Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY

FVSZ,2015.10.17 08:41

Tisztelt Vagyonőr Munkatársaink!
Tudomásunk szerint ÚJ VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY VAN KÉSZÜLŐBEN!
A részletek még nem ismertek, de úgy gondoljuk, hogy a demokrácia adta vélemény nyilvánítás szabadságát kihasználva mindenki legyen szíves összefoglalni külön-külön a saját tapasztalatait (leírva benne a negatív problémákat, törvénytelen és tisztességtelen gyakorlatokat, amiket mindannyian ismerünk), és azt elküldeni e-mailben az ugyfelszolgalat@bm.gov.hu címre!
LEHETŐLEG MEGOLDÁSI JAVASLATOKAT IS ÍRJATOK A BELÜGYMINISZTÉRIUMNAK MEGINDOKOLVA!
Ha sokan írásba adjuk a véleményünket a szakmai és a foglalkoztatási problémákat felvetve, és, hogy miként lehetne jobb (a közösségi és az állami érdekeket figyelembe véve elsőként), akkor talán előfordulhat, hogy figyelembe veszik.
NE CSAK AZ ŐRZŐ-VÉDŐ VÁLLALKOZÁSOK ÉS A SZOLGÁLTATÁSOK MEGRENDELŐI SZÓLJANAK BELE A VAGYONVÉDELMI TÖRVÉNY MEGALKOTÁSÁBA, HANEM AZOK IS, AKIKBŐL NAGYON JÓL MEGÉLNEK, AZAZ A MUNKAVÁLLALÓKNAK IS!
Ezért írjon mindenki egy kulturáltan megfogalmazott levelet a BM-nek a fenti e-mail címre, hogy milyen problémák állnak fenn, hogy kerülik ki a jogszabályokat a cégek, és, hogy milyen módosításokkal - intézkedésekkel lehetne javítani a helyzeten!
A levelet névvel, vagy anélkül, de célszerű megírni és elküldeni.
KÉRJÜK, HOGY AKIKNEK VANNAK A VAGYONVÉDELMI MUNKAVÁLLALÓ ISMERŐSEI, AZOKNAK IS BÁTRAN JELEZZÉK, HOGY TÁMOGASSÁK EZT A KEZDEMÉNYEZÉST MINÉL TÖBBEN!

FBŐ

karesz,2015.09.29 06:39

Vicc!105 ezer forintos fizetést ajánlottak,pedig elvárás az van dögivel.

Re: FBŐ

Hubert,2015.09.30 10:52

Helló! Bruttó vagy nettó 105Eft??! 174.óra vagy 240.óra/hó??! KÉSZENLÉTI jellegü munkakör??! Egyéb ELVÁRÁSOK??!

Re: Re: FBŐ

karesz,2015.10.01 06:24

192 òrára,és nettò pénzről beszélünk.A szerzòdést nem láttam,ezért nem tudom,hogy készenlét jellegű.Amugy akkor is gàz 546/òra. Egy üzletben többet fizetnek.

Re: Re: Re: FBŐ

Lali,2015.10.04 20:36

Semminek sem tudsz örülni? :-)Az én órabéremnél máris jobb lettél volna, pedig egy boltnál valamivel frekventáltabb helyen vagyok...! :-)

Re: FBŐ

Veszprém,2015.10.10 23:00

Vicc. Visszaemlékezve a pályafutásomra ebben a "szakmában", az összes munkáltatóm lopott,csalt,hazudott. Ezt teljesen nyíltan teszik, ellenőrzés nulla(a Munkaügyi Felügyelet csak bejelentésre mozdul), holott büntetés hegyeket lehetne rájuk verni. Állam bácsi szintén nem tesz semmit, Nav néni úgyszintén. A dolgozók többsége birkamód tűr, a kamarai viccegylet pedig szarik az egészre. A dolgozók többsége idióta(már elnézést), egy másik többség nyugger, akik uncsiból húgyért-szarért nyomják a 3-400 órákat, miközben életerős emberek közmunkára ítéltetnek. Ez az egész egy vicc, az állam és a dolgozók is át vannak verve, mindkettő belenyugodva tűri(a megrendelőkről nem is beszélve).
Javaslat: Minden épeszű dolgozó tegyen névtelen bejelentést a M.F.-nél munkáltatója ellen(nincs olyan vállalkozás feltételezem, ahol minden rendben működik)
Hajrá :-)

