Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ÚJ E-MAIL CÍM!

FVSZ,2013.03.11 07:37

TISZTELT KOLLÉGÁK!

AZ ELEKTRONIKUS ELÉRHETŐSÉGÜNK MEGVÁLTOZOTT!

EZENTÚL IDE VÁRJUK A LEVELEITEKET: FVSZ@GMAIL.HU

Béla67 -nek Válasz

FVSZ,2013.03.10 15:39

Tisztelt Béla67!
A szakmában való csalódottságát mi is osztjuk. Mi, akik az alsó rétegű alkalmazottak vagyunk, mind csalódtunk, mert a megrendelők és a munkaadók nem vesznek minket ember számba (de már az állam se).
Kizsákmányolás minden mennyiségben történik, és hiába a nagy számú hatósági ellenőrzések, sajnos itt sokkal több kell.
Az utiköltségről, ha jár (pl. a megyei közigazgatási határon túl 85%-ot meg kell téríteni), akkor arról nem lehet lemondani, hiába írták alá, mert semmis. Ez majdnem olyan, mintha a munkabérről mondana le valaki írásba, mert ezt a törvény tiltja. Ami törvényileg jár, arról nem lehet lemondani. Ha Ön pl. Pest megyében lakik hivatalosan, és Budapestre jár fel dolgozni, akkor a Pest megye területén felmerülő költségek 85%-át a munkáltató köteles állni. Ugyanez érvényes vissza felé is, de ezeket számlákkal, ill., jegyekel-bérletekkel kell igazolni.
A személyi alapbér bruttó 114.000 Ft 2013-ban, ami 174 óra munkavégzésig jár. Ha a teljes munkaidő 1/3-ában nincs aktív pihenési lehetőség, akkor jár a 30%-os éjszakai műszakpótlék, és a 174 órán felül az 50%-os túlórapótlék.
Ha a munkabér minden tárgy hót követő 10. napjáig nem érkezik meg, akkor késedelmi kamat jár utána a munkáltatótól, de annak írásos nyoma kell, hogy legyen, hogy ki mikor hol és mennyi összeget vett át.
Ha emiatt nem tudja időben feladni a csekkeket, és fizetni az egyéb tartozásokat, és emiatt büntető kamatot számolnak rá, akkor a kárt a munkáltató köteles megtéríteni, de ezt csak polgári peres úton lehet kikényszeríteni végső esetben.
Ha a munkáltató szabálytalanságokat követ el, akkor lehet fordulni valamelyik szakszervezethez, a Munkaügyi Felügyelethez, és a Munkaügyi Bírósághoz.
Az viszont kulcsfontosságú, hogy a rendelkezésre álló dokumentumokat, amelyek a munkavégzéssel kapcsolatosak, azokat rendelekzésre kell bocsátani, és a munkatársaknak, valamint Önnek is úgy kell tanunyilatkozatot tenni, hogy a valóságot kell elmondani az ellenőröknek, és részletes információkat közölni nekik.
Az adataikat zártan kezelik mindenhol.
Ha szakszervezetet bíz meg, akkor az érintetteknek hivatalosan be kell lépni (belépési nyilatkozatot eredetiben eljuttatni postai úton), a tagdíjat be kell fizetni (mert a hatóságok ellenőrzik a képviselet jogosságát), részletes írásos panaszt kell elküldeni, és kell egy meghatalmazás is.
Első körben konzultációt kezdeményez a szakszervezet a munkáltatóval. Ha ez eredménytelen, akkor jönnek a hatósági ellenőrzések, és végső soron a munkaügyi per.
Ha több munkavállaló nyújt be közös panaszt, vagy feljelentést valahova, annak mindíg nagyobb súlya van. És minél többen fognak össze, annál sikeresebb lehet ez az eljárás.

