Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gödöllő

bizti boy,2016.06.14 17:43

tisztelt kollégák!!ami ebben a szakmába történik borzalmas a sok fars cég kamu bejelentések és amit a vagyonörökkel csináltatnak egyes áruházakban az katasztrofa joformán a vagyonöri munkát nemis végzik árut töltenekfel kosarakt hordanak vissza szétdobált termékeket rakosgassák a hejükre szörnyű mert közbe szétlopják az áruházat!!órabér az még mindég a kökemény 500ft és mindegy hogy ünnepnap vagy vasárnap az annyi nekünk nincs bérpotlék örülünk ha meg kapod honap közepére a fizut!!nincs egy érdek épviselet vagy szakszervezet aki szoljon az érdekünkbe vagy vonuljuk utcára lehet aztkéne mert ez tarthatatlan állapot!!!!

Re: gödöllő

Zoltán,2016.06.21 12:34

IGAZAD VAN!
láttam tapasztaltam:-(
VALÓBAN ELJÖTT A cselekvés ideje!

Bp

jó reggelt Magyarok,2016.06.17 12:50

Nálunk is ez van pajti,kéne nyitni egy oldalt a facen és azon keresztül valami megoldást kell találni,be kell vonni a médiát,prészát,az ellenzéki pártokat,stb.stb.valami formában magunkra kell vonnunk a figyelmet,az a baj hogy vannak olyan kollégák ahol nagy a duma tehetség [ 0 ] sajna ebből vannak többen,tisztelet a kivétel.Nos nálunk a szerződésbe a munkakörbe az van írva hogy egyszerű őr.Nos még volna amit irkálni,de majd máskor,most kezdi elönteni a szar az agyam és ilyenkor nem tudom ellenőrzés alatt tartani az agysejteket,hogyha legalább egyszer az utcára vonulnánk akkor meglátnánk ki tartozik az igazi v-örökhöz és ki a seggnyaló.Hajrá és bátorság.

B.P. megye

ébresztő vagonőrök..,2016.04.27 16:23

Tisztelt elnök urak, tisztelt kollégák,be szeretném perelni a céget mert volt egy idő amikor nem jelentettek be,de van még más is,ki tudná pontosan megmondani hol is kellene elkezdeni,és milyen formába?.Ma voltam egy helyen felvételi megbeszélésre,de nem rózsás a helyzet 480/óra de mondott olyant is 600/óra pótlékok nélkül ,hát nagyon szomorú a helyzet..Még meg van a régi munkahelyem,ott is 480/óra,az új szerződésbe 493 van írva de csak 480 adnak,nem is tudom,tanácstalan vagyok,nincs összetartás{van szívatás}.kösz a segítséget.

Re: B.P. megye

1956,2016.04.29 17:43

Arra kérnénk vedd a fáradtságot,szánd rá a kellő időt és olvasd végig figyelmesen a fórumot,s a kérdéseidre választ kapsz!

Re: B.P. megye

Elnök,2016.06.05 20:32

Keressen meg telefonon.

MT4

Elnök,2016.05.05 21:55

Az átültetett irányelv ezen a linken érhető el.
Az Mt. módosításra vonatkozó javaslat ezen a linken érhető el.
Az iskolaszövetkezet szabályai az alábbi linken érhetőek el.
Ismerkedjen meg a Munka törvénykönyve változó szabályaival a 2016. Május 24. napján a MÜPA Üvegtermében megrendezésre kerülő foglalkoztatási rendezvényen. Az Mt. szabályainak változásán túlmenően a Kúria munkajogi gyakorlatával, a munkaügyi ellenőrzés 2015. évi tapasztalataival, a munkavállalók ellenőrzésének jogszerű módozataival, a kiküldött munkavállalókra vonatkozó változásokkal, a kollektív jogok gyakorlati alkalmazhatóságával, valamint a nők gazdaságban betöltött helyzetével is megismerkedhet.
A rendezvényen az NGM, a Kúria, a Pécsi Tudományegyetem képviselői, illetve neves szakemberek mutatják be az adott terület legfontosabb történéseit. A rendezvényről további információt, illetve a jelentkezésre vonatkozóan adatokat ezen a linken talál.
Dr. Kéri Ádám
Ügyvéd
KRS Ügyvédi Iroda

