Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Új trükk: Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

FVSZ,2014.06.25 12:49

Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság létrehozását sürgeti a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége, mert még mindig sok a feketén dolgoztató, a munkát továbbpasszoló végtelen alvállalkozói lánc. Illetve mivel az utóbbi már bejelentésköteles, az új trükk a kölcsönzés, írja a Népszabadság.

A vagyonvédelmi vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha alvállalkozókat alkalmaznak, hogy nehezebb legyen az adóelkerülés. Azonban a cégek találtak kibúvót, a legújabb szabálytalanság a munkaerő-kölcsönzés, ami ebben a szektorban eddig nem volt jellemző.

Azonban a munkáltatói jogokat a vagyonvédelemben a kölcsönvevők helyett a munkaerőt kölcsönzők gyakorolják, a munkavállalók sokszor nem is tudják, kinek dolgoznak, ki a kölcsönadójuk és kinek kölcsönözték ki őket.

Papíron szerepelnek a levont és befizetett járulékok, amelyek azonban nem érkeznek meg rendeltetési helyükre, így a munkavállalók nem biztosítottak. Az egyik megoldás az lehetne, hogy a fővállalkozón is be lehetne hajtani az elmaradásokat, így nem állna a cégek érdekében az elkerülő út. A Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság pedig a hatékonyabb, egy kézben lévő ellenőrzéshez járulhatna hozzá.

http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10402-munkaero-kolcsonzes-a-vagyonvedelemben

Re: Új trükk: Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

Angéla,2014.07.15 14:48

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy valóban be vagyok-e jelentve, teljes munkaidőre, és a levont járulékok nem csak papíron léteznek? Ezen kívül nem kell elfelejteni, hogy sokan 24/48 órában dolgoznak.

A vagyonőri kiegészítő vizsga!

Lore,2014.07.14 13:35

Ma megkaptam a vagyonőri kiegészítő vizsga mentességre beadott fellebbezésemre a választ,mivel első körben elutasították nem megfelelő okj számra hivatkozva!..holott ez sehol nem szerepel a tőrvényben...most megint csak arra hivatkoznak és arra,hogy ez csak a személy és vagyonőri bizonyítvánnyal rendelkezőkre érvényes!..kérdem én mi a különbség a biztonsági őr és a személy vagyon őr megnevezés között ?..lehet én vagyok tudatlan,de szerintem csak köznapi néven biztonsági őr néven ismerik jobban az emberek..mostani divatosabb megnevezése a személy és vagyon őr..meg az is érdekes,hogy vizsgáztunk ebből is!..,szakmai követelmény modul szám 0701-06 SZEMÉLY ÉS VAGYONVÉDELMI ALAPFELADATOK ennek okj száma 31 861 01 1000 00 00..modul szám0702-06 TESTŐRI FELADATOK ennek okj száma 31861 01 0100 31 01..modul szám 0703-06 VAGYONŐRI FELADATOK ennek okj száma 31 861 01 0111 31 02..meg a megnevezésre hivatkoznak az elutasításban..hogy csak a személy és vagyon őr megnevezéssel kapott igazolványok kapják meg a mentességet....mekkora duma!..most akkor aki tanár és most a köznapi ismertebb nevén pedagógusnak szólítanak azokkal mi a helyzet?...nekik is vizsgázni kell?..mert más a megnevezésük?!..ugyan már!!!..ezzel az erővel mindenkinek kéne újra vizsgáznia mindenből amit eddigi élete során megszerzett bizonyítványt vagy oklevelet olyan jogcímen,hogy azóta mennyi minden változott és újra kéne tanulnia,vagy más a megnevezési neve!!!..lol...ez teljesen irreális..és csak kis hazánkban fordulhat elő!
Egyszerűbb lenne akkor azt mondanák fizesd be ezt a pénzt őt évente és nesze kend a hajadra az igazolást dolgozzál ha ebben a szakmában akarsz te barom állat..mert sajna lenéznek minket és azt hiszik,hogy aki ebben a szakmában dolgozik annak csak 8 általánosa van csak!..ez nagy tévedés!...igaz sajna van akinek szinte az adatlap kitöltése is meghaladja a képességét és maga sem tudja,hogyan tudott elmenni oda ahol vizsgáznia kellett,mert akkora idióta..de szerencsére azért vannak tanult emberek is akik tisztességgel felkészülnek a vizsgákra és nem ajándékba kapják a bizonyítványt!

R.Viktor.. EGY OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS MÁR A BIRTOKUNKBAN VAN, MELYBEN AZ ELNÖK LEÍRTA, HOGY SEMMILYEN TÖBBLET FELADATA NINCSEN A VAGYONŐRÖKNEK A 2012. ÉVI CXX. TÖRVÉNY ELLENÉRE SEM, AMIT A KAMARA KORÁBBI NYILATKOZATAIVAL TELJESEN ELLENTÉTES.