Re: Béla67 -nek Válasz

Béla 67,2013.03.10 17:53

Köszönöm a rám fordítót időt és a válaszokat. A továbbiakban megpróbálok a vezetőséggel szép szóban megegyezni,netán ha mégsem remélem akkor is számíthatok az önök segítségükre is ?
Maradok tisztelettel: Béla 67

Jászberény

Béla 67,2013.03.08 15:18

Tisztelt Hölgyem Uram !
Sajnos én is ebben a munkában dolgozom de azt hitem az elején hogy sokkal szebb és méltóbb ez a munka .Sajnos itt az embert kutyába sem veszik csak az a lényeg hogy a vezetők megkapják az ö kis pénzüket, nekünk meg ép hogy löknek valamit. Elnézést de nem ezt szeretném mondani. Most volt a tulajdonos váltás ami minden évben szokott lenni,és az új tulaj megadta a havi 116000-Ft bruttóba és bérpótlékkal együtt ennyi.
A munkatársakkal elégé fel vagyunk háborodva ezen, ráadásul aláírattak egy lemondó nyilatkozatot az útiköltség terítésről. Sajnos erre a telepre csak saját megoldással lehet eljutni,mert kint van a külterületen egy mezőgazdasági telep "gabonatárolás és állattartás" és ere a telepre 1 az az egy biztonsági őr van 24-órára.
A másik problémánk meg az hogy a mostani szerződésben le van írva hogy a bér kifizetési nap a Mt szerint történik "tehát én úgy értelmezem hogy minden hónap 10.-ig kikel fizetni " mi mégis 15.-én délután 16-óra után kapjuk meg "jobb esetben!" netán ha 15.-e szombatra esik akkor csak hétfőn délután. Sajnos ebből kifolyólag az elmúlt időben minden hónapban kapom a bankomtól a késedelmi kamatot mivel a befizetési határ időm 15.-e ,még akkor is amikor netán 15.-én rajta van a számlán mert a postán már nem tudom levenni hogy befizessem. Ehhez kérnék valami segítséget hogy hova lehet ilyen esetben fordulni. De sajnos nem csak ezek vannak de most csak ennyit szeretnék tudni. Köszönöm a meghallgatást.
Maradok tisztelettel. Béla 67

Zirc Wathay ut 9

Pidl János,2013.03.05 06:44

Tisztelt Szakszervezet ! Az olyan egyesületbe,mely nem bírja a kritikát,nem szeretnék belépni! Én amire kitértem az nem az egyszemélyes ügyek intézése,hanem az egész vagyonőri társadalom gondja,az újraviszgáztatás!Biztos van olyan fórum ,hol ezt meg lehet támadni,ha törvénytelen ! Én erre gondoltam! Önök ennek válasza helyett összehordtak hetet,havat,és törölték írásomat! ez kritikán aluli!Hivatkoznak arra ,hogy Önök is vagyonőrök. APintér belügyminiszter is hivatkozhatna rá,mivel cége van ,ezzel nem azt sugallom ,hogy Önök is cégtulajdonosok . A képviseletükrők annyit,ha a vagyonőr nem müködik közre az ellenőrző szervekkel ,akkor ne panaszkodjon! Én megjártam a munkaügyi Bíróságot,és még azon kívül sok mindent tettem azért,hogy a vagyonőrrel ne tudjanak szórakozni,de az összefogás ,mint ahogy írták,nincs! Félnek a munkavesztés végett,és inkább tűrnek! Ha nem félnének szakszervezet nélkül is tudnák intézni ügyüket Levelem nem sértő szándékkal íródott,csak rá szerettem volna világítani ,hogy egy szervezet többre kell,hogy képes legyen,ha kell az Alkotmánybíróságtól is kérhet jogorvoslatot