Re: Re: FBŐ

Csak az igazat,2015.10.12 16:05

Az ELEMZÉSED VALÓS! Két megjegyzéssel élnék: 1.A "rendvédelmis nyuggerek" túlnyomó többsége héderező kényelmes, csókos helyeken pöffeszkedik/bérminimum+vastagabb boriték havonta/ vagy kis/király-közép-nagyfönők! 2.A Munkaügyi Felügyelet ellenörző létszáma:-Rendkivül csekély,/szándékosan?! / alultervezett...Az Új Munka törvénykönyve pedig=RABSZOLGA TÖRVÉNYKÖNYVE! Korábban Elqró,jelenleg a felcsúti Döbröghy és kollaboránsaik/In-Kal,Civil/hűbéresei a MUNKAVÁLLALÓK...

csak úgy

drE,2015.09.02 08:44

15évvel ezelőtt,amikor kezdtem,ezt a "szakmát" 200ft volt az órabérem.Ma 385ft!Mostanra eljutottam odáig,hogy egyszerűen lesz.rom,ezt az egészet.Szerintem ez ma magyarországon a legalja munka,a legalja bérezésért.pl.,egy átlag diákmunkás ennek majdnem dupláját kapja,mindenféle juttatással.Érdemi vagyonvédelmi munkát,már nagyon rég nem végzek,helyette minden mást,mert csicskának néznek bennünket.Ha csak tehetem,alszok és csak azt végzem el amit nagyon muszály.Ezért a bérért tőlem senki semmit se várjon el.Emberszámba sehol sem vesznek,darabszámba,annál inkább.És ez gyomorforgató.Én köpök egy nagyot!

Re: csak úgy

Mike,2015.09.02 16:51

Megértelek. Én 400 forintot kapok óránként, és átlag havi 240 órát dolgozom. Amikor csak tudok vállalok + melót (általában akkor ha a kollégák leadnak 1-2 napot) így szokott lenni 12-13 nap egy hónapba. Cafeteria nincs, szabadságpénzt nem fizetnek és 4 órára vagyok bejelentve. Egyenesen undorító, hogy ilyen körülmények között végzek portaszolgálati munkát ahol azért vannak feladatok, (nem egy raklap téglára figyelek egész nap). Nálunk kamerát kell figyelned, óránként járőrözni, kulcsdobozokat kiadni, tehereautók kulcsát kiadni, forgalmi napló vezetés, jármű és csomagellenőrzés, és még sorolhatnám. Mi visszük fel a pi..áknak az ebédet az irodába, a postát stb... Mit tehet az ember ha az érdekvédelem is korrupt, és se ideje se energiája, hogy hosszú ideig pereskedjen (mindezt állástalanul) ? Jó lenne összefogni és együtt utcára vinni az ügyet. Én már korábban is írtam kéne valami facebook oldalt csinálni, mondjuk "100 ezren a vagyonőrök jogaiért,,. És szervezni egy nagyszabású demonstrációt. Kezdetnek ez nem lenne rossz.

Re: Re: csak úgy

Laca,2015.09.02 17:04

Sajnos a béka feneke alatti órabérek miatt sok munkáltató apellál arra, hogy a "biztiőrök" a leeső koncra lecsapnak, egy jobb hóeleji fizetés reményében, erre megélhetést alapozni sajna nem lehet, nem beszélve a plusz terhelésről!

