Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: ki tekinti munkának a biztonsági őri munkát!?

Sanyi,2015.03.27 21:14

No, ez egy igen kultúrált megnyilvánulás volt Zsolti! Biztosan adekvát(tudod mit jelent a szó?) tudtál érvelni, akárcsak itteni hozzászólásodban, amely téged minősít! Szobahőmérsélkethez konvergáló intelligenciahányadosodat megfelelően mutatja az általánosítás eszköze, amit itt előszeretettel használsz! Kellemes megőrülést Zsolti! :)

Re: ki tekinti munkának a biztonsági őri munkát!?

Elnök,2015.03.27 21:24

Tisztelt Uram!
Úgy látom ön a biztonsági embereket lenézi. Hát sajnálom de azért mondok egy két észrevételt: Van köztük olyan aki bizony magas iskolával rendelkezik, ön egy példát kiragadt. Én nagyon sok esetet tudok ami az őröktől származik, a brutalitás a mocskos beszéd de itt az érdekes, mind PESTEN történik. Tehát ott valószínűleg olyan emberek dolgoznak akik nem kaptak rendes oktatást.
És kérem legyen szíves moderálni magát.


Tisztelettel: Kiss Zoltán
F.V.SZ.
Elnök

Re: ki tekinti munkának a biztonsági őri munkát!?

FVSZ-alelnök,2015.03.27 23:50

ITT,EGY ILYEN SZINVONALÚ "HOZZÁSZÓLÁS",TELJESEN:OFF!!!

Re: ki tekinti munkának a biztonsági őri munkát!?

Veszprém,2015.04.06 07:31

Pontosan ezekre az emberekre van szükségük a vagyonvédelmi cégeknek, beleértve Önt is kedves hozzászóló. Legyen minél butább, elesett, alkesz, 8 elemi bőven elég, sorolhatnám .... Aki látott már őr tanfolyamot, vizsgát, az tudja miről beszélek. Jó üzlet a hülyegyártás, a nem létező lelkiismeretet pótolja a pénz, szégyelljék magukat.

Szabolcs

Elnök,2015.04.03 19:18

Telefonom kerestek meg szabolcsi őrök, hogy nem kapnak veszélyességi és a törvény által biztosított pótlékokat. Örültem legalább többen leszünk, de sajnos csak a a hév nagy és a tett az nincs meg .
Nagyon sajnálom mert elérhető az ami nekik jár.Akik a Rend.Szakba beléptek azok csak a nagy tagsági díjat fizetnek.

Re: Szabolcs

Csak az igazat,2015.04.03 22:17

déjá vu-Dalida :-PAROLE,PAROLE,PAROLE /BESZÉD,BESZÉD,BESZÉD/ -CSAK SZAVAK és KÖNNYEK,NEM HISZEK BENNE.

Re: Re: Szabolcs

1956,2015.04.04 16:44

Kelet-Magyarország/Szabolcs SZ.B.-megye,Debrecen: TOVÁBB NŐTT a MENEDÉKKÉRŐK SZÁMA,igy/A TÉRSÉGBEN ELHELYEZETT MENEKÜLTEK/ száma=33.000Fő/2015.I.negyedév! Ez 300% NÖVEKEDÉS/2014.!!! forrás:M1 Hiradó Fokozódik a HELYZET!

EURÓPAI BIZOTTSÁG vs.MAGYAR Kormány!

1956,2015.03.24 19:01

2015.03.23. Szél Bernadett /Lmp/ Országgyülés:"NAPI 12-24.ÓRÁS MUNKÁVAL DOLGOZTATJÁK AGYON AZ EMBEREKET. A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTTAK SEM TÚLÓRA PÓTLÉKOKRA,SEM A KÖTELEZŐ PIHENŐIDŐRE NEM JOGOSULTAK A HATÁLYOS MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE szerint..." A képviselőnő kommentárja/facebook-oldalán/:-Vagyonőrök,recepciósok,bizt.őrök MUNKAVÁLLALÓI JOGAIÉRT ÁLLTAM KI ma--szemben a KORMÁNNYAL,AKI ADDIG FARIGCSÁLJA a PARAGRAFUSOKAT,AMEDDIG TÖRVÉNYESSÉ NEM VÁLIK az EMBEREK AGYONDOLGOZTATÁSA és ahogy IGY elnézem,MÉG a BIZOTTSÁG HASÁBA IS LYUKAT AKARNAK BESZÉLNI. MEGLÁTJUK,MI LESZ BRÜSSZEL VÁLASZA,MI ITTHON KÜZDÜNK TOVÁBB, EGY AZONBAN BIZTOS:AKI VISSZAÉL HATALMÁVAL és az EMBEREK BIZALMÁVAL,AZ NE CSODÁLKOZZON,HA LEÁLDOZIK A CSILLAGA.

