Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

T1000,2014.09.30 10:51

Azért azt jó lenne hozzá tenni hogy csak a közbeszerzéses pályázatokra vonatkozik a rezsi óra díj ne vezessük félre az embereket köszi

Rezsi óradíj vonatkozik az egyéni vállalkozóra is??

Robi 68,2014.09.24 21:50

Üdv! Az után érdeklődnék hogy ez a rezsióradíj majd vonatkozik az egyéni vállalkozó biztonsági őrre is??? Vagy csak a fővállalkozó cégre?? Mert ha csak arra fog akkor semmi értelme mert aki elvégzi a munkát nem fog többet keresni!! Egyébként ha rendszeres a munkavégzés egy vagyonvédelmi cégnek és vállalkozóként teszi a dolgozó évek óta az nem kényszer vállalkoztatás??? Előre is köszönöm a választ!!

Elemzés 2.rész

Csak az igazat,2014.09.24 14:20

Társadalmi/szakmaspecifikus/nyomás:A 21.század politikaformáló ereje. /Puzsér Róbert irásából átvéve,ezt kiegészitve/ NEM LEHET/LESZ/MÁS A POLITIKA. NEM VÁRHATUNK ITÉLETNAPIG,az egyetlen korrupciómentes pártra,amelyik majd VALÓBAN KÉPVISEL MINKET. ILYEN PÁRT SOHA NEM VOLT és NEM IS LESZ. NEKÜNK KELL KIKÉNYSZERITENÜNK a meglévő romlott politikai garniturából egy nemzeti/-szakmai/ minimumot,egy társadalmi konszenzust. Ha sok százezren,mondjuk a facebookon KINYILVÁNITANÁNK ALÁIRÁSUNKKAL,hogy nem vagyunk/többet/ hajlandóak olyan pártra SZAVAZNI,amelyik hatalomra kerülése esetén,nem szünteti meg/pl.szakmánkban:-A teljes munkajogi jogfosztottságot,kizsákmányolást,létbizonytalanságot... -A régóta tolvajtempóban zajló végeláthatatlan adócsalást,-törvénytelenül müködő ál-munkaerő kölcsönzőket,5.évenkénti ujravizsgázást és igazolvány cserét.....etc./ Rögtön fordulna a kocka. Mert akármilyen fontosak is nekik a CÉGES HAVERJAIK,abban biztosak lehetünk,hogy a HATALOM még fontosabb. Amikor VALÓBAN KÉSZEN ÁLLUNK ARRA,hogy akár X pártra vagy Y pártra SZAVAZZUNK,ha más nem teljesiti a /jogos/ követeléseinket,csodák csodájára máris minden párt programjában OTT SZEREPEL MAJD EZ. /Vagy végül Mi alapitünk,ezen célból,egy pártot!/ A 21.században a /szakma/ politika formálásához a hatalmat többé nem megszerezni kell,hanem a hatalom berkein KIVÜLRŐL GYAKOROLNI NYOMÁST a döntéshozókra. IGY KÉNYSZERITVE őket a KÖZJÓ ELŐMOZDITÁSÁRA. CSAKIS RAJTUNK MULIK. A közösségi hálók KORMÁNYOKAT,sőt RENDSZEREKET tudnak elsodorni. Talán egy nap KÉPESEK LESZÜNK arra,hogy MEGFÉKEZZÜK velük a fölöttünk zsarnokoskodó hazug és erkölcstelen politikai osztályt. Egy nap talán NEM PÁRTZÁSZLÓK ALATT GYÜLEKEZÜNK majd VALAMI ELLEN,hanem egy olyan polgári/szakmai/ ÉRTÉKREND körül,ami ÉLHETŐVÉ TESZI EZT AZ ORSZÁGOT.

Szerződés

Kérdező,2014.09.16 22:59

Az Ön által említett szerződésből (MBÁKSZ) a gyakorlatban mikor várható bármilyen változás, ami érinthetné a hivatásunkat, a munkavállalók érdekeinek védelmét? Egy cikket olvastam ezügyben, ha jól emlékszem 2008-as...azóta semmi sem történt!? Köszönöm!

Re: Szerződés

FVSZ,2014.09.19 14:04

A Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének nem érdeke az MBÁKSZ kiterjesztése, és nem is akar igazán foglalkozni azzal. 2010-ben pedig a Vagyonvédelmi Kamara akadályozta meg, hogy kiterjessze az akkori kormány.

Vagyonőr vagyok,vagy árufeltöltő?

