Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

BP.kirendeltség

BP.Kolléga,2014.10.31 10:21

Én érdeklődnék hogy Budapesten miért nincs a szakszervezetnek érdek képviselete,vagy ha van akkor hol találom?

Re: BP.kirendeltség

FVSZ,2014.10.31 19:53

Tisztelt Kolléga!

Az FVSZ országos szakszervezet, és az elérhetőséget a bal oldali menüben találja meg.

Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.08.29 17:04

Tisztelt FVSZ!
Olyan jellegű kérdésem lenne lehet e már tudni mikorra várható az órabér emelése a személy és vagyonőröknél...és mennyi lesz az alap nettó órabér?
Tudomásom van olyanról,hogy emelnek szeptembertől,de mondanak októberi és januári dátumot is.A mostani bérek meg elég változatosak 380-410-420-480-500-550-600 ft nettó ...legalábbis eddig ilyen ajánlatokat kaptam.Gondolom ha most elhelyezkedem és kijön az erre vonatkozó törvény ami az alap órabérre vonatkozik,akkor a munkáltató ezt figyelembe véve csak megemeli majd arra az alap órabérre ha az eddigi alap órabérem ezt az összeget nem éri el!Vagy majd mit tehetek ha erre nem hajlandó?
Lehet egyszerre sokat és talán nehezet kérdeztem,de azt gondolom ez rengetek embert érint és mivel a pénzből élünk sajna nem mindegy mennyi összeg is van a zsebünkben havonta.

Köszönöm válaszát előre is!

Üdvözlettel:

Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

FVSZ,2014.08.31 14:48

Kedves Kolléga!
Az alapórabér a mindenkori bérminimum, annál alacsonyabb nem lehet, csak magasabb. A bérminimum és az adórendszer évente változik. Ami emelkedni fog az a rezsi óradíj, ami csak a vagyonvédelmi tevékenység alapvető költségeit fedezi (formaruha, munkavédelem, stb.), és az adót, de attól órabér emelkedése a munkavállalóknak nem feltétlenül lehet, azt majd az MBÁKSZ fogja rendezni.

Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.09.02 11:46

Köszönöm a választ!...

Sikerült elhelyezkednem,de még egy percet nem dolgoztam és máris kiadásaim vannak a cég nem adja a formaruhát azt nekem kell megvennem!A kérdésem még az lenne ha a cég megkívánja ennek a formaruhának a viselését akkor miért a munkavállalónak kell azt megvennie?Kötelezhető e erre,vagy ha nem vagy rá hajlandó mehetsz amerre látsz? Persze amit későbbiekben eladni sem tud az ember,mert ki veszi fel a más ruháját! ..meg persze a cég nevével vagy logójával van ellátva a ruha!Ha szerencséje van esetleg a legközelebbi munkahelyén ugyanaz a cég alkalmazza és akkor már nem kell újra megvennie...
A másik kérdés miért nincs egy általánosított forma ruha a vagyonőröknek tehát egy fekete szövet nadrág fehér ing és esetleg a nyakkendőre írnák a cég nevét vagy logóját meg persze rajta lenne a nyakba akasztható kártyán a cég neve és logója.Nem kéne akkor egy silány a cég által ránk tukmált fehér logóval és cégjelzéssel ellátott ingben dolgoznia a munkavállalónak és ezt minden egyes munkahely változtatásnál kifizettetni vele...

Köszönöm a választ előre is!

