Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: Re: Re: Mit jelent a munkaviszony megszüntetése

1956,2015.12.05 11:18

Hatodik trükk:-FENYEGETÉS! Ha nem irod alá,akkor majd találunk a munkádban HIBÁT és akkor majd FEGYELMIVEL fogunk elbocsájtani! Ezt akarod?" Igen,pontosan ezt akarja! Egy rendes felmondást,indokolással! Hivja a Munkáltató ezt fegyelminek,vagy ahogy akarja. Fegyelmi eljárás amúgy is csak kollektiv szerződés esetén létezik! Csak szeretik használni a fegyelmi szót a főnökök,mert ijesztően hangzó dolog,de valójában csak egy lufi! Ha találtak volna hibát a munkájában,akkor rendes felmondással el is küldenék! Ha ezzel fenyegetőznek,az pont ennek a hibának a hiányát jelenti! Tehát ebben a helyzetben nyugodtan mondja azt,hogy igen,várja a fegyelmit! Folyt.köv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mit jelent a munkaviszony megszüntetése

1956,2015.12.05 11:23

Hetedik trükk:-FENYEGETÉS 2! "Ebből a szobából addig ki nem mész,amig alá nem irod! Én ráérek,az ajtó zárva van,ha haza akarsz menni,akkor ird alá!" ITT már átcsúszik az ügy BÜNTETŐJOGI kategóriába és a rendőrséghez kell fordulni! Folyt.köv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mit jelent a munkaviszony megszüntetése

1956,2016.02.12 12:44

NYOLCADIK TRÜKK: Lehet EZT még fokozni? Erre gondolt igaz? Nos, a FENTI trükkök általában 1.nap alatt zajlanak le!!! Tehát behivja a fönőke,mintha csak valamit akarna mondani és hirtelen Önre zúdul,hogy KI VAN RÚGVA! S persze az ÖSSZES PRÓBÁLKOZÁST bevetik!!! Ez egy HOSSZÚ MENET LESZ,ahol Önnek egy dolga van:-Elmondani,hogy Ön NEM AKARJA MEGSZÜNTETNI a MUNKAVISZONYT,igy nem irhatja alá ezt a papirt! EZT kb.400-szor! Amikor kifulladtak és látják,hogy EZT most tényleg nem fogja aláirni,akkor jön egy kis szünet a részükről! Ha kap egy RENDES vagy RENDKIVÜLI/AZONNALI/ FELMONDÁST,akkor a dolog rendben van,EZ VOLT a CÉL!!! Ha nem kap rendes felmondást,akkor sajnos elindulhat egy hosszabb menet,ahol már Önnek is fel kell vérteznie magát! Megjelenhetnek MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSITÁSI javaslatokkal! Amit szintén beadagolhatnak úgy,mintha ez lenne a természetes,hogy ŐK MÓDOSITANAK,Ön pedig aláirja! EZ TERMÉSZETESEN NEM iGY VAN! -Csak KÖZÖSEN LEHET MÓDOSITANI a MUNKASZERZŐDÉST!!! Próbálkozhatnak mindenféle hibát találni a munkájában és FEGYELMIKET irogatni-EZZEL KÉSZÜLNI az ELBOCSÁJTÁSRA! Itt egy tanácsot adhatok-próbáljon meg hideg fejjel gondolkozni! Ha Ön is elveszti türelmét,ha elkezd üvöltözni és erre TANÚK vannak,akkor megkönnyiti a dolgukat! Ha nyugodtan végzi a dolgát,akkor nehéz dolguk lesz,és ahogy nekik gyűlik a felmondási anyaguk,Önnek is GYŰLIK a PERHEZ az ANYAGA!!! Folyt.köv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mit jelent a munkaviszony megszüntetése