Válasz a törölt hozzászólónak 2

FVSZ,2013.03.04 07:00

Ha valaki helyett intézkedünk, akkor a hatóságknak, az ügyészségeknek, ésa bíróságoknak be kell mutatnunk valahogy, hogy a munkavállaló érvényes tagsággal rendelkezik nálunk, ezért kell a tagdíj, mert törvény írja elő. Ennek befizetését igazolnunk kell az igazságszolgáltatás előtt, mert ezt írja elő a törvény. A tagság önkéntességen alapul, és tisztséget is lehet vállalni, ha valaki alkalmas rá.
Mindenkori garantált bárminimumot, a bérpótlékokat, a munkaköri és a heti pihenő napokat, szabadnapokat, és az éves fizetett szabadaságokat csak akkor lehet kikényszeríteni, ha a munkavállalók is úgy tanuskodnak, ahogyan azt kell, és minden valós információt közölnek a hatóságokkal is, és a rendelkezésükre bocsátják az őrszolgálati dokumentumokat.
Sajnos nem ritkán volt rá példa, hogy panaszkodnak a munkavállalók, és kérik, hogy érvényes tagság nélkül úgy segítsünk nekik, hogy nekik ne kelljen belefolynia az ellenőrzésekbe. Az adatok zárt kezelését garantáljuk, de a munkavállalók érdemi együttműködése nélkül sem mi, sem a hatóságok nem tudnak érdemben fellépni egy konkrét egyedi problémában. Kimennek az ellenőrök, majd közlik, hogy a tanuvallomásokban senki sem panaszkodott semmire sem, és törvénytelenséget sem állapítottak meg, majd jön az újabb reklamáció ugyanattól a személytől, hogy még mindíg fenn állnak a problémák. Így nem lehet mit tenni, ha a munkavállalók sem működnek együtt, és nem mernek elmondani semmit sem.
Ha valaki kérdést tesz fel az FVSZ hivatalos fórumán, akkor kötelességünk válaszolni rá, és, aki belép, annak érdemben is igyekszünk segíteni a törvényes keretek között.
A szakszervezeti tagok létszáma folyamatosan nő, mert nem a párnásfotelből, vagy a pálya széléről kiabálnak be, hanem belépnek, írásba adják a panaszt, rendelkezésünkre bocsátják a bizonyítékokat, és mi eljárunk, hogy az elmaradt járandóságaihoz hozzájusson az illető. Esetenként még szerepet is vállalnak a Kollégák a szakszervezet tevékenységében.
Ha az indulatokon kívül esetleg van ötlete, javaslata, észrevétele, akkor kérem, hogy konkrétumokat szíveskedjen közölni. Minden támogatást, és segítő gondolatot szívesen fogadunk, hogy közösen tegyük jobbá ezt a szakmát, de ehhez nagy összefogás kell, ami még nincs.

