Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikk folytatás

Elnök,2015.09.07 19:38

Siralmasan kevés a szakszervezeti tag

A szakszervezetek munkáját szinte minden körülmény nehezíti. Nekünk legalábbis nem sikerült fénysugarat felfedeznünk. Nádas Mihály arra hivatkozott, hogy a magyar gazdasági ágazatok közül a magánbiztonságban a legnagyobb a munkavállalói fluktuáció, éves szinten kb. 100 százalék (!). Az ágazatban tevékenykedő összes szakszervezetnek 4200-4400 szakszervezeti tagja lehet. Ez Nádas szerint siralmasan kevés. Farkas Péter úgy látja, a munkavállalóknak mindennapi megélhetési gondjaik vannak, egyeseknek problémát okoz a tagdíj befizetése is: „Ugyanakkor sokan a vagyonvédelmi kamarával kevernek minket össze, és mindenkinek az maradt meg az emlékeiben, hogy fizették a tagdíjakat, de érdemben semmit se kaptak a pénzükért cserébe, így a szakszervezetekben se bízik az emberek többsége” – mondta el lapunknak Farkas Péter.

A Nádas általa vezetett szakszervezeti szövetségnek 3300-3600 a taglétszáma. 1800 fővel meghatározó a létszám a HMEI Zrt-nél lévő szakszervezetnél, a Group4-nél pedig 1100-an vannak. Az elnök szerint a hivatalosan vagy félhivatalosan dolgozó vagyonőrök 65-70 ezren lehetnek, a feketén dolgozók létszámát nem tudja, akár 100 ezer is lehet. Ő sem ment bele a becslésbe, hányan dolgozhatnak feketén. „Az augusztus 20-ai pofozkodót védő biztonsági őrök feketén, illetve nem a vagyonvédelmi törvény szabályai szerint lehettek foglalkoztatva” – tette hozzá. Farkas Péter egyből vázolta, hogy általában portásnak, recepciósnak, vagy felügyelőnek nevezik őket papíron, így ki lehet bújni a Vagyonvédelmi Törvény alól, és végzettség sem kell, nem hogy rendőrségi engedély.

„A magánbiztonság a politika által fertőzött terület” – állítja Nádas. Az utóbbi időkben szinte csak bűnszervezetben elkövetett milliárdos költségvetési csalásokat tárt fel a NAV – teszi hozzá Farkas.

Hol romlott el minden?

„Tudni kell, hogy a vagyonvédelmi cégek tulajdonosi körének a 90 százaléka magas beosztású vagy rendfokozatú rendőr vagy katonatiszt volt. Akik ma a BM-ben és a rendőrségnél vezető beosztásban vannak, valamint a vagyonvédelmi cégek tulajdonosai, vezetői, valamikor egymás beosztottjai, vagy főnökei voltak” – mondta el a HR Portálnak Nádas Mihály. „Való igaz, hogy a vagyonvédelmi cégek nagy része korábban a rendőrség és honvédség kötelékéből kikerült főtisztek, tábornokok, akiknek kiterjedt kapcsolatrendszerei vannak, de nem mindegyik tartozik ugyanabba az érdekkörbe. Számos oligarcha van az ágazatban, akik egymás konkurenciái és szövetségesei is egyben. A kamara is javarészt szinte kivétel nélkül vagyonvédelmi cégek ügyvezetői, tulajdonosai” – árnyalta a képet Farkas Péter.

Milyen a kapcsolatuk a Belügyminisztériummal és Pintér Sándor belügyminiszterrel? – kérdeztük: „Semmilyen, még a leveleinkre sem válaszolnak. Az az arrogancia, ami az egész kormányzati rendszerben megvan, hogy kormányzás helyett csak az ország tönkretételével és kifosztásával vannak elfoglalva, és csak azt lehet csinálni, amit ők akarnak, ez a vagyonvédelemre is érvényes” - válaszolta Nádas. Farkas Péter szakszervezetének sincs semmilyen kapcsolata a szaktárcával: „Eddig nem volt érdemi párbeszédre lehetőség. Eddig szinte mindenből kihagytak minket, vagy utólag küldtek meg véleményezésre iratanyagokat, hogy egy napon belül írjuk le, mit gondolunk – pl. a kétszer százhúsz oldalas kötelező továbbképzés tananyagra. Egyébként később se reagáltak rá, és nem változtattak semmin.”

