Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: 8 órás munkaidő

Gábor,2013.10.14 11:56

Hm.. ketten vagyunk egy szolgálatban 24ből 24 csekkolás( azaz 1 ember 2 óránként megy) alvás nincs/nuku nem lehet ha bealszol és elkapnak(magyarán ellenőrzés) akkor ködbéreznek.. fizetett szabadság nincs. Ebből adódóan gondolom nem készenléti jellegű a szolgálat gondolom én..

4 órás munkaidő

Kolléga,2013.09.25 15:04

Érdeklődnék,hogy 4 órában dolgozom,milyen bér jár erre az óraszámra ill. bér pótlékot kaphatok e?! Ha igen mennyit kellene keresnem? Köszönöm

Re: 4 órás munkaidő

FVSZ,2013.09.27 18:56

4 órás munkaidőre bruttó 57.000 Ft, nettó 37.000 Ft jár egy hónapra.
Bérpótlék esetében legfeljebb az éjszakai műszakra jár 15% este 22:00 és 06:00 között. Ha havi 80 óránál többet dolgozol, akkor jár az 50%-os pótlék + szabadnap, vagy 100%-os túlóra pótlék.

Re: Re: 4 órás munkaidő

Kolléga,2013.10.07 14:06

Köszönöm a válaszát.

debrecen

sanyi,2013.09.22 16:39

írjátok alá a petíciót mindenki a 340 ft óra bérel kéne nekik foglalkozni nem pedig, hogy hogyan tudnak minket lehúzni elég ha a vállalkozók lehúznak minket. http://www.peticiok.com/ne_szivd_a_vagyonr_veret_menj_el_dolgozni

A 2013. július 1-jén hatályba lépett 2013. évi C. törvény alapján a NAV nyomozóhatósági jogkörébe utalt bűncselekmények!

FVSZ,2013.09.05 14:24

A 2013. július 1-jén hatályba lépett 2013. évi C. törvény alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóhatósági jogkörébe utalt bűncselekmények
•nemzetközi gazdasági tilalom megszegése (Btk. 327. §),
•nemzetközi gazdasági tilalom megszegése feljelentésének elmulasztása (Btk. 328. §),
•haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés (Btk. 329. §),
•kettős felhasználású termékkel visszaélés (Btk. 330. §),
•orgazdaság, ha vámellenőrzés alól elvont nem közösségi árura vagy jövedéki adózás alól elvont termékre követik el (Btk. 379. §),
•bitorlás (Btk. 384. §),
•szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése (Btk. 385. §),
•védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása (Btk. 386. §),
•jogkezelési adat meghamisítása (Btk. 387. §) és iparjogvédelmi jogok megsértése (Btk. 388. §),
•társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés (Btk. 395. §),
•költségvetési csalás (Btk. 396. §),
•költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása (Btk. 397. §), jövedékkel visszaélés elősegítése (Btk. 398. §),
•számvitel rendjének megsértése (Btk. 403. §),
•csődbűncselekmény (Btk. 404. §), engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység (Btk. 406. §),
•versenytárs utánzása (Btk. 419. §),

továbbá
a fenti bűncselekményekkel összefüggésben elkövetett:
•közokirat-hamisítás (Btk. 342-343. §),
•hamis magánokirat felhasználása (Btk. 345. §),
•egyedi azonosító jellel visszaélés (Btk. 347. §),
•bélyeghamisítás (Btk. 391. §),
•pénzmosás (Btk. 399-400. §)
•és a pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása (Btk. 401. §).

AKINEK A FENTI BŰNCSELEKMÉNYEK KÖZÜL KONKRÉT TUDOMÁSA VAN, HOGY HOL, ÉS KIK KÖVETIK EL, ÉS RÉSZLETES INFORMÁCIÓKKAL TUD SZOLGÁLNI, AKÁR NÉVTELENÜL IS, DE TEGYE MEG A BEJELENTÉST!

http://www.nav.gov.hu/nav/bunugy/buncselekmenyek/buncselekmenyek.html

ADÓCSALÓT KERESTEK: FEGYVERRAKTÁRRA LELT A NAV

FVSZ,2013.09.05 09:07

Felgöngyölítették Magyarország történetének egyik legnagyobb szabású bűncselekményét. Tízezer embert károsított meg és több milliárdos kárt okozott egy bűnszervezet, melynek tagjaira kedden csapott le az adóhivatal és a rendőrség. Az országos razziában 14 megyében, 320 helyszínen ütöttek rajta a tagokon.