Üdvözlettel:Security

Re: Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

FVSZ,2014.09.03 13:27

A formaruhát díjmentesen kell biztosítani, ha kifizettetik, akkor az törvénytelen.
Az egységes formaruhát még akár be is vezettethetik, ha akarják, csak akkor megint ott tartunk, hogy mindenkivel kifizettetik azok árait, és jól járnak az egyes érdekeltségű formaruha gyártók, hogy 100-150 ezer vagyonőrnek kell majd készíteniük különféle nadrágokat, pólókat, ingeket, pulcsikat, kabátokat, nyakkendőket, cipőket, bakancsokat, öveket, kesztyűket, sapkákat, sálakat, mellényeket, zoknikat, jégeralsókat, stb., stb., stb. Ezek mind egy vagyonba kerülnének, 1 fő vagyonőr esetén kb. 100 ezer Ft lenne, és 1-2-3 évente cserélni ezeket sokba kerülne. Ha nem a munkavállalók fizetnék ki, hanem a vállalkozások, akkor leírhatnák az adójukból. A minimális rezsi óradíj már tartalmazza a formaruha költségeket is. Ha a rezsi óradíj rendeletét nem tartják be, akkor a Közbeszerzési Döntő Bizottsághoz, és/vagy a Gazdasági Verseny Hivatalhoz kell fordulni, majd a szolgáltatást megrendelők és a fővállalkozók kapnak egy jókora bírságot.

Re: Re: Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

Security,2014.09.05 09:04

Köszönöm a választ!

Üdvözlettel:Security

Re: Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

T1000,2014.09.30 10:49

Azért azt jó lenne hozzá tenni hogy csak a közbeszerzéses pályázatokra vonatkozik a rezsi óra díj ne vezessük félre az embereket köszi

jozsant@mmp.hu

Horváth István,2014.09.13 08:53

Tisztelt cim: Az lenne őnők fele a kérésem, Hoy ki tudnának e számitani nekem, azt, hogy 24/48 orás munkaidőben kb mennyi lenne a brutto fizetésem, valamint a kb netto ősszeg.Szeretném azt is tudni, hogy kb hány % a bér után járo fizetési kőtelezettsége a munkáltatonak. Ezt azért szeretném tudni, mert kiváncsi vagyok, hogy a cég mennyi ősszegű kőltségvetési csalást kővet el, Átlag havi 10 nap 24 orás állando járőrőzéssel. És olvastam, hogy plussz 1 nap is jár. Ha esetleg még más kedvezmények is járnak, akkor azokrol is szeretnék tájékoztatást kapni. Ha tűntetést, vagy peticiot szerveznek, akkor kérem értesitsenek, mert ott a helyem tőbb munkatársammal karőltve. Mert jo lenne már, ha a PINTÉR féle cégeket elszámoltatnák, és mélto bűntetésűket megkapnák. A facebbook oldalon kár hogy őnők nincsenek fent, pedig biztos meglehetne szervezni tőbb ezres nagyságrendű tűntetést. Kőszőnettel HJ Várom válaszukat.

Re: Vagyonőri alap órabér megállapítása mikorra várható?

T1000,2014.09.30 10:51

Azért azt jó lenne hozzá tenni hogy csak a közbeszerzéses pályázatokra vonatkozik a rezsi óra díj ne vezessük félre az embereket köszi

Rezsi óradíj vonatkozik az egyéni vállalkozóra is??

Robi 68,2014.09.24 21:50

Üdv! Az után érdeklődnék hogy ez a rezsióradíj majd vonatkozik az egyéni vállalkozó biztonsági őrre is??? Vagy csak a fővállalkozó cégre?? Mert ha csak arra fog akkor semmi értelme mert aki elvégzi a munkát nem fog többet keresni!! Egyébként ha rendszeres a munkavégzés egy vagyonvédelmi cégnek és vállalkozóként teszi a dolgozó évek óta az nem kényszer vállalkoztatás??? Előre is köszönöm a választ!!

