Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Kamera

Elnök,2015.12.12 21:16

A kamerázás hogy történt, tudomásotok volt róla , írásba közölték és a beleegyezéseteket írásba kérték. Amennyibe nem történt meg úgy ÍRÁSBA kérni miért történt a bekamerázás. Amennyiben nincs megfelelő magyarázat úgy bejelentést tenni a bíróságon és kártérítést kérni.

Re: Re: Kamera

Ferenc,2015.12.13 09:32

Üdv!A bekamerázás a jelenlétünkben történt.A véleményünkre senki sem volt kiváncsi,semmibe sem szólhattunk bele,semmit nem irtunk alá.A belsö kamera ellen tiltakoztunk,de ez sem érdekelt senkit.Egyébként,kérdeztük a kamerázó cég embereit is,hogy szerintük ez nem törvénytelen-e,az egyik azt mondta,szerinte igen,de neki nem ez a dolga,hogy ilyesmin agyaljon.A helyzetünk azért is kacifántos,mert a bizt.cég a megbizó cégnek,még további 4 telephelyét is örzi,tehát egy esetleges feljelentés esetén fix,hogy a bizt céget elzavarják,és akkor kb 12 ember marad munka nélkül.De,mi akiket ez érint,nem akarjuk hagyni,a magunk igazát.

Re: Re: Re: Kamera

1956,2015.12.13 15:44

Szerintem:-Nem valószinü,hogy a Munkadó biztonsági cégeteket csak ezért,elzavarják! -Megbüntetik,majd kötelezi az illetékes hatóság a törvénytelen állapot megszüntetésére! Ti pedig/érintettek/ kártéritést,valszeg sérelemdijat igényelhettek!

Re: Re: Kamera

Veszprém,2015.12.13 21:27

"(Elnök, 2015.12.12 21:16)
A kamerázás hogy történt, tudomásotok volt róla , írásba közölték és a beleegyezéseteket írásba kérték. Amennyibe nem történt meg úgy ÍRÁSBA kérni miért történt a bekamerázás. Amennyiben nincs megfelelő magyarázat úgy bejelentést tenni a bíróságon és kártérítést kérni."
Ez valami ellenmarketing?

Re: Re: Re: Kamera

1956,2015.12.14 10:03

Nem ellenmarketing,bár tényleg hasonlatos hozzá! Sokkal inkább a Döbröghysztáni magyar demokrácia és jogérvényesités gyakorlata EZ! Ismertetném Farkas Péter MDDSZ-Elnök úr kikért véleményét is,idézném:-"Az Adatvédelmi Hatóságnál lehet első körben feljelentéssel élni,akik kivizsgálják az ügyet! -Utána ha van Határozat,akkor lehet a Biróságra menni Sérelem dijért! -Egyébként meg előzetesen kell erről tájékoztatni a Munkavállalókat és az engedélyüket kérni illetve beleegyező nyilatkozatot aláirattatni velük! Szerintem:-Nem lehet bekamerázni az őrbódét,mert mi indokolja EZT?!"

Re: Re: Re: Re: Kamera

1956,2015.12.14 10:08

Érintett kollegák! Nagyon remélem/jük,hogy ezek után mielőbb és ténylegesen lépni fogtok az ügyben... Várjuk a beszámolókat a fejleményekről!

Re: Re: Re: Re: Kamera

Veszprém,2015.12.21 10:38

A helyhatározós rag helytelen használata, mondat végi írásjelek hiánya, vessző használatának hiánya. Szabad asszociációs írás. Általános iskola alsó.

Re: Re: Re: Re: Re: Kamera

1956,2015.12.22 14:01

Kolléga! Nem tisztem megvédeni az Elnököt,de! Nem az a lényeg,hogy irja le az Elnök úr... Szerintem:-Az a lényeg a válasza és amit tanácsol,az szakszerü-e?! Egyébként a szakmabeli szakszervezet/ek vezetése az eddig/hosszú évek/ tapasztaltak alapján,eléggé szkeptikus! -Hiába a törekvésünk, a lelkiismeretes érdekvédelmi munkánk és a legjobb szándékunk ellenére sem lépnek fel érdekeik védelmére, semmilyen módon-formában a szakmabeli munkavállalók...Tisztelet a kivételnek!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kamera

Veszprém,2015.12.28 10:29

Semmi gond, további jó munkát kívánok!

