Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Győr

FVSZ,2014.05.05 12:38

Kedves Attila!
Mivel nem lesz kormányváltás, így a kötelező továbbképzésben sem lesz egyhamar változás. A munkabérből való levonás törvénytelen, mert sérti a munkabér védelmét.
Az adóbevallással kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy tegyen feljelentést a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, részletes információkkal, és bizonyítékokkal. Ha tudja bizonyítani a színlelt szerződéses bújtatott munkaviszonyt, akkor még nincs veszve semmi se. Ha Ön közérdekű bejelentést tesz, akkor semmilyen hátránya nem származhat belőle, ez egy súlyos tévhit, mellyel előszeretettel ijesztgetik a tudatlan embereket. Magánemberként számos bejelentést tettem én is, és soha nem volt belőle problémám. Az adatainak kezelését kérje zártan, és minél több olyan cmet adjon meg, ahol a cég emberei dolgoztatnak. A munkabér kifizetésről, a munkába való felvételről is minél több információt adjon meg, majd mind a Munkaügyi Felügyeletnél, mind az Adó Hivatalnál megteheti a bejelentést. Ha akarja, akkor mi is eljárhatunk Ön helyett, de ehhez tagnak kell lennie. Nem szabad teret engedni a kizsákmányolásnak soha!

Re: Re: Győr

Attila,2014.05.05 14:57

Kedves Zoltán!Köszönöm a gyors választ,annyit még hozzáfűznék,hogy a lelépett cég helyett,most van egy másik un.munkaerőközvetítő,egy harmadik cég ruháját viselem,miközben a harmadik cég vezetői is ellenőrzési jogkörrel bírnak,ők adják a szolg naplót,járőrnaplót stb,ha jönnek ellenőrizni,soha nem írnak be a szolg.naplóba,de ugyanakkor a szolg.szabályzatot is ők adják ki.A hibát ott követték el,hogy aláírták,miközben semmilyen formában nem szerepelnek abba a cégbe,akiknek a ruháját hordjuk!Még arra is ügyelnek,hogy ne szolg.autóval ellenőrizzenek,hanem civillel,nehogy megbukjanak!Magyarán mint egy szellem vállalkozás vannak ott!Minden le van videózva,fotózva,és mint írtam, a szolg.szabályzatot ők írták alá,tehát bizonyítható a jelenlétük!Arról már ne is beszéljünk,hogy pótlékokat nem fizetnek,pihenő időt nem biztosítanak,de ha bóbiskolás van,pénzlevonás..a fizetett szabiról már nem is beszélek...Várom megtisztelő válaszát!Köszönettel

Re: Re: Re: Győr

FVSZ,2014.05.06 18:54

Ha gondolja, akkor e-mailben keressen fel, és a részleteket is megbeszéljük: fvsz@gmail.hu, vagy telefonon hívjon fel, hogy a részleteket megbeszéljük.

Re: Re: Re: Re: Győr

Attila,2014.05.06 21:32

Kedves Zoltán!Rendben,fel fogom hívni rövidesen.Köszönettel

cikk

Attila,2014.05.05 20:06

Tisztelt Elnök úr!A mai megyei napilapban (Kisalföld)megjelent egy cikk,amit a kötelező továbbképzéssel kapcsolatban nyilatkozott a Megyei Kamarai Elnök,el lehet olvasni online.Felháborító.Ennyi a véleményem.

kérés

Elnök,2014.04.21 12:55

Segítsétek a munkánkat adótok 1% al. 18330838-1-02

fvsz elnök

Elnök,2014.04.21 12:53

Segítsétek a munkánkat adótok 1% al. 18330838-1-02

Javaslat

FVSZ,2014.03.31 13:55

A legjobb tanács, amivel mindenkit eltudunk látni, hogy ne vállaljon egyéni vállalkozóként semmilyen munkát a vagyonvédelemben a saját érdekében.

vállalkozás II.

H.I.,2014.03.27 02:41

Tisztelt Szakszervezet,Tisztelt Válaszadó!