A Terrorelhárítók fogták el a bűnszervezet 23 irányítóját és tagját. Az ország háromnegyedét érintő akcióban csaknem ezren vettek részt: rendőrök, TEK-esek, pénzügyőrök. A házkutatásokon a bűnszervezet egyik vélt irányítójának otthonában valóságos fegyverraktárra leltek a nyomozók. Számlákat, autókat és készpénzt is lefoglaltak, jelentős értékben.

„A készpénzfoglalás több mint 100 milliós eredményt hozott, de nem csak forintot, hanem 97 ezer dollárt, 37 ezer eurót és más pénznemekben talált bűnös vagyont jelent” – mondta Balázs Zsolt, a NAV észak-magyarországi bűnügyi igazgatóság igazgatója.

Az őrizetbe vett 23 személyt költségvetési csalással, pénzmosással, közokirat-hamisítással, sikkasztással, csődbűncselekménnyel és számvitel rendjének megsértésével gyanúsítják.

A rendőrök csaknem öt éve arra figyeltek fel, hogy egy Heves megyei településen azonos helyszínre több céget jelentettek be, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet nem folytattak. Egy idő után világosan látszott, hogy egy cégtemetőről van szó, amelyben csaknem 500 vállalkozást adtak-vettek több szálon is, melyek végül gyakran ukrán, román és szerb strómanoknál kötöttek ki. Ezzel jelentős összegű adót és járulékot nem fizettek be.

A csoport másik tevékenysége ILLEGÁLIS MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS volt. ŐRZŐ-VÉDŐ, takarító-, fuvarozócég dolgozóit szervezték ki a munkaerő-kölcsönző cégekbe.

„158-160 cég került a látókörünkbe, akik 10 ezres nagyságrendben foglalkoztattak dolgozókat, akik után a járulékokat nem fizették és az így keletkezett hasznot csalásokkal tüntették el a számlájukról” – mondta el Nagy Zsolt, a heves hegyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Ezzel az államnak és az érintett munkavállalóknak is kárt okoztak. A kár több milliárd forintra tehető, 51 cégnél 443 millió forint az adóhiány. Kifejezetten erre a célra létesített könyvelőirodák is segítették a rendszer működtetését.

A 23 gyanúsítottat holnap helyezhetik előzetes letartóztatásba, de a rendőrök szerint további gyanúsított őrizetbe vétele is várható.

FORRÁS: http://www.atv.hu/belfold/20130904-adocsalot-kerestek-fegyverraktarra-lelt-a-nav

ZER NYOMOZÓVAL SZÁLLT RÁ A CÉGTEMETŐRE AZ ADÓHIVATAL!

FVSZ,2013.09.04 20:54

Nagyszabású akció keretében számolt fel a NAV a rendőrséggel közösen egy országos cégtemető hálózatot. Kedden ezer nyomozó tartott házkutatást 300 helyszínen, aminek során 23 embert vettek őrizetbe.
Egy egész országot lefedő bűnszervezetet számolt fel a NAV a rendőrséggel közös akcióban. Kedden hajnalban ezer nyomozó 300 helyszínen tartott házkutatást, aminek során 23 embert vettek őrizetbe, 100 millió forintot, 80 személyautót és ékszereket foglaltak le, valamint 200 bankszámlát zároltak.
A bűnszervezet több mint 500 takarító, fuvarozó és ŐRZŐ-VÉDŐ CÉG eltüntetésében vett részt. A rengeteg embert foglalkoztató cégek nem fizettek járulékot alkalmazottaik után, majd, amikor az adóhatóság felfigyelt erre, a cégeket ukrán, szerb és román állampolgárok nevére írták át. Az ügyben költségvetési csalás, pénzmosás és egyéb bűncselekmények miatt folyik az eljárás.
FORRÁS: http://www.atv.hu/belfold/20130904-ezer-nyomozoval-szallt-ra-a-cegtemetore-a-nav

Válasz

FVSZ,2013.09.04 20:53

Tisztelt "Egy a sok közül"!

Az Európai Bizottság már kb. 3 hónapja vizsgálni kezdte a vagyonőrök kötelező továbbképzésének rendszerét, beleértve a jogszabályokat is.
Mivel a kötelező kamarai tagságot is csak évek múlva sikerült megszüntetni, ezért várhatóan ezt se pár hónapos munkával lehet megváltoztatni.
Hamarosan a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet is közbe fog lépni az áldatlan állapotok miatt a szakmát érintően, de ezek sajnos időbe tellnek.
Ha a vagyonőrök egységesen összefognának, és senki nem végezné el a tanfolyamot, akkor már rég visszavonták volna ezt az egészet. Jelenleg nem, hogy a vagyonőrök nem fognak össze a saját érdekeiért, hanem az egész magyar társadalom nem fog össze, hogy változtassanak a saját sorsukon, és inkább tűrnek. A jövő év május végéig van hivatalosan határidő, addig senkit se érhet hátrány.

