Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Sanyi,2015.03.14 20:41

Tisztelt FVSZ!
Mindkettővel jól járunk, előbbivel a mentális és fizikai egészségünk, párkapcsolati, családi életünk mutathat javuló tendenciát, utóbbival a pénztárcánk vastagodhat. Remélem realitássá válik az álom, hogy PÓTLÉKOKAT kapjunk, ami már évtizedek óta járna!

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Tóth János,2015.03.17 12:37

Re: Készenléti JELLEGŰ munkakör

Tóth János,2015.03.17 12:38

MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Csak az igazat,2015.03.07 16:52

A Munkástanácsok Országos Szövetsége/MOSZ/ szerint TÚLSÁGOSAN LEGYENGITETTÉK A MUNKAVÁLLALÓI JOGVÉDELMET. A MUNKÁLTATÓK JELENTŐS RÉSZE GONDOLJA ÚGY,HOGY A JOGKÖVETŐ MAGATARTÁS NEM KIFIZETŐDŐBB,MINT A JOGSÉRTÉSEK. -nyilatkozta Palkovics Imre,a MOSZ elnöke. A napokban nyilvánosságra hozott munkaügyi statisztikával kapcsolatban,amely szerint A JOGSÉRTÉSEK ARÁNYA A KORÁBBI 50%-ról 70% FÖLÉ EMELKEDETT,a szakszervezeti vezető megjegyezte:EZ EGY OLYAN FOLYAMAT,AMIT NEM LEHET TÉTLANÜL NÉZNI. Hozzátette:TÚLSÁGOSAN GYENGE AZ ELLENŐRZÉS,a BIRSÁGOLÁS,NINCS VISSZATARTŐ EREJE A FELÜGYELETI INTÉZMÉNYEKNEK. Palkovics Imre szerint MEG KELLENE ERŐSITENI A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKAT AMELYEK SZABÁLYOZÁSA SAJNÁLATOS MÓDON A POLGÁRI JOG! IRÁNYÁBA MENT EL. A POLGÁRI JOG EGYENRANGÚ FELEKET FETÉTELEZ A SZERZŐDÉSKÖTÉSNÉL,A MUNKAVÁLLALÓK AZONBAN SOHA NEM VOLTAK és NEM IS LESZNEK EGYENRANGÚAK a BEFEKTETŐKKEL,VÁLLALKOZÁSOKKAL. EZÉRT KELL A JOGNAK,A SZOCIÁLIS ÉRTÉKEKET SZEM ELÖTT TARTÓ ÁLLAMNAK ARRÓL GONDOSKODNIA,HOGY EZ AZ EGYENSÚLYTALANSÁG! KIKÜSZÖBÖLHETŐ LEGYEN.

Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Veszprém,2015.03.09 10:53

Rabszolgák elsősorban.
A vagyonőrök első számú közellensége a foglalkoztatásuk rendszerében megbúvó kiskapu, amit készenléti jellegű munkakörnek hívnak. Ez ellen, pontosabban az alkalmazhatóságának konkrét, szakmákat érintő felsorolásáért kell lobbizni, küzdeni. Mindenkit kirúgnának, ha a törvény(munka) szerint látná el a dolgát. Az emberek többsége aláír, amivel lényegében lemond a szabadságairól, magánéletéről stb. Normál munkaidőben történő foglalkoztatásnál a munkáltató sokkal nehezebben tudná folytatni ezt a kizsákmányolást, saját zsebtömést.
Nyilván nem a Kamara, és nem az egyes vagyonőr fogja kijárni a változtatást, mindenhez idő kell, sok-sok idő és türelem.

Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.09 12:40

Igazad van,szerintem/ünk is ez a jelenlegi legnagyobb probléma! A/Kamu/ készenléti jellegü szolgálat,kombinálva a munkaerő kölcsönzéssel/mint munkaadó/! Az FVSZ minden szinten igyekszik kijárni ezt a létfontosságú változtatást! Legutóbb is,ezt TETTÜK! Ismertetem a szakmai Kamara /korábban ismertetetett/ a vagyonvédelmi törvény módositó javaslataira,született FVSZ-válaszát: "T.Német Ferenc elnök úr/SZVMSZK/! Megkeresésére,mint az Fvsz elnöke,a következő észrevétellel élnék. Olvasva az új vagyonvédelmi törvény módositására tett/megküldött/ javaslataikat,kicsit meglepődtem! Önök azt mondják,a MUNKAVÁLLALÓKAT KÉPVISELIK. Javaslataikból azonban sokszor,nem ez olvasható ki! Előre kivánom bocsátani:-BÁRMILYEN MUNKAVÁLLALÓKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁST/VÁLTOZTATÁST A TÖRVÉNYBEN,KIZÁRÓLAG A TELJES INGYENESSÉG! BIZTOSITÁSA MELLETT,TUDUNK CSAK ELKÉPZELNI! Javaslatom és kiegészitésem:-Kérem vegyék figyelembe az új törvény tervezetéhez,hiszen TÖBB MINT SZÁZEZER! MUNKAVÁLLALÓRÓL VAN SZÓ! 1.A 24.ÓRÁS SZOLGÁLAT/KÉSZENLÉTI JELLEGÜ/ TELJES ELTÖRLÉSE ÉS MEGTILTÁSA! 2.A törvény szerint kizárólag EGY ALVÁLLALKOZÓ lehet,ha a MEGBIZÓ HOZZÁJÁRUL! Ennek szigorúan érvényt kell szerezni! 3.A MUNKAERŐ KÖLCSÖNZÉS KIZÁRÁSA A VAGYONVÉDELEMBŐL! 4.SZÉKHELY SZOLGÁLTATÓK KIZÁRÁSA! A vagyonvédelmi szakszervezetek egyetértésével teszem a javaslatot. Kérem levelem tudomásul vételét és várom válaszát. 2015.Február.24. Kiss Zoltán FVSZ-elnök"

Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Veszprém,2015.03.13 19:11

Úgy látom elkezdődött a harc! Két hónap és valami történni fog, hála és köszönet azoknak, akik kijárták. Egyre kíváncsibb lettem, hogy mióta létezik ez a "készenléti munkakör", vajon melyik kormány alatt került bevezetésre. A várható megszűnésével változások elé néz a szakma, nagyon örülök. Remélem sok nyugger cégtulaj tépi a kopasz, bűnözővé vált fejéről a maradék, még őszülésnek sem indult haját.

Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.13 21:17

NAGYON JÓL ÉRZÉKELED! FOLYTATÓDIK ÉS BIZTOSITHATOK MINDEN KOLLÉGÁT,hogy FOKOZÓDIK ÉS ERŐSŐDIK A "HARC",és immár a 2.FELVONÁSA KÖVETKEZIK! ANNÁL IS INKÁBB,MERT A SZAKSZERVEZETEK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐI,TAGJAI KÖZÜL ALKALMAZOTTKÉNT SOKAN!,UGYANCSAK HETI 72,esetenként 96.ÓRÁKAT! DOLGOZNAK! VAN TEHÁT SZEMÉLYES ELKÖTELEZŐDÉSÜNK is,és TOVÁBBI MOTIVÁCIÓNK A "HARCHOZ"! Elqró kormánya idején,2007-ben vezették be a KAMU/KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRT! Azóta totális lett a tehetetlenség,a kilátástalanság,a rabszolgatartás! Reménykedjünk,hogy néhány hónap alatt vagy legkésőbb ez év végével,MEGSZÜNTETIK! Biztos,hogy nehéz napok jönnek a "tábornok maffia" cégtulajdonosaira! NAPRÓL-NAPRA,EGYRE NEHEZEBBEK! NAGY VÁLTOZÁSOK LESZNEK!

Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.13 21:37

MEGITÉLÉSEM SZERINT:-A LEGNAGYOBB VÁLTOZÁS AZ LESZ,HOGY MEGSZÜNIK A 24.ÓRÁS SZOLGÁLAT! /Sokan ennek nem fognak örülni / 8-12.ÓRÁSRA LESZ KÖTELEZŐ ÁTTÉRNI! HETI 40 illetve 48.ÓRÁS MUNKAHÉT,MELLETT! HAVI ÁTLAG 174.ÓRA+esetleges fenti időtartamú TÚLÓRÁK! 174.ÓRA/HÓ=122.000ft FIZU+éjszakai pótlék+ünnepnapi pótlék+esetleges túlórák.

Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 10:38

Mivel itt csak a készenléti-jellegű munkavállalókról beszélnek, tehát ALKALMAZOTTAKRÓL, így felteszem a kérdést: mi van az egyéni vállalkozó vagyonőrökkel? Ezen rétegnek nincs készenléti szolgállati ideje. Két dolog vonatkozik rájuk: 24 óra szolgálat után 24 óra pihenőt kell tartani, ill. minden héten egybefüggően 48 óra pihenő időt kell beiktatniuk, amiket természetesen ha betart-betart, ha nem akkor nem.
Itt nincs készenléti szolgálati idő!!!!
Amennyiben ténylegesen csak az alkalmazottakra fog ezen szabály vonatkozni, abban az ersetben könnyen lehet, hogy csak 12 óra szolgálati idő lesz a 24 óra helyett. Ami azt eredményezi: az eddig keresett 100000ft nettó helyett 75000ft nettó ból kell megélni. Természetesen ez több szabadidőt eredményez, lehet pihenni. A magyar ember ismerve, másodállást fog vállalni, hogy megéljen, így a leterheltség másmilyen formában fog jelentkezni. Ez a jobbik eset, mert lehet, hogy "átkényszerítik" egyéni vállalkozói státuszba a delikvenst, hisz így még jobban járnak a vagyonvédelmi cégek, mert nem kell szabadságot fizetni, munkaruhát biztosítani, könyvelőt fizetni. Ez a tendencia MÁR kézzelfogható a környezetemben. Van olyan cég, aki CSAK egyéni vállalkozó vagyonőrökkel áll szóba. Az egyéni vállalkozó biztonsági őrök olyan mértékű adóprés alatt álnak, ami után egy 10 x 24 órás szolgálat után, /700 ft. óradíjat feltételezve/ megközelítőleg /jó esetben/ nettó 68000ft marad. Amennyiben az egyéni vállalkozókra is vonatkozni fog a kérdés, abban az esetben mégnagyobb a "gáz", mivel pl. 750ft órabérrel számolva /ez egy álom órabér itt a környezetemben/ 180 órát feltételezve, 12 órás penzumot figyelembevéve= 135000ft. bruttót eredményez. A járulékok, adók tagdíjak, könyvelői költség, gépjárműhasználati költségek, stb. után cirka 30000ft. marad nettóba. Hajrá magyarország, hajrá magyarok!!!!
Amennyiben valaki konkrétabb dolgokat tud az álltalam leírtakról, kérem ossza meg itt. A negatív tendenciákat figyelembe véve, amik a biztonsági őröket érik, / az elmúlt 15 évre értem/ abban az esetben nagyon észnél kell lenni. Lassan jobban megéri elmenni egy gyárba dolgozni. A külföldi lehetőségeket nem is említem, mert agyvérzést kapok.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 11:06

Mielőtt jó magyar szokás szerint azzal vádolna meg bárki is, hogy nem tudok örűlni semminek, és csak a negatív dolgokat látom mindenben, meg kell jegyeznem: a leírtakat a nagy büdös jelenlegi tényekre alapoztam. Amennyiben nem változik drasztikusan a bérezés vagy a szolgáltatás díja, ill. az adózás mértéke, abban az esetben ez vár ránk.Sokan nem azért vállalunk ennyi órát, mert kapzsik és harácsolók vagyunk. A valóság az, hogy MUSZÁLY !!! Sokan nem hogy 300 órát, ha nem 400-500 órát is bevállalnak !!!!!!!! Ezt vállalkozóként törvénytelenűl vállalják, de MUSZÁLY !!!
Mindenki nem mehet el az országból, bár sokan megtennék.
Ez ami elindúlt, nagyon jó és már régen időszerű volt, de a következő lépést nagyon gyorsan meg kell tenni mert ÉHEN DÖGLÜNK!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Sanyi,2015.03.14 11:23