Re: Kamera

Elnök,2015.12.12 21:17

A kamerázás hogy történt, tudomásotok volt róla , írásba közölték és a beleegyezéseteket írásba kérték. Amennyibe nem történt meg úgy ÍRÁSBA kérni miért történt a bekamerázás. Amennyiben nincs megfelelő magyarázat úgy bejelentést tenni a bíróságon és kártérítést kérni.

Re: Kamera

Szolnok Tuti,2015.12.21 10:28

Kolléga!
Nem hiszem el, hogy ezek után azonnal nem jelentetted fel őket!!!
Ez adatvédelmi szempontból a lehető legnagyobb szabályszegés. Csak pár megjegyzés.
1. Írásban kell tájékoztatni, és beleegyező nyilatkozatot kell kérni Tőled, tudomásul veszed, hogy kamerás megfigyelésben részesülsz, mert Téged figyelnek és nem a terepet. Tiszta röhej.
2. Jó látható helyen egy figyelmeztető táblát KELL kitenni, hogy kamerával megfigyelt terület.
3. Nagyon kevés az olyan eset, amikor a felvételeket 60 napig tárolhatják (pénzintézmény). EZ NEM AZ!!!! Ebben az esetben 3 nap(!) után törölni kell, nem választható, hanem TÖRVÉNY ÍRJA ELŐ:3 NAP UTÁN TÖRÖLNI KELL !!!!
Ezek ismeretében ha nem lépsz és hagyod, hogy téged figyeljenek, akkor megérdemled ezt a helyzetet.
Azért írtam erről pár sort, mert bolti és telephely őrzéseken dolgoztam őrként, majd vezetőként, így van rálátásom ezekre, sőt a házamat kamerás megfigyelő rendszerrel láttam el és nekem is az jog szerint kellett eljárnom.
Írj, hogy miként alakul a sorsod itt. Csak bátran. Sok sikert!

Való világ

Gabi,2015.12.27 09:51

Új munkáltatónál,régi megrendelőnél (új vezetéssel),állami cégnél, bejelent az BMW.-s alvállalkozó minden őrt 2 (KETTŐ) órára.Amikor ezt senki nem fogadja el,kirúgnak mindenkit,ugyan akkor odahozzák a környék szemetét,akik már vállalják a 2 órás bejelentést,10x24.-es szolgálatokkal.A "területi vezető" irányításával és papírozásával.Fizu egy része zsebbe,az is csak akkor,ha aláírod az előző havi ÜRES jelenléti ívet..A vezetőség néz,jól van ez így,állami pénz és "mi a bajotok ezzel?"...Azóta is hagyják üzemelni a rendszert,minden szinten.2015.december.

Re: Való világ

1956,2015.12.27 18:33

Küld a munkáltató adatait és a telephelyek cimeit,valamint a közzétett irásodat alátámasztó "bizonyitékokat"! Lépj/etek be a szakszervezetbe és "helyettetek" intézzük az ügyet! Ez az ajánlatunk!

ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

Pisti,2015.11.28 20:11

6. A kötelező minimum vállalási díj! Ami a jelen esetben 2015-ben, nettó 1400,-ft ! Ez az összeg nem csak a közbeszerzésnél lenne kötelező,hanem minden esetben!
Indoklás:Szálljunk le a földre és kicsit nézzünk utána! A fent említett összegből ki lehet fizetni a munkavállaló bérét+ járulékait és még a cégnek is marad haszon! Ez nem azt jelenti,hogy ezen felül nem lehet vállalni,mert ha gépkocsikat,vagy egyéb eszközöket kell fenntartani,akkor természetesen az plusz költség!Viszont egy munkaügyi ellenőrzés sokkal könnyebb lenne! Megnéz egy megbízási szerződést és ha a meghatározott összeg alatt van,már bukik is! Ha a minimális díj megvan határozva,akkor a megbízó már nem az árakat nézi,hanem a minőséget! Így minden cég érdekelt lenne abban,hogy fejlesszen és odafigyeljen a minőségre!
7. Ellenőrzési kötelezettség a rendőrség részéről!
Indoklás: A körzeti megbízottaknak,vagy járőröknek,sokkal nagyobb rálátásuk van az őrzött területekre mint a munkaügyi ellenőröknek! Vicc,hogy 2015-ben a rendőr nem tudja megnézni a tetrán,hogy a munkavállaló adószáma,vagyonőri száma szerepel-e a nyilvántartásban! Pedig ez nem egy túl bonyolult dolog!Jelenleg azokat tudják ellenőrizni,aki hivatalosan dolgozik! De nem azokkal van a gond!
8. Vagyonőrök kényszerítő eszközeinek bővítése!
Indoklás:Ha már szigorított fedhetetlensége szükséges és a bűnözőktől védi a területet,legalább legyen esélye megvédeni!Jelenleg gumibot,gázspray engedélyezett!Ha valaki bemegy egy fegyverboltba,könnyedén vehet egy gumilövedékes fegyvert,na az ellen sokat ér a spray!Nem azt mondom,hogy engedélyezzék a vagyonőröknek,hogy gumilövedékes fegyverrel láthassák el a szolgálatot,de legalább gáz/riasztófegyver lehessen náluk! Ez már alapból elrettentő lehet és többet ér mint a gázspray!Ha egy vagyonőr elfog egy betörőt,akkor köteles visszatartani a rendőrség kiérkezéséig,de nem használhat bilincset,kötelet,nem zárhatja be sehova!Akkor mégis hogyan?Kérjük meg,hogy üljön le és addig főzzön egy kávét?Ezt pontosan meg kellene határozni,hogy indokolt esetben,ha fenn áll a veszélye szökésnek,támadásnak,akkor igenis meglehessen bilincselni,de humánus módon és haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget!
Ezekkel a módosításokkal színvonalasabb és hatékonyabb lenne az egész vagyonőri piac és megszűnne feketemunka!Ez kinek jó? A munkavállalók tisztességes fizetést kapnának és fizetnék utánuk az adókat!Lenne esélyük megvédeni a területet! Az államnak hatalmas adóbevétel, havi szinten több 10 milliárd bevétel.Ráadásul a megrendelőnek sem lenne rossz,mert nem egy adócsaló bűnbandára bízná vagyonát,ráadásul akik eddig kifizettek 1000-1200,-ft ot óránként,annak már nem nagy teher az 1400,-ft!

Kollégák! Akinek a bérpapírján 3-6 havonta más a munkáltatója,az figyeljen oda,mert szinte biztos,hogy munkaerő kölcsönzős cégnél van és szinte biztos,hogy nem fizetnek utána adót!Ami most nem biztos hogy lényeges,de ha eljön a nyugdíj,vagy hitelt akartok felvenni,akkor lesz majd meglepetés!

Re: ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

Sanyi,2015.11.29 12:28

Köszönjük! Jó kis írás, én, személy szerint örömmel olvastam! Most már csak az kéne, hogy ezekből a "kellene" dolgokból a gyakorlatban is legyen valami! De vajon lesz-e? Sokat gondolkodom rajta, hogy ez az "áldott" szakma, hol siklott ennyire mellékvágányra? Ráadásul váltók is berozsdásodtak! :)

Re: ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

Sanyi,2015.11.29 12:34

Azt sem értem, hogy ha ezt mi egyszerű emberek értjük, sőt mi több, ötletelni is tudunk a témával kapcsolatban,(valószínűsíthetően nem túl nagy badarságokat) akkor ezt az arra hivatottak, vajon miért nem teszik meg, miért nem változik immár több mint 10 éve semmi, de semmi...azaz de, változik, negatív előjellel, ami a vagyonőr munkavállalót érinti. Tényleg az kell, hogy meghozza a változást, hogy a szakma lassan olyan munkaerő elvándorlással bír, hogy hálóval kell majd "biztiőrt" fogni???!!!

Re: Re: ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

Pisti,2015.11.29 17:47

Bocsánat! Tegnap már nagyon fáradt voltam! Nem minimálbért akartam írni,hanem garantált bérminimum,mert az nem ugyan az!Már most olyan munkaerő elvándorlás van,hogy most is nehéz olyan embert találni,aki normálisan dolgozik!Felháborító,hogy ezt hagyják így működni!Követelmények: Fedhetetlenségi,különbözeti vizsga,kamarai tagság,mert idő kérdése és visszahozzák!De minek is ezek a követelmények?Azért,hogy utána az ország legnagyobb feketepiacán használják ki őket?Ez egy nyílt titok,csak a munkavállaló nem tudja!Sokan mondják,hogy azért mehet ez így,mert van néhány olyan cég ahol ex rendőri vezetők,politikus ülnek a vállalkozás élén,vagy érdekeltségükben áll! Ez lehet,hogy így is van,de pl.egy ex rendőrnek legalább van szakmai rálátása a munkára és ráadásul ez nekik is előnyt kovácsolna!A nagy munkákat akkor is ők nyernék el,mert ha a megbízónak választani kell egy kicsi ismeretlen cég és egy ismert nagy cég között,akkor úgyis a nagy kapja meg a munkát!Ráadásul azt nem értem,hogy a kormány mindig azt nézi,miből lehet bevételt generálni!Ennél tisztább bevétel mi lehet még??? Az a pénz most is megvan,csak nem az államkasszában és a munkavállalóknál,hanem jó néhány cégvezetőnél,akik luxusautókkal járkálna,luxusnyaralásokra!

ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

Pisti,2015.11.28 20:09

Nem kellene sok mindenen változtatni,csak a kiskapukat becsukni,mert a tisztességes vagyonvédelmi cégek így tönkremennek!
Javaslat:
1.Vagyonvédelmi szakma,mentességet kapna a rehabilitációs adó alól,mivel 25 fő feletti létszámnál + adót kell fizetni!
Indoklás:
Senkit nem szeretnék megsérteni,de aki csökkent munkaképességű,attól hogy lehet elvárni,hogy megvédjen egy területet,vagy kerítést másszon? Ráadásul eddig sem fizette senki,mert vagy rákényszerül a kiskapukra,vagy nem vállalt a cég több munkát,mert nem keresett annyit a munkán, mint amennyit elvisz az adó !
2. A portásoknak is kötelezővé kell tenni a vagyonőri végzettséget!
Indoklás:
Aki egy telephelyen,ipartelepen,logisztikai központban,stb portás munkakörben van,az is vagyont őriz,még akkor is,ha ő nem járőrözik,hiszen akkor is a megbízó vagyonára figyel! Ráadásul az egyik kiskapu már be is van csukva!
3.Vagyonvédelmi cég,nem vehetne igénybe semmiféle alvállalkozót,munkaerő kölcsönzőt!És most nem kell arra hivatkozni,hogy mi van akkor ha összejön valami nagyobb munka,mert akkor vegyenek fel embereket,vagy kössenek konzorciumot egy másik céggel!
Indoklás:
Minden cég annyira komoly és felkészült,amennyi munkát felelősségteljesen el tud végezni! A szakma valós megtisztulását jelentené és a munkavállalók is tisztességes bért kaphatnának,mert nem tudnának trükközni a vezetők! Illetve a legnagyobb kaput ezzel be is lehetne csukni!
4. A vagyon őr csak a vagyonmegóvásával kapcsolatos munkát végezhet! Értem ez alatt,hogy nem végezhet takarítást, árú rakodást,stb... !
Indoklás:
Nem elvárható,hogy egy vagyonőri fizetésért más munkákkal is terheljék a munkavállalót! Ismét egy kiskapu bezárása!
5. A megbízó is bizonyos felelősséggel tartozna a vagyonőri cég működésével kapcsolatosan!Ha jobban belegondolunk,akkor most is így van,mert a megbízást a cégvezető írja alá,akinek pontosan tisztában kell lennie azzal,ha a vállalási díj nem fedezi a garantált minimálbért és a járulékokat és úgy írja alá a megbízási szerződést,akkor az egy színlelt szerződés!
Indoklás: Az adócsaló cégek, akik feketén foglalkoztatnak munkaerőt,kiesnének a piacról!Megbízó alaposan utána fog nézni a szerződő partnerének,hogy mégis mekkora létszáma van a cégnek,illetve kilehet-e fizetni abból a díjból,a kötelező költségeket.Ezek könnyen ellenőrizhetők most is! Egy kiskapu működésének a nehezítése!

3 havi munkaidő keret

karesz,2015.11.16 13:55

Az új MTK szerint megengedett a dolog?
Havi 200 óra van megszabva,24/72 szolgálat lenne.Mivel folyamatos hiány van,ezért 24/48.A tulorákat háromhavonta fizetik egyszer.Ami kb 120 óra.

Re: 3 havi munkaidő keret

1956,2015.11.16 17:35

Munkaszerződésben mi szerepel: -/kamu/ készenléti jellegű munkakör??!/24.órás munkaidőben, ugyanis,csak igy dolgozhatsz!/ -Napi teljes munkaidő: 8 vagy 12.óra?! -Egyenlőtlen munkaidő beosztás és 3.havi munkaidőkeret van?! -Túlórákat hány % pótlékkal /szándékoznak/fizetik,háromhavonta?! 50% vagy 100%?!