Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Re: Budapest

Zoltán,2015.02.01 21:23

3 napja megtörtént!

Budapest

Zoltán,2015.02.01 20:16

Segítek :-)
Egy közös akarattal, egyetértéssel létrehozott NYILATKOZAT*
1. hozz létre egy Facebook fiókot/csoportot,
2. hozz létre egy Youtube fiókot/csoportot,
Ezen csatornákat felhasználva lehet egy "Demonstrációt" megszervezni,majd kivitelezni!

Zoltán

Re: Budapest

1956,2015.02.01 20:57

Korábban már irtunk erről! Olvashattad is,ez:-Kivitelezés alatt áll! Azonban a hiteltelen szakmai kamarával,nem közösködünk semmilyen formában! Te pedig/utóbbi hiveként/, ne nekünk segits/oszd az észt,mert a SAJÁT ÖTLETÜNK VOLT, amit leirtál/! Ajánlom inkább:-Hozz először létre,egy saját egyesületet/szakszervezetet/ és mutasd TE meg minden szakmabelinek,hogyan kell az érdekvédelmet nálunk sokkal jobban csinálni!

Budapest

Zoltán,2015.02.01 20:18

- kérdésem!

Ezzel kit, mit, hol, miért és mire uszítanék?
(érdekközösség egy ügyért/egy célért!)

budapest

pokolfajzat,2015.02.01 17:57

Tisztelt kollégák:olvastam ilyent-olyant,kirostálások,idős,fiatal stb.stb,én közép korú vagyok ,vannak jobbak mint én a szakmában,dolgoztam fiatalokkal amelynek java része nem a munkára koncentrált mert lefoglalta az okostelefon és azon belül,az idősebbek között is vannak némi gondok,tehát egyikünk sem tökéletes,egy hajóban evezünk és együtt kel harcolnunk.Kollégák!sz igazi problémák onnan fentről jönnek amelyeket el kell háritani,például:alvállalkozás helyett *bérbenvesznek,nem vagyunk gépek*,minden évben új szerződések*,az éves szerződés fel van osztva negyedévekre ,mi a trükk?,hát az hogy 90 nap a próba idő,90 nap előtt felbontják a szerződést és újrakötik,igy minden veszett *és még tudnám sorolni de maid legközelebb,addig is együtt kell maradnunk,ez a mi csatánk és ha egymással marakodunk mi lesz akkor hogy ha kimegyünk felvonulni?,egymásra fogunk köpködni?.A külső tényezöket akik szét akarnak rombolni azokot ki kell zárni eböl a szférábol,üdv nektek.

Budapest

Zoltán,2015.02.01 15:37

Kedves és mélyen tisztelt Elnök Úr!
Megtettem írtam önnek emailt, és 3 napja még válaszra sem méltatott:-(

- miről beszél?

rezsi+óra+díj

Houdini,2015.01.31 09:48

Hogy őszinte legyek, csodálkoznék, ha egy rendelet hatására varázsütésszerűen megugranának a nettó órabérek a szakmán belül! Vég nélkül reménykedünk, várjuk a csodát, de mint oly sokszor kicsi rá az esély, hogy eljő! :)

Re: rezsi+óra+díj

Re,2015.02.01 13:18

Sajnos maguktól nem fognak több pénzt adni .Pénzéhes gusztustalan férgek a cégvezetők.Másra nem volt jó a rezsióradij,csak arra,hogy több pénzt tudhanak kérni,Maguknak,nem nekünk.

350-450

ano amália,2015.01.31 09:57

"A kamara számításai szerint a minimális rezsióradíjnak köszönhetően a mostani óránkénti nettó 350–450 forintos keresetek 10–30 százalékkal emelkedhetnek, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy – mint az elnök fogalmazott "
350-450 Ft/óra-ért vannak a vagyonőrökre milliós értékek és emberéletek bízva! Skandallum! Egyet kell értenem viszont azzal, hogy szűrjék a szakmát, mind fizikai, mind pedig értelmi képességeiket illetően.Tanulságos volt körülnéznem a vizsgáztatás helyszínén, milyen fazonok rendelkeznek a megfelelő minősítéssel, mint vagyonőr és most nem GI JOE-kért kiáltok!Hányszor hallottuk már az évek során, hogy "ez majd most megszűri a szakmát" ?! SAjnos eredményt egyik sem hozott magával, annál inkább pénzt húzott ki a zsebünkből sajnos!

