Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: 24/48 juttatások, pótlékok ?!

FVSZ,2014.08.26 13:54

Tisztelt Kolléga!

Ha készenléti jellegű a munkakör, akkor annak benne kell lennie a megbízási szerződésben, az őrutasításban, és az őrnaplóban is nyilván kell tartani, hogy ki mikor mettől meddig vette ki a pihenőjét. A 24 óra alatt 8 óra aktív egybe függő munkaközi szünet jár. Ha ezek nem valósulnak meg, akkor nem készenléti jellegű a munkakör, és jár a 100%-os túlóra pótlék, vagy az 50%-os pótlék + 1 szabad nap (heti 40 órán felül), valamint a 15%-os éjszakai pótlék az alap órabérre, ami nem lehet kevesebb, mint a bérminimum, ami kormányrendeletben van meghatározva. A fizetett szabadság mindenkinek jár, és legalább 1X 2 hetet megszakítás nélkül ki kell adni. A szabadság nap csak azokra a napokra adható, amikor a munkavállaló dolgozna (tehát hétvégére, és ünnepnapra nem adható ki). A szabadság idejére (havi bér esetén) távolléti díj jár, ami általában a havi bérrel egyezik meg. Az alap szabadság 20 nap, melyre pót szabadság napok járnak az életkortól valamint az egyéb kedvezményre való jogosultságtól függ (pl. kis gyermekek miatt).

Re: Re: 24/48 juttatások, pótlékok ?!

Sorsom Borsod,2014.08.26 20:20

Tisztelt Szakszervezet!

Köszönöm szépen az értékes tájékoztatást. Annyit szeretnék még kérdezni és mondani, hogy az adott információk alapján az én szerződésem nem készenléti jellegű csak papíron az... Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy így ha kirúgnának és a felmondási papírt nem írnám alá akkor megállná a helyét egy bírósági per részemről?

Köszönöm előre is a választ!

Vagyonőri munka és fantasztikus feltételei....

Másé a vagyon!..te csak őrzöd,vagy őriznéd ha hagynák!,2014.08.25 19:51

Voltam mostanában 1-2 állásinterjún!..ezeket a lehetőségeket figyeljétek....a munkával még nincs is gond,hiszen azt elvégezné az ember fia...de figyeld amit kapsz!..vagyis ami járna!,de még sem kapod meg!...mondja a pali a munka idő az a szokásos napi 12-14 óra..kérdem fizetett ünnepek?...na az nincs!...szabadság na az még csak csak ezt már nem merték lehúzni!......a másik helyen ahol voltam az ennél sokkal jobb :)..
kérdés ünnepek fizetve?...nem!....szabadság?...egyáltalán nincs!...kérdem a szabadnap ami járna ,hogy veszem ki?....hát ha van rá lehetőség akkor valahogy majd megoldjuk és legfeljebb nem jősz 1 napot,vagy ha valami nagyobb intézni valód lenne esetleg 2 napot..lol...munka idő?...hétfőtől-vasárnapig!...napi 10-12 óra..persze ebben nincs benne az óda út meg amikor haza mész...persze meg a nyitás és a zárás...tehát durván ott vagy neki naponta 12-14 órát...haza ki tudja mikor lesz buszod,vagy haza mész ahogyan tudsz...És akkor maradnak a nyitott kérdések miért nincs szabadság és fizetett ünnep és lehetőség arra,hogy kivedd a pihenő napodat?..egy bejelentett munkahelyen!!!..Hogy merik ezt megcsinálni?....Hát én megmondom...mivel aki ott jelenleg dolgozik örül hogy van munkája és nem a szaros munkanélküliből tengődik amiből éhen halna a család!..a másik feljelenteni nem meri őket,mert ha valahogy rájönnek,hogy ő volt nem lesz munkája...aki meg éppen óda menne az meg azért nem teszi,mert rögtön tudnák,hogy aki itt dolgozik az biztos nem lehetett,mert az már megtehette volna régóta ugyan miért várt eddig akkor biztos csak az akit éppen most alkalmaznának...na az meg azért nem teszi meg mivel ezek a cégek akik alkalmaznak ismerik egymást mint a rossz pénzt és leadnák a drótot na ezt a palit ne alkalmazzátok sehol....innentől meg elásnád magad ebben a szakmában!...mi marad?...a csodálkozás meg az ámulat,hogy ilyen létezik?..és a válasz sajnos az,hogy igen létezik!!!
A szomorú meg az,hogy nem lehet ellene mit tenni!!!...Esetleg annyit,hogy nyelsz egy nagyot és azt mondod köszönöm a lehetőséget,de ez így számomra nem felel meg és még neked kell szarul érezned magad!!!
A másik hely ahol meg jártam ott lehettél volna vagyonőr-próbababa öltöztető-árukihordó segítő-öltözői szám kiadó-márkásabb árút fejben tartó db-ra napi többszöri számolással-és takarító!!!...ezt mind egy fizetésért!!!
Na ez már az igazi vagyonőri munka!..És ne gondolja valaki,hogy ez vicc ha kell megadom hol van ez a fantasztikus munka lehetőség ha valakit érdekel...és azért kell ennyi mindenben segédkezned,hogy lássák te mennyire fasza alkalmazott vagy és segítőkész jó kolléga!...7 munkáért egy fizetés!..szaros 90 ezer ha jól jön ki az óra számod...LOL...
Magyarország 2014 Vagyonőri szakma.....