Őriznék ha hagynák,2014.09.13 08:54

Érdeklődnék mióta tartozik bele a Vagyonőr tevékenységi kőrébe az általa őrzött boltban az árufeltöltés besegítése,a karton dobozok szemetek ürítése,a vásárlok tájékoztatása az akciókról,a vásárlók által meg nem vásárolt termék pénztártól való visszahordása a polcokra,és a vevő által keresett termék megmutatása,hogy hol találja meg,mert ő nem látja?Nem hinném ez lenne egy Vagyonőr feladata!Erre nem kötelezhetik és nem is kérhetik meg!..hiszen szerintem nem ez a feladata!Ezt a boltban dolgozó alkalmazottaknak kell megoldania!Nem a Vagyonőr feladata!!!Ez idő alatt amíg ezekkel a kisegítői feladatokkal foglalkozik nem tudja ellátni a tényleges munkáját amiért ott van.Amikor ezeket a kiegészítő feladatokat végzi eltereli a figyelmét a tényleges valós munkájáról ezalatt is történhet lopás az üzletben amit persze így hogyan vegyen észre az őr?Ezt egyes üzletekben kérik a Vagyonőröktől,hogy ne csak ott álljanak!Könyörgöm vegyenek fel alkalmazottat!..és ne a Vagyonőrrel végeztessék el!Kihez fordulhatok ha ilyen helyzetbe kerülök(kerülünk)?Sajnos láttam,hogy több kolléga ilyen jellegű munkát is végez nem egy nem két boltban,vagy áruházban!
Azért legyen már meg ennek a szakmának a becsülete és tisztelete!..ne csináljanak már belőlünk "csicskát"!...

Re: Vagyonőr vagyok,vagy árufeltöltő?

Kiss Zoltán Elnök,2014.09.14 09:35

Ha a munkaköri leírásba nincs benne akkor nem kell elvállalni. Nem a vagyonőr dolga.

Re: Vagyonőr vagyok,vagfvszy árufeltöltő?

fvsz,2014.09.18 15:54

Ügyvédi irodán vagy civilszervezeten keresztül lehet megtárgyalni ill. Tisztázni hogy kinek mi a feladata a szerződése alapján. Végső soron bírósághoz lehet fordulni.

vAGYONŐRÖK HELYZETE

Kivülálló olvasó,2014.09.11 19:45

T cím! Olvasom az Önöl oldalát és a sok panasz közül egyre lettem nagyon kiváncsi! Nem fizetik a fizetett ünnepet ,szabadságot stb!!Tudtommal a szakszervezet kezdeményezhet egy olyan megoldást a nagyok,felé,értem alatta a törvényszegésben rajtakapott cégek végleges eltiltását ettől a szakmától ,és kemény büntetés kiszabását! Hallomásból tudom ,vannak köztük nagykutyák is! Nyilvánosságra kellene hozni ezeket,még akkor is ha vezető pozícióban lévő emberekről van szó ! Mégsem lehet,hogy a csóró vagyonőr igya meg a levét ! Erre törvény van ,nem könyöradományt adnak! Ha a melósra vonatkozik a Köztársaság törvénye,akkor arra is akik létrehozták,még a haveri körükre családtagjaikra,puszipajtásaikra is! Vannak ellenőrző szervek,ezeknek pártatlanul kell működni,és kivétel nélkül ellenőrizni ezeket a dolgokat! Ők azért vannak,hogy ellenőrizzenek,ha kell minden másnap ,és fogják meg az ilyen munkáltatót,kivétel nélkül Ha ez így volna a vagyonőr sem zúgolódna, hisz megkapná jogos járandóságát! Ezt kellene szerintem a szakszervezetnek erőteljesen kikövetelni!

Re: vAGYONŐRÖK HELYZETE

Kiss Zoltán Elnök,2014.09.11 21:26

Többször írtam, hogy sokan csak beszélnek. Sajnos még több ember kellene és akkor biztos sok mindent elérnénk. A tanárok elérték nekünk is kellene egy összefogó tüntetés a belügy előtt ahol egy petíciót átadnánk a pintérnek, de kb 2 00-600 vagyonőr kellene.

24/48 juttatások, pótlékok ?!

Sorsom Borsod,2014.08.26 09:08

Tisztelt Szakszervezet!

Szeretném kikérni a véleményüket. 24/48 órás munkarendben dolgozom szerződésen " teljes munka időben / napi 12 óra / készenléti jelleggel" ez szerepel. Készenléti jelleg szerintem nem áll fent alvási lehetőséget nem biztosítanak 24ből 24-et kell járőrözni... Fizetett szabadságot, mindenféle pótlékokat lenyúlnak.. 120e bruttó van a számfejtési lapon szóval 78e számlára + a bűvös boríték. Illetve fizetett szabadságot se tudom mikor vettem ki :)

Az lenne a kérdésem, hogy milyen pótlékok és juttatások illetne meg engem törvényesen? Illetve ha hoznák a felmondási papírt és nem írnám alá lenne esélyem a bíróságon a juttatásokkal kapcsolatban vagy legalább a fizetett szabadsággal kapcsolatban?