Re: EURÓPAI BIZOTTSÁG vs.MAGYAR Kormány!

FVSZ-alelnök,2015.03.25 12:58

Miről is beszélünk? Az EURÓPAI BIZOTTSÁG elött a közösségi jog megsértése miatt a tagállamok ellen úgynevezett KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI eljárást, az EU müködéséről szóló szerződés /EUMSZ/ 258-260.cikkei alapján lehet inditani. Ezen eljárás az EGYIK LEGSÚLYOSABB,amit egy ország törvényei vagy éppen törvények hiányában indithat az UNIÓ. Ilyen eljárások meginditására csak az EURÓPAI BIZOTTSÁG vagy másik tagállam jogosult. 1.-Eljárást indithat az EURÓPAI BIZOTTSÁG,ha a Bizottság megitélése szerint,egy tagállam a SZERZŐDÉSBŐL eredő valamely kötelezettségét NEM TELJESITETTE. A Bizottság az ügyről INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYT AD,miután az érintett államnak lehetőséget biztositott észrevételei megtételére. -Ha az érintett állam a BIZOTTSÁG ÁLTAL MEGHATÁROZOTT HATÁRIDŐN BELÜL NEM TESZ ELEGET a VÉLEMÉNYBEN FOGLALTAKNAK,a BIZOTTSÁG a BIRÓSÁGHOZ FORDULHAT. Az ELJÁRÁS LÉPÉSEI:- Ha a Bizottság úgy itéli meg,hogy a közösségi jogszabályok olyan megsértéséről van szó,amely indokolja a jogsértési eljárás meginditását, "HIVATALOS FIGYELMEZTETŐ LEVELET" küld az érintett tagállamnak. Ebben felkéri,hogy meghatározott határidőn-általában két hónapon-belül TEGYE MEG ÉSZREVÉTELEIT. /Megjegyzés:Jelenleg ITT,ebben a szakaszban van az ÜGY!/ -Az érintett tagállam válasza,vagy válaszának elmaradása függvényében a Bizottság dönthet úgy,hogy "INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYT" küld a tagállamnak. Ebben világosan és határozottan kifejti,hogy véleménye szerint MIÉRT ÁLL FENN A KÖZÖSSÉGI JOG MEGSÉRTÉSE,és FELSZÓLITJA A TAGÁLLAMOT,hogy MEGHATÁROZOTT HATÁRIDŐN /általában 2.hónapon/ belül TEGYEN ELEGET KÖTELEZETTSÉGEINEK. -Ha valamely tagállam NEM TESZ ELEGET az indokolással ellátott véleménynek,a BIZOTTSÁG az EURÓPAI BIRÓSÁGHOZ utalja az ügyet. Amennyiben a BIRÓSÁG MEGÁLLAPITJA a SZERZŐDÉS MEGSÉRTÉSÉT,a JOGSÉRTŐ TAGÁLLAM KÖTELES MEGTENNI a MEGFELELÉSHEZ SZÜKSÉGES INTÉZKEDÉSEKET. -A SZERZŐDÉS 260.cikke felhatalmazza a BIZOTTSÁGOT,hogy az EURÓPAI BIRÓSÁG egy korábbi itéletének eleget nem tevő TAGÁLLAMMAL SZEMBEN FELLÉPJEN. Amennyiben egy tagállam nem teszi meg az EURÓPAI UNIÓ BIRÓSÁGÁNAK ITÉLETÉBEN FOGLALTAK TELJESITÉSÉHEZ SZÜKSÉGES INTÉZKEDÉSEKET,úgy a BIZOTTSÁG meghatároz EGY ÁTALÁNY ÖSSZEGET vagy KÉNYSZERITŐ BIRSÁGOT,amelyet az ÉRINTETT TAGÁLLAMNAK KI KELL FIZETNIE. forrás:ténytár.hu

Re: Re: EURÓPAI BIZOTTSÁG vs.MAGYAR Kormány!

