Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Fizetett szabadság...

elnök,2014.12.09 20:01

Igen tehetsz ellene! Őrizd meg a bérpapírokat és azt a szabadság kérő lapot amit a munkáltató kitölt. Ha nincs 3évre visszamenőleg kérheted a szabadságod.

Re: Re: Fizetett szabadság...

Felháborodott,2014.12.10 13:56

Köszönöm

Sümeg

Totó,2014.12.06 16:39

Ne a nyugdijasra mutogassatok először ,hanem magatokra! A szabadságotokat,és sok mást nem fizet a munkáltató,de ti be vagytok sz. va,hogy ha szóltok ,kirúgnak! Nagy hősök akik a saját érdekeik végett sem mernek tenni! Sajnos vagyonőrök java ilyen,és ezekkel nem lehet semmit tenni! Könnyű mást szidni,de előbb nézd meg mit tettél te,mertél e szólni,vagy behúztad füled,farkad!Tettél e annak érdekébe,hogy ne kelljen 300 óráért 120-e,forintot felvenned? Lehet,hogy a nyugdijas előbb szóvá teszi mint te! Ne itt legyél merész és bátor,azok is hús vér emberek ,és ha nem megy szép szóval, még ott a NAV és a Munkaügyi felügyelőség, és még el tudsz menni bíróságra is ! Mutasd meg ,hogy meg mered tenni,és nem csak a szád jár! Ezt csak azért írom nektek jó tanácsul, mert ezeket mind végig jártam,és eredménnyel,még a munkám is megvan!!Itt szeretném olvasni,mit tettetek magatokért ,és nem vártok másra ,nem sírtok! Végezetül a biztonsági őrön kívül ezernyi jobban fizető hely is van,

Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.06 19:29

Hozzászólásoddal jól feladtad a "leckét" a jellemzően billentyühuszár,örök rabszolga sorban dolgozó kollégáknak!

Re: Sümeg

kisputyin,2014.12.07 14:01

Gondolom te is nyugdíjas vagy,mint sokan mások a fórumon. Azért ilyen nagy a szátok,mert téged nem igazán érdekel ha ki is rúgnak a munkahelyről,mert a postás még akkor is viszi minden hónapban a 100-180 ezret. De ha a postás nem hozná akkor gondolom be fognád a szádat te is. Ha választani kellene melyik pénz kell a kettő közül,gondolom nem a vagyonőri fizetést választanád te sem. És igen is a nyugdíjasok miatt ilyen kevés az órabér ebben a szakmában. Mert a nyuggernek elég a havi 90-100 ezer a 100-180 nyugdíj mellé. De ezt mindenki tudja,hogy így van ezen kár is vitatkozni.

Re: Re: Sümeg

Hubert,2014.12.07 16:00

Maradjunk a makacs tényeknél:1.Ezen fórumon rendszeres hozzászolóként NINCSENEK RENDVÉDELMI NYUGDIJASOK!!!/ nyugdij melletti munkavégzésüket, ellenezzük.Korábbi hozzászólásokban ez visszakereshető!/ Egyetlen:- volt bányász "van jelen"! 2.Elsősorban NEM a nyugdijasok miatt ilyen kevés az órabér. ebben a szakmában! EZT MINDEN SZAKMABELI JÓL TUDJA! 3.A Totó által feltett "kérdésekre" illene valós TÉNYEKKEL-TETTEKKEL válaszolni! -MIT TETT EDDIG A TEMÉRDEK MEZEI VAGYONŐR,ÖNMAGÁÉRT?! -A TELJES MUNKAJOGI JOGFOSZTOTTSÁGA ELLEN?! -MIKOR TANULJÁK MEG VÉGRE?! -HA TOVÁBBRA SEM ÁLLNAK KI MAGUKÉRT,NEM SZERVEZŐDNEK,AKKOR SENKI SEM FOG HELYETTÜK HARCOLNI A JOGAIKÉRT,TÖRVÉNYES JUTTATÁSAIKÉRT?! -MIKOR FOG MEGVÁLTOZNI EZ A SZEMLÉLET?! NA,ezek itten a lényeges kérdések!

