Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Re: csak úgy

drE,2015.09.09 10:08

Már elnézést,de én semmi olyasmit nem irtam,hogy itt bárki korrupt lenne!Simán csak leirtam egy állapotot,ami nyílván nem újdonság itt senkinek sem,sajnos.Ha,esetleg bárki kíváncsi rá,folytathatom konkrétabban,hogy milyen a helyzet a szakmában,itt Sz-sz-b megyében.

Re: Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:32

EGÉSZEN BIZTOS LEHET/SZ BENNE/MINDENKI/:-HA TÖBB TIZEZER KOLLÉGÁNK SZAKSZERVEZETI TAG LENNE és AKTIVAN CSELEKEDNE IS a SAJÁT ÉRDEKÉBEN!,a szakmabeli CÉGEK és a KORMÁNY is MEGHÁTRÁLNA...

Re: Re: Re: csak úgy

Csak az igazat,2015.09.09 10:14

+++

Re: Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 21:01

keress meg telefonon

Re: csak úgy

Laca,2015.09.02 17:01

Szívemből szóltál! A változások, még sajnos a spájzban sincsenek!:(Uff!

Re: csak úgy

Krump Lee,2015.09.08 09:34

Kis pénz, kis foci elvét követve...

Re: csak úgy

Elnök,2015.09.08 20:58

Ezért kell hogy minél több tag legyen és tudjunk ilyen esetekbe intézkedni

Munka megszüntetése 2

Elnök,2015.09.23 13:31

A felmondás lehetőségével egyaránt élhet a munkáltató és a munkavállaló egyoldalú akaratnyilatkozatukkal. Abban az esetben, ha a munkáltató szünteti meg a munkavállaló munkaszerződését köteles megindokolni a felmondást. Határozatlan idejű szerződésnél az indok csakis a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. Kivétel ez alól a nyugdíjas valamint vezető munkavállaló határozatlan idejű szerződésének a felmondása ugyanis ez esetben nincs indokolási kötelezettség.
A munkáltató csakis felszámolás, vagy csődeljárás tartama alatt, a munkavállaló képességére alapított okból vagy abban az esetben szüntetheti meg a határozott idejű munkaviszonyt ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.
A felmondási idő legkorábban a felmondás közlését követő napon kezdődik, de későbbi időpont is meghatározható vagy akár eseményhez is köthető. A felmondási idő kezdetét munkáltatói felmondás esetén el lehet halasztani. A felmondási idő 30 nap. Munkáltatói felmondás esetén a harminc napos felmondási idő a munkaviszonyban töltött évek viszonylatában 5 - 60 nappal hosszabbodik. Munkáltatói felmondás esetén a munkáltató köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni a felmondási idő felére. A felmentési idő alatt a munkavállalónak távolléti díj jár, továbbá a munkavállaló kérésére a munkáltató köteles azt legfeljebb két részletben kiadni. A felmentési idő meghatározásánál a töredéknapot egész napnak kell tekinteni.

Munka megszüntetése

Elnök,2015.09.23 13:30

A felmondási idő legfeljebb 6 hónap lehet, de határozott idejű munkaszerződés esetén a felmondási idő csak a határozott idő lejártáig tarthat.
A munkaviszony megszüntetésének harmadik esete az azonnali hatályú felmondás, ami egy írásban tett egyoldalú nyilatkozat arról, hogy az egyik fél a munkaviszonyt azonnali hatállyal a közlés időpontjában megszünteti. Ezt a típusú felmondást, néhány kivétellel, minden esetben indokolni kell a nyilatkozat tevő által. A munkáltató és munkavállaló mind a határozott mind a határozatlan idejű munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
Az azonnali hatályú felmondás jogát az ennek alapjául szolgáló okról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül, legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított egy éven belül lehet gyakorolni. A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén a munkáltató köteles a felmentési időre és a végkielégítésre vonatkozó szabályokat alkalmazni.
Indokolás nélkül azonnali hatályú felmondással a próbaidő alatt mindkét fél által vagy a határozott idejű munkaszerződés esetén a munkáltató által lehet megszüntetni a munkaviszonyt. Az utóbbi esetben a munkavállaló jogosult tizenkét havi, vagy ha a határozott időből hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre járó távolléti

DÖNTÖTT az EU Birósága

1956,2015.09.12 11:05

DÖNTÖTT az EU Birósága:-Az utazási idő is a MUNKAIDŐ része,egyes esetekben! TOVÁBBIAK: -SZIGORÚAN SZÁMON KÉRI az EU Birósága a MUNKAIDŐ /és PIHENŐIDŐ/ SZABÁLYSZERÜ SZÁMITÁSÁT /IS/! -BALKÁNI ÁLLAPOTOKAT TEREMT és JOGSÉRTŐ lehet a MUNKA törvénykönyve IS! /RÉSZLETEZVE,az OKOK!/ -/A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR mellett,TOVÁBBI/ JOGSÉRTÉSI ELJÁRÁSOKRA SZÁMITHATUNK! -Magyarország a JOGSÉRTÉSEK ORSZÁGA! ITT: www.hrportal.hu/hr/dontott-az-eu-birosaga-az-utazasi-ido-is-a-munkaido-resze-20150911.html

Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Csak az igazat,2015.09.12 21:42

EZ az ITÉLET:SAKK-MATT! Indokolás:Az ITÉLET meghatározza a MUNKA és PIHENŐIDŐ konkrét fogalmát és IRÁNYELVKÉNT! HIVATKOZIK a NAPI és HETI MUNKAIDŐ/túlórákkal együtt utóbbi, max.48.óra/,és a NAPI és HETI PIHENŐIDŐ EU által előirt tartamára! Lehetséges KÖVETKEZMÉNYEK/Bár nem vagyok munkajogász/:-EZEN IRÁNYELVEK/PRECEDENS/ konkrét meghatározása MIATT,feltételezhetően a folyamatban lévő KÉSZENLÉTI JELLEGÜ SZOLGÁLAT KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁSA során,KÜLÖN EU BIRÓSÁGI ITÉLETRE, EMIATT már NEM LESZ SZÜKSÉG! IGY JELENTŐSEN RÖVIDÜLHET az IDŐTARTAMA,a készenléti jellegü szolgálat ELTÖRLÉSÉNEK!

Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Latorczai,2015.09.14 13:49

Semmi gond, mindenki kap egy másik szerződést amin már nem szerepel majd, hogy készenléti jellegű a munkaköre, hanem az lesz rajt, hogy igen megkapom a plusz pénzeket, a béremen felül mint például éjszakás pótlék amit persze ugyanúgy nem kap majd meg az ember.Amijen hülyék vagyunk, így is el fogjuk vállalni a melót sajna!

Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Elnök,2015.09.16 22:19

Ha a szerződésbe szerepel és nem kapod meg mi segítünk.

Re: Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Latorczai,2015.09.18 14:57

Felettébb értékelem és komolyan tisztellek titeket csak az a gond vele, hogy anyagilag, vajon mit lehet visszaperelni egy korrupt szerződő cégen, amikor háromhavonta cégnév változtatást hajtanak végre..egy 10 vagy 20 ezret? Aztán ugye séta, mert onnan szinte biztosan menned kell..másik melóhelyet keresni megint csak nem lesz sétagalopp! Tudom nekünk semmi sem jó! :D

Re: Re: Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

1956,2015.09.18 18:50

Ebben az ESETBEN,marad a FŐVÁLLALKOZÓ/általában "Ő" a valóságos MUNKAADÓ/ perelése! 3.évre visszamenőleg lehetséges! A kérdés szakértője:Farkas Péter/MDDSZ/. Több ilyen munkaügyi perben képvisel MUNKAVÁLLALÓKAT/szakszervezeti tagokat/ JELENLEG IS!

Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Veszprém,2015.09.18 21:20

Csomó a kákán.
Készenléti jellegű munkakör, nem pedig szolgálat.
Ez nem rendőrség, sem katonaság, sem börtön. Az agyament nyuggerek csinálnak "szolgálati beosztást" a közmunkásbérért dolgozó embereiknek.

Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Csak az igazat,2015.09.20 09:43

Igazad van! Elirtam! Valóban IGY, a HELYES: KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR! Jól látod a /mindenkori/jelenlegi és ex-"Tábornok-maffia" URALKODIK a zsellérsorsban tengödő, vagyonőr "szolganépen"... Az pedig külön szemléletes szégyen,hogy az Európai Bizottság közbeavatkozására van szükség és döntésére várunk! Egyre több ügyben/Új Munka törvénykönyve- törvénysértő rendelkezései/ és egyre TÜRELMETLENEBBÜL...

Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Lali,2015.09.20 15:19

Na igen ,ezen én is évek óta nevetek kínomban, hogy egy egyenruhás, vagy katonai szervezet, szolgálatának minden hátrányát magukénak tudhatják eme jeles szakma képviselői, (formaruha, szolgálati okmányok, jelentések írkálása, egyéb blődségek..)azok mindennemű pozitív vonzatainak nélkülözése mellett! A bohózat újabb felvonását láthatjuk kérem :D

Re: Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Csak az igazat,2015.09.20 17:24

Lali: Valóban,/ez,szinte már/ szakmai ártalom! Ezért irtam:-Készenléti jellegü szolgálatot, készenléti jellegü munkakör helyett...

Re: Re: Re: Re: Re: DÖNTÖTT az EU Birósága

Lali,2015.09.20 21:28

Félre ne értsd, nem rád céloztam, csak a visszáságára próbáltam rámutatni a dolognak!:)