homo nyuggerus

marharépa,2014.08.01 19:04

Amíg ez a szolgáltatási ágazat exhősök alatt működik,addig nem lesz rend.Ezek az unatkozó hazaárulók bármit megtehetnek ebben a korrupt országban.Kihalásuk kb. 3-4 évtized........

Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

FVSZ,2014.07.09 21:15

Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Az építőipar után a vagyonvédelmi szolgáltatóknál is kötelező lesz a minimális rezsióradíj meghatározása, ennek az eljárási szabályait hozta nyilvánosságra a kormány a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.

Az éves minimális rezsióradíjat minden év április elsejéig kell meghatározni. A díjra a javaslatot február elsejéig a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, valamint a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság - közösen - készíti el. A javaslat elkészítésekor figyelembe kell venni a KSH éves inflációs ajánlását.

A javaslatnak tartalmaznia kell az egy munkaórára számított értéket, amelynek része az alapbér, a műszak pótlék, a távolléti díj, a foglalkoztatói járulék, továbbá mindezek adminisztrációs költségei. A kalkulációnál nem vehető figyelembe a feladat ellátásához szükséges eszközök, felszerelések, ruházat költsége; a működési engedélyhez kapcsolódó díj, valamint a felelősségbiztosítással járó költség.

Amennyiben a miniszter egyetért a javaslatban foglaltakkal, úgy az adott évi minimális rezsióradíjról szóló rendelet előkészítésekor figyelembe veszi azt. Ha nem ért egyet a javaslatban foglaltakkal, úgy az észrevételeivel ellátott javaslatot átdolgozásra visszaküldi a két szakmai szervezetnek.

Amennyiben nem lesz konszenzus a díjról, úgy a miniszter joga annak meghatározása.

Az idén a kamara és az ágazati bizottság augusztus elejéig teheti meg javaslatát a 2014-es díjra.

A belügyminiszter április 10-én hirdette ki az idei építőipari minimális rezsióradíjat, amely nettó 2422 forint. A minimális rezsióradíj egyik következménye az, hogy közbeszerzéseken kötelező ezekkel kalkulálni.

http://detektorplusz.hu/index.php?m=17488&id=11168

Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Vagonőr,2014.07.10 08:17

Mit fog ez jelenteni a szakmában dolgozók számára? Mi várható ezen intézkedéssel kapcsolatban és főként mikor?Valóban elképzelhető, hogy történik végre egy utópisztikus, vagyonőrökre is pozitívan kiható változás?

Re: Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

Unikornis,2014.07.29 16:57

Ahogy olvasom nem sok mindent fog jelenteni az őröknek. Mivel ez a kötelező rezsióradíj csak a közbeszerzéseknél fog működni. A magánszektoros őröknél nem. Marad a hatalmas 300-450 ft/ óra közötti óra díj. Ez egy újabb legális lehúzás lesz a Fidesz vezetők részéről.Így törvényesen nyúlhatnak le több pénzt. Bár remélem tévedek. Mind a kettő dologban. :-)

Re: Re: Re: Az őrző-védőknél beavatkozik a kormány

FVSZ Elnök,2014.08.01 07:03

Igazad van, de ha többen lennénk akkor biztosan többet elérnénk. Ismered a közmondást. Nem szabad a fejeket a homokba dugni.

Biztonsági őr képesítés..