Re: Re: Sümeg

Toto,2014.12.07 17:36

Szerinted csak az meri kinyitni a száját aki nyugdíjas? én nem az vagyok ,de nem vagyok beszarva mint te,hogy csak itt merek írogatni! Ne azt várd ,hogy meglapulva,seggüket nyalva kiharcolja valaki neked a szabadság és egyéb fizetését! Sírsz,a nyugdíjasokat szidod ,de te vagy a fasza gyerek ,mivel nem mersz szólni a saját dolgaid jobbra fordulása végett! Te csak a vagyonőrködéshez értesz? Ha ez nem lenne éhen halnál,mert nem mersz tenni a saját dolgaidba,csak annyira futja tőled ,hogy mást okolj a te tehetetlenségedért?Lépjél, tegyél valamit, mert ha nem ,még öt év múlva is a siránkozásaidat fogod írni,és ezért ,ha netán nem dolgoznak már azok akiket hibáztatsz,kit fogsz majd hibáztatni,kit kezdesz ki embertársaid közül?Indulj ki magadból, törekedj arra,hogy több oldalú legyél ,és többre fogod vinni! Nem kell minden semmitérő alvállalkozónak ,munkaerő kölcsönzőnek a rabszolgája lenni,lehet másképp is ,csak ne engedd ,hogy ilyen kicseszések mellett a pofádba röhögjenek,mert tudják nyuszi vagy és ezt ők ki is fogják használni!Ha nem teszel semmit ,ne bánts meg olyan embereket,akik lehet hogy jobban kiállnak azért ,hogy neked lapítónak jobb legyen ! Ha ez így lesz,megtudnád köszönni ,vagy újra írogatnál valami neked nem tetsző dologért!! Mélyedj el magadba ,és keresd a hibát ,de ne másokba,hanem először magadba!!!

Re: Re: Re: Sümeg

elnök,2014.12.09 20:05

Keres meg privátba.

Kiss Zoltán Elnök

Re: Sümeg

Munkaügyek,2014.12.09 16:30

Remélem ismered az egy fecske nem csinál nyarat szólást! :) Vannak részigazságok az állításaidban, amikkel egyet kell értsek! Így van be vagyunk tojva, aminek nyilvánvaló okait kár lenne felsorolnom itt! Csak az egyik ok az, hogy ha te nem viszed el a melót a szegényes órabérért, majd elviszi más, aki bár nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget nyújtja, de a célnak megfelehet.. amint a megbízó reklamál, majd keresünk mást. Bárcsak lenne anyagi tehetségem az ideális munkahely után kajtatnom, de az a fránya lakáshitel, az a sok élénksárga cetli, rajta a szolgáltatók nevével.. és még a gyerekek is éhesek, meg suliba oviba mennének! Őszintén örülök, hogy te ezt meg tudtad lépni! Egyet nem értek. Miért kell egy szakma munkavállalóit hibaforrásként a tehetetlenség fokmérőjeként emlegetni?! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy példának okáért az éjszakás nővéreknek is maguknak kellett kiharcolniuk az éjszakai munkával járó bérpótlékaikat, vagy netalántán ez a munka törvénykönyvében meghatározott járandóság? Természetesen említhetnénk még számos, számtalan szakmát emellett. Mondom ezeket úgy, hogy nyertem már meg munkaügyi pert munkavállalóként. Sok minden változott azóta, igazad van ma már nem tenném, kiszolgáltatott lettem, a rendszer kiszolgáltatottja!És ezzel vissza is él, aki döntéshozó bármilyen szinten ebben a szakmában.

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:36

Válasz-Munkaügyek:Ajánlom kiemelt figyelmedbe/minden kollégáéba is/ ezen fórumon ELEMZÉS.2 cimen 2014.09.24-én megjelenteket! Sokak szerint ezt /is meg/ kellene lépnünk...

Re: Sümeg

Gumikéz,2014.12.09 16:40

Kíváncsi lennék arra, hogy egy minden részletre kiterjedő munkaügyi feljelentésedet követően, mennyi idő telne el addig a pontig, amíg ennek híre menne a vagyonvédelmi cégek belső berkein belül ellehetetlenítve a per utáni elhelyezkedésedet a hivatásban, amiben már annyi, anyagi, erkölcsi és még ki tudja milyen jellegű energiát fektettél?! :-)

Re: Re: Sümeg

Csak az igazat,2014.12.09 19:19

Szemléletes-válasz:Gumikéz! Pajtás:A MI ESETÜNKET, olvashatod a Menü-Olvasónk levele rovatban! Kérünk vedd a fáradságot,-Te is-olvasd végig figyelmesen és tanulj belőle! Az "eset" óta is ugyanazon telephelyen dolgozunk! Az érintett- ismert nevü cég -pedig miután /ki/fizetett, aláiratott egy megegyezést,hogy "kölcsönösen hallgatunk az ügyről" Azóta lassan két év telt el...nem történt semmi...és nemhogy hire nem ment a szakmabeli cég között "ténykedésünknek",hanem még a telephelyet átvevő uj cég felé is titkolták a történteket!!! Szerintem:-Ugyanis a CÉG HIRNEVE fontosabb volt,a cégvezetés ezért igy döntött...Kiméletlen konkurenciaharc dul ugyanis a szakmabeli cégek között és "NEM KELL A TÖRTÉNET" !!! Ennyit az urban legend:-"feketelistás vagyonőrök listájáról"...