Cikk

Elnök,2015.09.07 19:29

Szerző:
Berta László
Megjelent:
2015.09.07
http://www.hrportal.hu/images/uploaded/security150907medium.jpgA vagyonőr szakszervezetek kiakadtak azon, hogy véleményük szerint a kormány azért nem engedte, hogy a magánszektorban is érvényes legyen a magasabb bér, mert saját és a baráti kör zsebére játszik. Állítják, a vagyonvédelmi cégek tulajdonosi körének a 90 százaléka magas beosztású vagy rendfokozatú rendőr, vagy katonatiszt volt, akik ma a Belügyminisztériumban és a rendőrségnél vezető beosztásban vannak.
„A rezsióradíj kierőszakolását a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége kezdte, mindenféle más híreszteléssel szemben” – nyilatkozta lapunknak Nádas Mihály elnök. Kérdésünkre elmondta, hogy az ő fejéből pattant ki a rezsióradíj ötlete. Ehhez háromoldalú megállapodás kellett: a Belügyminisztériumé, a munkaadói és a munkavállalói oldalé. Nádas sajnálja, hogy a BM az általános szakmai érdekképviseletet ellátó vagyonvédelmi kamarát (Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezete) is törvényileg felhatalmazta, hogy részt vegyenek a rezsióradíj meghatározásában. Egy másik érdekvédő is sérelmezi, hogy a BM többnyire a kamarával egyeztetett eddig mindenben, és oda is bevonta, amihez Farkas szerint jogilag nincs hatásköre, pl. rezsi óradíjnál, és készenléti jellegű munkakörnél is – tette hozzá Farkas Péter, a Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke. (A kamara elnökével nemrég beszélgettünk)

„Mi nemcsak az állami beszerzéseknél gondoltunk a rezsióradíj bevezetésére, hanem minden magánbiztonsági vállalkozásnál, hogy a vállalási ár ne lehessen kevesebb, mint az 1929 forintos rezsióradíj. A kormány egyéni érdekek alapján nem fogadta el. Mert azt tudni kell, hogy a Belügyminisztérium meg a kormány tagjai valamilyen formában a gazdasági életben is érdekeltek, és míg az állami költségvetés pénze az állami költségvetésé, viszont a magántevékenység már a saját zsebükre megy, vagy a baráti kör zsebére. Tehát azt nem fogadták el, hogy az állami költségvetésen kívül a magánszektorban is érvényes legyen az 1929 forintos vállalási díj. Ez a baj” – fejtette ki a HR Portálnak Nádas Mihály.

A vagyonőröknek 700 Ft körüli órabért kellett volna fizetni. Nádas Mihály szerint ott tartottak, hogy a vállalási díj volt 700 és 900 Ft között, amiből nem lehet kifizetni a bérminimumot. Nádas sorolja, hogy a vállalási árak a legjobb esetben sem érték el az ezer forintot sem, most 1929 Ft; a dolgozók egy része 4 órára van bejelentve és a többit zsebbe kapják, másik részük pedig készenléti jellegű foglalkoztatásra vannak bejelentve, a földesúri robot szabályai szerint. Az érdekvédők célja volt, hogy 8 órában foglalkoztassák őket és megkapják a kormány által meghatározott törvényes bért, és a munkáltatók fizessék be a közterheket.

„Magyarországon kőkemény vadkapitalizmus van, a vagyonvédelemben maffiózó kapitalizmus. Eléggé alvilági módszerekkel üzemeltetik a vagyonvédelmi cégeket. Az a lényeg, hogy a tulajdonosi kör jól megszedje magát. A vállalkozásokat eleve bedőlésre hozzák létre, semmilyen közterhet nem fizetnek be az állami költségvetésbe, és kb. 6 havonta megszüntetik a cégeket és újabb cégeket kreálnak. És ez így folytatódik” – mondta el lapunknak Nádas Mihály. A BM szerint több mint 8 ezer vagyonvédelmi cég van, 4 ezer melléktevékenységben űzi a szakmát. Farkas Péter úgy véli, erre az a magyarázat, hogy ha valamilyen jogsértésen mégis megbukik a cég, akkor a szankció messze nem közelíti meg azt a nyereséget, ami illegális módon keletkezett, így sokkal inkább megéri.