Nos én talán értem,hogy ez nem lehet nyilvános mindenki részére,de ha leírnák pontosan mit is takar ez az állásfoglalás és ezt többen megismernék talán lenne aki tudna intézkedni ebben az ügyben,mivel kis hazánk is Unios ország és annak tőrvényei rendelkezései ezáltal ránk nézve is kötelező és ezek a tőrvények és annak betartása kötelező lenne kis hazánkra is!!!
Vagy akkor mindenki fogadja el amit a mi "drága" Orbán Viktorkánk - ék kitalálnak?!

Re: A vagyonőri kiegészítő vizsga!

fvsz Elnök,2014.07.14 21:39

Küld el az Ombudcman levelét.

Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Csak az igazat,2014.07.04 13:02

Kollégák,harcostársak! Szakmánk helyzete nagyjából az ezredforduló/2000/ óta, katasztrófális szinvonalra süllyedt! Jellemzői:-Folytatólagos,bünszervezetben elkövetett,különösen nagy értékü TOLVAJTEMPÓ-ADÓCSALÁS, illetve totális korrupció és visszaélések jellemzik az ágazatot! -Teljes a munkajogi jogfosztottság,kiszolgáltatottság,kizsákmányolás,létbizonytalanság...! -Vagyonőrök-bizt.őrök gyakorlatilag=RABSZOLGA/HAD/SEREG! -Valójában a politikus és tábornok maffia mutyivilága "osztja fel és müködteti" IGY-EKÉPPEN az őrző-védő piacot! 4.évente a választásokról,idéznék:-"A szarkupac örök,csak a legyek változnak"! Igy joggal olvasható lentebb:"IGY marad a kiszolgáltatottság,igazságtalanság,balkáni állapotok" és SORSOK! A 60-100.Ezer! személy-vagyonőr valójában régóta már szinte semmit nem tesz/nem szándékozik tenni/ez ellen! -NEM EMELI FEL A FEJÉT,türi a végtelen megalázó állapotokat! BIRKAHADKÉNT hagyja terelni önmagát,immár nem is béget! -Nem képes MEGSZERVEZNI,egy szakmabeli TÜNTETÉST! -Nem lép be egyetlen érdekvédelmi szakmai szakszervezetbe sem! -Nem képes kiválasztani hiteles vezetőit,érdekeit minimálisan sem érvényesiteni! -Nem képes saját érdekei mentén pl.leszavazni,politikai pártokkal szövetkezni,vagy saját pártot-pártszövetséget alapitani! OLYAN MINT A SZÁRNYASZEGETT MADÁR-SZABADON REPÜLNI NEM KÉPES,CSAK PISZKITANI! Folyt.köv.

Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

fvsz Elnök,2014.07.07 20:12

MI mindent megteszünk de addig amíg ellenőrzések vannak és halgatnak addig tehetetlenek vagyunk. Vagy minden dolgozó lépjen fel a hatóságoknál ha sérelmez valamit.

Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Bárány,2014.07.10 08:21

Minden jelződdel és a tartalommal is egyetértek, már csak a mindent előremozdító változásokat hozó megoldás hiányzik, de ehhez kevesen leszünk mi ketten! :)

Re: Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Csak az igazat,2014.07.12 09:06

Bárány:-A minimális rezsi óradij 2014.évi bevezetése,máris egy JELENTŐS LÉPÉS! S mindezen fontos CÉL elérésében /régóta!/, az aktiv és hiteles szakmabeli érdekvédő szakszervezetek/FVSZ,MDDSZ,etc./vezetői kiemelten-elszántan küzdöttek! -Szóval szerintem, most a legfontosabb előremozditó "megoldás" az kell,hogy legyen:TÖMEGESEN BELÉPNI A SZAKMABELI SZAKSZERVEZETEKBE, A SZEMÉLY-VAGYONŐR kollégáknak! Ugyanis érdekeinket igy "TÖMEGESEN", lényegesen hatékonyabban tudjuk/nánk/ érvényesiteni! a TOVÁBBI CÉLOK ESETÉBEN is!!! KÉREK MINDEN KOLLÉGÁT,hogy MOST TUDJA és TEGYE A DOLGÁT! MI is TESSZÜK,ugyanezt!

Eger

Béla,2014.07.10 09:04

Tisztelt FVSZ!
Új munkahelyre kerültünk,(telephely őrzés)a tartózkodóban csak egy asztal és egy szék van.Kérdés:kell ahhoz engedély valakitől,hogy felszereljük,kicsit "komfortossá"tegyük(tv,mikró,rezsó,heverő).Egyáltalán szabályozva van,hogy heverőt mikor lehet használni?Mi 16-os,hétvégén,ünnepnapon 24-es műszakban vagyunk.
Köszönöm válaszát.

Re: Eger

fvsz Elnök,2014.07.11 21:09

Belehet rendezni de előtte jó ha a megbízótól engedélyt kértek. Akkor nem tud belekötni senki sem.

Tanusítvány??

R.Viktor,2014.05.04 13:56

Mi a helyzet a tanusítvánnyal?
Ez az állásfoglalás áll még?
Vizsgám és vagyonvédelmi kártyám megvan, de nem dolgozom vagyonőrként már...viszont elveszni a vizsgát nem szeretném.
Miért nem tájékoztatnak, miért nem beszélnek erről sehol?