Mikor lesz vége?

Egy a sok közül,2013.09.03 08:20

Tisztelt Kiss Zoltán úr!

Még a tavasszal beszéltünk telefonon a kötelező továbbképzésről.
Akkor azt mondta nekem, hogy ne kapkodjunk és egyenlőre várjunk a tanfolyam elvégzésével.Mert, hogy alkotmány és EU alaptörvény ellenes ez a formája, és folyamatban van ennek a törvénynek a megvétózása éppen ezek miatt.
Ezért kérdezem én TISZTELETTEL, hogy most hol tart ez az ügy???
Ugyan is a munka helyemen már írják össze a neveket a tanfolyamon való részvételhez.
Válaszát előre is köszönöm!

Petició-Összefogás!

Csak az igazat,2013.08.11 17:56

Google : "NE SZIVD A VAGYONŐR VÉRÉT! MENJ EL DOLGOZNI! " PETICIÓ és FÓRUM Kezdödő régóta kivánatos szakmabeli kohézió...,több mint két ezer vagyonőr aláirásával megtámogatva! REMÉLEM:ŐSSZEL vonulunk a parlament,a belügyminisztérium,etc... elé! Akár a diákok tették-tehették,spontán végig a fővároson.............................................................................

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának tájékoztatása

FVSZ,2013.08.07 12:22

2013.08.05. - A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának tájékoztatása
- a III. fokú hőségriadó elrendelésével kapcsolatban.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban folytatódik a kánikula, sőt, tovább erősödik a felmelegedés. A napi középhőmérséklet a 27 OC-ot is meghaladhatja, az ország egyes részein a 30 OC-ot is elérheti, ezért az Országos Tisztifőorvos a II. fokú hőségriasztást 2013. augusztus 8. (csütörtök) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbította, illetve III. fokra, „hőségriadó" szintre emelte.

A kánikula várhatóan az augusztus 9, 10-e környékén érkező, most még bizonytalan erősségű hidegfrontig folytatódik.

A fentiekre tekintettel a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága (a továbbiakban: NMH MMI) felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Mindenkire érvényes általános tanács, hogy a hőség idején sok folyadékot fogyasszon, 11.00-15.00 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjon napon, óvja fejét, testét a tűző naptól.

Az NMH MMI az idei év első hőhulláma kezdetén, 2013. június 18-án, a munkahelyeken kialakuló kedvezőtlen klímakörnyezettel kapcsolatban figyelemfelhívó, tájékoztató anyagot tett közzé honlapján, a „HÍREK" menüpontban:

A fővárosi/megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének munkavédelmi felügyelőségei fokozott figyelmet fordítanak a munkavédelmi ellenőrzéseik során azon munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére, akik a kedvezőtlen klímakörnyezet miatt a szokásosnál is fokozottabb megterhelésnek és igénybevételnek lehetnek kitéve a szabadtéri- vagy a zárttéri munkahelyeken.

Az ingyenesen hívható, telefonos Munkavédelmi Információs Szolgálat tájékoztatást nyújt a munkavédelemmel kapcsolatos jogosultságokról és kötelezettségekről a munkavállalók, munkáltatók, az érdekképviseleti szervek és minden, a munkavédelem kérdései iránt érdeklődő számára.

Zöld szám: 06 80 204-292, hívható: hétfőtől-csütörtökig: 8.30-16.00, pénteken: 8.30-13.30-ig. E-mail: munkaved-info@lab.hu
Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be a munkahelyi klímakörnyezet kedvezőtlen hatásainak megelőzését szolgáló munkavédelmi előírásokat!

2013-08-05,

FORRÁS: http://ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=364

9500 Celldömölk Géfin t.7

Marton László,2013.08.05 18:44

Valóban meghosszabbították a vizsga határidejét? Vajon túljelentkezés,vagy érdektelenség miatt? Jó lenne ezekről a dolgokról hivatalosan értesülni TV,rádió,újságok, mint a továbbképzésről magáról!