ÉRDEKESSÉG

FVSZ,2015.08.29 21:07

Érdekes, hogy a magyar munkavállalók elégedetlenül elfogadják, amit kapnak a munkahelyeiken, ugyanakkor azt várják, hogy felébredjenek abból a rossz álomból, amelyben élnek. Ennek ellenére sokan hiszik, hogy Ők maguk irányítják a saját sorsukat és életüket, pedig ezek a személyek vannak a legnagyobb tévhitben.
Mindenki érzi és látja, hogy valami baj van Magyarországgal, és az egész világgal, bár a háttérben zajló események részleteiről nincs a társadalom jelentős részének konkrét tudomása, azért mégis sejtik, hogy valami baj van. Akiknek ez a gondolat „fúrja az agyát”, azok keresik az igazságot, és tájékozódnak, mielőtt hőbörögnének, vagy jelenetet rendeznének.
Az elmúlt évtizedek/évszázadok alatt olyan rendszer alakult ki, ami a valóságot eltakarja ez a kialakult világkép, amit mindenhol látni, pl. a munkahelyeken: AZT, HOGY VALÓJÁBAN EGY RABSZOLGA VAGY JOGOK NÉLKÜL, DE KÖTELEZETTSÉGEKKEL AGYON TERHELVE!!! (Amikor a jogokat emlegeted, akkor pedig önkény erővel meghurcolnak, mint egy veszélyes bűnözőt, ha azt látják, hogy gondolkodsz a robotolás helyett.)
(A rabszolgáknak nincsenek tulajdonaik, se vagyonuk, és csak robotolnak éjjel-nappal a nagy semmiért, és mert egész Magyarországon ez a jellemző, ezért egy nagy rabszolgatelepen élünk.)
Egész Magyarország egy rabszolgatársadalom, ahol a dolgozó embereket elnyomják a gazdagok, ill., a külföldiek (konkrétan az egyes szolgáltatások megrendelői, a fővállalkozók, az alvállalkozók, ill., munkáltatók), és úgy is bánnak velük sok esetben, mintha a munkás bűnöző lenne. A felső tízezer szemében az alsó réteg csak fogyó eszköz.
Ma már egy olyan adósrabszolga börtönben élünk, amit a legtöbben fel sem tudnak fogni. Elég csak arra gondolni, hogy már akkor jelentős adósság terhel egy cselekvő- és jogképes személyt, amikor megszületik, nem beszélve az általunk használt pénznemről.
A probléma gyökerét és az arra való megoldást mindenki ismeri, de mégsem támogatja érdemben, mert a megélhetése függ ettől az igazságtalan rendszertől, amiben élünk, és emiatt képesek egyes emberek még azokat is hátba támadni, akik az igazságért küzdenek, így a társadalom sajnos széthúzó. Akik érdekeltek a mai igazságtalan munkahelyi állapotokban, azok támadják, és szabotálják azokat, akiknek elege van az elnyomásból, tenni is akar ellene, és cselekszik is.
Mióta van totális káosz a munkavilágában, amit számos Kormánynak lehetősége lett volna rendezni, és véget vetni a kizsákmányolásnak, és még sem tettek semmit se?
A szegények a gazdagok kiszolgálói, akik nélkül a felső tízezer is csak egyszerű por.
A munkavállalók is a munkáltatójuk és a szolgáltatással megbízóik kiszolgálói, és a munkavállalók nélkül az összes vállalkozás azonnal csődbe kerülne, ha mindenki egyszerre összefogna, és diktálná a foglalkoztatás feltételeit, és a munkaadója nem adná meg a jóval magasabb munkabért, és az emberségesebb feltételeket.

Re: ÉRDEKESSÉG

DODI,2015.09.05 14:55

Ezt az érdekes írást,ezzel a filmmel egészíteném ki:Zeitgeist Addendum Szinkronos (HUN) (TELJES),aki keresi az igazságot az tájékozódjon!

Fegyverviselés,pszichológia:a tanulság kedvéért

DODi,2015.08.31 17:50

Fegyveres szolgálatot látok el a munkahelyemen,lejárt az orvosim,pszichológiám.A cég nem akarja kifizetni a költségét a dolognak,én meg megint csak nem vagyok hajlandó kifizetni.Ezt közöltem a főnökömmel,és láss csodát még mindig itt dolgozok,csak fegyver nélkül,semmi retorzió.Itt már kezd kibontakozni a harc köztem és a cégvezetés közt,ígérem tájékoztatás és okulás kép leírom hogy alakul a sorsom,és kérnék másokat is hogy így cselekedjen!

