Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: 3355 Kápolna

FVSZ,2013.11.21 19:05

Ha napi 6 órára van bejelentve, az havonta átlag 120 órára jön ki, az felett túlóra pótlék köteles.
Itt viszont felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy RÉSZMUNKAIDŐBEN NINCSEN KÉSZENLÉTI JELLEGŰ MUNKAKÖR!!! (Így járnak a pótlékok)
Ha papíron felvan tüntetve a szabadság kiadása, de pl. az őrnaplóban, vagy máshol benne van, hogy dolgozott, akkor okirat hamisítás, és csalás bűntette valósult meg (a hivatalokat szándékosan megtévesztik valótlan tartalmú dokumentumokkal), amit jelenteni kell az Ügyészségnek a bizonyítékokat meg eljuttatni nekik.

Bűnszervezetben csalt egy tatabányai örző-védő társaság

FVSZ,2013.11.14 13:08

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága befejezte a nyomozást egy tatabányai cégcsoport ügyében, mely őrzés-védelemmel, valamint munkaerő-közvetítéssel foglalkozva összesen 3,7 milliárd forint adót és egyéb járulékot csalt el az államkasszából – mondta el a szervezet sajtóreferense az MTI-nek.

Ráskai Rita tájékoztatása szerint a nyomozás két évig tartott, 400 házkutatás során 369 millió forint értékben foglaltak le bankszámlákat, gépkocsikat és ingatlanokat. Az eljárás során 24 személyt vettek őrizetbe. A bűnszervezet vezetői jelenleg is házi őrizetben vannak.

A cégláncolat őrzés-védelmi tevékenységgel és munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet tagcégei között utalták át több körben a társaság bevételeit, amelyekkel szemben indokolatlan költségeket szerepeltettek a könyvelésben. Még azon bevételek egy részét is megpróbálták eltitkolni, amelyek a bankszámláikra érkeztek, tehát dokumentumokkal igazolható a megszerzésük.

A bűnszervezet vezetője által működtetett könyvelő iroda az alcégek részére bizonylatok nélkül könyvelt, a bevételeket a kiállított számlákhoz igazították, a bevallásokban szerepeltetett költségek nem merültek fel. Ezen túl a cégcsoport több ezer személyt foglalkoztatott, akiknek bére után a közterheket nem fizették meg.

A NAV pénzügyi nyomozói több mint 60 ezer oldalas nyomozati anyagot adtak át vádemelési javaslattal a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek. Az elkövetők a bűnszervezetben történő elkövetés miatt akár 16 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

http://biztonsagpiac.hu/bunszervezetben-csalt-egy-tatabanyai-orzo-vedo-tarsasag

Dokumentumfilm ajánló!

Csak az igazat,2013.11.11 13:34

Jelenczki István:-Az igazság soha nem késő 1-3.rész! Bemutatja az MTV,november 12, 14, 19-én.

Kitálalt egy adóellenőr: az adócsaló multiknál és nagyvállalatoknál nem végez érdemi ellenőrzést a NAV

FVSZ,2013.11.10 12:04

Kitálalt egy adóellenőr: az adócsaló multiknál és nagyvállalatoknál nem végez érdemi ellenőrzést a NAV


Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott, a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé. Horváth András, a NAV munkatársa elmondta: az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen. Emiatt az ügyészségen tett feljelentést, és egyúttal a nyilvánosság támogatását is kéri.

Horváth Andrást azonnal leállították, miután visszaélésre utaló nyomokat találtHorváth András elmondta, az adóhivatalnál úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.
Horváth azt mondta, munkája során - amelyben főként a határon átnyúló áfacsalásokat vizsgálta - több esetben tapasztalta, hogy a hivatal vezetősége elnéző a nagy gazdasági érdekérvényesítő képességű multikkal és nagy cégekkel szemben. Az elmúlt években több ügyről is leállították, volt olyan, hogy személyesen kizárták a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

Horváth András adótitkok és üzleti titkok miatt konkrét cégek neveit nem említhette, de az ügyészséghez benyújtott mellékletekben konkrét projektek és eseteket is megemlít. Szerinte a magas magyar áfakulcs miatt nagyon jövedelmező lett az áfacsalás, a nagy cégek pedig ezzel élnek is, amely felett a NAV nagyon gyakran szemet huny. Horváth elmondta, felmondását már beadta a hivatalnál, de még csütörtökön is próbálták visszatartani.

„Tudomásunk van arról, hogy az adóhivatalban a 2007-ben felerősödött és az azóta is tartó visszás jelenségekről számos konkrét jelzés, részletes tájékoztatás érkezett a kormányzat legfelsőbb köreihez, azonban semmilyen érdemi intézkedés nem történt a helyzet megváltoztatására” – jelentette ki a rendezvényen Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

(Kuruc.info - Index - levego.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120120/#ixzz2kEuMn8q4

olvasás

Gyulai János,2013.11.01 12:14

Végigolvasva az összes hozzászólást,arra a megállapításra jutottam,hogy senki nem olvas,hanem inkább felteszi ugyanazt a kérdést kétszázadszor,a kérdést megválaszolják kétszázszor.