"FELHÍVJUK MINDEN KEDVES SZAKMABELI KOLLÉGÁNK FIGYELMÉT, HOGY AZ EURÓPA BIZOTTSÁG MÉG VIZSGÁLJA A KAMARA ÉS A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÁLTAL KITALÁLT KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS RENDSZERÉT. A CHAP(2013)1644 -ES ÜGYSZÁM RÉSZLETESEBB ELEMZÉST IGÉNYEL, ÉS SZÁMOS PANASZT IS KAPNAK, EZÉRT MÉG ELTART EGY KIS IDEIG, MÍG INDOKLÁSSAL ELLÁTOTT HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁST/HATÁROZATOT ADNAK KI, AMELYBEN MEGÁLLAPÍTJÁK, HOGY A KÖZÖSSÉGI (ISMERTEBB NEVÉN: EU) JOGOT SÉRT A KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS JELEN FORMÁJA. EGY OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS MÁR A BIRTOKUNKBAN VAN, MELYBEN AZ ELNÖK LEÍRTA, HOGY SEMMILYEN TÖBBLET FELADATA NINCSEN A VAGYONŐRÖKNEK A 2012. ÉVI CXX. TÖRVÉNY ELLENÉRE SEM, AMIT A KAMARA KORÁBBI NYILATKOZATAIVAL TELJESEN ELLENTÉTES. JELENLEG KEVESEBB, MINT 20 EZER VAGYONŐR REGISZTRÁLTA MAGÁT A 100-150 EZERBŐL, ÉS AZ ÉV VÉGÉIG ALIG 6000 FŐ VIZSGÁZOTT LE. 2014. 05. 31.-IG K.I.Z.Á.R.T.(!), HOGY AZ ÁGAZAT TELJES ÁLLOMÁNYA MEGSZEREZZE A TANUSÍTVÁNYT (PONTOSABBAN ELVÉGEZZE A 40 ÓRÁS TANFOLYAMOT, ÉS TISZTESSÉGESEN LEVIZSGÁZZON), EZÉRT AKINEK NEM SÜRGŐS, AZ VÁRJON MÉG. nehogy elmenjen valaki vizsgázni,mert utána nem kapjátok vissza a vizsga pénzt,hogyha eltörlik a rendeletet!!!!!!"

Re: Tanusítvány??

FVSZ,2014.05.05 12:31

Kedves Viktor!
Tekintettel arra, hogy a nép egyik fele újabb 2/3-adot adott a jelenlegi kormánynak, a másik fele meg otthon maradt április 6.-án, így marad a kiszolgáltatottság és az igazságtalanság. Az embereknek megfelelnek a balkáni állapotok, és ezt tudomásul kell venni. Ha nem dolgozik vagyonőrként, akkor ne vizsgázzon, mert pénz kidobás. Az EU eljárása évekig eltarthat, amit befolyásolni senki se tud.

Re: Tanusítvány??

Lore,2014.07.02 18:33

Ha adnék egy email címet elküldenéd nekem azt az "OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS-t" ?

Re: Tanusítvány??

Lore,2014.07.02 18:34

Ha adnék egy email címet elküldenéd nekem azt az "OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS-t" ?

Re: Re: Tanusítvány??

FVSZ,2014.07.03 15:48

Kizárólag az érvényes szakszervezeti tagsággal rendelkezők ismerhetik meg az ilyen jellegű dokumentumokat, mert ők a jogosultak erre a részletes tájékoztatásra, és nekik tartozik a szakszervezet beszámolóval.

Válasz Botos Norbertnek

FVSZ,2014.07.01 15:54

Tisztelt Botos Norbert Úr!
Ha van középfokú büntetés-végrehajtási végzettsége, akkor mentessége van a vizsga alól, de a tanfolyamot el kell végezni. Vagyis nézze át a tananyagot, de nem kell számot adnia arról, hogy mit tanult meg belőle.

Budapest VII.Nefelejcs utca 17

Botos norbert,2014.05.20 15:07

HOL LEHET JELENKEZNI A KÜLÖNBÖZTI VIZSGÁRA,

BOTOS NORBERT,2014.05.20 15:09

Re: HOL LEHET JELENKEZNI A KÜLÖNBÖZTI VIZSGÁRA,

Melinda,2014.06.30 21:10

Személy- és Vagyonőr iskolám van,illetve 7évig dolgoztam a Büntetés Végrehajtás keretein belül.Kérdésem:Kell-e különbözeti vizsga,ha dolgozni mennék,vagy kaphatok-e mentességet?

Kérdés:Vizsga alóli mentesség

Melinda,2014.06.30 21:13

Személy- és Vagyonőr iskolám van,illetve 7évig dolgoztam a Büntetés Végrehajtás keretein belül.Kérdésem:Kell-e különbözeti vizsga,ha dolgozni mennék,vagy kaphatok-e mentességet?