Előre is köszönöm válaszukat!

Re: 24/48 juttatások, pótlékok ?!

FVSZ,2014.08.26 13:54

Tisztelt Kolléga!

Ha készenléti jellegű a munkakör, akkor annak benne kell lennie a megbízási szerződésben, az őrutasításban, és az őrnaplóban is nyilván kell tartani, hogy ki mikor mettől meddig vette ki a pihenőjét. A 24 óra alatt 8 óra aktív egybe függő munkaközi szünet jár. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor nem készenléti jellegű a munkakör, és jár a 100%-os túlóra pótlék, vagy az 50%-os pótlék + 1 szabad nap (heti 40 órán felül), valamint a 15%-os éjszakai pótlék az alap órabérre, ami nem lehet kevesebb, mint a bérminimum, ami kormányrendeletben van meghatározva. A fizetett szabadság mindenkinek jár, és legalább 1X 2 hetet megszakítás nélkül ki kell adni. A szabadság nap csak azokra a napokra adható, amikor a munkavállaló dolgozna (tehát hétvégére, és ünnepnapra nem adható ki). A szabadság idejére (havi bér esetén) távolléti díj jár, ami általában a havi bérrel egyezik meg. Az alap szabadság 20 nap, melyre pót szabadság napok járnak az életkortól valamint az egyéb kedvezményre való jogosultságtól függ (pl. kis gyermekek miatt).

Re: Re: 24/48 juttatások, pótlékok ?!

Sorsom Borsod,2014.08.26 20:20

Tisztelt Szakszervezet!

Köszönöm szépen az értékes tájékoztatást. Annyit szeretnék még kérdezni és mondani, hogy az adott információk alapján az én szerződésem nem készenléti jellegű csak papíron az... Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy így ha kirúgnának és a felmondási papírt nem írnám alá akkor megállná a helyét egy bírósági per részemről?

Köszönöm előre is a választ!

Vagyonőri munka és fantasztikus feltételei....

Másé a vagyon!..te csak őrzöd,vagy őriznéd ha hagynák!,2014.08.25 19:51

Voltam mostanában 1-2 állásinterjún!..ezeket a lehetőségeket figyeljétek....a munkával még nincs is gond,hiszen azt elvégezné az ember fia...de figyeld amit kapsz!..vagyis ami járna!,de még sem kapod meg!...mondja a pali a munka idő az a szokásos napi 12-14 óra..kérdem fizetett ünnepek?...na az nincs!...szabadság na az még csak csak ezt már nem merték lehúzni!......a másik helyen ahol voltam az ennél sokkal jobb :)..
kérdés ünnepek fizetve?...nem!....szabadság?...egyáltalán nincs!...kérdem a szabadnap ami járna ,hogy veszem ki?....hát ha van rá lehetőség akkor valahogy majd megoldjuk és legfeljebb nem jősz 1 napot,vagy ha valami nagyobb intézni valód lenne esetleg 2 napot..lol...munka idő?...hétfőtől-vasárnapig!...napi 10-12 óra..persze ebben nincs benne az óda út meg amikor haza mész...persze meg a nyitás és a zárás...tehát durván ott vagy neki naponta 12-14 órát...haza ki tudja mikor lesz buszod,vagy haza mész ahogyan tudsz...És akkor maradnak a nyitott kérdések miért nincs szabadság és fizetett ünnep és lehetőség arra,hogy kivedd a pihenő napodat?..egy bejelentett munkahelyen!!!..Hogy merik ezt megcsinálni?....Hát én megmondom...mivel aki ott jelenleg dolgozik örül hogy van munkája és nem a szaros munkanélküliből tengődik amiből éhen halna a család!..a másik feljelenteni nem meri őket,mert ha valahogy rájönnek,hogy ő volt nem lesz munkája...aki meg éppen óda menne az meg azért nem teszi,mert rögtön tudnák,hogy aki itt dolgozik az biztos nem lehetett,mert az már megtehette volna régóta ugyan miért várt eddig akkor biztos csak az akit éppen most alkalmaznának...na az meg azért nem teszi meg mivel ezek a cégek akik alkalmaznak ismerik egymást mint a rossz pénzt és leadnák a drótot na ezt a palit ne alkalmazzátok sehol....innentől meg elásnád magad ebben a szakmában!...mi marad?...a csodálkozás meg az ámulat,hogy ilyen létezik?..és a válasz sajnos az,hogy igen létezik!!!
A szomorú meg az,hogy nem lehet ellene mit tenni!!!...Esetleg annyit,hogy nyelsz egy nagyot és azt mondod köszönöm a lehetőséget,de ez így számomra nem felel meg és még neked kell szarul érezned magad!!!
A másik hely ahol meg jártam ott lehettél volna vagyonőr-próbababa öltöztető-árukihordó segítő-öltözői szám kiadó-márkásabb árút fejben tartó db-ra napi többszöri számolással-és takarító!!!...ezt mind egy fizetésért!!!
Na ez már az igazi vagyonőri munka!..És ne gondolja valaki,hogy ez vicc ha kell megadom hol van ez a fantasztikus munka lehetőség ha valakit érdekel...és azért kell ennyi mindenben segédkezned,hogy lássák te mennyire fasza alkalmazott vagy és segítőkész jó kolléga!...7 munkáért egy fizetés!..szaros 90 ezer ha jól jön ki az óra számod...LOL...
Magyarország 2014 Vagyonőri szakma.....