1956,2016.03.25 13:05

A MÁSODIK papir,amit NE IRJON ALÁ! : "Elszámoltunk és nem tartozunk egymásnak." Ez nem olyan nagy baj,ha aláirta,de én azt javaslom,hogy NE IRJA ALÁ! Miért jó,nem aláirni? Ha elmegy egy munkajogászhoz,vagy eljön hozzánk és átbeszéljük a foglalkoztatás részleteit,akkor rengeteg olyan apróság kiderülhet,amit nem fizetett ki a cég,pl.túlmunka. Ez is összességében egy komolyabb összeg lehet! Ha ilyen követelésre pert indit,akkor káros lehet egy "mindennel elszámoltunk és nem tartozunk egymásnak" nyilatkozat! Nem feltétlenül perdöntő,de minek nehezitse meg a saját életét? Egy lényeg van: Önnek erről nem kötelessége nyilatkozni! Ilyenekkel fognak próbálkozni: Első fenyegetés: "Addig nem adjuk oda a pénzt,amig alá nem irod!" Oda fogják adni! Ne engedje olyannal zsarolni magát,ami amúgy is jár! Legkésőbb az utolsó munkanapon ki kell fizetniük mindent és oda kell adniuk a kilépő papirjait! Ha nem veszi át,akkor is a cég kötelessége,hogy azt postázza önnek/megjegyzés:5.munkanapon belül/,a céget büntetik meg,ha ez elmarad! Ha nem fizetik ki,egy bejelentés a munkaügyi hatóságnak,akik kiszállnak,megbüntetik a céget és Ön megkapja a pénzét,kilépőpapirjait,mindent! De ezt a cég is tudja,úgyhogy ezt a fenyegetést nem fogják betartani! Olyan könnyű azt mondani,hogy "Addig nem adjuk oda a pénzt!". Mert erre legtöbben megijednek és aláirják a papirt,és nem derül ki ,hogy dehogynem,odaadnák! Ha ez nem megy,akkor elkezdik majd győzködni: "Ezt mindenki alá szokta irni! Ha mindent kifizetünk,akkor miért ne irnád alá?" Miért irná alá? NEM KÖTELESSÉGE NYILATKOZNI! Maga nem a Nav,akinek nullás igazolást kell kiállitani! /és a Nav,sem teszi ingyen!/ Azt amit kifizetnek és amilyen papirokat odaadnak azt nem azért teszik,mert szeretik Önt! Nem jó szándékból,segitségből teszik és ha Ön nem teljesiti minden kérésüket,akkor esetleg meggondolják magukat. Azért adják oda azt az összegetés a kilépő papirokat,mert ez a kötelességük és ha bármit nem adnak oda,akkor megbüntetik őket. Ha Önnek nincs kedve bemenni,átvenni a papirokat,akkor a Munkáltató kötelessége postázni minden papirt és a pénzt is az utolsó munkanapon! /Új Mt=5.munkanapon belül!/ És akkor nincs vita arról,hogy Ön most aláir egy ilyen nyilatkozatot,vagy sem! Semmit nem ir alá és akkor is meg kell kapnia az elszámolás szerinti összeget és minden papirt! Ha elege van a nyaggatásból,akkor egyszerűen menjen haza! Majd elküldik postán! Meg is mondhatja Nekik,ha 5.munkanapon belül nem érkezik meg hiánytalanul minden,akkor megy a munkaügyi hatósághoz,azok majd behajtják a tartozásokat és megbüntetik a céget! Folyt.köv.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mit jelent a munkaviszony megszüntetése

