyban ezen elmaradt kifizetésekkel!?

2015-.tól lesz kötelező min.bér?

Felháborodótt,2014.11.26 12:20

T. Cím!
Azt szeretném megkérdezni hogy a 2015-re vonatkozó rendelet voltaképpen hozz e kötelező fizetésemelést a munkavállalóknak?
"A kormány a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység minimális, általános forgalmi adó nélküli rezsióradíjának jövő évi legkisebb mértékét 1889 forintban határozta meg – a rendelettervezet a kormány honlapján jelent meg szerdán."
" főbb tételek közül az alapbér 679 forint"
annyinek kell lenni a min. bérnek?
Az egész cikknek itt a linkje, aki ebből kiokoskodni véli hogy mit hoz nekünk 2015 azt kérem ossza meg velem.
http://biztonsagpiac.hu/a-kormany-meghatarozta-a-rezsioradijat

Válasz

FVSZ,2014.11.18 04:15

A területileg illetékes Vagyonvédelmi Kamaránál lehet, tőlük kell megérdeklődni.

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA

KATALIN,2014.11.14 07:13

hól lehet külöbözeti vizsgát teni s menyiért?

Re: KÖLÖMBÖZETI VIZSGA

papíros,2014.11.15 06:34

Szerintem Önnek felesleges :-)

Besenyötelek 3373 bajcsy ut 39

kahanyecz jozsef,2014.11.14 15:58

kell-e igazolvány valójában?

papíros,2014.11.13 07:12

A környezetemben egyre több helyen tapasztalom,hogy a vagyonőri munkát ellátó rabszolgák közt mind több se igazolvánnyal,sem pedig tanusítvánnyal rendelkező személy dolgozik.Minek kell egyáltalán igazolvány,tanusítvány stb.?A nevetséges bérezésben nem élvez előnyt a magasan kvalifikált szakember a barbár kollégákkal szemben.Feltételezem ennek okai a következők: tanfolyam ára kb.: 150000 Ft. , papírok megújítása-továbbképzés költsége kb.: 25000 Ft./alkalom .A dolgozók ellenőrzése nulla,korrupciós úton minden elintézhető. A jövő??Talán hiányszakma lesz néhány évtizeden belül.Kiöregszenek az unalomból dolgozó nyuggerek,ex-rendőrök,rokik.Helyettük ki a halál fog ennyi pénzt beleinvesztálni egy ilyen alulfizetett,minden megbecsülést nélkülöző "szakmába"?

Könyvajánló

Csak az igazat,2014.11.05 09:55

Melegh István:CSŐSZHADSEREG /deja vu=Vagyonőr-RABSZOLGASEREG/

Re: Könyvajánló

igaz mmondó,2014.11.11 18:43

600 -650 ft órabér 2015 januárjától a vagyonőrőknek reméljük betartják

3373 besenyötelek bajcsy ut 39

kahanyecz jozsef,2014.11.05 19:40

Elemzés 3.rész

Csak az igazat,2014.11.01 17:07

Hitvallásunk:"Magyarországot ahhoz mérjük,amilyen lehetne és nem ahhoz,amilyenné tették az elmult évtizedekben..." Személy és vagyonőrök/biztonsági őrök/=RABSZOLGASEREG! Főbb céljaink:-TOTÁLIS MUNKAJOGI JOGFOSZTOTTSÁG,KIZSÁKMÁNYOLÁS,LÉTBIZONYTALANSÁG,SZAKMASPECIFIKUS ADÓCSALÁS megszüntetése! -EGYSÉGES EU MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE megalkotása és bevezetése! -EGYSÉGES EU MINIMÁLBÉR bevezetése! -INGYENES MUNKAJOGI TANÁCSADÁS KITERJESZTÉSÉNEK KEZDEMÉNYEZÉSE,és MUNKAVÁLLALÓI JOGOK SZÉLESEBB NYILVÁNOSSÁG MELLETTI KÖZZÉTÉTELE! -5.évenkénti KÖTELEZŐ! SZEMÉLY és VAGYONŐRI IGAZOLVÁNY CSERE és VIZSGÁZTATÁS VÉGLEGES ELTÖRLÉSE! +facebook KÖZÖSSÉG LÉTREHOZÁSA,SZAKMAI ÉRTÉKREND MEGJELENITÉSE,KÖZVETITÉSE!

BP.kirendeltség

BP.Kolléga,2014.10.31 10:21

Én érdeklődnék hogy Budapesten miért nincs a szakszervezetnek érdek képviselete,vagy ha van akkor hol találom?

Re: BP.kirendeltség

FVSZ,2014.10.31 19:53

Tisztelt Kolléga!

Az FVSZ országos szakszervezet, és az elérhetőséget a bal oldali menüben találja meg.

Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.08.29 17:04

Tisztelt FVSZ!
Olyan jellegű kérdésem lenne lehet e már tudni mikorra várható az órabér emelése a személy és vagyonőröknél...és mennyi lesz az alap nettó órabér?
Tudomásom van olyanról,hogy emelnek szeptembertől,de mondanak októberi és januári dátumot is.A mostani bérek meg elég változatosak 380-410-420-480-500-550-600 ft nettó ...legalábbis eddig ilyen ajánlatokat kaptam.Gondolom ha most elhelyezkedem és kijön az erre vonatkozó törvény ami az alap órabérre vonatkozik,akkor a munkáltató ezt figyelembe véve csak megemeli majd arra az alap órabérre ha az eddigi alap órabérem ezt az összeget nem éri el!Vagy majd mit tehetek ha erre nem hajlandó?
Lehet egyszerre sokat és talán nehezet kérdeztem,de azt gondolom ez rengetek embert érint és mivel a pénzből élünk sajna nem mindegy mennyi összeg is van a zsebünkben havonta.