Készenléti...

Gyulai János,2013.10.29 10:30

A kérdés a következő: 115000 ft.-os alapbérrel(nem 114000)munkaidőkeretben,készénléti jellegű munkakörben foglalkoztatva a vagyonőrt,kikerüli -e valamiféle kiskapun keresztül a munkáltató a pótlékok és a havi 66 óra ingyenmunka visszaperlési lehetőségét? (természetesen a készenléti jelleg kamu,plusz az őrzést megrendelő Kft. is elvár nemkevés ingyenmunkát a vagyonőrtől,ami szintén nincs benne az "őrutasításban")

Re: Készenléti...

FVSZ,2013.10.29 16:14

Az Mt. 94.§-a szerint a munkaidőkeret tartama legfeljebb négy hónap vagy tizenhat hét lehet, amelynek kezdő és befejező időpontját a munkaszerződésbe bele kell foglalni írásban. Pl. 2013. 06. 01. a kezdő időpont, és 2013. 09. 31. a befejező időpont.
Ha az őrnaplókban egyértelműen benne van, hogy egész évben pl. 24/48-as volt a munkaidő, akkor egyértelmű, hogy nem munkaidő keretet használtak, vagy ha pl. egy bankfiók nyitvatartása szerint dolgozik valaki hétköznap -től 16-ig.
A munkaidő keret nem azt jelenti, hogy ész nélkül lehet a munkavállalókat ingyen dolgoztatni, és alapjába véve idényjellegre volt kitalálva. Pl. amikor nyári szezon van a balatonnál, vagy téli szezon egy sí paradicsomban, akkor sok a munka, és máskor meg alig van. Sajnos a munkaidő keret sok helyen van alkalmazva papíron, és gyakran szabálytalanul van ez is kihasználva, mivel a cégek is cserélődnek, így az időpontok is megújulnak a próbaidővel együtt. A munkavállalók meg nem lépnek fel ez ellen. A készenléti jellegű szolgálatnak meg benne kell lennie a megbízási szerződésben, és az őrutasításba is, és meg kell indokolni, hogy mitől készenléti jellegű a munkakör.
Gyűjteni kell a bizonyítékokat, meg a tanukat, és, ha oda jut a dolog, akkor a hatóságok és a bíróság előtt felhasználni.
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha senki nem vállalná el a törvénytelen és tisztességtelen munkákat, de sajnos ezt a legtöbben nem engedhetik meg maguknak.

Re: Re: Készenléti...

Gyulai János,2013.10.30 14:33

Köszönöm a gyors választ!
Tehát a nagylelkű plusz ezer "bér" nem befolyásol semmit.
A Kft. által elvárt ajándékmunkák ütik az őrutasítást,valamint a készenléti jellegű átveréssel sincsenek szinkronban.

Készenléti szolgálat

Kolléga,2013.10.25 01:45

Egyébként az őrutasításban és a naplóban nem szerepel a készenléti szolgálattal kapcsolatos leírások!

Re: Készenléti szolgálat

FVSZ,2013.10.27 03:16

Akkor nem készenléti jellegű a szolgálat, és rendesen járnak a bérpótlékok.

Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.23 09:37

Tisztelt Szakszervezet!
Engem a mai napon szolgálat váltásnál vártak a kilépő papírokkal,közös megegyezéssel történő felmondással. Volt egy fővállalkozó,aki alvállalkozó által munkaerő közvetítő cégen keresztül foglalkoztatott 4 órás munkaidőben,főállású 8 órás bejelentés mellett.
Mindenféle magyarázat nélkül elküldtek,nem tudták megmondani miért. Említettem nekik hogy ha nem írom alá a papírokat és bírósághoz fordulok mire számíthatok? Azt mondták engem is ugyanúgy meg fognak hurcolni ahogy őket,nag büntetést kapok és nekik sem tenne jót a dolog,inkább írjam alá. Megtettem,aláíratták velem hogy semmilyen követelésem nincs velük szemben és a továbbiakban sem. Így a fővállalkozó felé tehetek bármiféle panaszt dokumentumok igazolásával?2 kicsi gyermek meg egy lakáshitel forog ezzel kockán és itt a tél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm a válaszukat!

Re: Elbocsájtás

FVSZ,2013.10.25 14:01

Ha aláírta a papírokat, akkor már nem tehet semmit sem. Ott kellett volna hagyni őket, és azt mondani, hogy viszlát a Bíróságon. Pontosan jól tudták, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben van, és ezt sikeresen ki is használták. Össze-vissza hazudoztak, Ön meg elhitte, és tudatosan belesétált a csapdájukba. Esetleg annyit tehet, hogy a szabálytalanságokat jelzi írásban a Munkaügyi Felügyelet, az Adó Hivatal, és a Rendőrség felé.

