Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Új tananyag megszerzése alternatív úton, "ingyen"?

Volt kolléga,2013.04.22 12:54

Üdv, tisztelt Kollégák!

Ha jól sejtem, a következő oldalon adnak tájékoztatást az új tananyag elsajátításáról: http://www.szvmszk.hu/index.php?&pg=hirek&do=read&newsID=302

Itt Internetről letölthető változatot említenek, aminek az ára 11.595 Ft. Ki lehetne ezt védeni úgy, hogy mondjuk ebben a szakszervezetben összedobjuk a pénzt egyre, azt lekérjük, és a teljes közösség számára ingyen elérhetővé tesszük?

Ugyanis én is, mint a legtöbb őr megtanultam a jogszabályok sorrendiségét, ami úgy szól, hogy a felsőbb szintű jogszabály a mérvadó, és nem ellenkezhet vele, ami alatta van. Így az ingyenes oktatásban való részvétel joga sérül, tehát ha jogi útra terelné valaki ezt, a bíróság nem állapíthatnámeg az igazát, lévén nem kérhetnek pénzt érte, ha kötelező.
Vagy kivédték ezt valami csellel, hogy az meet vizsgázni, a saját azonosítójával regisztrált be a letöltésnél?

Az összefogásban nem hiszek, mert itt nem egy országos méretű "ellenség" van, akivel szemben erőt kellene demonstrálni, hanem sok kicsi vállalkozó. És mindenki helyi szinten kell, hogylerendezze a csatáját, amibe sajnos nem sok eséllyel indul...

Köszönöm, hogy végigolvastátok!
Egy volt kolléga, aki vissza akar térni a szakmába

Re: Új tananyag megszerzése alternatív úton, "ingyen"?

kiss zoltán,2013.05.01 10:32

Igen is csak az összefogás az amivel valami elérhető. De sajnos te nem úgy látod , egyre töbször keresnek meg emberek akik most jöttek rá csak mi segíthetünk.

Kiss Zoltán
fvsz elnök

Szabó Károlynak válasz

FVSZ,2013.04.28 07:27

Kedves Károly!
A kitűzőn az arcképnek, a névnek, egy azonosítószámnak, a fővállalkozónak, és, ha van, akkor a munkaszerződés szerinti munkáltatónak a neve kell, hogy rajta legyen. A formaruhán is a munkaviszonyban álló cég neve, lógója, és a vagyonőr felirat kell, hogy legyen.

8200 Veszprém, Radnóti tér 2

Szabó Károly,2013.04.26 08:27

Érdeklődnék , van-e előírás arra , miket kell tartalmazzon a biztonsági őr kitűzője ?

FRISS RIPORT

FVSZ,2013.04.25 23:28

KEDVES KOLLÉGÁK!
JAVASOLJUK MEGNÉZNI AZ ALÁBBI LINKEN A VIDEÓT A 2. ÓRÁNÁL:
http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Ma%20Reggel.aspx

Ismeri valaki ezt a céget: REÁL VÉD KFT.

Zoltán,2013.04.24 12:37

Fontos volna, mert munkalehetőséget kínálnak.
Tapasztalat nélkül nem akarok belevágni!

Köszönöm:Zoltán vagyonőr

Volt Kollégának válasz

FVSZ,2013.04.23 15:14

Egyelőre még nincs hivatalos tananyag sem, de amit eddig láttunk (tervezetet) nagy részt megegyezik az eddigi tananyaggal. Az alapvető szakmai elmélet ugyanaz, a BTK még a régi, a szabálysértési jogból alig van újítás, és a BE sem változott.

Trestyén Imrének válasz.

FVSZ,2013.04.19 23:45

390/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdés
(Ajánlott olvasmány!)

Kemenczei Róbertnek válasz

FVSZ,2013.04.03 07:17

Tisztelt Kolléga!
2013-ban bruttó 655, nettó 545 Ft a kötelező legkisebb órabér a vagyonőröknek. Este 18:00 és reggel 06:00 között 30%-os műszakpótlék is jár, valamint a havi 174 órán felül ledolgozott órákért 50%-os túlóra pótlék. Munkaszüneti napon 50%-os pótlék + egy szabadnap, vagy 100%-os pótlék jár.
Ha készenléti jellegű a munkakör, és annak tényleges felételéei fennállnak, vagyis 8 óra aktív pihenés jár a 24 órás szolgálat alatt, ill., a teljes munkaidő egyharmadában lehet aktívan megszakítás nélkül pihenni, akkor nem járnak a pótlékok.

Köszöm válaszukat

kemenczei Róbert,2013.04.03 09:14

Tisztelt Szakszervezet!