MT3

Elnök,2016.05.05 21:55

h.) Kiküldött munkavállalók (Mt.297.§)
Átültetésre kerül továbbá az Európai Parlament és a Tanács kiküldött munkavállalókról szóló 2014/67/EU végrehajtási irányelve is. Ahogyan arra a korábbiakban is utaltam, a külföldi kiküldetés, mint az Mt. 53.§- szerinti munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás egyik válfaja, uniós szabályozási körbe tartozik tekintettel arra, hogy az az egységes, közös piacot is érinti. A kiküldetésre (posting) a 96/71/EK irányelv, valamint a 2014/67/EU végrehajtási irányelv vonatkoznak. Az irányelvet akkor kell alkalmazni, amennyiben egy tagállamban letelepedett vállalkozás transznacionális szolgáltatás nyújtása keretében ideiglenes jelleggel munkavállalókat küld ki egy másik tagállam területére saját nevében és saját irányítása alatt, a kiküldő vállalkozás és a szolgáltatásnak az adott tagállamban működő címzettje között létrejött szerződés alapján, feltéve hogy a kiküldő vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással. Más célokból is ki lehet küldeni munkavállalókat, melyekre az irányelv hatálya szintén kiterjed. Ilyennek minősül az, ha a tagállami vállalkozás munkavállalókat küld ki egy másik tagállam területén működő, a csoport tulajdonában lévő telephelyre vagy vállalkozáshoz, feltéve hogy a kiküldő vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással; vagy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozásként vagy munkaerőt rendelkezésre bocsátó vállalkozásként munkavállalót küld ki egy tagállam területén letelepedett vagy ott működő vállalkozáshoz, feltéve hogy a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás vagy a munkaerőt rendelkezésre bocsátó vállalkozás és a munkavállaló a kiküldetés idején munkaviszonyban áll egymással. Kiküldetésben lévő munkavállalónak pedig az minősül, aki munkáját ideiglenes jelleggel a szokásos munkavégzése szerinti tagállamon kívüli tagállam területén végzi.
Láthattuk, hogy a szolgáltatások transznacionális nyújtása körében kiemelt szerepe van az un. postingnak, vagyis a munkavállalók kiküldésének. Az uniós szabályok igyekeznek a visszaélések ellen védelmet nyújtani. Erre azért van szükség, mivel a tagországok jövedelmi viszonyainak jelentős eltérése a tisztességtelen piaci magatartásokra ösztönzőleg hatnak. Nem nehéz elképzelni, hogy milyen problémákat vethet fel az a helyzet, ha az Európa szegényebb régióiban bejegyzett vállalkozások az otthoni munkajogi, fizetési szokásaikkal egyszer csak megjelennek a gazdagabb régiókban és ott szolgáltatásokat kezdenek nyújtani. Az irányelvek tehát azt igyekeznek biztosítani, hogy a kiküldetést csupán azon vállalkozások alkalmazzák, amelyek valóban ideiglenesen jelennek meg egy másik tagállamban, betartják a fogadó állam alapvető munkajogi szabályait (munka- és pihenőidő, bérezés stb.) és ezáltal nem károsítják meg a saját munkavállalóikat sem. Ennek érdekében az érintett tagállamok (és a fogadó ország) vizsgálhatják, hogy az adott vállalkozás hol végez tényleges, érdemi tevékenységet, nyilatkozatot kérhetnek a szolgáltatásnyújtás másik tagállamban való megkezdését megelőzően, valamint megkövetelhetik a foglalkoztatásra vonatkozó dokumentumok fogadó állambeli bemutatását lefordítva. A végrehajtási irányelv rendelkezései meghatározzák az alvállalkozói felelősség körét is annak érdekében, hogy a szabályozás végrehajtását ne lehessen kikerülni. A végrehajtási irányelv előírja a kiküldött munkavállalók jogvédelme érdekében továbbá azt is, hogy megfelelő bírósági, illetve közigazgatási panaszmechanizmust kell létrehozni, valamint kötelező kapcsolattartó személyt is ki kell jelölni a fogadó államban. Ez a személy elérhető kell, hogy legyen a fogadó államban acélból, hogy a kiküldött munkavállalókat képviselő szociális partnerek vele kollektív szerződés kötése céljából kapcsolatba léphessenek. A részletszabályok az irányelvekben és az átültetett jogszabályi rendelkezésekben olvasha