Elbocsájtás

Csak az igazat,2013.10.24 19:46

Tudomásom szerint ez az aláiratott nyilatkozat,ha 30.napon belül lépsz megtámadható! Kérdés/többek között/ havi hány órát dolgoztál ténylegesen? és a készenléti jellegü szolgálat feltételei fennálltak-e? /4.órás bejelentés,napi 8.óra munkánál=Semmiképpen! Az őrnaplót,jelenléti ivet,szolgálat vezénylést,őrutasitást... lemásoltad-lefényképezted,hogy bizonyithassd mikor,mettől-meddig dolgoztál,etc...A munkaügyi biróságon a leirtak alapján,nem sok bajod lehet! Szerintem,ha szakszervezeti tag vagy, mielöbb hivd fel az elnököt és kérd a segitségét!

Elbocsájtás

Csak az igazat,2013.10.24 16:08

Tudtommal a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésének aláirása után,30.napon belül még keresettel fordulhatsz a Munkaügyi Birósághoz! Pl.megtévesztés,....jogcimen! Azonban lényegesen hátrányosabb helyzetből indulsz,mintha nem irsz alá elözőleg semmilyen papirt! /A munkáltatód szándékosan hozott az általad leirt "helyzetbe"! Ez az egyik legjellemzőbb taktikájuk......................./

Re: Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.24 18:16

A végén van egy olyan kitétel,hogy nyilatkozatot irattak alá velem hogy továbbiakban semmilyen követelésem nincs,sem anyagi sem egyéb.Mindenféle egyéb követelésről lemondok ezen okirat aláírásával.

Re: Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.24 18:39

Meg ugye a mellet hogyan forduljak bírósághoz,ha 4 órás bejelentés mellett a járandóságot 37ezer,kb számlára elküldik a többit köztudott,hogy borítékolják,erről is iratnak alá veled papírt hogy átvetted. Ezek után a bíróságon ugye elmondom pontosan hogy fizettek mert nem tagadhatom le,biztos nem dicsérnének meg,pénzbüntetést kapnék én is jócskán jogtalan pénz felvétel címen? Vagy ezt ők készenléti munkakör jelleggel túlórának elírják? De akkor szerepelnie kellene a havi bérelszámoló papíron,ha pedig nem szerepel akkor fekete pénz? Ezt pontosabban vki el tudná mondani,írni miként zajlana?

Elbocsájtás!

Csak az igazat!,2013.10.24 10:13

Na,ilyen mentalitásu és jellemü vagonőrből áll jellemzően a szakma! MINDENKI TANULJON BELŐLE! Elöszőr elsőre/időt-tanácsot sem kérve,/aláirja a számára teljesen hátrányos feltételeket tartalmazó munkaszerződés megszüntetését,majd ezután kéri a szakszervezet segitségét.../Aktuális:-Te sem leszel 56.örököse-zászlóvivője/Megaláztak,hazudtak neked és jogtalanul elbocsátottak! Te meg ugy viselkedsz, mint a tudatlan birkak! A kicsi gyerekeid+lakáshiteled a Te fatális hibádból került veszélybe.../Ugyanis amennyiben megtagadod az aláirást és azonnal szakszervezeti segitséget kérsz, valamint munkaügyi birósághoz fordulsz/végső esetben/ Te és a családod nem kerül az általad vázold helyzetbe!!! LÁTNI-SZENVEDNI-OKULNI!

KÉSZENLÉTI JELLEGŰ SZOLGÁLAT

FVSZ,2013.10.19 07:36

Tisztelt Kollégák!
A készenléti jellegű szolgálat ott kezdődik, hogy a megrendelő és a fővállalkozó is készenléti jellegű szolgálatra kötnek megbízási szerződést.
Természetesen meg kell indokolni, hogy konkrétan mitől készenléti jellegű a szolgálat?
Utána az őrutasításba is bele kell foglalni ezt, és az őrnaplót is úgy kell vezetni.
Kormányváltás esetén a készenléti jellegű szolgálat el lesz törölve, tehát már nem sokáig marad ez a kényszer-ingyen munka legális, és utána várhatóan minden túlóráért pótlékot kell majd fizetni alapból.

8 órás munkaidő

Gábor,2013.10.10 12:44

Tisztelt Szakszervezet!

24/48-ba járok vagyonőrként és 8 órás teljes munka idő készenléti jellegel vagyok bejelentve. Érdeklődnék hogy milyen bérpótlékok, juttatások járnák törvényesen? Előre is köszönöm válaszuk!

Re: 8 órás munkaidő

FVSZ,2013.10.11 07:17

Ha fenn állnak a készenléti jellegű szolgálat tényleges feltételei, akkor nem járnak pótlékok, egyébként meg 50%-os túlóra pótlék, és 15%-os éjszakai pótlék az jár, valamint az éves fizetett szabadság. Ha tényleg készenléti jellegű a szolgálat, akkor sajnos semmi nem jár, és 174 órán felül minden hónapban ingyen dolgozol le minimum 66 órát, vagy még többet. Ez a modernkori jobbágy munka, amikor éhbérért dolgozik az ember, vagy amikor ingyen munkára köteleznek legálisan. Ez ügyben már folyamatban van az Ombudsmannál a vizsgálat, hogy el legyen törölve a készenléti jellegű munkakör.