Válasz a törölt hozzászólónak

FVSZ,2013.03.04 06:59

Megkérünk mindenkit, hogy mellőzzék a nyilvános fórumon a durva beszólásokat, mert azokat kénytelenek leszünk törölni.
A kérdésekre ugyanakkor a következőek a válaszok:
Minden szakszervezet igyekezett a törvények adta keretek között megtenni, amit csak lehetett. A hatásköreinket nem léphetjük túl, különben felszámoltatnak minket, és egy életre eltiltanak a közügyektől. Köztudott, hogy a jelenlegi kormány olyan intézkedéseket hozott főleg, amely a munkavállalók ellen van, és a vállalkozások javait szolgálja inkább. Az új Munkatörvény Könyve hatályba lépését sem tudta az ország összes szakszervezete megakadályozni, mert a nép kétharmados hatalmat adott a jelenlegi kormánynak, hogy ezt megtehesse. Hasonló a helyzet a kötelező továbbképzéssel is. Amellett a bevételt ismételten ellenőrizetlenül költhetik el a kamarai tisztviselők. A kötelező továbbképzés bevezetésére is számos valótlanságot találtak ki, és azt terjesztették a nyilvánosság előtt. A mi közleményeinket sehol sem jelenítették meg, csak a Kamaráét. Az érveink az államnak nem meggyőzőek. Egyértelmű, hogy csak a pénzbeszedésen, és a munkavállalók sanyargatásán van a hangsúly.
A törölt hozzászólás formáját a leghatározottabban elutasítjuk, mivel mi magunk is vagyonőrök vagyunk, és ebben a szakmában dolgozunk ugyanúgy, mint azok, akiknek az érdekeit képviseljük. Tehát az, aki jobban tudja csinálni az érdekvédelmet az lépjen a nyilvánosság elé és csinálja saját maga. Vagy be lehet lépni a szakszervezetbe, és lehet feladatokat vállalni annak érdekében, hogy a tényleges problémáktól kitakarítsuk az egész vagyonvédelmi ágazatot, de sajnos nincs meg a kellő összefogás. Könnyű a pálya széléről bekiabálni a játékosoknak, hogy, mit hogyan csináljon, és mikor, de a bekiabáló talán még labdába sem tud rúgni. Úgy gondolom, hogy ez így ebben a formában nem tisztességes.
Egyre többen fordulnak hozzánk különféle panaszokal a vagyonvédelmi vállalkozások ellen, és a segítségünket kérik, hogy hozzájussanak a munkabérükhöz, amiket visszatartanak. Mivel a legtöbb munkaadó nem túl együttműködő, ezért rengeteg különbözó hatósági eljárást, és pereket indíttatunk, hogy a munkavállaló hozzájusson mielőbb a pénzéhez, és, hogy felszámoltassuk a jogsértő vállalkozásokat.

FELHÍVÁS!

FVSZ,2013.03.03 20:07

ÖRÖMMEL ÉRTESÍTJÜK TAGJAINKAT, HOGY A FÜGGETLEN VAGYONVÉDELMI SZAKSZERVEZETET A 465345410735-69 -ES AZONOSÍTÓVAL FELVÉTELT NYERT AZ EURÓPAI UNIÓ NYILVÁNTARTÁSÁBA!

Válasz Jánosnak

FVSZ,2013.03.02 17:17

Kedves János!
Mivel a Kamarának nincsen pénzbevétele azóta, hogy nincs kötelező tagság, így valamit ki találtak, hogy újra pénzbevételük legyen.
Mindenféle valótlanságot kitaláltak ürügyűl, hogy ezt bevezessék. Sajnos senki nem fog egy Forinttal sem többet fizetni a vagyonőröknek azért, hogy levizsgázik pl. a szabálysértési és a büntető jogból, ami igazolja, hogy ezeket megismerte.
Nagyon sokan nem fogják tudni kifizetni a 60-70 ezer Ft-os fizetésükből, amit 300 óra munkával keresnek meg, mert ennivalóra, meg számlák kifizetésére kell a pénz.
Egyre többen jelzik, hogy inkább ki szállnak a szakmából, és mennek külföldre, de nem óhajtják eltartani a kamarai tisztségviselőket, akik, mint tudjuk főleg cégtulajdonosokból állnak.

balu@szekesfehervar.hu

János,2013.03.02 15:48

Tisztelt szakszervezett. érdeklődnék az új vizsgaredszerűl én nem értek vele együtt milyen alapon kell nekünk újra vizsgázni mert már mi egyszer vizsgáztunk belőle, legyen tanfolyam és oktatás de vizsgázni minek kell nem értem az egészet. Én még kamara tag vagyok de minek kezdem megbáni. Ha nekünk vizsgázni kell akkor az CNC és az autósok és az orvosok miért nem vizsgáznak 5 évente valaki hülye kitalálta. Ja majdnem elfelejtettem még fűzetni is kell érte. Gusztustalan amit művelnek velünk.

Válasz

FVSZ,2013.02.28 16:32

Tisztelt Kolléga!
Azért találták ki lényegében a kötelező továbbképzést, mert megszűnt a kötelező kamarai tagság, és valahogyan pénzt akar szerezni magának a Vagyonvédelmi Kamara. A kötelező továbbképzést 5 évente kell megcsinálni.

1203. Baross u. 36

Boris Attila,2013.02.27 17:24

Tisztelt Hölgyem Uram !