Sümeg

Toto,2014.12.09 17:46

Ezért kellene összefogni,és közösen fellépni,így nem tudnának semmit csinálni,hisz mindenkit nem küldhetnek el,ki termelné nekik a pénzt?Ha belenyugszol akkor felesleges siránkozni,hisz ők nem fognak a te érdekeidhez igazodni! Sajnos ők a kiskirályok ,bármilyen oldalról is nézzük! De ahol már tízen megértitek egymást ,és dolgoztok vagy tizenketten ,akkor lehetne lépni,hisz a munkát a munkaközvetítő vagy más kis alvállalkozó nem végzi el! ! Szomorú,hogy ez nyílt titok,és nem tesznek ellene!Ha megbírságolják őket, a te szabadságra ,táppénzre ,és egyéb juttatásra járó pénzedből könnyen kifizetik,és jócskán marad még a zsebükben ! El kellene érni ,hogy akiket már megfogtak ne dolgozhassanak ebben a szakmában más adószámmal ,más néven,de még a családtagjaik sem!Igazad van ,kell a gyerekeknek a kenyér,de ez csak morzsa ,és bele dögölhetünk akkor is a kalács az övék lesz,ha nem teszünk ellene!!!

Re: Re: Dunaujváros

Jog..,2014.12.06 13:08

Jogos! Személyes tapasztalatom, hogy az aktívak béreit tartják mesterségesen alacsonyan a "nyuggerek". A havi 100-on ezer BM nyugdíj mellé nekem is mindegy lenne, hogy 380 vagy 420 ft/óra lenne a mellékes! Nekik nem kizárólag ebből kell fenntartani magukat és a családjukat! Persze ez nem csak a volt BM dolgozókra jellemző.

Dunaujváros

Varga Attila,2014.12.04 10:56

Nem a rezsi órabéreket kell fixálni hanem a vagyon őrők nettó bérét! a rezsi órabendetkéne már tenni eben aszakmában,csak senki nem mer szembe menni a Belügyminiszterrel,igyhát olyan mintha semmi sem történt volna.

Re: Dunaujváros

Robi 68,2014.12.04 21:19

Én meg azt gondolom amíg ez a szakma tele van nyugdíjas rendőrrel katonával bányásszal addig ők sajnos letörik az árakat mert nekik elég a 350 Ft is mert a póstás viszi minden hónapban a havi 200 at!!! Addig amíg a nyugdíjas dolgozhat addig nem lesz tiszteséges fizetés és nem csak erre a szakmára vonatkozik!! Én azt gondolom aki nyugdijjas az üljön otthon az asszony szoknyáján de ne a munkanélküli terhére a munkahelyen!!!!

Re: Re: Dunaujváros

KÖLÖMBÖZETI VIZSGA,2014.12.05 07:43

Ez 100 %-ban igaz.Az említett "öregek" elvesztenék a nyugdíjukat,amennyiben nem feketén és szürkén foglalkoztatnák őket(vagy felhagynának az unalomból űzött munkavégzéssel),mivel a szokássá vált havi 240+ órára járó tisztességes bér már bőven meghaladná a limitet(túlórák+műszakpótlékok,persze nem készenlétis szerződéssel).Tisztelet a korhatárt betöltött,megalázó nyugdíjat kapó,40+ évet ledolgozott embereknek,akiktől senki nem sajnálja a munkát(remélem).

Munkaerő kölcsönzők

Csak az igazat,2014.11.26 15:13

2015.év:A Munkaügyi hatóságok célkeresztjében! a munkaerő kölcsönzés,valamint az ágazatban bevezetik a forditott áfa fizetést/a kiterjedt adócsalások miatt/! VÉGRE!

Re: Munkaerő kölcsönzők

Tigana,2014.11.27 11:28

Ez nekünk, munkavállalóknak miért jó elmondaná valaki?

Re: Munkaerő kölcsönzők

Varga Attila,2014.12.04 11:07

Nesze semmi fogd meg jól!