Re: Re: csak úgy

1956,2015.09.02 21:05

Amit leirtál, az legalább 15.ÉVE TARTÓ SZAKMAI KÓRTÜNET! Az érdekvédelem/FVSZ,MDDSZ,ÉDDSZ... NEM KORRUPT,EZT VISSZAUTASITOM! ITT MINDEN SZAKSZERVEZETI VEZETŐ és TAG=Egyszerű MUNKAVÁLLALÓ, alkalmazott VAGYONŐR! Demonstráció:-Nemrég pedig! 31.NAPIG TARTÓ,SOHA NEM VOLT SZTRÁJK volt,NAGYOBB SZÁMÚ VAGYONŐR RÉSZVÉTELÉVEL/JNT Sec/! DE KOLLÉGÁK! AKKOR/ITT IS/ MINDENKI HALLGATOTT! HIÁBA KÉRTÜK a TÁMOGATÁST! SENKI NEM CSELEKEDETT,RÉSZVÉTELÉVEL SEM TÁMOGATTA a KÖZZÉTETT VONULÁSOS DEMONSTRÁCIÓT! Pedig VÉGRE!,akár TÖBB EZREN IS LEHETTÜNK VOLNA! A szakmai KAMARA érdekvédelméről:MÁR többször BESZÁMOLTUNK! KÖZTUDOTT! Szinte MINDEN VAGYONŐR,ISMERI! RÉSZÜKRŐL NINCS ÉRDEKVÉDELEM,csak pénzbeszedés és pénzbehajtás...A facebook-oldal JÓ ÖTLET! CSINÁLJUK MEG KÖZÖSEN!

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.03 20:29

VALÓBAN a JNT-nél 54! azaz ÖTVENNÉGY KOLLÉGÁNK SZTRÁJKOLT,31!azaz HARMINCEGY NAPIG az ÉÖDSZ SZAKSZERVEZET TAGJAI KÖZÜL! Egy ex-vagyonőr ismerősöm mondta:EZ LEHETETLEN! VAGYONŐR SZTRÁJK?! HIHETETLEN!

Re: Re: csak úgy

karesz,2015.09.08 00:44

A Facebookos oldal létrehozása szerintem is jó ötlet,de csak akkor van értelme,ha sok tagja van.És ami még ütősé teheti,hogy legyen egy rész,ahova a vagyonőrök leírhatják hol dolgoznak,Szolgálati hely,Főválalkozó cég neve,alválalkozó cég neve.És persze a körülményeket is.Szabi,táppénz,ruhalevonás,stb.Esetleg lehet keresni egy újságírót is,aki hajlandó foglalkozni a dologgal.

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 09:58

Szerintem BIZTOSAN SOK TAGJA lenne,rövidebb időn belül! TÖBBEN támogattuk a SZAKMAI KÖZÖSSÉGI OLDAL gondolatát és szerettük volna EZT létrehozni,de főként KAPACITÁS HIÁNY miatt,EDDIG ELMARADT! Várjuk a TETTREKÉSZ kollégák segitséget,az ÜRES SZAVAKBÓL azonban NEM KÉRÜNK...

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:11

karesz:-Szerinted a kollégák a NEVÜKET IS! adnák,ahhoz amit leirsz??! Ráadásul a TOLVAJTEMPÓT diktáló cégek,azonnal "ajvékolnának",perekkel fenyegetőznének /cégük JÓ HIRNEVÉNEK a MEGSÉRTÉSE miatt/és megszabadulnának a közzétevő vagyonőrtöl! Az ÖTLETED KIVÁLÓ,KIVITELEZÉSRE ABSZOLÚT ÉRDEMES,de fentiekre is gondolni kell...

Re: Re: Re: Re: csak úgy

karesz,2015.09.10 06:32

Az is megoldás,ha nem a Facebook profilal kéne belépni,így valamennyire védve lenne a munkavállaló.

Re: Re: Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.12 10:04

VÁRJUK a további ÖTLETEKET és olyan kollégák jelentkezését,akik HATÉKONY KÖZREMÜKÖDÉSÉVEL, a harcos ÉRDEKVÉDŐ szakmai közösségi/facebook/ oldal VÉGRE MEGVALÓSULNA!

Re: Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.10 23:50

Természetesen én is elérhető vagyok a Facebokos oldalon és privibe lehet írni.
Kiss ( Jézus) Zoltán

Re: Re: Re: csak úgy

Veszprém,2015.10.01 23:31

Jó ötletek.A bökkenő ott van,hogy saját néven bármit közzétenni életveszélyes.A nyugger oberdandár stb. bagázs bármit lenyomoz,hozzáfér mindenhez, korrupt ország ez sajna. Évtizedek telnek el még, mire a korkedvezményes bűnözők eltűnnek.

Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 21:01

Kikérem magamnak és a szakszervezeti vezetők nevében nem vagyunk korruptak. Te még fizetnéd a kamarát ha mi nem teszünk semmitsem.