FVSZ-alelnök,2015.03.25 14:30

KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG ELTÖRLÉSE! -EURÓPAI BIZOTTSÁG vs. Magyar kormány- 2007.08.01:-Európai Bizottság tájékoztatást kér az ügyben,a magyar hatóságoktól! 2007.10.05:-Válaszukban a magyar hatóságok közlik,hogy... folyamatban van a kamarai nyilvántartásba vételi kötelezettség megszüntetése! Várakozás... 2008.10.15:-Levelében az EURÓPAI BIZOTTSÁG pontositást kért! 2008.11.13:-Válaszukban a magyar hatóságok kiemelték,hogy 2009.első felében sor kerül a kamarai nyilvántartásba vételi kötelezettség eltörlésére!!! -A magyar hatóságoktól kapott tájékoztatás és indokolás ellenére a BIZOTTSÁG aggályai nem szűntek meg,MIVEL TÖBB MINT EGY ÉVE KÜSZÖBÖN ÁLL az EUMSZ.56.cikkével ÖSSZEEGYEZTETHETETLENNEK MINŐSÜLŐ KAMARAI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELI KÖTELEZETTSÉG ELTÖRLÉSE! -Ezért 2007/4561.ügyszámon:2009.01.29-én! KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS MEGINDITÁSÁRÓL DÖNTÖTT az EURÓPAI BIZOTTSÁG! -Erre való tekintettel 2009.februárjában a BIZOTTSÁG HIVATALOS FELSZÓLITÁSBAN kért tájékoztatást a módositó jogszabály TERVEZETÉRŐL és ELFOGADÁSÁNAK PONTOS ÜTEMTERVÉRŐL! -A hivatalos válasz 2009.05.07. készült el a BIZOTTSÁG részére. -A BIZOTTSÁG ezt követően elöszőr 2009.07.30-án kért újabb TÁJÉKOZTATÁST a magyar hatóságoktól a válaszlevélben közölt TÖRVÉNYMÓDOSITÁSRÓL! -Majd a BIZOTTSÁG TÖBBSZÖR! FELSZÓLITOTTA a magyar hatóságokat a TÖRVÉNYTERVEZET SZÖVEGÉNEK és az ELFOGADÁS PONTOS MENETRENDJÉNEK MEGKÜLDÉSÉRE! -A BIZOTTSÁG a módositó törvénytervezet szövegének és az elfogadás pontos ütemezésének HIÁNYÁBAN,csak azt tudta megállapitani,hogy a JOGSÉRTÉS TOVÁBBRA IS FENÁLL! /2009.ÉV,a jogharmonizáció végig vitelének végső határideje volt!/ -Ezért a BIZOTTSÁG SZÜKSÉGESNEK TARTOTTA,hogy 2010.01.28-án!: INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYT BOCSÁSSON KI a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG részére,azon okból,hogy a SZVMt EGYES RENDELKEZÉSEI NEM EGYEZTETHETŐK ÖSSZE az EUMSZ.56.cikkével! 2010.Év:-EURÓPAI BIRÓSÁG=TEKINTÉLYES ÖSSZEGÜ BIRSÁG KISZABÁSA! KÖZPÉNZBŐL KIFIZETVE! /Szemléletes példája mikor az egyéni érdekek "fölülirják" a közösségi érdekeket!/ 2010.Év:-Az új kormány elkésziti az elvárt törvénymódositásokat /1.év átmeneti időszakot biztositva!/,és 2012.01.01-től megszünteti a KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁGOT!!!

Re: EURÓPAI BIZOTTSÁG vs.MAGYAR Kormány!

Sanyi,2015.03.27 21:15

Köszönjük Szél Bernadett!

vagyonőr

romeo822,2015.03.19 00:49

Én pont egy olyan cégnél /alvállalkozóknál dolgoztam ahol 2000ft alatti vállalási díj nem volt. Az őrök bére átlag 450/ó. Mindenki csak azt hallgatta ,hogy melyik területi vezető vagy éppen a vállalkozó embere hol építkezik milyen autót vett vagy mekkora összeget kaszinózott el. Eljárás is folyik a cég ellen.