Szeretnék érdeklődni Önöktől az Új vizsgával kapcsolatban, hogy pontosabban mit is takar. Mert ahogy a vagyonőr kollégákkal beszélgetek SOKAN FELHÁBORÍTÓNAK tartják ezt a vizsgát. Mert ügye bár a megszerzett vizsga papíron nem szerepel, hogy meddig érvényes csak annyi hogy - személy, és vagyonőri munkát végezhet.....!
Sok embernek az a még látása, hogy felesleges pénz lehúzás....
És mennyi idő közönként kell vizsgáznunk majd......újra.....

Igaz lenne JÓ SOK KÉRDÉSEM MÉG / persze a vagyon védelemmel kapcsolatban... / DE MINT ANNO IDŐBEN MEG MONDTÁK NEKEM HOGY MINDEN TÖRVÉNYNEK MEG VAN A KIS KAPUJA MEG ANNAK IS A KIS KAPUJA......

Segítségüket előre is köszönöm várom a válaszukat.

Tisztelettel Boris Attila

otthonvégezhetó, valós, korekt internetes munka

Hubay János,2013.02.27 12:59

Tisztelt KOLLÉGÁK!!! Ez több, mint amit keres.
Ezt a lehetőséget csak akkor fogadja el, ha ténylegesen hajlandó tenni legalább minimálisan azért, hogy pénzt keressen. Ha munkanélküli pénzkeresést szeretne, akkor ez nem Önnek való. Ha a gyors meggazdagodást keres, akkor ez az otthoni munka nem az Ön választása.
KORREKT-VALÓS! - Otthon végezhető, - mellék keresetként, - Internetes munkát kínálok. IGEN. Van ilyen is. Nem kell házalni, nem kell megvenni semmit, nem kell eladni semmit. Kötetlen munka, sok szabad idővel. Minden csak Önön múlik, ha kész arra, hogy saját maga ura legyen! Egy lehetőség, mellyel megalapozhatja jövőjét. Nem ígérek gyors meggazdagodást, de biztos megélhetést azt IGEN.
Részletes információk itt: http://href.hu/x/j934

Hubay János e-mail: hubaijanos@meno13.ws
Skype: herodes13q
Honlap: azenuzletem.meno13.ws

FELHÍVÁS!

FVSZ,2012.12.30 16:43

Felhívjuk minden Kolléga figyelmét, hogy, ha törvénytelenségről van tudomása, akkor tegye meg a bejelentést, akár névtelenül az illetékes hatóságoknál!
Ha:
- az órabér kevesebb, mint nettó 515 Ft
- nincs fizetett szabadság
- nem fizetnek bérpótlékokat
- nem jelentik be a foglalkoztatást
- 10.éig nem adják oda a teljes munkabért
- nincs munkaközi szünet
- nincs heti pihenő idő

akkor minden esetben a megyei Munkaügyi Felügyelőséghez írjatok levelet, és adjátok meg a cég adatait, és a munkavégzések helyét!


Ha:
- nincs bejelentés
- rendszeresen cserélődnek az alvállalkozások, ill., munkaerő kölcsönzők
- a főnökök minimálbérre vagy bérminimumra vannak bejelentve

akkor a területileg illetékes Adó Hivatalhoz írjatok, de minél több ifnromációt adjatok meg nekik (pl. kik és hol adják oda a fizetést, stb.)

Amennyiben:
- a munkabérből levonják a formaruha árát
- a megrendelő írásos engedélye nincs ott a munkavégzés helyén, hogy alvállalkozót, ill., munkaerő kölcsönzőt vonjon be a fővállalkozó
- nem annak a cégnek a formaruháját viselik a vagyonőrök szolgálat alatt, amellyel munkajogviszonyban állnak
- alvállalkozói láncolat van

akkor a területileg illetékes Rendőrkapitányságon tegyetek bejelentést.