Re: Fegyverviselés,pszichológia:a tanulság kedvéért

1956,2015.09.02 11:07

Amennyiben szükséges /lesz/ kérd Farkas Péter tel:20/2163989/MDDSZ-elnök/ és Kiss Zoltán tel:70/4149784 /FVSZ-elnök/ segitségét és lépj be a szakszervezetbe!

Re: Fegyverviselés,pszichológia:a tanulság kedvéért

Laca,2015.09.02 16:58

Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a NEM-mel nem tudnak mit kezdeni, inkább meghátrálásra kényszerülnek. Kis lépcsőfok is lépcsőfok! :)

Re: Re: Fegyverviselés,pszichológia:a tanulság kedvéért

DODI,2015.09.04 12:28

Igenis a nemet mondásnak hatalma van.A cégvezetők,vállalkozók(inkább bűnözők mint vállalkozók) értetlenek a nemmel szemben.Köszönöm 1956 tanácsát,hogy lépjek be a szakszervezetbe,és kérjek segítséget Kiss Zoltán úrtól,megfogadtam,és mindenkit ugyan erre buzdítok!Higyjétek már el végre hogy nincs más lehetőség,nincs félni valótok!
Kiss Zoltánnak köszönöm az "Érdekességet"és a kérdés sort is mert elgondolkoztató!Erőt,önbecsülést,bátorságot,tetrekészséget kívánok minden kollégának,sorstársnak!

Lehet-e happy end?

Vazul,2015.09.03 11:49

Sziasztok! Kérdésem a következő.Tegyük fel,hogy elegem van a cégemnél kialakult helyzettel és élek a jogaimmal,megteszem az ismert lépéseket.Volt már arra példa,hogy bármelyik cég elkezdte ezután törvényesen alkalmazni a munkavállalókat?Vagy csak egyéni sikerekről lehet beszámolni? Lehetséges-e az,hogy ha borul a bili akkor a megbízó felmondja a szerződést a céggel vagy a cég lehúzza a rolót? Ez csak azért érdekel mert a kollégáim 90%-a azon az elven van,hogy mindegy,hogy éhbérért dolgozunk de legalább van meló és ezek ki is fizetnek.Őszintén szólva tartok attól,hogy kimozdulnak a komfortzónából és elvesztik a selejtet de biztosat.Jogos a dilemmám?

Re: Lehet-e happy end?

Csak az igazat,2015.09.03 20:09

MINDEGYIK ÁLTALAD "VÁZOLT" ESETRE,VOLT MÁR PÉLDA! JÓK az ESÉLYEK,ha kizárólag FŐVÁLLALKOZÓ a MUNKAADÓTOK! VAGY ISMERT NEVES FŐ-ALVÁLLALKOZÓ CÉGRŐL VAN SZÓ! NEVESINCS ALVÁLLALKOZÓ cég vagy MUNKAERŐ KÖZVETITŐ MUNKAADÓ ESETÉN,JELENLEG szinte REMÉNYTELEN...

Re: Re: Lehet-e happy end?

Vazul,2015.09.03 20:42

Fővállalkozóval van szerződés minimálbérre,de persze a maradékot egy alvállalkozó adja.Ilyenkor mi van? Köszi a választ!

Re: Re: Re: Lehet-e happy end?

Csak az igazat,2015.09.03 20:54

Amennyiben a MUNKASZERZŐDÉST a FŐVÁLLALKOZÓVAL kötöttétek meg,NEM az ALVÁLLALKOZÓVAL:JÓK az ESÉLYEK! -Maximum 3.ÉVRE! VISSZAMENŐLEG kamatokkal együtt KÖVETELHETŐK az ELMARADT MUNKABÉR KÜLÖNBÖZETEK,TÚLÓRAPÓTLÉKOK,ÉJSZAKAI PÓTLÉK,SZABADSÁGPÉNZ,UTAZÁSI KTG.TÉRITÉS,etc.