MT 2

Elnök,2016.05.05 21:52

d.) Iskolaszövetkezet, pihenőidő szabályozása
A törvénymódosítás nem teremti meg az iskolaszövetkezeti tagok munkavégzésére vonatkozó szabályoknak a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól szóló 2003/88/EK irányelv 7. cikkével való összhangját. Ehelyett az Mt.223-226.§-ai egy másik (a T/10316. számú) törvényjavaslatban hatályon kívül helyezésre kerülnek. Ezzel egyidejűleg a szabályok a szövetkezetekről szóló 2006. évi X.tv-be kerülnek át.
e.) Csoportos létszámcsökkentés szabályai (Mt.71.§(4)
Változnak a csoportos létszámcsökkentés szabályai a törvényjavaslat elfogadása esetén a tengerjáró hajók legénységére is kiterjednek. Ez bizony nem sokakat érint.
f.) Készenléti jellegű munkakör (Mt.101.§(3), 104.§ (2)
A hatályos szabályok alapján amennyiben a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló részére vasárnapra rendes munkaidőt osztottak be, számára a közvetlenül megelőző szombatra rendes munkaidő nem osztható be. Ezt vette észre a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás, amely így visszamenőlegesen a szombati napokra rendkívüli munkavégzés elszámolását követelte sikerrel. Vélhetően a jogalkotó tanult a MÁV-val szemben megnyert perekből, melyek milliárdos tételű költségvetési kiadást okoznak a köztulajdonban álló munkáltatónak. Ez a szabály a javaslatban most hatályon kívül helyezésre kerülne. Készenléti jellegű munkakörben ugyanakkor nem tenné többé lehetővé a jogalkotó rövidített, 8 óra időtartamú pihenőidő alkalmazását. A munkáltató így köteles lenne legalább 11 óra pihenőidőt biztosítani a munka befejezése és a következő napi munkakezdés között.
g.) Vezető állású munkavállaló munkaszerződése (Mt.209.§)
A vezetők esetében a munkaszerződésre, illetve a megállapodásokra vonatkozó szabályok alapvetően diszpozitív jellegűek, azoktól tehát többségükben akár a munkavállaló hátrányára is el lehet térni. Ez alól csak néhány kivételt határoz meg a törvény. Így a vezető munkaszerződése nem térhet el egyes mentesülési esetektől [Mt. 55. § (1) bekezdés b), c), e) pont], a terhesség és a szülési szabadság, illetve 2015. január 1-jétől nők esetében a reprodukciós eljárásban való részvétel idejére járó felmondási tilalomtól, attól, hogy kisgyermekes szülő éjszakai munkára nem utasítható, a szülési szabadság szabályaitól és attól, hogy a kollektív szerződés hatálya a vezetőre nem terjed ki. A mostani módosítás az Mt.128.§-át, azaz a gyermekvállalás céljából kivett fizetés nélküli szabadság szabályait is ide fogja sorolni.