1956,2016.04.03 17:35

A 2.PAPIR,AMIT NE IRJON ALÁ,folytatás: Ha ez sem megy,akkor jöhet még a lelkiismeretre hatás: "Tudod milyen a főnök,velem fog veszekedni,hogy miért nem irattam alá Veled!" "Miért nem irod alá,hát be akarsz perelni minket?! Csodálkozó arccal,megbántottan,ahogy azt kell! Ne gyengüljön el,ne hagyja magát kihasználni! Önnek az egyik alapvető, alkotmányos joga megvédenie az érdekeit és birósághoz fordulni,ha úgy érzi,hogy Önt jogtalanság érte! Ne hagyja,hogy ezt úgy állitsák be,hogy ettől Ön rossz ember! Éppen Önt rúgják ki ,nem lesz állása,nem tudja,hogy talál-e munkát,nem tudja,hogy miből fog megélni...Munkanélküli segélyért kell sorban állnia majd naphosszat és akkor még a végén Ön szégyellje magát? Ezek jó kis játékok,amikkel sok embert lehet befolyásolni. Ön legyen ennél józanabb! Ha valamit nem kötelessége aláirni és nem akarja aláirni,akkor ne hagyja magát ilyenekkel meggyőzni,mert sok pénzt veszithet! Hagyja inkább ott őket! Ön ott volt,megadta az esélyt nekik,ők pedig szemmel láthatóan nem kifizetni akarták,hanem csak nyilatkozatokat kicsikarni magától! Jöjjön el emelt fővel,mosolyogva,a munkaügyi hatóság majd behajtja a pénzt és a papirokat! Nagyon egyszerű a képlet: Ha tényleg mindent kifizettek és nem tartoznak egymásnak,akkor nekik nincs szükségük erre a nyilatkozatra,ezt a cégnek sehol nem kell bemutatnia! Tehát minél jobban kell ez a nyilatkozat nekik,annál valószinűbb,hogy NEM IGAZ,hogy NEM TARTOZNAK SEMMIVEL!!! Ez Önnek is egy jó jezés,hogy érdemes átnézetnie szakértővel az ÜGYET!

Sz.sz.miklos.

Pokolfajzat.,2016.03.25 19:51

Jó reggelt Magyarország.: Hogy az adóhivatal le tudja ellenőrizni a biztonsági cégeket,Aszt kéne tenni hogy:minden vagyonőrnek kiadni kettő darab csekkoló kártyát,egyik a minden munka felvételnél és letételnél lecsekkolni,a második kártya a szabadságot jelezné,tehát, névre szóló kettő kártya,egy mobil online csekkoló szerkezet,a pénzt meg bank kártyára utalni.Eszt kéne törvénybe hozni, és nincs kiskapu,aki eszt megszegi minden vagyon megfosztás és dutyi.rengeteg pénztől lemarad az adóhivatal,nem is értem hogy nem veszik észre,vagy nem akarnak tudomást szerezni róla?.A biztonsági cégek keményen büntetnek de,sem jegyzőkönyv másolat,sem fizetés papirón feltüntetve,nos ezért mi járna?

Tudósítás

Elnök,2016.03.21 20:45

Közös az érdek!
Tudósítás az Ágazati Párbeszéd Bizottság üléséről

2016. március 10-én megtartotta soros ülését a Magánbiztonsági Párbeszéd Bizottság. A munkaadói felet az MBVSZ részéről Mandrik István, Pongor Sándor, Gyenes István és Sevcsik László képviselte. A munkavállalók részéről tárgyalópartnerek voltak a VSZSZ, az FVSZ, az EŐDSZ részéről Nádas Mihály, Drozdik Sándor, Hemelen Gyula és Tarsoly Antal. Az ORFK-t Povázsai Sándor képviselte.
Az ülés legfontosabb témája az ágazati kollektív szerződés volt. A résztvevők egyeztettek a kollektív szerződés új megfogalmazásáról és megállapodtak arról, hogy szükséges munkajogász bevonása a munka folyamatába.
Természetesen több, a szakmát érintő kérdésről is egyeztettek a résztvevők. A rezsióradíj mértéke volt a legtovább tárgyalt kérdés. A résztvevők úgy látták, hogy szükséges a szakma összefogása, hogy senki ne vállaljon munkát a minimális 1200 Ft rezsióradíj alatt. Az összefogás alapvető feltétel a szakma „kifehérítése” érdekében.
Szó esett a szakma jövőjéről is. Várhatóan a piaci szférában jelenleg 1900 működő vagy regisztrált cég létszáma csökkenni fog. Látható, hogy a cégek kevesebb biztonsági megrendelést adnak a magánbiztonsági szakmának és ezért a biztonságban működő cégek és dolgozó személyek száma is csökkenni fog.
A jövőben kevesebb biztonsági őrre lesz szükség, de a képzettségük magasabb szintű kell hogy legyen.
A felek zárásként elfogadták, hogy kezdődjön el kollektív szerződés kidolgozása és egyeztessenek ez ügyben a Belügyminisztériummal. A találkozón Kiss Zoltán az FVSZ Elnöke is részt vett

Zalaegerszeg Hock j ut.20.