csak mert

drE,2015.09.02 19:20

Itt,Sz-Sz-B megyében,egyszerüen vállalhatatlan,amit művelnek a vagyonőrökkel.Bejelentés sehol,juttatások,pótlékok,utazási költségtérítés sehol.Van helyette napibejentő,és az sem 24órára,esetleg.A fizetésünket még mindig borítékban kapjuk,és örülünk ha 20.-áig kiadják,és nem aztán.Ha esetleg több az órabér mint 400ft,akkor ott meg rendszeresek a levonások.Erre a munkára semmit épiteni,tervezni nem lehet,mert ugye egy alap munkáltatói igazolást sem kapunk,mert nincs mire.Ekkora szintű mocsokság,szerintem egyetlen szakmában sincs,mint a vagyonöriben.Pedig én valaha büszke voltam a munkámra,de mára teljesen kiégtem,belefásultam.Soha és semmi nem fog változni,pedig próbáltam,próbáltunk tenni páran ellene.Árral szemben!De szó szerint!Itt tényleg csak együttes összefogással lehetne bármit is elérni.

Re: csak mert

1956,2015.09.02 20:40

IGY VAN, Kolléga! EGYETÉRTEK/ÜNK! Szerintem:-ALAPVETŐEN KÉT MEGOLDÁS LÉTEZIK! 1.KÖPNI EGY NAGYOT és TÁVOZNI elqró és a felcsúti Döbröghy+Don-Pintéró uralta Abszúrdisztánból/Döbröghysztánból! 2.Vagy ELSŐ LÉPÉSKÉNT BELÉPNI hozzánk... ÖSSZEFOGNI a VÁLTOZÁSÉRT és SZAVAK HELYETT, TETTEKKEL CSELEKEDNI! EZ a hosszabb és nehezebb ÚT...

csak mert

drE,2015.09.02 19:20

Itt,Sz-Sz-B megyében,egyszerüen vállalhatatlan,amit művelnek a vagyonőrökkel.Bejelentés sehol,juttatások,pótlékok,utazási költségtérítés sehol.Van helyette napibejentő,és az sem 24órára,esetleg.A fizetésünket még mindig borítékban kapjuk,és örülünk ha 20.-áig kiadják,és nem aztán.Ha esetleg több az órabér mint 400ft,akkor ott meg rendszeresek a levonások.Erre a munkára semmit épiteni,tervezni nem lehet,mert ugye egy alap munkáltatói igazolást sem kapunk,mert nincs mire.Ekkora szintű mocsokság,szerintem egyetlen szakmában sincs,mint a vagyonöriben.Pedig én valaha büszke voltam a munkámra,de mára teljesen kiégtem,belefásultam.Soha és semmi nem fog változni,pedig próbáltam,próbáltunk tenni páran ellene.Árral szemben!De szó szerint!Itt tényleg csak együttes összefogással lehetne bármit is elérni.

ÉRDEKESSÉG 3

FVSZ,2015.08.29 21:08

26. Inkább elfelejtenéd az összes régi emlékedet vagy inkább nem akarnál újakat?
27. Van-e esély az igazságot megtudni, kérdezés nélkül?
28. Valóra vált már a legnagyobb félelmed?
29. Emlékszel arra, hogy 5 évvel ezelőtt nagyon mérges voltál? Most is van jelentősége?
30. Mi a legboldogabb gyerekkori emléked? Mitől olyan különleges az?
31. A közelmúltadban mikor érezted magad szenvedélyesnek és életrevalónak?
32. Ha nem most, akkor mikor?
33. Ha eddig nem érted el, akkor mit veszítesz vele?
34. Voltál-e már valakivel úgy, hogy semmi különöset sem mondtál, és mikor elsétáltál, akkor úgy érezted, hogy életed legjobb beszélgetése volt?
35. A vallások, amelyek a szeretetet hirdetik, miért okoznak annyi háborút és halált?
36. Kétség nélkül, van mód arra, hogy megtudjuk mi a jó és mi a rossz?
37. Ha nyernél száz millió forintot, felmondanál a munkahelyeden?
38. Kevesebbet dolgoznál, vagy inkább dolgoznál többet, amit szeretsz csinálni?
39. Szoktad úgy érezni, hogy ezt a napot már százszor megélted?
40. Mikor volt olyan utoljára, hogy belevágtál valamibe, amiben nagyon hittél?
41. Ha előre tudnád, hogy minden ismerősöd holnap meg fog halni, akkor kit látogatnál meg ma?
42. Hajlandó lennél lecsökkenteni a várható élettartamodat tíz évvel, ha tudnád, hogy elképesztően vonzó és híres leszel?
43. Mi a különbség aközött, hogy valaki életben van és aközött, hogy igazán él?
44. Mikor van itt az ideje annak, hogy leálljunk a kockázatok és a nyereségek számontartásával és csak haladni előre, a helyes úton?
45. Ha tanulunk a hibáinkból, akkor miért tartunk attól, hogy hibázunk?
46. Mit csinálnál másképp, ha tudnád, hogy senki sem ítélkezne?
47. Mikor volt utoljára, hogy felfigyeltél a légzésedre?
48. Mit szeretsz? A mostani cselekedeteidben, megnyilvánul ez a szeretet?
49. 5 év múlva, emlékezni fogsz arra, hogy mit csináltál tegnap? És mi a helyzet a tegnap előttel? Vagy az azelőttel?