Nagyon köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel: Kemenczei Róbert

Re: Kemenczei Róbertnek válasz

Trestyén Imre,2013.04.18 22:25

Ezt honnan veszed?Kíváncsi lennék rá!!!Én 450Ft-ot kapok bankban,fegyveres biztonsági őrként!!!Vérlázító!!!

Gadácsi Péternek válasz

FVSZ,2013.04.03 07:33

Tisztelt Kolléga!
Nem a Munkaügyi Központ ügyintézőjének a dolga eldönteni, hogy mely Országos Képzési Jegyzékben szereplő azonosítóval ellátott foglalkozás minősül szakmának, hiszen ez egy középfokú szakképzettség. Úgy gondolom, hogy ezt az esetet érdemes lenne a felügyeleti szervhez felvinni, mert ilyet nem tehet meg senki sem. Számos vagyonőr munkavállaló (köztük én is) voltunk, és most is vannak az ország minden Munkaügyi Központjában regisztrálva vagyonőrként, és, hogy ilyen állást keresnek. Az Ön helyébe leírnám részletesen ezt az esetet címmel névvel és konkrétumokkal ellátva, és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak elküldeném egy panasz formájában.
A kötelező továbbképzés jelen formája diszkriminatív, ugyanis azoknak nem kell elvégezni ezt a tréninget, akiknek rendőr, vagy bármilyen BM-es intézményben elvégzett végzettségük van, csak a vagyonőr és biztonsági őr végzettségűeknek. Az is diszkrimiatív, hogy a vagyonőrökön kívül mindenki másnak (pl. közterület felügyelőknek, halőröknek, vadőröknek, természetvédelmi őröknek, stb.) a munkáltatóik fizetik ki az egész képzést, és nem vonják le a munkavállalóktól. Tehát csak a vagyonőröknek kell saját anyagi terhére kifizetni ezt a képzést.
Már az előző hónap közepén kellett volna indulnia a képzéseknek, de a BM többször vissza utasította a Kamara által elkészített tananyagokat, és még mindíg nem indult sehol se ilyen tanfolyam, pedig van 100-150 ezer vagyonőr, akiknek a felét se fogják tudni levizsgáztatni, és már a 4. hónapban járunk az évből. Ekkora létszámot biztos, hogy nem fognak tudni levizsgáztatni, így vagy megbukik ez a rendszer, és kénytelenek lesznek eltörölni ezt a jogszabályt, vagy kitolják a határidőt még egy évvel.
A munkabérből való levonás akár sikkasztás, vagy hűtlen kezelés is lehet, ami bűncselekmény. A formaruhát csak akkor vonhatják le, ha szándékosan kárt okoz benne valaki a kihordási időn belül (ami max. 2 év!)
Ha a készenléti jellegű munkakör feltételei nem állnak fenn, akkor még bérpótlékok is járnak.
A Kollégái nem fognak úgy járni, hogy nem lesz munkájuk, mert egy másik cég majd átveszi őket, tehát nyugodtan feljelentheti a volt munkaadót a Munkaügyi Felügyelőségnél, és a Rendőrségnél a jogsértések miatt. Az elmaradt járandóságokat utólag is lehet követelni a Bíróságon.
Ha belép a szakszervezetbe, akkor segítünk mindenben.

Re: Gadácsi Péternek válasz

Gadácsi Péter,2013.04.03 13:17

Nagyon szépen köszönöm ! Üdvözlettel Gadácsi Péter

Re: Kaposvár

Gadácsi Péter,2013.04.02 19:46

A KAPOSVÁRI TEJÜZEM BIZTONSÁGI SZOLGÁLATA EGY SZEKSZÁRDI CÉG 240 ÓRÁBAN DOLGOZTAM NÁLUK 60 EZER FORINTÉRT A TÖBBI PÉNZT VISSZATARTOTTÁK OLYAN CÍMSZÓVAL HOGY MUNKARUHA 1DB PULÓVER 2DB PÓLÓ 20 EZER !!! EGY KOCKÁS PAPÍRON AKARTÁK HOGY EZT ELISMERJEM BÉRPAPÍR NEM VOLT MIKOR AZT MONDTAM HOGY A MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGHEZ MEGYEK AZT MONDTÁK NE FENYEGETŐZZEK MERT ÚGYSEM ÉREK EL SEMMIT EZT CSAK AZÉRT ÍRTAM LE HOGY NEHOGY MÁS KOLLÉGÁM IS ÍGY JÁRJON VELÜK KAPOSVÁRON (ÉN EGY HÓNAPOT VOLTAM CSAK ITT ÉS TANULTAM BELŐLE SAJNOS...)