Hajas. Róbert,2016.03.07 19:04

Jelenkezttem a g4s-hez. tamfolyamra ,ott azt mondták hogy jelenkeznek,mindig hivtam öket hogy most mivan,több esetben bekellet mennem,ott avval áltak elő hogy Roma vagy?igen félvér igen de ez még nem azt jelenti hogy rossz ember vagyok,vagy tolvaj kettő hétig etettek utána nyögték be hogy nem jutottam be.raszista kijelentést tettek és evel a családomat is megalázták.evel a lelkivilágomba tapostak.gratulálok g4s,igy tovább!!!!

Re: Zalaegerszeg Hock j ut.20.

Elnök,2016.03.21 20:40

Van tanúd vagy keres meg

2015.Évi-MUNKAÜGYI és MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉSEK ÖSSZEGZÉSE és KÖZZÉTÉTELE!

1956,2016.03.16 15:42

ITT: www.hrportal.hu/hr/a-foglalkoztatok-69-szazalekanal-valami-nem-stimmelt-20160316.html

egy tag

1956 Szolnok,2016.03.10 17:36

Kollégák!
Azzal a kéréssel fordulok mindenkihez, hogy ki mennyivel, de segítsük a szakszervezetünket, mert valóban emberfeletti munkát végeznek saját költségen. Aki már nyilatkozott, vagy már régen elküldte az adóbevallását, mint én az ragadja meg az alkalmat és ballagjon be a bankba és sk. fizessen be annyi összeget a 2016 évi tagdíjjal együtt amennyit tud vagy akar, mint én. Nem több, mint 4 perc alatt végeztem. Tudom, hogy nem 2-300.000. - a fizetésünk, de minden segítség számít. Mint tag nem tudhatod, hogy mikor kerülsz olyan helyzetbe, amikor a szakszervet segítségére szorulsz. Mindenkinek köszönöm előre is a segítő szándékot !!!

eger

jozsef,2016.03.10 08:02

Nem áll úgy a vállalat hogy szabadságott fizessen Vajon hány vállalat áll még úgy hogy nem tud szabadságott fizetni!!!!!!!!

Kérés

Elnök,2016.02.14 11:09

Kedves Tagok!

Elérkezett az adó 1% a befizetése. Kérek mindenkit aki a munkánkat segíteni szeretné az utalja az 1% a következő adószámra:

18330838-1-02
Ha nem rendelkeztek vele akkor a kormány zsebét töltitek.
De a mi munkánkat nagyba segíti, mert nem a saját pénzünkből kell perekre járni.
Előre is megköszönöm mindenkinek.

Kiss Zoltán
Elnök

Re: Kérés

1956,2016.02.17 17:24

Kollégák! Várjuk az 1% felajánlásokat! Különben ezek az összegek is:-Újabb és újabb felesleges STADIONOKRA,a FELCSÚTI DÖBRÖGHY-BIRODALOMRA...,és ÖNMAGÁRA forditja a Kormány! Előre is köszönjük!

Re: Kérés

1956,2016.02.29 21:39

KOLLÉGÁK! Emberfeletti munkát végzünk és komoly erőfeszitéseket teszünk,hogy valami VÁLTOZÁS legyen a szakmában! Temérdek kérdésre válaszolunk,hiteles tanácsokat adunk,szakmai és munkaügyi tanácsadást folytatunk... Az 1%-os felajánlások, azonban alig érkeznek! Újból kérünk MINDEN OLVASÓNKAT,TAGUNKAT,KOLLÉGÁT:KÜLDJÉTEK!!! Ingyenes és költségmentes! MI INGYEN DOLGOZUNK! De,a szakszervezet MÜKÖDTETÉSE,KÖLTSÉGES!

Re: Re: Kérés

Csak az igazat,2016.03.02 19:43

Mottó: Amit nem fizetsz be /SZJA/ adónak,azt nem tudják ellopni!!!

Hirdetés

Elnök,2016.02.29 21:28

Kérem szépen a tagokat az ez évi esedékes tagdíj fizetésére ami 2016 -ba
3 800 Ft. Valamint az adó 1 % a a következő adószámra 18330838-1-02 Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki ezzel is segíti munkánkat.