Re: 350-450

Csak az igazat,2015.01.31 14:31

A 350-450ft/órabér az elmúlt 15.évben alakult ki,a kamara müködésének fénykorában és asszisztálása mellett! Ebben a szakmai kamara felelőssége, jelentős mértékü! A kötelező évi kamarai tagdijat/legutóbb már cca.7.000Ft/ szeretnék ujra visszaállitani, és emelt összeggel bevezetni! Abban igazad van,hogy szűrni kellene a szakmabelieket! /Magam is nagyszámú hasonló "fazont"láttam és halgatthattam a vizsgán/! Azonban ezt nem súlyos összegekért /tizezres nagyságrendü/ a saját pénzünkből kellene nekünk munkavállalóknak finanszirozni! Amivel a saját fontosságát szándékozik újból "a mezei vagyonőrök pénzéből"megteremteni a haszonleső kamarai vezetés! Inkább az munkaadó cégeknek kellene,ezt elvégezni! Természetesen ingyen! Azonban ez jelenleg nem érdekük! Mivel 350-450ft/órabérekért tartósan minőségi munkaerőt ,nem igazán találni! Különösen nem az ország fejlettebb térségeiben! Utolsó két mondatod,pedig igazi telitalálat!

budapest

pokolfajzat,2015.01.30 18:03

Sziasztok.Tisztelt kolegák (ginák)olvastam itt már mindenröl amiben egyet értek és érzek veletek,én is abban a hajóban evezek,de térjünk a tárgy lényegére.Én úgy veszem észre hogy a szakszervezetek nem nagyon értik a dolgukat,jő lenne már látni az utcákon aláirás gyüjtés tevékenységbe,bevonni a médiát,tv-t,ujságot ,stb,stb.meg tudná valaki mondani hogy leszsze valami demonstrácio,mikor és hol,kösz.

Re: budapest

1956,2015.01.30 18:54

Bizony "a szakszervezetek nem nagyon értik a dolgukat"! Bezzeg a lentebb ajánlott szakmai kamara elnöksége! és a provokáló megmondó emberei! Na,akkor figyeljetek és okuljatok,kollégák! Ismét nagyobb fordulatszámon pörög a kamarai propaganda/gépezet/! Folyt.köv.

Re: budapest

1956,2015.01.30 19:20

2015.január:-Kamarai közlemény a rezsióra dijjal kapcsolatban- "A rezsióradij megállapitása a bérek! mértékére nézve nem rendelkezik közvetlen konkrét határral. A munkaadót a bérek meghatározásakor a garantált bérminimum/702Ft/óra/ köti,a konkrét összeget pedig továbbra is a piac törvényszerűségei alakitják ki. A rezsióra dij az előfeltételeit teremti meg a korrekt bérek kifizetésének az által,hogy kizárja a versenyből az irracionálisan alacsony vállalási árakat. Mindazonáltal a szvmsz kamara az intézkedéstől a vagyonvédelmi iparágban dolgozó vállalkozások szakmai szinvonalának emelkedését,a munkavállalók munkakörülményeinek javulását és a bérek! növekedését várja." Ti is igy látjátok ezt,kollégák??!

Re: budapest

1956,2015.01.30 19:52

-Tisztulhat a vagyonvédelem- http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/tisztulhat-a-vagyonvédelem-442449 Idézetek a fenti cikkből/Német Ferenc kamara-elnök/: " Hogy ezt még inkább elősegitse a kamara komolyabb szerepet kér a személy -és vagyonőrök ötévente kötelező vizsgáztatásában/ez legutóbb, mintegy 80ezer főt érintett/,fizikai alkalmasságuk elbirálásában. Azt szeretnék,ha a kormány kötelezővé! tenné a kamarai tagságot." Ujra,a törvények ellenére?! Ti is ezt szeretnétek,kollégák??! Ti is,szeretnétek újra fizetni a kamarának??! Az ujra vizsgázást is szeretnétek,hogy igy fennmaradjon??! Német.F:"A kamara számitásai szerint a minimális rezsióra dijnak köszönhetően a mostani óránkénti nettó 350-450forintos! keresetek 10-30 százalékkal emelkedhetnek." Szerintetek??!

Re: budapest

1956,2015.01.30 20:19

2015.január:-Korán örültek a vagyonőrök- http://nol.hu/belfold/csak-feketen-feheredhet-1509145 Idézat a cikkből:" Jelenleg bérük 10-30%-os növekedésével számolhatnak a vagyonőrök márciustól!,miután a kormány az év végén a vagyonvédelmi szolgáltatások piacán is bevezette a minimális szolgáltatási dijat- cáfolta Német F. a szvmsz kamara elnöke azt a több médiumban is megjelent hirt,miszerint a vagyonőrök a jövőben min.1929 forintos órabért kapnak." Ti,hogy látjátok ezt??! Mert sokak szerint nem párszáz ft-os,hanem utóbbi cca.bruttó 2000ft/órabér! lenne egy uniós országban,a realitás!

Éh(bér)?