Kényszer vállalkozóként (KATA) tevékenykedem. A fővállalkozó 710 ft + áfa -ért vállalta az őrzést, ebből nekem 600 ft-ír fizet. Havonta kb. 300 órát dolgozom,(recepció,szondáztatás,dolgozók ki-be léptetése,áruforgalom ellenőrzése,kamerás megfigyelés) könnyű kiszámolni, hogy nevetségesen, már-már megalázóan kevés bérért. / 300x600=180.000 ,ebből lejön a KATA,50.000 valamint az iparűzési adó, ami havi kb. 4.000 ft. Így tehát marad 126.000 ,ebből még lekell vonni az utazási költséget, ami havonta kb.10-12.000 ft. Tehát marad kb.115.000 ft, 300 óráért! Ezzel kapcsolatos kérdésem: Ilyen foglalkoztatásnál nincs meghatározva bérminimum?

Minap hallottam a hirekben, hogy az Országgyűlés az utolsó plenáris ülésén megszavazott egy a vagyonvédelmi cégek kötelező minimális vállalási áráról szóló határozatot, mely szerint Április 1-től kb.1200 ft/ óra alatt nem vállalható el a munka.(pontos összeget ezen a héten kell megállapítania a Belügyminisztériumnak)
Ezek szerint, jövő hónaptól felkell(ene) emelni az órabért. Engem, mint alvállalkozót, ez, hogyan érint? (van 2-2 fő bejelentett munkavállaló és napi bejelentéses alkalmi munkavállaló. nekik 450 ft az órabérük)
A két kérdésre adott válaszon kívül, még eltudna látni némi jó tanáccsal is?

Előre is köszönöm!

Re: vállalkozás II.

FVSZ,2014.03.28 17:13

Tisztelt Kolléga!

Az egyéni vállalkozókra nem terjed ki a bérminimum, gyakorlatilag 10.000 Ft-ért is dolgozhat havi 300 órákat, ha aláírja a megbízási szerződést a fővállalkozóval. Az egyéni vállalkozó nem számít munkavállalónak, így még a szakszervezet se tudja érdemben segíteni, ha csak nem lehet bizonyítani a színlelt szerződéses leplezett foglalkoztatást. Az egyéni vállalkozók még a Munkaügyi Bíróságra se mehetnek, legfeljebb a Polgári jogi Bíróságra, mert jelen esetben nem az Mt., hanem a Ptk. az irányadó. A minimális rezsi óradíj arra vonatkozik, hogy a szolgáltatást megrendelő legalább azt az összeget köteles kifizetni a megbízott vállalkozásnak, amit a BM rendeletben meghatároz. Elvileg minden alapvető költséget, adót, pótlékokat tartalmaz ez az összeg, így nem lesz indokolt, hogy fantom alvállalkozásokkal/illegális munkaerő-kölcsönzésekkel, vagy egyéni vállalkozókkal oldják meg a haszonszerzést, hanem saját alkalmazásba éri meg felvenni a munkavállalókat. Hangsúlyozzuk, hogy az egyéni vállalkozókra nem terjed ki a munkajog, mert nem munkavállalók.

vállalkozás

Zsolt,2014.03.24 14:29

Tisztelt Szakszervezet!
KATA-s vagyonőr vállalkozó vagyok lassan fél éve. A korábbi munkáltatóm ajánlatával élve vállalkoztam, és továbbra is ugyan azon a helyen dolgozom. Az NAV azóta többször ellenőrzött, és mindig el is marasztalt a rejtett foglalkoztatás tényének megállapítása miatt. Nem fogadnak el semmilyen igazolást tőlem, mivel egyiket sem tartják megdönthetetlennek. A kérdésem az lenne hogy miként tudnám egyértelműen bizonyítani a hivatalnak hogy nem vagyok rejtett munkavállaló?