MT könyve

Elnök,2016.05.05 21:50

sak az Európai Uniós kötelezettségek mentén módosulna a joganyag
a.) Kompenzáló pihenőidő
Az Mt. láthatóan csupán néhány ponton fog módosulni, az egyik ilyen terület az un. kompenzáló pihenőidő területe. A módosítás célja a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól szóló 2003/88/EK irányelv 17. cikk (2) bekezdésével való összhang megteremtése. Erre tekintettel, amennyiben a munkavállaló számára tizenegy óránál kevesebb egybefüggő pihenőidőt biztosított a munkáltató, ezen rövidebb napi pihenőidőt követő beosztás szerinti munkavégzését követő napi pihenőidejének és a rövidebb pihenőidőnek együttesen legalább huszonkét órának kell lennie, a tizenegy óránál rövidebb pihenőidő kompenzálásaként. A két egymást követően beosztott napi pihenőidők együttes tartamának meghatározásakor, a tizenegy óránál kevesebb egybefüggő pihenőidő tartamát és ezen rövidebb napi pihenőidőt követő a munkavállaló beosztás szerinti munkavégzését követő napi pihenőidő tartamát kell figyelembe venni.
b.) Várandósság esetén a felmondás visszavonhatósága (Mt.65.§(5)
A várandósság az Mt.65.§ (3) (a) bekezdése alapján felmondási tilalmat jelent. Ennek feltétele az, hogy az érintett munkavállaló a várandósság tényét a munkáltatóval közölje. Tekintettel arra, hogy az Alkotmánybíróság a 17/2014. (V.30.) AB határozatban megsemmisítette az előzetes közlés követelményét, így előállhat az a helyzet, hogy a munkáltató a felmondási tilalom alatt álló munkavállalója munkaviszonyát úgy szünteti meg jogellenesen, hogy a felmondási tilalomról nem is tud. Az érintett munkavállaló ugyanis a várandósságát elvben akár a munkaügyi perben is bejelentheti (bár ez más alapelveket sértene). A munkáltató a hatályos Mt. alapján ugyanakkor nem jogosult a felmondás egyoldalú visszavonására, hiszen az az Mt.15.§ (4) bekezdése alapján csak a címzett hozzájárulásával módosítható vagy vonható vissza. A törvénymódosítás lehetővé tenné a felmondás egyoldalú, írásbeli visszavonását a tájékoztatást követő 15 napon belül.
c.) Férfiak és nők egyenlő bánásmódja (Mt.65.§(6)
Megszünteti a jogalkotó továbbá az anya és az apa közötti különbségtételt abban az esetben, amennyiben a gyermek gondozása céljából kivett fizetés nélküli szabadságot mindkét szülő igénybe veszi. Jelenleg ebben az esetben ugyanis a felmondási védelem csak az anyát illeti meg (Mt.65.§(6).

csalás 2

Elnök,2016.05.05 21:43

Jöjjenek hát ezek a technikák: a vagyonőrök alkalmi munkavállalóként vannak foglalkoztatva, amely előírja a napi bejelentést. A történetünk főszereplőjeként jelzett cégnél a napi bejelentés és az ehhez tartozó munkaszerződések hónap végén egyszerre kerülnek aláírásra. Ez önmagában azt jelenti hogy itt nem történik semmilyen hivatalos bejelentés sem az adóhatóság, sem a munkaügyi hatóságok felé csupán arról szól ez a színjáték, hogy a vagyonőrök megnyugodjak, hogy be vannak jelentve a közvetítőnek pedig el lehet mondani, hogy azok a járulékok amelyeket ezek után befizetett a cég, mint az együttműködés objektív költség tényezője a levonásra került a jutalékából. Ha az a szerencsétlen helyzet áll elő hogy a szervezőember valamelyest rálát történetünk hősének más üzleti kapcsolataira is, akkor könnyen kiderülhet hogy az alvállalkozóként kiadott szolgáltatási számlái milyen mértékben vannak túlárazva a valósághoz képest. Lassan eljutunk ahhoz a megállapításhoz hogy tulajdonképpen történetünk hőse egy egyszerű pénzmosoda, amely üzleti hasznát az elcsalt adókból és járulékokból szerzi. Joggal merül fel ismét annak a kérdése hogy mennyire felelős a fővállalkozó vagyonvédelmi cég egy ilyen helyzet kialakulásáért. Nyilván tudnia kell arról hogy az eleve piaci ár alatt vállalt szolgáltatás, főleg úgy hogy a vagyonőröknek a kifizetendő bére megvan határozva egyértelműen adócsalást fog eredményezni.

Vajon lehet-e fontos az üzleti haszon vagy a havi túlélés annyira, hogy hogy már a mindenbe bele látó szervezőt is be kelljen ahhoz csapni hogy a megálmodott nyereség meglegyen? Vajon vizsgálta el annak a kockázatát a egy ilyen bizalmi ember becsapva érzi magát milyen károkat tud okozni? Hiszen látja a pénzek mozgását, ismeri a külföldi kapcsolatokat, amelyen keresztül a pénzek megfordulnak, tudja hogy a vagyonőrök mikor mennyit dolgoztak és ehhez képest milyen papírok születnek. Lehet hogy ezeknek a közvetítő embereknek hamarosan új munkaadója vagy megbízója lesz? És itt most nem a vagyonvédelmi szakmára gondolok…

Ahogy mondani szokás nevek címek adatok ( hangfelvételek ) a szerkesztőségben leadva. Kíváncsian várjuk a korábbi cikkünkben már említett hatósági állásfoglalást arra vonatkozóan hogy ilyen esetekben mit tegyünk. Eljátszottunk annak a gondolatával is, hogy mi lenne akkor, ha egyszer egy ilyen teljeskörű anyagot nevekkel szereplőkkel hangfelvételekkel közzétennénk. Vajon lenne-e valaki aki tiltakozva? És ami fontosabb története valami ezt követően. Ameddig ezt a kérdést tisztázni tudjuk várjuk továbbra is a jelzéseket beszámolókat a hasonló esetekről.