homo nyuggerus

marharépa,2014.08.01 19:04

Amíg ez a szolgáltatási ágazat exhősök alatt működik,addig nem lesz rend.Ezek az unatkozó hazaárulók bármit megtehetnek ebben a korrupt országban.Kihalásuk kb. 3-4 évtized........

Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

FVSZ,2014.07.09 21:15

Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Az építőipar után a vagyonvédelmi szolgáltatóknál is kötelező lesz a minimális rezsióradíj meghatározása, ennek az eljárási szabályait hozta nyilvánosságra a kormány a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.

Az éves minimális rezsióradíjat minden év április elsejéig kell meghatározni. A díjra a javaslatot február elsejéig a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, valamint a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság - közösen - készíti el. A javaslat elkészítésekor figyelembe kell venni a KSH éves inflációs ajánlását.

A javaslatnak tartalmaznia kell az egy munkaórára számított értéket, amelynek része az alapbér, a műszak pótlék, a távolléti díj, a foglalkoztatói járulék, továbbá mindezek adminisztrációs költségei. A kalkulációnál nem vehető figyelembe a feladat ellátásához szükséges eszközök, felszerelések, ruházat költsége; a működési engedélyhez kapcsolódó díj, valamint a felelősségbiztosítással járó költség.

Amennyiben a miniszter egyetért a javaslatban foglaltakkal, úgy az adott évi minimális rezsióradíjról szóló rendelet előkészítésekor figyelembe veszi azt. Ha nem ért egyet a javaslatban foglaltakkal, úgy az észrevételeivel ellátott javaslatot átdolgozásra visszaküldi a két szakmai szervezetnek.

Amennyiben nem lesz konszenzus a díjról, úgy a miniszter joga annak meghatározása.

Az idén a kamara és az ágazati bizottság augusztus elejéig teheti meg javaslatát a 2014-es díjra.

A belügyminiszter április 10-én hirdette ki az idei építőipari minimális rezsióradíjat, amely nettó 2422 forint. A minimális rezsióradíj egyik következménye az, hogy közbeszerzéseken kötelező ezekkel kalkulálni.

http://detektorplusz.hu/index.php?m=17488&id=11168

Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Vagonőr,2014.07.10 08:17

Mit fog ez jelenteni a szakmában dolgozók számára? Mi várható ezen intézkedéssel kapcsolatban és főként mikor?Valóban elképzelhető, hogy történik végre egy utópisztikus, vagyonőrökre is pozitívan kiható változás?

Re: Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Unikornis,2014.07.29 16:57

Ahogy olvasom nem sok mindent fog jelenteni az őröknek. Mivel ez a kötelező rezsióradíj csak a közbeszerzéseknél fog működni. A magánszektoros őröknél nem. Marad a hatalmas 300-450 ft/ óra közötti óra díj. Ez egy újabb legális lehúzás lesz a Fidesz vezetők részéről.Így törvényesen nyúlhatnak le több pénzt. Bár remélem tévedek. Mind a kettő dologban. :-)

Re: Re: Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

FVSZ Elnök,2014.08.01 07:03

Igazad van, de ha többen lennénk akkor biztosan többet elérnénk. Ismered a közmondást. Nem szabad a fejeket a homokba dugni.

Biztonsági őr képesítés..

Lore,2014.07.16 08:56

Ha a Biztonsági őr képesítés nem felel meg a Vagyonőri képesítéshez és nem egyenrangú vele akkor kérdem én minek indítottak ilyen képzéseket és ki engedélyezte ezeknek a képzéseknek a megtartását?...Egy kicsit érdekes ez az egész és csak a lehúzás kategóriájába helyezhető!A kiegészítő vizsgáztatásokról meg még annyit tennék hozzá..ha annyi minden változott ahogy mondják..akkor azok akik vizsgáztatnak ők mikor tettek le bármilyen vizsgát is,hogy vizsgáztathassanak bárkit is?..hiszen akkor az ő végzettségük sem jó mivel annyi minden változott azóta!...lol...érdekes nem!