A döntéseket mi hozzunk!
A kérdés az: Hogy ezeket magadnak hozod vagy másoknak megengeded, hogy meghozzák neked?

ÉRDEKESSÉG 2

FVSZ,2015.08.29 21:08

Az alábbi kérdések talán segítenek felnyitni egyesek elméjét, de nincs jó, vagy rossz válasz:
1. Hány éves lennél, ha nem tudnád, hogy hány éves vagy?
2. Melyik a rosszabb megoldás miután jogtalanul elbocsátottak: kudarcot vallani, vagy sosem próbálni?
3. Ha az élet olyan rövid, akkor miért robotolunk egy olyan szakmában, amit sokan nem szeretnek – és miért nem csináljuk inkább azt, amit szeretnénk?
4. Amikor már mindent elmondtál és mindent megcsináltál, mondtál volna többet, mint amit csináltál?
5. Mi az az egy dolog, amit leginkább szeretnél megváltoztatni a munkahelyeden?
6. Ha a boldogság lenne a fizetésed, akkor milyen munka tenne gazdaggá?
7. Azt csinálod, amiben hiszel, vagy megelégszel azzal, amit csinálsz?
8. Ha az ember átlag életkora 40 év lenne, akkor miként élnéd másképp az életed? Akkor is robotolnál havi 300 meg 400 órákat?
9. Milyen mértékig irányítottad az életed eddig, ahol most tartasz?
10. Mitől tartasz jobban? A dolgokat jól csinálni, vagy jó dolgokat tenni?
11. Három olyan emberrel ebédelsz, akit tisztelsz és csodálsz. Mindannyian elkezdenek kritizálni egy közeli barátodat, de nem tudják, hogy ő a közeli barátod. A kritika rossz ízű és igazságtalan. Mit csinálsz? Meghunyászkodsz, vagy határozottan kiállsz?
12. Ha egy újszülöttnek tanácsolhatnál valamit, mi lenne az?
13. Megszegnéd a törvényt, ha egy szerettedet kellene megmenteni?
14. Láttál már olyan őrültséget, amelyet később kreativitásként értelmeztél?
15. Mi az a valami, amit tudsz, hogy máshogy csinálod, mint mások?
16. Hogy lehet az, hogy azok a dolgok, amik téged boldoggá tesznek, másokat nem tesznek azzá?
17. Mi az az egy dolog, amit nem csináltál még, és nagyon szeretnél? Mi tart vissza?
18. Ragaszkodsz-e valamihez, amit el kellene engedned?
19. Ha egy másik államba vagy országba kellene költöznöd, akkor hová költöznél és miért?
20. Többször is megnyomod a lift gombját? Tényleg azt hiszed, hogy akkor gyorsabb lesz?
21. Inkább egy aggódó zseni lennél vagy egy vidám együgyű?
22. Miért Te vagy TE?
23. Olyan barát vagy, akit te is akarnál, mint barátot?
24. Mi a rosszabb? Ha egy jó barátod elköltözik, vagy amikor egy jó baráttal megszakad a barátság, aki közel lakik hozzád?
25. Miért vagy a leghálásabb?

Poligràf

Karesz,2015.07.10 14:30

Ma voltam felvételizni,és közölték velem,ha felvesznek,akkor egy poligràfos vizsgàlaton kell részt vennem.Azért ez érdekes.

Re: Poligràf

FVSZ,2015.07.22 21:01

Ez törvénytelen, nem tehetik meg, mert személyiségi jog sértő!

Re: Re: Poligràf

.,2015.08.22 18:19

G4S-nél van.Aki atm kezelőnek jelentkezik,erre számítson.