A hatóságokhoz névtelenül is bejelentést tehettek, de fontos, hogy minél több információval szolgálatok. Ha a neveteket adjátok, akkor kérhetitek az adataitok zárt kezelését (bár ez automatikusan így szokott lenni).

Aki meg az elmaradt járandóságait akarja utólag behajtani a munkáltatójától, az meg a megyei Munkaügyi Bírósághoz fordulhat.

Ne féljetek feljelenteni a törvénytelenül foglalkoztató cégeket.

Re: FELHÍVÁS!

István Egerből,2013.01.22 20:55

Én pld nettó 395 öt kapok :( És a többi ha is stimmel !

Vállalkozás

Égető Dezső,2013.02.18 16:28

Tisztelt FVSZ!
Vállalkozó vagyok, egy fővállalkozó, egy alvállalkozó akinek a formaruháját viseljük, egy munkaközvetítő kivel szerződésben állunk és mi mint vállalkozó személy és vagyonőr. Ez ugye alvállalkozói láncolat? Ehhez hozzátesszük, hogy egy nagy állami intézménynél van mindez akkor kiderül, hogy nem tehetünk semmit sem. A fővállalkozótól jöttek ellenőrizni és ők is meglepődtek ezen de nem tudnak tenni ellene semmit sem. Lehet itt tenni valamit, vagy érdemes?

Re: Vállalkozás

FVSZ,2013.02.19 07:26

Tisztelt Égető Dezső Úr!

Olyan nincs, hogy a fővállalkozó nem tud mit tenni az alvállalkozói láncolat ellen. Elsőkörben felszólíthatja az alvállalkozóját, hogy a többitől szabaduljon meg, és, ha erre nem hajlandó, akkor szerződést bont vele, hiszen van másik sok ezer alvállalkozó amely a helyére jönne.
Mivel a vagyonvédelmi törvény tiltja az alvállalkozói láncolatot, ezért a területileg illetékes Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályánál lehet panaszt tenni. Továbbá, ha a fővállalkozótól jönnek ellenőrizni a munkavégzést, és velük is van alá-fölé rendeltségi viszony, és ők is adhatnak utasítást, meghatározzák a munkaidőt, azaz Ön egyéni vállalkozóként vagyonőr, akkor színlelt szerződéssel történik a foglalkoztatás. Ez a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal hatáskörébe tartozik, és őket kell értesíteni.

Kiss Csaba válasz 2

FVSZ,2013.02.10 19:56

Kedves Kolléga!
A baloldali menüben láthatja a "belépés a szakszervezetbe" menüt. Arra, ha rákattint, akkor megtalálja a belépési nyilatkozatot. Azt kell letölteni, kinyomtatni, és elpostázni a székhelyünkre.
A panaszt részletesen le kell írni, benne a munkáltatóval és a munkaviszonnyal kapcsolatos információkat, és a kifogásokat a problémákról.
Kell még egy meghatalmazás is, amit le kell tanuztatni. Ezeket is el kell postázni.
A tagságot úgy kell érvényesíteni, hogy tagdíjat is rendezni kell. Ennek meglétét a hatóságok, az ügyészségek, és a bíróságok is ellenőrzik, hogy jogosultak vagyunk-e a munkavállaló képviseletére.
Ha kéri az adatainak zárt kezelését, akkor azt is írja le.

Re: Kiss Csaba válasz 2

szakszervezet,2013.02.10 20:11

Köszönöm a gyors választ,így fogunk cselekedni,és minél hamarabb el fogjuk küldeni az önök számára a belépési nyilatkozatot,a megbízást,és természetesen befizetjük a tagsági díjunkat is az önök által megadott számlaszámra!

Re: Kiss Csaba válasz 2

szakszervezet,2013.02.13 20:44

Üdv!Kinyomtattam,kiosztom,és miután mindenki kitöltötte,a részletes eset leírásokkal,valamint a megbízással együtt hamarosan küldjük,és természetesen a tagdíjat is közbe rendezzük!