Csalás

Elnök,2016.05.05 21:41

Mai magyar történet
A minap érkezett nagyon érdekes történet hozzánk, amely úgy tűnik, hogy a mai magyar valóságot mutatja a vagyonvédelemben. Érdekessége, hogy a szokottól eltérően nagyon részletes és jól dokumentált híradás érkezett arról hogy miképpen is működik egy átlagos vagyonvédelmi cég, amelyik főleg a vállalkozásból a második-harmadik vonalban próbál pénzt keresni.

0106_cheating-lying_400x4002

A történet amiről írni fogunk még folyamatban van, a szereplők aktívak, ezért amennyire csak lehetett próbáljuk anonim módon közreadni a kapott történetet. Van egy fényes bevásárlóközpont Budapesten amelyet egy viszonylag ismert és nagynak mondott vagyonvédelmi vállalkozás őriz. Ez a cég a mai magyar gyakorlatnak megfelelően alvállalkozókat vesz igénybe. Történetünk hőse az egyik alvállalkozó cég, amelyik a másik alvállalkozó cégnek is és a fővállalkozónak is szállítja a biztonsági őröket. Ez a cég korábban egy családi vállalkozásként alakult, nem mondható új cégnek, amikor alapították nyilván becsületesen szerettek volna dolgozni vele, hiszen az alapítónak a neve is benne van a cég nevében. Aztán ahogy romlott a gazdasági helyzet, a cég vezetése nyilván úgy látta biztosítottnak a túlélést hogy alvállalkozóként becsatlakozott a nagy cégek alá. Ez önmagában még nem lenne probléma de a szükség nagy úr és úgy tűnik hogy a túlélés érdekében egyre többen kompromisszumot kellett meghoznia. A kompromisszum ebben az esetben a morális kérdésekre is igaz, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy mást mondunk és mást cselekszünk. Mivel a vagyonőrök egyre fogynak a munkaerőpiacról, szükségessé vált szervező emberek bevonása, akik egyrészt a vagyonőröket toborozzák, másrészt igyekeznek bent tartani őket a rendszerben. Történetünk hőse is erre a megoldásra szorult, így megegyezett egy ilyen szervezővel abban, hogy jutalék fejében szervezi neki a munkásokat és minden hónapban elszámolnak. A hiba ott van a rendszerben hogy a szervezőember napi szintű kapcsolatban van a vagyonőrökkel, akik elmondják neki, hogy teljesen más történik ahhoz képest mint amit neki korábban ígértek, illetve amit megbeszéltek. A baj az, hogy a szervező is másképpen tudja a megbízójától a valóságot, mint ahogyan a vagyonőrök elmondják neki. Az előbb említett morális kompromisszumba úgynéz ki, hogy az is beletartozik, hogy a gazdasági haszon érdekében mindenkit be kell csapni legyen az vagyonőr legyen az közreműködő. Ez a történet alkalmas lehet arra, hogy bizonyos technikai megoldásokat közre adjunk ,hátha ezzel el lehet kerülni azt hogy mást is megkárosí

Csalás

Elnök,2016.05.05 21:40

Mai magyar történet
A minap érkezett nagyon érdekes történet hozzánk, amely úgy tűnik, hogy a mai magyar valóságot mutatja a vagyonvédelemben. Érdekessége, hogy a szokottól eltérően nagyon részletes és jól dokumentált híradás érkezett arról hogy miképpen is működik egy átlagos vagyonvédelmi cég, amelyik főleg a vállalkozásból a második-harmadik vonalban próbál pénzt keresni.

