Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: készenléti

1956,2015.03.10 22:04

Levél: EURÓPAI BIZOTTSÁG - A FOGLALKOZTATÁS, A SZOCIÁLIS ÜGYEK és a TÁRSADALMI BEFOGADÁS FŐIGAZGATÓSÁGA- -MUNKAJOG- BRÜSSZEL Tárgy:A CHAP/2013/1644.számon nyilvántartásba vett,majd az 6332/14/EMPL és a NIF 2014/4174 számon az EU PILOThoz továbbitott panasza. Tisztelt Farkas Péter ÚR! A fenti számokon nyilvántartásba vett panaszával kapcsolatban fordulok Önhöz. Korábbi levelezésünkben arról tájékoztattuk,hogy panaszának azon része,amely a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉNEK az úgynevezett "KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRÖKRE" vonatkozó rendelkezéseivel függ össze,felveti annak lehetőségét,hogy a szóban forgó rendelkezések NEM ÁLLNAK ÖSSZHANGBAN a 2003/88/EK irányelv 3, 17 és 22 cikkében ELŐIRT KÖVETELMÉNYEKKEL. Ezért jeleztük,hogy panaszát továbbitottuka BIZOTTSÁG EU-PILOT rendszerébe annak érdekében,hogy további információkat kérhessünk a nemzeti hatóságoktól. Válaszukban a hatóságok megerősitették,hogy A VAGYONŐRÖK és más "KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRBEN" DOLGOZÓK AKÁR HETI 72.ÓRÁS SZOLGÁLAT LETÖLTÉSÉRE IS KÖTELEZHETŐK,AMELY JELENTŐSEN MEGHALADJA AZ IRÁNYELV 6.cikkében MEGHATÁROZOTT 48.ÓRÁS FELSŐ HATÁRT. A nemzeti hatóságok ezt az irányelv 22.cikke által biztositott "KIVÜLMARADÁSI LEHETŐSÉG" igénybevételeként értelmezik. UGYANAKKOR ÚGY TÜNIK,HOGY NEM TELJESÜLNEK a 22.cikkben A MUNKAVÁLLALÓK VÉDELMÉRE ELŐIRT FELTÉTELEK. A nemzeti jogszabály megtiltja ugyan a munkavállaló pusztán azon indokkal való elbocsátását,hogy az nem egyezett bele a "kivülmaradásba",ez azonban nem tekinthető az irányelv 22.cikke /1/ bekezdésének b.pontjában emlitett "hátrányos helyzettel" szemben nyújtott elegendő védelemnek. Hátrányos helyzet alatt nem kizárólag az ELBOCSÁTÁS értendő,számos egyéb eset is IDETARTOZHAT,mint például egy másik osztályra vagy EGY MÁSIK MUNKAKÖRBE VALÓ ÁTHELYEZÉS vagy az előléptetési kilátások csökkentése. EZENKIVÜL A VÁLASZT AZ IS MEGERŐSITETTE,HOGY NINCS GARANCIA A 17.cikkben az EURÓPAI BIRÓSÁG ÉRTELMEZÉSE SZERINT ELŐIRT ,AZ ELMARADT NAPI PIHENŐIDŐT KÖZVETLENÜL KÖVETŐ EGYENÉRTÉKÜ KOMPENZÁLÓ PIHENŐIDŐ BIZTOSITÁSÁRA. EZÚTON TÁJÉKOZTATOM,HOGY A FENTIEKRE FIGYELEMMEL az EURÓPAI BIZOTTSÁG 2015.Február.26-án ÚGY HATÁROZOTT,HOGY FELSZÓLITÓ LEVELET KÜLD MAGYARORSZÁGNAK,ami a KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS ELSŐ LÉPÉSE. MAGYARORSZÁGNAK INNENTŐL KEZDVE KÉT HÓNAP ÁLL RENDELKEZÉSÉRE ARRA,HOGY VÁLASZOLJON. A VÁLASZ ALAPJÁN A BIZOTTSÁG ELDÖNTI MAJD,HOGY SZÜKSÉG VAN-E TOVÁBBI LÉPÉSEKRE. A további fejleményekről kellő időben tájékoztatjuk. Tisztelettel:Muriel Guin EGYSÉGVEZETŐ