Lore,2014.07.16 08:56

Ha a Biztonsági őr képesítés nem felel meg a Vagyonőri képesítéshez és nem egyenrangú vele akkor kérdem én minek indítottak ilyen képzéseket és ki engedélyezte ezeknek a képzéseknek a megtartását?...Egy kicsit érdekes ez az egész és csak a lehúzás kategóriájába helyezhető!A kiegészítő vizsgáztatásokról meg még annyit tennék hozzá..ha annyi minden változott ahogy mondják..akkor azok akik vizsgáztatnak ők mikor tettek le bármilyen vizsgát is,hogy vizsgáztathassanak bárkit is?..hiszen akkor az ő végzettségük sem jó mivel annyi minden változott azóta!...lol...érdekes nem!

Új trükk: Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

FVSZ,2014.06.25 12:49

Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság létrehozását sürgeti a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége, mert még mindig sok a feketén dolgoztató, a munkát továbbpasszoló végtelen alvállalkozói lánc. Illetve mivel az utóbbi már bejelentésköteles, az új trükk a kölcsönzés, írja a Népszabadság.

A vagyonvédelmi vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha alvállalkozókat alkalmaznak, hogy nehezebb legyen az adóelkerülés. Azonban a cégek találtak kibúvót, a legújabb szabálytalanság a munkaerő-kölcsönzés, ami ebben a szektorban eddig nem volt jellemző.

Azonban a munkáltatói jogokat a vagyonvédelemben a kölcsönvevők helyett a munkaerőt kölcsönzők gyakorolják, a munkavállalók sokszor nem is tudják, kinek dolgoznak, ki a kölcsönadójuk és kinek kölcsönözték ki őket.

Papíron szerepelnek a levont és befizetett járulékok, amelyek azonban nem érkeznek meg rendeltetési helyükre, így a munkavállalók nem biztosítottak. Az egyik megoldás az lehetne, hogy a fővállalkozón is be lehetne hajtani az elmaradásokat, így nem állna a cégek érdekében az elkerülő út. A Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság pedig a hatékonyabb, egy kézben lévő ellenőrzéshez járulhatna hozzá.

http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/10402-munkaero-kolcsonzes-a-vagyonvedelemben

Re: Új trükk: Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

Angéla,2014.07.15 14:48

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy valóban be vagyok-e jelentve, teljes munkaidőre, és a levont járulékok nem csak papíron léteznek? Ezen kívül nem kell elfelejteni, hogy sokan 24/48 órában dolgoznak.

A vagyonőri kiegészítő vizsga!

Lore,2014.07.14 13:35

Ma megkaptam a vagyonőri kiegészítő vizsga mentességre beadott fellebbezésemre a választ,mivel első körben elutasították nem megfelelő okj számra hivatkozva!..holott ez sehol nem szerepel a tőrvényben...most megint csak arra hivatkoznak és arra,hogy ez csak a személy és vagyonőri bizonyítvánnyal rendelkezőkre érvényes!..kérdem én mi a különbség a biztonsági őr és a személy vagyon őr megnevezés között ?..lehet én vagyok tudatlan,de szerintem csak köznapi néven biztonsági őr néven ismerik jobban az emberek..mostani divatosabb megnevezése a személy és vagyon őr..meg az is érdekes,hogy vizsgáztunk ebből is!..,szakmai követelmény modul szám 0701-06 SZEMÉLY ÉS VAGYONVÉDELMI ALAPFELADATOK ennek okj száma 31 861 01 1000 00 00..modul szám0702-06 TESTŐRI FELADATOK ennek okj száma 31861 01 0100 31 01..modul szám 0703-06 VAGYONŐRI FELADATOK ennek okj száma 31 861 01 0111 31 02..meg a megnevezésre hivatkoznak az elutasításban..hogy csak a személy és vagyon őr megnevezéssel kapott igazolványok kapják meg a mentességet....mekkora duma!..most akkor aki tanár és most a köznapi ismertebb nevén pedagógusnak szólítanak azokkal mi a helyzet?...nekik is vizsgázni kell?..mert más a megnevezésük?!..ugyan már!!!..ezzel az erővel mindenkinek kéne újra vizsgáznia mindenből amit eddigi élete során megszerzett bizonyítványt vagy oklevelet olyan jogcímen,hogy azóta mennyi minden változott és újra kéne tanulnia,vagy más a megnevezési neve!!!..lol...ez teljesen irreális..és csak kis hazánkban fordulhat elő!
Egyszerűbb lenne akkor azt mondanák fizesd be ezt a pénzt őt évente és nesze kend a hajadra az igazolást dolgozzál ha ebben a szakmában akarsz te barom állat..mert sajna lenéznek minket és azt hiszik,hogy aki ebben a szakmában dolgozik annak csak 8 általánosa van csak!..ez nagy tévedés!...igaz sajna van akinek szinte az adatlap kitöltése is meghaladja a képességét és maga sem tudja,hogyan tudott elmenni oda ahol vizsgáznia kellett,mert akkora idióta..de szerencsére azért vannak tanult emberek is akik tisztességgel felkészülnek a vizsgákra és nem ajándékba kapják a bizonyítványt!