22-es csapdakészítő kisiparos,2015.01.25 09:42

Kicsit kezd hasonlatossá válni tárgyalt témáink némelyike ahhoz, mikor a kutya kergeti a farkát körbe-körbe. Vagy a "kígyó a farkába harap" hasonlattal éljek? :) Úgy látszik éhesek vagyunk....no nem pénzéhségről van itt szó elsősorban, hanem.... ahogy a mellékelt ábra mutatja,... éhesek vagyunk, mert velünk mindent meg lehet elsőre kajáltatni! Megesszük a munkáltatóinktól, hogy "sajnos nem tudunk szabadságot,műszak pótlékot, étkezési utalványt, utazási hozzájárulást..stb fizetni.Aztán már hányadszorra esszük meg a rendszer által felállított követelményeket, amiknek tüstént megpróbálunk megfelelni, bízva abban, hogy lám mi mindent megtettünk, csak jobbra fordul már valami ezen szakma berkein belül!?Évről évre kiváltjuk "jópénzért" az igazolványokat, fizetjük a tagságokat,a pénzbeszedő által meglehetősen rugalmasan kezelt határidőn belül letesszük azokat a vizsgákat, amelyek nyilvánvalóan nem a mi zsebünket kéne, hogy terheljék.Sajnálom én sem tudok egyetérteni, azonosulni azzal a hozzászólóval, aki az elmaradt, kötelező kifizetetlen bérekért pótlékokért, juttatásokért azokat teszi felelőssé, akik "nem nyitják ki a szájukat"! Ezek szerint aki nem üvölt fájdalmában, azzal mindent lehet???

Re: Éh(bér)?

1956,2015.01.25 12:48

Jól látod a dolgok lényegét! A szakmabeli munkáltatók/+mindenkori kormány/ többsége komoly követelményeket támaszt/igazolvány+csere,különbözeti vizsga,erkölcsi bizonyitvány,korábban kamarai tagság,céges továbbképzések+vizsgák...+szakmai követelmények/ és mindent "megetett" munkavállalóival,gond nélkül! Készenléti szolgálatra szerződtet,de nem abban dolgoztatja valójában a vagyonőröket! 240/264 havi óraszámra fizet /többnyire bérpótlékok és szabadság nélkül/ 174.órai havi szakmai minimálbért=122.000 bruttó! Mondok egy merészet! Szerintem:-Nekünk szakmabeli munkavállalóknak, nem ezért a min.bérért kellene küzdenünk!!! Mert ebből életszerüen megélni nem lehet,létminimumszerü! Miért majd mindenütt, alapból min.bérrel számolnak el, szinte minden mezei dolgozót hazánkban...Mert a szemükben ennyit érünk! A dolgozókra/érdekképviseletre/ vonatkozó törvényeket-rendeleteket+munka törvénykönyvét is folyamatosan,ennek szemléletében alakitják! Egyénileg követelhetünk,perelhetünk etc,de mint egy szakmai ágazat NEM! Skandalum:-Hosszu évekig még a Nav székházait,minisztériumokat,állami létesitményeket is törvénytelenül "szürkén és feketén" őriztek kollégáink! Bizony, a kigyó a farkába harap hasonlat, igencsak találó.

Re: Re: Éh(bér)?

P 22-es csapdakészítő,2015.01.27 08:23

Örülök, hogy így látod te is, akkor hasonló az álláspontunk! A demonstráción én is ott lennék.

Re: Re: Re: Éh(bér)?

Csak az igazat,2015.01.30 14:56

Harcostárs! Rövidesen lesz egy "adatbázis" és egy közösségi oldal létrehozva!E CÉLBÓL IS! Várjuk jelentkezésed! és mindenkiét! Ez már egy régebbi tervünk /része/ volt! Ugy nézz ki,hogy rövidesen egy jelentősebb fúzió is lesz, a hatékonyabb érdekképviselet céljából! Erről majd az elnök úr,/ennek megtörténte után/ itt a fórumon is,személyesen tájékoztat minden szakmabeli kollégát! Hitelesség:Az FVSZ elnöksége-tisztségviselői/ingyen dolgozunk,értetek/ és ugyanúgy,alkalmazott MUNKAVÁLLALÓK vagyunk,mint TI ! Üdv.

Budapest

Zoltán,2015.01.26 19:47

Üdvözlök minden olvasót ,egyben kollégát!
Szinte végig lapoztam a beírásokat majd az arra érkező válaszokat, és nagyon el keseredtem azon amit, "jövedelem"címszóval illetnek!
Még a 2014 év végén kérdeztem a Szem.Vagy.Kamara N.F.elnök úrtól, hogy lesz e változás a jövedelmek területén. Sajnos nem tudott jóval kecsegtetni de, közölte, hogy tervezet a Parlament előtt van, és csak jóváhagyásra vár P.S.B-Miniszter aláírásra stb. (1500-2000 Ft, közé lőtték be a minimális órabért.)
Nem történt változás hiszen, pont a napokban személy szerint is kaptam egy csodaszép állásajánlatot (Soroksáron-Telephely őrzésére) nettó 510 Ft/ó bérezéssel. 12 órás szolgálatra.

Valóban DEMONSTRÁCIÓT kell tartani mindazon vagyonőrök részvételével akik, úgy érzik, hogy méltánytalan a jövedelmük és egyben a munkakörülményük! Ezt csak is úgy lehet elérni ha, a szakszervezet valós KÉPVISELETET lát el és feladatát maradéktalanul látja el*

SZERVEZŐDJÜNK!
(Várom észrevételeket!)


info:
http://www.szvmszk.hu/index.php?pg=elnokseg