Elemzés 2.rész

Csak az igazat,2014.09.24 14:20

Társadalmi/szakmaspecifikus/nyomás:A 21.század politikaformáló ereje. /Puzsér Róbert irásából átvéve,ezt kiegészitve/ NEM LEHET/LESZ/MÁS A POLITIKA. NEM VÁRHATUNK ITÉLETNAPIG,az egyetlen korrupciómentes pártra,amelyik majd VALÓBAN KÉPVISEL MINKET. ILYEN PÁRT SOHA NEM VOLT és NEM IS LESZ. NEKÜNK KELL KIKÉNYSZERITENÜNK a meglévő romlott politikai garniturából egy nemzeti/-szakmai/ minimumot,egy társadalmi konszenzust. Ha sok százezren,mondjuk a facebookon KINYILVÁNITANÁNK ALÁIRÁSUNKKAL,hogy nem vagyunk/többet/ hajlandóak olyan pártra SZAVAZNI,amelyik hatalomra kerülése esetén,nem szünteti meg/pl.szakmánkban:-A teljes munkajogi jogfosztottságot,kizsákmányolást,létbizonytalanságot... -A régóta tolvajtempóban zajló végeláthatatlan adócsalást,-törvénytelenül müködő ál-munkaerő kölcsönzőket,5.évenkénti ujravizsgázást és igazolvány cserét.....etc./ Rögtön fordulna a kocka. Mert akármilyen fontosak is nekik a CÉGES HAVERJAIK,abban biztosak lehetünk,hogy a HATALOM még fontosabb. Amikor VALÓBAN KÉSZEN ÁLLUNK ARRA,hogy akár X pártra vagy Y pártra SZAVAZZUNK,ha más nem teljesiti a /jogos/ követeléseinket,csodák csodájára máris minden párt programjában OTT SZEREPEL MAJD EZ. /Vagy végül Mi alapitünk,ezen célból,egy pártot!/ A 21.században a /szakma/ politika formálásához a hatalmat többé nem megszerezni kell,hanem a hatalom berkein KIVÜLRŐL GYAKOROLNI NYOMÁST a döntéshozókra. IGY KÉNYSZERITVE őket a KÖZJÓ ELŐMOZDITÁSÁRA. CSAKIS RAJTUNK MULIK. A közösségi hálók KORMÁNYOKAT,sőt RENDSZEREKET tudnak elsodorni. Talán egy nap KÉPESEK LESZÜNK arra,hogy MEGFÉKEZZÜK velük a fölöttünk zsarnokoskodó hazug és erkölcstelen politikai osztályt. Egy nap talán NEM PÁRTZÁSZLÓK ALATT GYÜLEKEZÜNK majd VALAMI ELLEN,hanem egy olyan polgári/szakmai/ ÉRTÉKREND körül,ami ÉLHETŐVÉ TESZI EZT AZ ORSZÁGOT.

Szerződés

Kérdező,2014.09.16 22:59

Az Ön által említett szerződésből (MBÁKSZ) a gyakorlatban mikor várható bármilyen változás, ami érinthetné a hivatásunkat, a munkavállalók érdekeinek védelmét? Egy cikket olvastam ezügyben, ha jól emlékszem 2008-as...azóta semmi sem történt!? Köszönöm!

Re: Szerződés

FVSZ,2014.09.19 14:04

A Magyar Biztonsági Vállalkozások Munkaadói Szövetségének nem érdeke az MBÁKSZ kiterjesztése, és nem is akar igazán foglalkozni azzal. 2010-ben pedig a Vagyonvédelmi Kamara akadályozta meg, hogy kiterjessze az akkori kormány.

Vagyonőr vagyok,vagy árufeltöltő?

Őriznék ha hagynák,2014.09.13 08:54

Érdeklődnék mióta tartozik bele a Vagyonőr tevékenységi kőrébe az általa őrzött boltban az árufeltöltés besegítése,a karton dobozok szemetek ürítése,a vásárlok tájékoztatása az akciókról,a vásárlók által meg nem vásárolt termék pénztártól való visszahordása a polcokra,és a vevő által keresett termék megmutatása,hogy hol találja meg,mert ő nem látja?Nem hinném ez lenne egy Vagyonőr feladata!Erre nem kötelezhetik és nem is kérhetik meg!..hiszen szerintem nem ez a feladata!Ezt a boltban dolgozó alkalmazottaknak kell megoldania!Nem a Vagyonőr feladata!!!Ez idő alatt amíg ezekkel a kisegítői feladatokkal foglalkozik nem tudja ellátni a tényleges munkáját amiért ott van.Amikor ezeket a kiegészítő feladatokat végzi eltereli a figyelmét a tényleges valós munkájáról ezalatt is történhet lopás az üzletben amit persze így hogyan vegyen észre az őr?Ezt egyes üzletekben kérik a Vagyonőröktől,hogy ne csak ott álljanak!Könyörgöm vegyenek fel alkalmazottat!..és ne a Vagyonőrrel végeztessék el!Kihez fordulhatok ha ilyen helyzetbe kerülök(kerülünk)?Sajnos láttam,hogy több kolléga ilyen jellegű munkát is végez nem egy nem két boltban,vagy áruházban!
Azért legyen már meg ennek a szakmának a becsülete és tisztelete!..ne csináljanak már belőlünk "csicskát"!...