4.kérdés

DOODI,2016.02.28 17:44

Köszönöm a gyors választ!
A lövèszetet azt szóban elég közölni és szóban kötelezni rá,a szerződèsben nem kell megadni hogy fegyveres személy vagyonőr?VAN ENNEK VALAMI ALAKI FORMÁJA?

EMLÉKEZTETŐ

Elnök,2016.02.26 14:19

EMLÉKEZTETŐ a VSZSZ-t alkotó tagszervezetek vezetői részére. -Február 23-24-én az ORFK székházában tartották a Biztonságpiac konferenciát. Itt megkérdezték a Kamara tisztségviselőit miért szeretnék visszaállitani a kötelező kamarai tagságot a cégek és munkavállalók részére,a válasz a következő volt:Véleményük szerint a magánbiztonsági ágazat kicsúszott a BM hatásköréből és a Rendőrség nem látja el az ágazat nyilvántartását és hatósági feladatait! Ezért a Kamarának részletes nyilvántartással kell rendelkezni a cégekről és azok működéséről valamint a munkavállalókról. Véleményük szerint az ágazatra jellemző fekete foglalkoztatás és a vállalkozások által elkövetett költségvetési csalások egycsapásra megszűnnének a kötelező tagság újbóli bevezetésével. -Ezzel szemben Dr.Kincses Ildikó tábornok azt mondta,hogy a Rendőrség adja ki a az igazolásokat,működési engedélyeket,ellenőrzik a vagyonőrök előéletét,képesitéseiket. Hatósági ellenőrzést végeznek,tevékenység gyakorlásának jogszerűségét is ŐK ellenőrzik. A Rendőrség tartja nyilván a cégek és magánszemélyek adatait,az adatokban történt változásokat átvezetik. Az ellenőrzés teljes körű hatékony végrehajtásához elengedhetetlen,hogy az engedélyezési eljárást és a nyilvántartásba való bejegyzést ugyan az a hatósági szerv végezze el,amelyik a hatósági ellenőrzésre való is törvényileg felhatalmazott. A Kamarának az ágazat szakmai érdekképviseletét kell ellátnia. Ezért szakmailag semmi nem indokolja,hogy hatósági engedélyezési,ellenőrzési feladatok a Kamarához kerüljenek. A Kamara tisztségviselői cégtulajdonosok,az ágazat aktiv résztvevői,ezért az engedélyezés,nyilvántartás vagy ellenőrzés során nincs biztositva az ágazattól független hatékony tevékenység végzése. Fenn állhat annak a veszélye,hogy az igy szerzett gazdasági és egyéb információkat saját célokra hasznositják. Nem megengedhető,hogy a Kamara folytasson le közigazgatási hatósági eljárásokat azokkal szemben akiknek az általános szakmai érdekképviseletét kellene ellátniuk. -A konferencián elhangzottak szerint nem tervezik a vagyonvédelmi törvény megváltoztatását. A Kamara továbbra sem fog semmilyen közfeladatot kapni. A kötelező kamarai tagságot a BM nem fogja visszaállitani ugyan is ez komoly politikai és pénzügyi hátránnyal járna úgy bel- mint külpolitikai szempontból. A Kamara részéről a különböző médiákban megjelenő hangzatos riportok csak a saját vágyálmukat vetitik a közvélemény befolyásolására. A résztvevő szakemberek háttér beszélgetései is azt vélelmezik,hogy a kötelezőség visszaállitásának csak egy célja lehet,mégpedig az,hogy az országos és megyei Kamara tisztségviselőinek-több mint 100.fő-a havi javadalmazása továbbra is több százezer vagy milliós nagyságrendű legyen a munkavállalók és munkáltatók által befizetett kötelező tagdijakból. Üdvözlettel: Nádas Mihály VSZSZ-Elnök

Budapest

Zoltán,2016.02.23 02:32

kötelező szakmai rezsióra dij?

és az végül is mennyi?

Köszönöm végtelen nagy türelmét:-)
Zoli