Az a véleményem, aki lehúz ennyi órát 30 kemény magyar ezresért, az meg is érdemli! Ez esetben a munka nem vállalása érhet el célt!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 12:27

Természetesen ez lesz a következménye, hisz jobban megéri bemenni a gyárba dolgozni, mint a kapuban állni biztonsági őrként!!! A gyár meg alkalmaz portásbácsit, és nem biztonsági őrt, mert jobban megfogja érni számára, mint a fővállalközó vagyonőri cégnek többet fizetni. Már egyre több a példa erre.

Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Sanyi,2015.03.14 11:26

"MEGITÉLÉSEM SZERINT:-A LEGNAGYOBB VÁLTOZÁS AZ LESZ,HOGY MEGSZÜNIK A 24.ÓRÁS SZOLGÁLAT! /Sokan ennek nem fognak örülni / 8-12.ÓRÁSRA LESZ KÖTELEZŐ ÁTTÉRNI! HETI 40 illetve 48.ÓRÁS MUNKAHÉT,MELLETT! HAVI ÁTLAG 174.ÓRA+esetleges fenti időtartamú TÚLÓRÁK! 174.ÓRA/HÓ=122.000ft FIZU+éjszakai pótlék+ünnepnapi pótlék+esetleges túlórák."

Azért ismerve a jelenlegi bérezéseket, az nem lenne annyira csúnya összeg!

Re: Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Zoo,2015.03.14 12:04

Természetesen a 122000ft+pótlékok nagyon jól hangzanak 174 órára. A valóság az, hogy a 122000ft több mint 701ft óradíjat feltételez alkalmazottként, bruttóban!!! Itt a keleti végeken sok embernek vállalkozóként sincs meg a 701ft/óra!!! Az igazság az, hogy itt ahol dolgozom, az alkalmazottaknak 240 óra után 130000 ft körül van a BRUTTÓ fizetésük!!! Amit írtál, az sci-fi kategória. Alkalmazottként a bruttó 122000ft+pótlékok az cirka 80000ft-ot feltételez nettóban. A vállalkozói verziót le sem írom a 122000ft-ra, olyan gyalázatos. Természetesen örülök, hogy legalább neked és talán még a vagyonőrök pár százalékának ilyen jók a kilátások. A környezetemben senkinek sem lesz még hasonló sem!!! Pedig ismerek pár száz biztonsági őrt!!!
Ismételten leírom, hogy nem negatív kampányt folytatok, hanem a VALÓS élethelyzet lehetséges verzióinak egyikét vázoltam fel. Nem álomvilágban lebegek. Itt állok a földön, de már elázott a lábam alatt a talaj, és süllyedek a ...-ba!!!

Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.14 13:48

Dióhéjban,mert most reggel végeztem a 24.órával! /264.óra/hó! EGYENLŐRE NEM TUDHATJUK,HOGY A SZAKMABELI EGYÉNI VÁLLALKOZÓK SORSA EZUTÁN HOGYAN ALAKUL! SZERINTEM:AZONBAN TI SAJNOS JOGILAG/KÉNYSZER/VÁLLALKOZÓK! VAGYTOK-NEM ALKALMAZOTTAK! IGY MEHETTEK TOVÁBBRA IS,TEMÉRDEK ÓRÁBAN ŐRIZNI! JÓL IROD,A NAGY SEMMIÉRT...! VALÓSZINÜSITEM,HOGY RÁTOK NEM FOG VONATKOZNI,A VÁLTOZÁS! EGÉSZ EGYSZERÜEN,SEHOGYAN SEM ÉRI MEG EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉNT DOLGOZNI,VAGYONŐRKÉNT! Próbáltam magam is,96-2002:NEM VOLT FOLYTATHATÓ?TOVÁBB! A 90-évek második felétől, kb.2005-ig,volt ez jellemző a szakmában! AZÓTA NAGYON LEAPADT,A SZAKMÁBAN TÉNYKEDŐ EGYÉNI VÁLLALKOZÓK SZÁMA! S NEM VÉLETLENÜL! A 2000.évek elején-közepén egyébként sok szakmabeli egyéni vállalkozó TÖBBSZÁZEZRES,egyesek MILLIÓS összegü TB és ADÓ tartozásokat halmoztak fel,IGY HAGYTÁK ABBA A TEVÉKENYSÉGET! /Aztán NAV-TB FELSZÓLITÁSRA:-RÉSZLETEKBEN TÖRLESZTETTÉK EZT,MINT ALKALMAZOTTAK!/ Pedig már akkor is 300-400.órákat vállaltak be,a "vállalkozók"! SZÓVAL:REMÉNYTELEN!

Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

1956,2015.03.14 13:48

Dióhéjban,mert most reggel végeztem a 24.órával! /264.óra/hó! EGYENLŐRE NEM TUDHATJUK,HOGY A SZAKMABELI EGYÉNI VÁLLALKOZÓK SORSA EZUTÁN HOGYAN ALAKUL! SZERINTEM:AZONBAN TI SAJNOS JOGILAG/KÉNYSZER/VÁLLALKOZÓK! VAGYTOK-NEM ALKALMAZOTTAK! IGY MEHETTEK TOVÁBBRA IS,TEMÉRDEK ÓRÁBAN ŐRIZNI! JÓL IROD,A NAGY SEMMIÉRT...! VALÓSZINÜSITEM,HOGY RÁTOK NEM FOG VONATKOZNI,A VÁLTOZÁS! EGÉSZ EGYSZERÜEN,SEHOGYAN SEM ÉRI MEG EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉNT DOLGOZNI,VAGYONŐRKÉNT! Próbáltam magam is,96-2002:NEM VOLT FOLYTATHATÓ?TOVÁBB! A 90-évek második felétől, kb.2005-ig,volt ez jellemző a szakmában! AZÓTA NAGYON LEAPADT,A SZAKMÁBAN TÉNYKEDŐ EGYÉNI VÁLLALKOZÓK SZÁMA! S NEM VÉLETLENÜL! A 2000.évek elején-közepén egyébként sok szakmabeli egyéni vállalkozó TÖBBSZÁZEZRES,egyesek MILLIÓS összegü TB és ADÓ tartozásokat halmoztak fel,IGY HAGYTÁK ABBA A TEVÉKENYSÉGET! /Aztán NAV-TB FELSZÓLITÁSRA:-RÉSZLETEKBEN TÖRLESZTETTÉK EZT,MINT ALKALMAZOTTAK!/ Pedig már akkor is 300-400.órákat vállaltak be,a "vállalkozók"! SZÓVAL:REMÉNYTELEN!

Re: Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

karesz,2015.03.14 18:02

Semmi nem fog változni.Mi is 24 órában dolgozunk,és a jelenléti ívet csak 7-16 ig írjuk.A papir mindent elbír...

Re: Re: Re:Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Csak az igazat,2015.03.14 18:27

JÓL IROD! ILYEN HOZZÁÁLLÁS-ASSZISZTÁLÁS MELLETT,NEKED/NEKTEK SEMMI NEM FOG VÁLTOZNI! SOKAKNAK,MEG IGEN! NÉLKÜLETEK,HIÁBA BÁRMILYEN TÖRVÉNY MÓDOSITÁS-VÁLTOZÁS! EZT TUDOMÁSUL KELL VENNI! SENKI MÁS NEM FOGJA KIHARCOLNI HELYETTETEK,HA TI NEM LÉPTEK! EZUTÁN SEM!

Re: Re: Re: Re: MUNKAVÁLLALÓK VAGYUNK, VAGY RABSZOLGÁK?

Szomorú vasárnap,2015.03.14 11:19

Ha létezne "Like" gomb nyomnék rá egyet a hozzászolásod nyomán!