KÖZÖSSÉGI OLDAL!

FVSZ-alelnök,2015.03.18 11:45

"ÖTLETELÉST" hirdetünk! Várjuk a kollégák szinvonalas,életszerü,előre mutató ötleteit EGY KÖZÖSSÉGI,MOZGALMI,INFORMATIV OLDAL LÉTREHOZÁSA ÉRDEKÉBÉBEN! Céljaink:A TEHETETLENSÉG,A TELJES MUNKAJOGI KISZOLGÁLTATOTTSÁG... ÉRZÉSÉNEK FELSZÁMOLÁSA,a HATÉKONYSÁG ABSZOLÚT NÖVELÉSE,LÉNYEGES INFORMÁCIÓK SZÉLESEBB KÖRÜ KÖZZÉTÉTELE,etc. Elérhetőség: fvsz@freemail.hu fvsz@gmail.hu

SZJA-1% INGYENES FELAJÁNLÁS

FVSZ-alelnök,2015.03.18 11:21

Kérjük az ingyenes támogatást! Továbbra is,aktuális! FVSZ adószáma: 18330838-1-02

Készenléti JELLEGŰ munkakör

FVSZ,2015.03.14 13:00

A készenléti JELLEGŰ munkakör már az 1992. évi XXII. tv.-be is benne volt, vagyis már több, mint 20 éve. Viszont 2004. 05. 01.-től hatályon kívül kellett volna helyezni, ami nem történt meg. Ez olyan eset, mint a kötelező kamarai tagság is volt. Sok éven át teljesen törvénytelen az alkalmazása figyelembe véve, hogy a Lisszaboni Szerződés (EU tagállamként) magasabb szintű jogszabály, mint maga a Munka Törvénykönyve. Egyénbként csak Magyarországon létezik készenléti jellegű munkakör, meg ingyen munkra kötelezés legálisan úgy, mint a kötelező kamarai tagság is csak itt volt. Ezentúl kevesebbett kell majd dolgozni ugyanazért a pénzért, és több munkavállalót kell majd alkalmazni VAGY ugyanannyit kell majd dolgozni (az évi 200 órányi túlóra keretig), de a bérpótlékokat ki kell fizetni minden egyes munkaórára.

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Zoo,2015.03.14 13:41

Tisztelt FVSZ!
Érdeklődöm, hogy csak az alkalmazotti jogviszonyú személy és vagyonőrökre lesz érvényes ez a változást, vagy az egyéni vállalkozó személy és vagyonőröket is érinteni fogja?

Re: Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

FVSZ-alelnök,2015.03.14 15:38

EGYÉNI VÁLLALKOZÓKRA NEM VONATKOZIK!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

1956,2015.03.14 14:13

IGY VAN! JELENLEG 2015-ben,a kötelező legkisebb szakmai órabér:702ft! 174.Óra×702ft=122.000Ft! bruttó+pótlékok! S EZT MINDENKINEK,MEG KELL KAPNIA! HA NEM,KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS BÜNCSELEKMÉNYE TÖRTÉNIK!!! A MUNKAADÓ RÉSZÉRŐL! Évek óta,leginkább ez megy=Kötelező szakmai minimálbér bankszámlára utalva=minimum 122.000ft/hó/bruttó-/nettó értéke/+boriték a fennmaradó /plusz órákra/összeggel! MOST EZ IS MEGVÁLTOZIK! MEGSZÜNIK AZ INGYEN MUNKA!,AMI ÁTLAGOSAN HAVONTA 66-90.ÓRA! 240/264.ÓRA VOLT EDDIG,EZUTÁN 174.ÓRA!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Csak az igazat,2015.03.14 17:45