Re: Re: Re: készenléti

1956,2015.03.11 11:42

Vagyis a KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖR SÉRTI AZ EGYES EU-ALAPELVEKET/ TÚLFOGLALKOZTATÁS,PIHENŐIDÖ,etc./! LÉNYEGÉBEN 2.HÓNAPOT KAPOTT MAGYARORSZÁG,HOGY MEGSZÜNTESSE A KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRT! AMENNYIBEN EZ NEM TÖRTÉNIK MEG, /AKKOR AHOGY KORÁBBAN A KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG ESETÉN IS/ ÚJABB KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS INDUL MAGYARORSZÁG ELLEN! S BÜNTETÉSEK SOROZATA KÖVETKEZIK,HA NEM TÖRTÉNIK ÉRDEMLEGES INTÉZKEDÉS! A KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG ELTÖRLÉSE SORÁN,UTÓBBI TÖRTÉNT! REMÉLJÜK,MOST NEM KELL ÚJABB ÉVEKET VÁRNUNK, UGYAN IGY! NÉHÁNY HÓNAP ALATT EZ MEGTÖRTÉNIK?! ELJÁRÁS KÖZBEN PEDIG MÉG SOK MINDEN KIDERÜLHET!... PÉLDÁUL AZ,HOGY RÁADÁSKÉNT VALÓSÁGOSAN /KAMU/KÉSZENLÉTI JELLEGÜ MUNKAKÖRBEN-SZOLGÁLATBAN DOLGOZIK, A VAGYONŐRÖK cca.98%-a! A KIZSÁKMÁNYOLÁS MINTAPÉLDÁNYAIKÉNT!

Re: Re: Re: készenléti

Csak az igazat,2015.03.11 14:39

RESPECT! Köszönjük Farkas Péter ! Ő volt szinte az egyetlen,akinek SZAVAIT,TETTEK is követték!

Re: Re: Re: Re: készenléti

Sanyi,2015.03.11 15:06

Valóban tiszteletet érdemel, ugyanakkor szégyenteljesnek tartom, hogy a probléma megoldását nem tudtuk, tudjuk határainkon belül rendezni, hanem kétségbeesett kezünket az Európa Bizottság felé kell nyújtanunk!

Re: Re: Re: Re: Re: készenléti

nurmi,2015.03.11 15:26

Futjuk és futják helyettünk a köröket, de nem történik egy évtizede semmi. Mindenki tudja, mindenki érti, mindenki elszenvedi, mégsincs semmilyen változás ami pozitívan érinthetne minket!

Re: Re: Re: Re: Re: készenléti

1956,2015.03.11 18:19

Itthon a szakmai szakszervezetek vezetői,már minden kört többször megfutottak! Az összes! országgyülési képviselő,az illetékes miniszterek,sőt a miniszterelnök is megkapta a szükséges "tájékoztatást"! Pótcselekvések,maszatolás,jobb esetben félmegoldások történtek ezután...

kérés

Einők,2015.02.01 10:08

Felhivon a tisztelt hozzászólók figyelmét aki a kamarát dicsőíti és agitál mellette azt letiltom. Ez egy vita fórum , és a szakszervezet mindent megtesz hogy jobb legyen. Nagyon sokan csak ugatnak és nem tesznek semmit se. MI vezetők a sajátidőnket és PÉNZÜNKET tesszük hogy jobb legyen, Ne dobálózzon senki hanem hozzám forduljon hozzám.

Re: kérés

elnök,2015.02.01 12:28

Tisztelt elnökúr!n szívesen segítek bármiben,aláírás gyüjtés,demonstráció megszervezse,stb...Nevem,és számom szívesen megadom,privátban.

Re: Re: kérés

Égető Dezső,2015.02.01 13:16

Ha kell én is segítek Egerben!

Re: Re: kérés

Elnök,2015.03.10 07:12

kérem

Re: Re: Re: kérés

Égető Dezső,2015.03.11 11:49

Miben segíthetek. Emailen el lehet küldeni.

Re: Re: kérés

karesz,2015.03.10 20:31

Email címre elküldve.

Re: kérés

1956,2015.02.01 16:14

Teljesen egyetértek! A vagyonőrök érdekeit 15.éve ki/ÁRULÓ/és PÉNZBEHAJTÓ kamara " uszitó bértollnokainak" az FVSZ felületén,NINCS HELYÜK! A valóban tettre kész,-személyesen elkötelezett- és a mezei vagyonőr/bizt.őr munkavállalókhoz lojális kollégákat viszont,mindig szivesen látjuk ITT! MERT AZ IGAZSÁG,MINDIG IDŐSZERÜ!

kezdetek

karesz,2015.03.09 17:41

Kezdetben jó volt ez a szakma.Én 1996-tól dogozom vagyonőrként.Nem volt alválalkozó,volt viszont szabadság,kaja jegy,és 24/72-es szolgálat.Kb 2000-töl szarodott el a dolog.

Re: kezdetek

Hubert,2015.03.09 19:13

JÓL MONDOD! AZÓTA AZONBAN ELTELT,15.ÉV!!! RABSZOLGASORBAN!