0106_cheating-lying_400x4002

A történet amiről írni fogunk még folyamatban van, a szereplők aktívak, ezért amennyire csak lehetett próbáljuk anonim módon közreadni a kapott történetet. Van egy fényes bevásárlóközpont Budapesten amelyet egy viszonylag ismert és nagynak mondott vagyonvédelmi vállalkozás őriz. Ez a cég a mai magyar gyakorlatnak megfelelően alvállalkozókat vesz igénybe. Történetünk hőse az egyik alvállalkozó cég, amelyik a másik alvállalkozó cégnek is és a fővállalkozónak is szállítja a biztonsági őröket. Ez a cég korábban egy családi vállalkozásként alakult, nem mondható új cégnek, amikor alapították nyilván becsületesen szerettek volna dolgozni vele, hiszen az alapítónak a neve is benne van a cég nevében. Aztán ahogy romlott a gazdasági helyzet, a cég vezetése nyilván úgy látta biztosítottnak a túlélést hogy alvállalkozóként becsatlakozott a nagy cégek alá. Ez önmagában még nem lenne probléma de a szükség nagy úr és úgy tűnik hogy a túlélés érdekében egyre többen kompromisszumot kellett meghoznia. A kompromisszum ebben az esetben a morális kérdésekre is igaz, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy mást mondunk és mást cselekszünk. Mivel a vagyonőrök egyre fogynak a munkaerőpiacról, szükségessé vált szervező emberek bevonása, akik egyrészt a vagyonőröket toborozzák, másrészt igyekeznek bent tartani őket a rendszerben. Történetünk hőse is erre a megoldásra szorult, így megegyezett egy ilyen szervezővel abban, hogy jutalék fejében szervezi neki a munkásokat és minden hónapban elszámolnak. A hiba ott van a rendszerben hogy a szervezőember napi szintű kapcsolatban van a vagyonőrökkel, akik elmondják neki, hogy teljesen más történik ahhoz képest mint amit neki korábban ígértek, illetve amit megbeszéltek. A baj az, hogy a szervező is másképpen tudja a megbízójától a valóságot, mint ahogyan a vagyonőrök elmondják neki. Az előbb említett morális kompromisszumba úgynéz ki, hogy az is beletartozik, hogy a gazdasági haszon érdekében mindenkit be kell csapni legyen az vagyonőr legyen az közreműködő. Ez a történet alkalmas lehet arra, hogy bizonyos technikai megoldásokat közre adjunk ,hátha ezzel el lehet kerülni azt hogy mást is megkárosí

Pest megye.

Vesly,2016.04.27 17:09

Olvastam mit irt a kolléga,szomorú ami a vagyon védelemben történik,itt vagyunk egy valag vagyonőr és és be vagyunk tojva,akkor minek is nevezhetjük magunkat? én megmondom ,(egy rakás szerencsétlen,csőcselék pöcs )tisztelet a kivétel,már mindenki tüntet,a nővérektől kezdve a pápáig,most jönnek az ovisok,az örök sehol,mi kell ahhoz?hogy a sajtó és a média,vagy az ellenzéki pártok tudomást szerezzenek,ha a vagyonvédelemnek nem megy be kell vonni segéd eszközöket,én csak a kis agyam szerint próbálóm elgondolni mit lehetne tenni,de van szakszervezet,senkit nem akarok megbántani,de úgy veszem észre hogy egy helyben toporgunk .Ha valaki úgy véli hogy nincs igazam,bocs.

Re: Pest megye.

1956,2016.04.29 17:54

"Van szakszervezet"=DE,a szakszervezeti tagok száma kritikusan alacsony a 100.ezres vagyonőri állományból és a meglévő tagok többsége sem igazán folytat hatékony egyéni és közösségi aktiv érdekvédő tevékenységet! Sokak még a tagdijat sem fizetik,kivárják a felszólitást vagy kizárást!! 100.ezer kollégánk,pedig=Kizárólag mindig másra vár és másra mutogat! Vagy a partvonalon kivülről kiabál és kritizál! Na ezért,és igy, ez nem megy!

Pest megye.

Vesly,2016.04.27 17:07

Olvastam mit irt a kolléga,szomorú ami a vagyon védelemben történik,itt vagyunk egy valag vagyonőr és és be vagyunk tojva,akkor minek is nevezhetjük magunkat? én megmondom ,(egy rakás szerencsétlen,csőcselék pöcs )tisztelet a kivétel,már mindenki tüntet,a nővérektől kezdve a pápáig,most jönnek az ovisok,az örök sehol,mi kell ahhoz?hogy a sajtó és a média,vagy az ellenzéki pártok tudomást szerezzenek,ha a vagyonvédelemnek nem megy be kell vonni segéd eszközöket,én csak a kis agyam szerint próbálóm elgondolni mit lehetne tenni,de van szakszervezet,senkit nem akarok megbántani,de úgy veszem észre hogy egy helyben toporgunk .Ha valaki úgy véli hogy nincs igazam,bocs.