2003-2004.ápr.: A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR MEGHATÁROZÁSA IS PROBLÉMÁT VETHET FEL,UGYANIS AZ Mt. NEM DEFINIÁLJA ENNEK FOGALMÁT! / VAGYIS AZ EU-CSATLAKOZÁSUNK PILLANATÁBAN,NEM VOLT MEGHATÁROZVA A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR FOGALMA!!! EZT A 2007.06.18-án ELFOGADOTT/elqró kormány/,a 2007.évi LXXIII.törvény pótolta:AZ Mt. IMMÁR TARTALMAZZA A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR FOGALOM MEGHATÁROZÁSÁT!/ Folytatás 2003-2004.ápr.: A gyakorlat szerint készenléti jellegü munkakörnek az a munkakör minősül ,melyben a munkavégzés tartama rövidebb a beosztás szerinti munkaidő hosszánál,a munkaidőn belül a munkával nem töltött idő és a munkakörülmények jellege alapján lehetősége van a munkavállalónak REGENERÁLÓDÁSRA,egyébként pedig a munkaidőn belüli munkavégzési kötelezettség felmerülése ESHETŐLEGES! Hogyan emelhető a munkaidő mértéke a készenléti jellegü munkakörben? Az EURÓPAI BIZOTTSÁG 2003.nyarán! ELLENŐRIZTE,a teljes magyar munkajogi jogharmonizációt. HÁROM FENNTARTOTT KIFOGÁS MARADT,melyek közül talán a LEGFONTOSABB A MUNKAIDŐ MÉRTÉKÉNEK A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRBEN TÖRTÉNŐ MEGEMELÉSÉRE VONATKOZOTT. E munkakörben a Mt.117/B § /3/ bekezdése alapján a felek megállapodása mellett a jogalkotó a munkaviszonyra vonatkozó szabályban,igy kollektiv szerződésben is lehetőséget teremtett a legfeljebb NAPI 12.ÓRÁS illetve HETI 60.ÓRÁS TARTAMÚ MUNKAIDŐ MEGHATÁROZÁSÁRA. A munkaidő megszervezéséről rendelkező 93/104/EK IRÁNYELV UTOLSÓ CIKKEJE VISZONT az OPT OUTRA/MAGYARÁN A HETI 48.ÓRÁS MUNKAIDŐTŐL TÖRTÉNŐ ELTÉRÉSRE/ csak a felek önkéntes megállapodása esetén ad lehetőséget. HATÁLYON KIVÜL KELLETT HELYEZNI A TÖRVÉNYNEK AZ EMLITETT ,A MUNKAVISZONYRA VONATKOZÓ SZABÁLYRA VONATKOZÓ FELHATALMAZÁSÁT,IGY készenléti jellegü munkakörben ÉRVÉNYESEN KIZÁRÓLAG A MUNKAADÓ és a MUNKAVÁLLALÓ ALKUDOZHAT A MUNKAIDŐ 8 és 12.ÓRA KÖZÖTTI MÉRTÉKÉRŐL. MEGJEGYEZZÜK,HOGY AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JELENLEG VIZSGÁLJA FELÜL AZ IRÁNYELV SZÁMOS RENDELKEZÉSÉT,A REVIZIÓ KERETÉBEN FELMERÜLT az OPT OUT ELTÖRLÉSE VAGY SZIGÓRUBB FELTÉTELEKHEZ KÖTÉSE..... forrás:munkaugyilevelek.hu/2004/04/munkajog---2004/ ÖSSZEGZÉS:ABSZOLÚT IGAZ,HOGY 2004.05.01-TŐL HATÁLYON KIVÜL KELLETT VOLNA HELYEZNI-ELTÖRÖLNI A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRT! AMI NEM TÖRTÉNT MEG! KÖVETKEZMÉNY:A CÉGEK KÖNYVELŐIRODÁI és HR-VEZETŐI,különösen 2007-től ÁTLAGOSAN 261.ÓRÁS ÓRAKERETBEN DOLGOZTATTÁK A VAGYONŐRÖKET,A 174.ÓRÁRA JÁRÓ FIZETÉSÉRT! FELELŐSE:11.ÉVE NINCS,A TÖRVÉNYTELENSÉGNEK!

Re: Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Hubert,2015.03.14 20:44

EURÓPAI BIZOTTSÁG összegzése: MEGITÉLÉSÜK SZERINT NEM TELJESÜL A MUNKAVÁLLALOK VÉDELME MAGYARORSZÁGON!!!