Re: Kaposvár

Gadácsi Péter,2013.04.02 19:35

A KAPOSVÁRI MUNKAÜGYI KÖZPONTBAN TÖBBSZÖR ELŐFORDULT VELEM HOGY NEM VOLTAK HAJLANDÓK ELISMERNI HOGY A VAGYONŐRI IS EGY SZAKMA HIÁBA MUTATTAM A HÖLGYNEK OKJ-S BIZONYÍTVÁNYOMAT AZT MONDTA HOGY EZ NEM SZAKMA ÉS NEM IS VOLT HAJLANDÓ EZT AZ ADATAIMBAN RÖGZÍTENI ÉS NEM VOLT HAJLANDÓ KIKÖZVETÍTENI EGY KÖZINTÉZMÉNYNÉL MEGHIRDETETT PORTÁS ÉS VAGYONŐRI ÁLLÁSRA PEDIG OTT CSAK A VAGYONŐRI IGAZOLVÁNYOK MEGLÉTÉT KÉRTÉK FELTÉTELÜL ÍGY EZ AZ ÁLLÁS SAJNOS UGROTT AZT MONDTÁK NE OKOSKODJAK MERT EZ NEM SZAKMA

Tóbiásnak válasz

FVSZ,2013.03.29 19:10

Tisztelt Tóbiás!
Őrzés-védelemt csak úgy láthat el, ha az benne van a munkaköri leírásában, ill., erre kötött szerződést. Ez engedély köteles is mind a munkát megszervező, mind a munkát ellátó esetén is. Olyan nincs, hogy ilyet is - olyat is kell csinálni, mert a vagyonőrés az nem közmunka.
A szabálytalanság a területileg illetékes Rendőrkapitányságnak, ill., az Önkormányzat esetén a megyei Főügyészségnek van hatásköre kivizsgálni az ügyet.
Az meg egyenesen zsarolásnak minősül, hogy, ha nem vállalja el a munkát, akkor nem kap semmilyen juttatást.
Ez ügyben az Önkormányzat a munkáltató, ha közmunkáról ír, tehát a területileg illetékes Munkaügyi Felügyeletnek, és a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak is írhat egy bejelentő levelet, mivel ez ebben a formában akár színlelt szerződéssel való foglalkoztatás is lehet.
Nem tehetnek meg mindent, amit akarnak, mert ez ebben a formában nem jogszerű.
Javaslom, hogy hivatalosan keressen fel minket, és segítünk.
Ha belép a szakszervezetbe, akkor Ön helyett eljárunk, és képviseljük.

Re: Tóbiásnak válasz

FVSZ,2013.03.31 19:06

Köszönöm az észrevételt. Azzal én is tisztában vagyok hogy jogtalanul akarnak alkalmazni, ezt közöltem is velük. A szerződésben csak ilyen olyan amolyan munka szerepel ETC. vagyonőrzés nem. Ja és megmondták hogy nem is vagyonőrként leszek un elkönyvelve. Csak nevettem , ezt hogy képzelik, kérdeztem van fogalmuk hogyan működi ez az egész vagyonőrzősdi. Semmi válasz, valószinű hogy tök hülyék az egészhez. Persze eszemben sincs elválalni , besegíteni az ők illegális játékukba, 49000-ftért, de még többért sem. Gondolom így akarnak lenyulni, mármint nem kell egy őrző védő céget alkalmazni, és rendes szerződés mellet legálisan őriztetni a dolgaikat. Még nincsennek konkrétumok, de ha lesznek , írok tályékoztatást. minden jót.

ÚJ E-MAIL CÍM!

FVSZ,2013.03.11 07:37

TISZTELT KOLLÉGÁK!

AZ ELEKTRONIKUS ELÉRHETŐSÉGÜNK MEGVÁLTOZOTT!

EZENTÚL IDE VÁRJUK A LEVELEITEKET: FVSZ@GMAIL.HU

Re: ÚJ E-MAIL CÍM!

tóbiás,2013.03.27 19:58

Heló mindenki, már régóta nem dolgozom ebben a szép szakmában(vagyonőr), valahogyan megutálltatták velem. Közmunkásként tengődöm inkább, legalábbis eddig. Mivel tudják hogy vagyonőrként dolgoztam valamikor, valaki(vagy valakik) kiötlötte az önkormányzatnál hogy örizzek ezt azt, illeglisan, az önkormányzatnak, 49000-ft-ért. Nem normálisak, sőt megmondták ha nem vállalom el három évig nem kapok semmiféle juttatást.Ebben az országban már semmi döntési joga sincs az embernek? Ezek azt tehetnek az emberekkel amit akarnak? Elmebetegek.

KÖZÖSSÉGI PORTÁLOKON ELÉRHETŐSÉG

FVSZ,2013.03.18 14:02

Kedves Kollégák!

Mostantól fent vagyunk az IWIW-en és a FACEBOOK-on is!
Ha a nevünkre rákerestek, akkor megtaláltok minket azokon is.