Re: Vagyonőr vagyok,vagy árufeltöltő?

Kiss Zoltán Elnök,2014.09.14 09:35

Ha a munkaköri leírásba nincs benne akkor nem kell elvállalni. Nem a vagyonőr dolga.

Re: Vagyonőr vagyok,vagfvszy árufeltöltő?

fvsz,2014.09.18 15:54

Ügyvédi irodán vagy civilszervezeten keresztül lehet megtárgyalni ill. Tisztázni hogy kinek mi a feladata a szerződése alapján. Végső soron bírósághoz lehet fordulni.

vAGYONŐRÖK HELYZETE

Kivülálló olvasó,2014.09.11 19:45

T cím! Olvasom az Önöl oldalát és a sok panasz közül egyre lettem nagyon kiváncsi! Nem fizetik a fizetett ünnepet ,szabadságot stb!!Tudtommal a szakszervezet kezdeményezhet egy olyan megoldást a nagyok,felé,értem alatta a törvényszegésben rajtakapott cégek végleges eltiltását ettől a szakmától ,és kemény büntetés kiszabását! Hallomásból tudom ,vannak köztük nagykutyák is! Nyilvánosságra kellene hozni ezeket,még akkor is ha vezető pozícióban lévő emberekről van szó ! Mégsem lehet,hogy a csóró vagyonőr igya meg a levét ! Erre törvény van ,nem könyöradományt adnak! Ha a melósra vonatkozik a Köztársaság törvénye,akkor arra is akik létrehozták,még a haveri körükre családtagjaikra,puszipajtásaikra is! Vannak ellenőrző szervek,ezeknek pártatlanul kell működni,és kivétel nélkül ellenőrizni ezeket a dolgokat! Ők azért vannak,hogy ellenőrizzenek,ha kell minden másnap ,és fogják meg az ilyen munkáltatót,kivétel nélkül Ha ez így volna a vagyonőr sem zúgolódna, hisz megkapná jogos járandóságát! Ezt kellene szerintem a szakszervezetnek erőteljesen kikövetelni!

Re: vAGYONŐRÖK HELYZETE

Kiss Zoltán Elnök,2014.09.11 21:26

Többször írtam, hogy sokan csak beszélnek. Sajnos még több ember kellene és akkor biztos sok mindent elérnénk. A tanárok elérték nekünk is kellene egy összefogó tüntetés a belügy előtt ahol egy petíciót átadnánk a pintérnek, de kb 2 00-600 vagyonőr kellene.

24/48 juttatások, pótlékok ?!

Sorsom Borsod,2014.08.26 09:08

Tisztelt Szakszervezet!

Szeretném kikérni a véleményüket. 24/48 órás munkarendben dolgozom szerződésen " teljes munka időben / napi 12 óra / készenléti jelleggel" ez szerepel. Készenléti jelleg szerintem nem áll fent alvási lehetőséget nem biztosítanak 24ből 24-et kell járőrözni... Fizetett szabadságot, mindenféle pótlékokat lenyúlnak.. 120e bruttó van a számfejtési lapon szóval 78e számlára + a bűvös boríték. Illetve fizetett szabadságot se tudom mikor vettem ki :)

Az lenne a kérdésem, hogy milyen pótlékok és juttatások illetne meg engem törvényesen? Illetve ha hoznák a felmondási papírt és nem írnám alá lenne esélyem a bíróságon a juttatásokkal kapcsolatban vagy legalább a fizetett szabadsággal kapcsolatban?

Előre is köszönöm válaszukat!