R.Viktor.. EGY OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS MÁR A BIRTOKUNKBAN VAN, MELYBEN AZ ELNÖK LEÍRTA, HOGY SEMMILYEN TÖBBLET FELADATA NINCSEN A VAGYONŐRÖKNEK A 2012. ÉVI CXX. TÖRVÉNY ELLENÉRE SEM, AMIT A KAMARA KORÁBBI NYILATKOZATAIVAL TELJESEN ELLENTÉTES.

Nos én talán értem,hogy ez nem lehet nyilvános mindenki részére,de ha leírnák pontosan mit is takar ez az állásfoglalás és ezt többen megismernék talán lenne aki tudna intézkedni ebben az ügyben,mivel kis hazánk is Unios ország és annak tőrvényei rendelkezései ezáltal ránk nézve is kötelező és ezek a tőrvények és annak betartása kötelező lenne kis hazánkra is!!!
Vagy akkor mindenki fogadja el amit a mi "drága" Orbán Viktorkánk - ék kitalálnak?!

Re: A vagyonőri kiegészítő vizsga!

fvsz Elnök,2014.07.14 21:39

Küld el az Ombudcman levelét.

Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Csak az igazat,2014.07.04 13:02

Kollégák,harcostársak! Szakmánk helyzete nagyjából az ezredforduló/2000/ óta, katasztrófális szinvonalra süllyedt! Jellemzői:-Folytatólagos,bünszervezetben elkövetett,különösen nagy értékü TOLVAJTEMPÓ-ADÓCSALÁS, illetve totális korrupció és visszaélések jellemzik az ágazatot! -Teljes a munkajogi jogfosztottság,kiszolgáltatottság,kizsákmányolás,létbizonytalanság...! -Vagyonőrök-bizt.őrök gyakorlatilag=RABSZOLGA/HAD/SEREG! -Valójában a politikus és tábornok maffia mutyivilága "osztja fel és müködteti" IGY-EKÉPPEN az őrző-védő piacot! 4.évente a választásokról,idéznék:-"A szarkupac örök,csak a legyek változnak"! Igy joggal olvasható lentebb:"IGY marad a kiszolgáltatottság,igazságtalanság,balkáni állapotok" és SORSOK! A 60-100.Ezer! személy-vagyonőr valójában régóta már szinte semmit nem tesz/nem szándékozik tenni/ez ellen! -NEM EMELI FEL A FEJÉT,türi a végtelen megalázó állapotokat! BIRKAHADKÉNT hagyja terelni önmagát,immár nem is béget! -Nem képes MEGSZERVEZNI,egy szakmabeli TÜNTETÉST! -Nem lép be egyetlen érdekvédelmi szakmai szakszervezetbe sem! -Nem képes kiválasztani hiteles vezetőit,érdekeit minimálisan sem érvényesiteni! -Nem képes saját érdekei mentén pl.leszavazni,politikai pártokkal szövetkezni,vagy saját pártot-pártszövetséget alapitani! OLYAN MINT A SZÁRNYASZEGETT MADÁR-SZABADON REPÜLNI NEM KÉPES,CSAK PISZKITANI! Folyt.köv.

Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

fvsz Elnök,2014.07.07 20:12

MI mindent megteszünk de addig amíg ellenőrzések vannak és halgatnak addig tehetetlenek vagyunk. Vagy minden dolgozó lépjen fel a hatóságoknál ha sérelmez valamit.

Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Bárány,2014.07.10 08:21

Minden jelződdel és a tartalommal is egyetértek, már csak a mindent előremozdító változásokat hozó megoldás hiányzik, de ehhez kevesen leszünk mi ketten! :)

Re: Re: Vitainditó:Elemzés-vagyonvédelmi szakma helyzete,röviden

Csak az igazat,2014.07.12 09:06

Bárány:-A minimális rezsi óradij 2014.évi bevezetése,máris egy JELENTŐS LÉPÉS! S mindezen fontos CÉL elérésében /régóta!/, az aktiv és hiteles szakmabeli érdekvédő szakszervezetek/FVSZ,MDDSZ,etc./vezetői kiemelten-elszántan küzdöttek! -Szóval szerintem, most a legfontosabb előremozditó "megoldás" az kell,hogy legyen:TÖMEGESEN BELÉPNI A SZAKMABELI SZAKSZERVEZETEKBE, A SZEMÉLY-VAGYONŐR kollégáknak! Ugyanis érdekeinket igy "TÖMEGESEN", lényegesen hatékonyabban tudjuk/nánk/ érvényesiteni! a TOVÁBBI CÉLOK ESETÉBEN is!!! KÉREK MINDEN KOLLÉGÁT,hogy MOST TUDJA és TEGYE A DOLGÁT! MI is TESSZÜK,ugyanezt!

Eger

Béla,2014.07.10 09:04

Tisztelt FVSZ!
Új munkahelyre kerültünk,(telephely őrzés)a tartózkodóban csak egy asztal és egy szék van.Kérdés:kell ahhoz engedély valakitől,hogy felszereljük,kicsit "komfortossá"tegyük(tv,mikró,rezsó,heverő).Egyáltalán szabályozva van,hogy heverőt mikor lehet használni?Mi 16-os,hétvégén,ünnepnapon 24-es műszakban vagyunk.
Köszönöm válaszát.

Re: Eger

fvsz Elnök,2014.07.11 21:09

Belehet rendezni de előtte jó ha a megbízótól engedélyt kértek. Akkor nem tud belekötni senki sem.

Tanusítvány??

R.Viktor,2014.05.04 13:56

Mi a helyzet a tanusítvánnyal?
Ez az állásfoglalás áll még?
Vizsgám és vagyonvédelmi kártyám megvan, de nem dolgozom vagyonőrként már...viszont elveszni a vizsgát nem szeretném.
Miért nem tájékoztatnak, miért nem beszélnek erről sehol?

"FELHÍVJUK MINDEN KEDVES SZAKMABELI KOLLÉGÁNK FIGYELMÉT, HOGY AZ EURÓPA BIZOTTSÁG MÉG VIZSGÁLJA A KAMARA ÉS A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÁLTAL KITALÁLT KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS RENDSZERÉT. A CHAP(2013)1644 -ES ÜGYSZÁM RÉSZLETESEBB ELEMZÉST IGÉNYEL, ÉS SZÁMOS PANASZT IS KAPNAK, EZÉRT MÉG ELTART EGY KIS IDEIG, MÍG INDOKLÁSSAL ELLÁTOTT HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁST/HATÁROZATOT ADNAK KI, AMELYBEN MEGÁLLAPÍTJÁK, HOGY A KÖZÖSSÉGI (ISMERTEBB NEVÉN: EU) JOGOT SÉRT A KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS JELEN FORMÁJA. EGY OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS MÁR A BIRTOKUNKBAN VAN, MELYBEN AZ ELNÖK LEÍRTA, HOGY SEMMILYEN TÖBBLET FELADATA NINCSEN A VAGYONŐRÖKNEK A 2012. ÉVI CXX. TÖRVÉNY ELLENÉRE SEM, AMIT A KAMARA KORÁBBI NYILATKOZATAIVAL TELJESEN ELLENTÉTES. JELENLEG KEVESEBB, MINT 20 EZER VAGYONŐR REGISZTRÁLTA MAGÁT A 100-150 EZERBŐL, ÉS AZ ÉV VÉGÉIG ALIG 6000 FŐ VIZSGÁZOTT LE. 2014. 05. 31.-IG K.I.Z.Á.R.T.(!), HOGY AZ ÁGAZAT TELJES ÁLLOMÁNYA MEGSZEREZZE A TANUSÍTVÁNYT (PONTOSABBAN ELVÉGEZZE A 40 ÓRÁS TANFOLYAMOT, ÉS TISZTESSÉGESEN LEVIZSGÁZZON), EZÉRT AKINEK NEM SÜRGŐS, AZ VÁRJON MÉG. nehogy elmenjen valaki vizsgázni,mert utána nem kapjátok vissza a vizsga pénzt,hogyha eltörlik a rendeletet!!!!!!"