Kéfrés

Elnök,2015.03.08 14:24

Ha a segítséget úgy tudjuk nyújtani ha van keret rá. A saját pénzünkből már az évek alatt sok 10 000 ezer elment és azért szeretnénk ha segítenétek munkánkat:
ADÓTOK 1% al

ADÓSZÁM: 18330838-1-02

Előre is köszönöm azoknak akik az 1% szakszervezetnek küldik.

Kiss Zoltán Elnök

Re: Re: Új/abb/ KAMARAI ÖTLETELÉS! KIÉRT IS-MIÉRT IS-KINEK A PÉNZÉBŐL??!

Brain wash,2015.03.06 11:06

Agymosás indul ! Már amennyiben megvan hozzá a felvevő személyi piac!

jóreggelt Magyarország

pokolfajzat,2015.03.04 12:10

Valenta élvezze a nyúgdias életét,mert ha nem hivom(Putyint)na fére a tréfával,csak azt szeretném mondani hogy a kamara és az egész stábjuk,*nyugdias rendőrök,tábornokok,készenlétiesek*beépülnek és tovább rabolják a pénzünket,de egyik sem emeli meg a seggét hogy utána nézzen hogy raboják ki anyagilag az vagyon védelemben dolgozó aparátust,ez már nekik nehéz feladat fizkálison is agyilag meg magas,én személy szerint nem emlékszem hogy valaha jártak volna nálam a munka helyen hogy megkérdezzék hogy mennek a dolgok,de aszt hogy beálitcsanak csata sorba és verjük ember társainkat,ast már nem,mi érző es sebekből vérző emberek vagyunk es a sebek csak akkor gyogyulnak be ha öszetartunk és valahová tartozun,a szakmát ne mócskojuk be bukott rendőrökel volt készen létiesekkel stb.stb.van egy olyan ötletem hogy a törvénzt ne lehessen kijátszani,kártya lehuzo szerkezet ami befut az adó bácsikhoz,a pénszt kártyára át utalni igy szépen fel lehet fejleszteni a rendszert,mind a boltokba.hajrá.

Re: jóreggelt Magyarország

poén,2015.03.05 16:54

Remélem kizárólag poénból, vagy az inkognitód megőrzésének érdekében írtál ilyen csodás helyesírással! :)

Új/abb/ KAMARAI ÖTLETELÉS! KIÉRT IS-MIÉRT IS-KINEK A PÉNZÉBŐL??!

1956,2015.02.23 11:30

SZVMSZK sajtótájékoztató,2015.január.20. -HOGYAN KAPCSOLÓDHAT A MAGÁNBIZTONSÁGI IPARÁG AZ ORSZÁGVÉDELMI AKCIÓTERVHEZ. Német Ferenc a Kamara elnöke nyitotta meg az immár hagyományosnak mondható sajtótájékoztatót,melynek keretében a Kamara elnöksége összefoglalta a sajtó képviselői számára a Kamara előző évi tevékenységét és eredményeit,valamint ismertette a 2015-ös célkitüzéseit. Ezt követően Valenta László nyugdijas rendőr dandártábornok,a KAMARA társadalmi elnöke felszólalását azzal kezdte,hogy Német Ferenc levelet irt Rogán Antalnak,melyben felhivta a kormánypárti frakció-vezető figyelmét arra,hogy a magánbiztonsági iparágban tevékenykedő szakképzett vagyonőrök "erejét" is vegyék figyelembe az Országvédelmi Akcióterv kialakitásánál. A vagyonőr társadalom egy jól képzett,fegyelmezett közösség amely ismeri a szolgálati fegyelmet és hozzá van szokva a nagy fizikai igénybevétellel,veszéllyel járó munkához. Rendkivüli helyzetben a rendészeti szervek támaszkodhatnak a mintegy 100.ezer fős élőerőre. Kiemelte továbbá annak szükségességét,hogy a biztonsági területen dolgozó szakemberek regisztrálva legyenek,ezáltal biztositva azt a célt,hogy valóban a szakképzett munkaerő lássa el szinvonalasan a felelősségteljes feladatot,s ne munkaerő-kölcsönzőktől bérbe vett emberekkel végeztessenek vagyonvédelmi tevékenységet. A regisztráció garantálná azt is,hogy vállalati rendészeti feladatok ellátását is vizsgázott vagyonőr végezze,ne szakképzetlen munkaerő. Ezen regisztráció elvégzését,ellenőrzését és az ezt kezelő adatbázis épitését a Kamara mint köztestület végezhetné el,amely alapján a Kamara meg tudná állapitani,hogy az egyes munkavállalók alkalmasak-e a biztonsági tevékenység ellátására. ........