Köszönöm válaszát előre is!

Üdvözlettel:

Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

FVSZ,2014.08.31 14:48

Kedves Kolléga!
Az alapórabér a mindenkori bérminimum, annál alacsonyabb nem lehet, csak magasabb. A bérminimum és az adórendszer évente változik. Ami emelkedni fog az a rezsi óradíj, ami csak a vagyonvédelmi tevékenység alapvető költségeit fedezi (formaruha, munkavédelem, stb.), és az adót, de attól órabér emelkedése a munkavállalóknak nem feltétlenül lehet, azt majd az MBÁKSZ fogja rendezni.

Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.09.02 11:46

Köszönöm a választ!...

Sikerült elhelyezkednem,de még egy percet nem dolgoztam és máris kiadásaim vannak a cég nem adja a formaruhát azt nekem kell megvennem!A kérdésem még az lenne ha a cég megkívánja ennek a formaruhának a viselését akkor miért a munkavállalónak kell azt megvennie?Kötelezhető e erre,vagy ha nem vagy rá hajlandó mehetsz amerre látsz? Persze amit későbbiekben eladni sem tud az ember,mert ki veszi fel a más ruháját! ..meg persze a cég nevével vagy logójával van ellátva a ruha!Ha szerencséje van esetleg a legközelebbi munkahelyén ugyanaz a cég alkalmazza és akkor már nem kell újra megvennie...
A másik kérdés miért nincs egy általánosított forma ruha a vagyonőröknek tehát egy fekete szövet nadrág fehér ing és esetleg a nyakkendőre írnák a cég nevét vagy logóját meg persze rajta lenne a nyakba akasztható kártyán a cég neve és logója.Nem kéne akkor egy silány a cég által ránk tukmált fehér logóval és cégjelzéssel ellátott ingben dolgoznia a munkavállalónak és ezt minden egyes munkahely változtatásnál kifizettetni vele...

Köszönöm a választ előre is!

Üdvözlettel:Security

Re: Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

FVSZ,2014.09.03 13:27

A formaruhát díjmentesen kell biztosítani, ha kifizettetik, akkor az törvénytelen.
Az egységes formaruhát még akár be is vezettethetik, ha akarják, csak akkor megint ott tartunk, hogy mindenkivel kifizettetik azok árait, és jól járnak az egyes érdekeltségű formaruha gyártók, hogy 100-150 ezer vagyonőrnek kell majd készíteniük különféle nadrágokat, pólókat, ingeket, pulcsikat, kabátokat, nyakkendőket, cipőket, bakancsokat, öveket, kesztyűket, sapkákat, sálakat, mellényeket, zoknikat, jégeralsókat, stb., stb., stb. Ezek mind egy vagyonba kerülnének, 1 fő vagyonőr esetén kb. 100 ezer Ft lenne, és 1-2-3 évente cserélni ezeket sokba kerülne. Ha nem a munkavállalók fizetnék ki, hanem a vállalkozások, akkor leírhatnák az adójukból. A minimális rezsi óradíj már tartalmazza a formaruha költségeket is. Ha a rezsi óradíj rendeletét nem tartják be, akkor a Közbeszerzési Döntő Bizottsághoz, és/vagy a Gazdasági Verseny Hivatalhoz kell fordulni, majd a szolgáltatást megrendelők és a fővállalkozók kapnak egy jókora bírságot.

Re: Re: Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.09.05 09:04

Köszönöm a választ!

Üdvözlettel:Security

Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

T1000,2014.09.30 10:49

Azért azt jó lenne hozzá tenni hogy csak a közbeszerzéses pályázatokra vonatkozik a rezsi óra díj ne vezessük félre az embereket köszi

jozsant@mmp.hu

Horváth István,2014.09.13 08:53

Tisztelt cim: Az lenne őnők fele a kérésem, Hoy ki tudnának e számitani nekem, azt, hogy 24/48 orás munkaidőben kb mennyi lenne a brutto fizetésem, valamint a kb netto ősszeg.Szeretném azt is tudni, hogy kb hány % a bér után járo fizetési kőtelezettsége a munkáltatonak. Ezt azért szeretném tudni, mert kiváncsi vagyok, hogy a cég mennyi ősszegű kőltségvetési csalást kővet el, Átlag havi 10 nap 24 orás állando járőrőzéssel. És olvastam, hogy plussz 1 nap is jár. Ha esetleg még más kedvezmények is járnak, akkor azokrol is szeretnék tájékoztatást kapni. Ha tűntetést, vagy peticiot szerveznek, akkor kérem értesitsenek, mert ott a helyem tőbb munkatársammal karőltve. Mert jo lenne már, ha a PINTÉR féle cégeket elszámoltatnák, és mélto bűntetésűket megkapnák. A facebbook oldalon kár hogy őnők nincsenek fent, pedig biztos meglehetne szervezni tőbb ezres nagyságrendű tűntetést. Kőszőnettel HJ Várom válaszukat.