Szerződésmódosítás

DODI,2016.04.12 15:01

Tisztelet Elnök urak,Tisztelt Tagok!
Mint hogy írtam már korábban,ahol én dolgozom az is közbeszerzéses,már 3 éve vagyok alkalmazott a cégnél,a cég egyik alvállalkozójánál kezdtem,majd 2 éve már a fővállalkozónál vagyok.Korábban napi 8 órás szerződésem volt,ami többször módosult,de rendszeresen 300 óra körüli volt egy-egy hónapom,3 éve 415 nettóval,majd később mindig a minimálbérnek megfelelően emelkedett, de a 300-órával számolva.Az alvállalkozónál pótlékok nuku,a fővállalkozónál nincs éjszakás,túlóra,és rendkívüli munkavégzésre pótlék,viszont vannak olyan pótlékok,mint "munkavállalói pótlék,készenléti pótlék".Legújabban szerződés módosítás van 150000 "bruttóban a pótlékokkal együtt és minden hónapban adhatna jutalmat,ha nyereséges a vállalat", holott eddig évvégente kaptunk néha 5000-15000 bözsi utalványt.A munkaidő keret 2 hónapról 6 hónapra változna a szerződésben.Én közöltem hogy nem írom alá,ebben a formában,de érdemben ők nem hajlandók tárgyalni róla,azt mondta az egyik góré hogy azért kell így írni a szerződést mert "törvényesnek kell látszani".
Nem törvényesen kéne inkább csinálni?!A következmény annyi lett hogy levették az óraszámomat havi 170 órára,büntetésből gondolom.
Úgy érzem itt már tényleg csaka szakszervezet segíthet,mert engem porszemnek néznek,nem találnak fajsúlyosnak érdemi tárgyaláshoz.

Re: Szerződésmódosítás

1956,2016.04.23 18:44

Sajnos a hazánkban jelenleg érvényben lévő RABSZOLGATÖRVÉNYEK és a jelenleg hatályos RABSZOLGA MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE,kimondottan kedvező a MUNKÁLTATÓ cégek számára,és abszolút kedvezőtlen a MUNKAVÁLLALÓK számára! A szakmabeli Munkáltató cégek, pedig szinte MINDEN ÁLLAMI HATÓSÁGOT, szinte semmibe vesznek! /egyedüli kivétel,talán=NAV/. A szakmai szakszervezeteket,munkaügyi és munkavédelmi hatóságot...,SEM találják TÖBBNYIRE eléggé fajsúlyosnak az érdemi tárgyaláshoz! EGYETLEN hatékony érdek érvényesités létezik=KERESETLEVÉL beadása a MUNKAÜGYI BIRÓSÁG-hoz! Magyarországon /életszerűen/ munkajogi törvények,csak a MUNKAÜGYI BIRÓSÁGON LÉTEZNEK!!!

4.kérdés

DODI,2016.02.27 09:17

Tisztelt Elnök úr!

Felmerült bennem pár kérdés:1.Munkavédelmi ,Tűzvédelmi oktatás,milyen gyakran kell megtartani,hol és mikor munkaidőben,vagy munkaidőn kívül,ha munkaidőn kívül jár e rá távolléti díj?
2.Lövészet,munkaidőben,vagy munkaidőn kívül,ha munkaidőn kívül jár e rá távolléti díj?A munka szerződésben ki kell e rá térni,írásban vagy elég szóban közölni,hogy mikor és hol lesz?
3.különböző tanfolyamok,állománygyűlés,ha munkaidőn kívül akkor jár e rá távolléti díj?
4.Személyi alapbér változása,kell e a meglévő szerződés mellékleteként írásban közölni?Ha a szerződésben foglalt munkarend és munka jellege nem változik akkor a személyi alapbért lehet e csökkenteni,vagy növelni?

Re: 4.kérdés

Elnök,2016.02.28 13:09

Az első 3 ra jár a távolléti díj a 4 re nem lehet csökkenteni ha a munka jellege nem változik.