Válasz

FVSZ,2013.08.01 14:33

Sajnos egyéni perek esetében lehet jelenleg kiharcolni az órabérkülönbözetet. A végrehajtó szervezet keze meg lett kötve a kormány által, arról nem beszélve, hogy a munkavállalók se mindíg együttműködőek az eljárások során.
Fő probléma még az alacsony vállalási árak is, amik a megrendelőknek köszönhető, ugyanis a többségnek nem kell semmilyen szolgáltatás, csak a biztosítási törvény teszi kötelezővé a vagyonőrzést. Mint, ahogy a munkavállalók is egymás alá licitálnak, hogy munkát kapjanak, úgy a cégek is ugyanazt teszik. Kb. 4-5 éve nem volt áremelés, és a mostani vállalási díjak kétszerese kellene legalább ahhoz, hogy mindent törvényesen megtudjanak fizetni. Minimális vállalási árat meg nem akar a kormány bevezetni, ezért a probléma megmarad.

Eger

Szilágyi László,2013.08.01 05:51

Mit kell tenni ahoz,hogy megkapja valaki a 2013-ban kötelező bruttó 655,illetve a nettó 545.Ft-os órabért?Nem tudok arról,hogy ebben az országban ekkora órabére lenne egyetlen egy vagyonőrnek is! -Ha egyszer kötelező- Nincs egy olyan szervezet aki ennek utánna járna?És betertatná a rendeletet?Vagy egyénenként menjünk pereskedni a munkaadókkal?Nem tudom hogy ez járható ut e?

Megszólalt a belügyminiszter is...

Csak az igazat,2013.07.21 16:57

Megszólalt a belügyminiszter/Don-Pintéró/:"A problémák ellenére a vagyonvédelmi szakmában nem szükséges árszabályozás bevezetése........

ADÓCSALÁSBA KÉNYSZERITI A FIDESZ/IS-sicc!/A VAGYONŐRÖKET?

Csak az igazat,2013.07.21 15:16

Bővebben: alfahir.hu/adocsalasba_kenyszeriti_a_fidesz_a_vagyonőröket Jobbik:1.200Ft minimális vállalási óradijat szorgalmaz...........

a megbecsülés évei

kerítésszaggató,2013.07.17 16:59

Egy vagyonőrnek többfelé kell fizetni mint egy orvosnak vagy ügyvédnek :) ugy állítják be mintha óriási fizetések röpködnének, de sajnos ez nem így van. de fizetni azt kell.

Valamit nem értek

Egy szobafestő ha megszerzi a szakmunkás bizonyitványt nem kell neki 5 évente megújitani súlyos pénzért, bezzeg a vagyonőri jogositványt igazolványt meg kell, persze súlyos pénzekért, mintha egy nagyon elitt szakma lenne, akkor tegyék azzá a fizetésnél kezdjék el

Legyen elitt szakma megbecsült jol fizető, és legyenek továbbképzések, és ne legyen ez a mindenfelé fizetni, é s ne kössék vállakozáshoz, mert sok cég ahhoz köti , alklamazott már sehol sincs persze vállakozoi dij meg nevetségesen alacsony. Voltam én is biztonsági őr a 90 évek elején, akkor még megbecsülés övezte.................

elvárá sokk!

indexelő,2013.07.17 16:45

Nem fogják azt nézni a cégek hogy mikor vizsgázott az őr. Mivel ha megnézed a tananyagot szinte alig szól valami a napi munkavégzésünkről. Illetve az elvárások helyenként eltérőek. Én eddig ahol voltam mindenhol az adott hely megbízói, területi vezetői elképzelései szerint kellett dolgozni. Amennyibe valaki arra hivatkozott, hogy ez hogy is van hivatalosan, hogyan is kellene lennie, nem volt hosszú pályafutása.

A lényeg, hogy kulturált, normális legyen a magatartása.
Tudjon udvariasan, határozottan fellépni.
Normálisan kapcsolatot teremteni, ne játszon chuck norrist :)
Ne legyen alkoholista
Tudjon járőrözni a saját esőkabátjába, a saját lámpájával világítani, saját telefonjával intézkedni, havat lapátolni.
Elviselje a lenézést az alacsony fizetét.
Havi 250 óránál többet akarjon dolgozni.

Ezen dolgoknak aki megfelel az kapja a vállveregetést.

30 nap is eltelt....

Várom a választ,2013.07.10 10:47

Szeretnék érdeklődni önöktől, hogy mennyi időt kell várni a válaszra....mert a 30 nap igencsak BŐVEN letelt.
Szerintem egy két mondatban megválaszolható lenne a kérdésem....de ezek szerint igen sokáig tart megfogalmazni.....

Tisztelettel...