Re: vállalkozás

FVSZ,2014.03.26 17:25

Kedves Zsolt!
A NAV, az NMH, és a Bíróság minden esetben hivatalból vizsgálja a színlelt szerződéssel való leplezett foglalkoztatást, mivel jól ismerik a szokásokat, és a vizsgálatok alkalmával, bizonyítási eljárást kell lefolytatniuk, ami nagyon szigorú. Gyakorlatilag sehogy se lehet bizonyítani azt, hogy Ön valóban színlelt szerződéssel van foglalkoztatva, mivel a vagyonvédelemben ez legfeljebb akkor alkalmazható normális esetben, ha a szolgáltatást megrendelő közvetlenül Önnel kötne szerződést az őrzés-védelemre. A fővállalkozó - alvállalkozó - egyéni vállalkozó, vagy munkaerő kölcsönző típusú szerződések a legtöbb esetben színleltek, és a 7001/2005. (MK 170.) FMM-PM együttes irányelve egyértelművé teszi, hogy a munkaviszonynak mik a részletes körülményei, benne jogerős bírósági állásfoglalásokkal. Ezt olvassa el. Gyakorlatilag a munkaviszony leplezésével a cég áthárítja a felelősséget Önre, amit meg is szenved, ezért ezt mielőbb be kell fejezni a saját érdekében. Gyakorlatilag se nem munkavállaló, se nem vállalkozó, így két szék közé esett, és egyikre se lehet "felülni". Egyéni vállalkozást senki ne vállaljon, mert nincs megoldás a kárára. A NAV és az NMH pedig pontosan jól tudja, hogy miért egyéni vállalkozó valaki papíron több más cég alatt.

dószá

Kiss Zoltán FVSZ Elnök,2014.03.16 06:41

A szakszervezet ADÓ száma: 18330838-1-02. Kérlek benneteket az /SZJA/ 1% erre az adószámra fizessétek be. Nagyon sokat költünk a saját kasszánkból, hogy eltudjunk utazni Budapestre A tárgyalásokra a munkavállalókkal. Valamint vidékre tagok tárgyalására és képviseletére.

Előre is köszönjük.

SZJA-1% Felajánlás

CSAK AZ IGAZAT,2014.03.11 21:15

Kollégák! Aktuális az éves személyi jövedelemadó bevallás elkészitése a Nav felé! Ennek keretében és elkészitésekor az éves befizetett adónk/SZJA/ 1%-át ingyenesen felajánlhatjuk az érdekeinket valóban hitelesen, következetesen és kitartóan védő szakmai szakszervezetek-érdekképviseletek/FVSZ,MDDSZ/ számára /is/! Ugyanis abszolut rászolgáltak, aktiv többéves tevékenységükkel és rászorulnak! Kérek minden kollégát és családtagjaikat/ csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez , és segitse a további érdemi munka folytatását! Néhány perces többlet papir-munkával/1% Szja-felajánlás kitöltése/,átlagosan személyenként egy-kétezer forintot,ingyenesen! juttathatunk éves adónkból! S ezuttal biztosra vehetjük,hogy legalább ez az összeg,jó helyre kerül! MDDSZ adószáma:18030033-1-13 FVSZ:Rövidesen...

Vizsga

Kiss Mátyás,2014.03.09 19:24

Köszönöm válaszát!
Még annyit kérdeznék, hogy nekem nincs vagyonőri igazolványom, mert nem dolgoztam benne eddig és nem váltottam ki.
Viszont, ha a jövő folyamán ebben dolgoznák, akkor újra egy komplett vagyonőri tanfolyamot kell végezzek vagy akkor is elég ezt a különbözetit megcsinálni?

Re: Vizsga

FVSZ,2014.03.09 20:28

A kötelező továbbképzést el kell végezni, és a tanúsítvány birtokában lehet kiváltani a vagyonőri igazolványt a jelen szabályozás szerint.

Válasz vizsgára

FVSZ,2014.03.08 19:31

Tisztelt Kiss Mátyás Úr!

A tanúsítvá nyra nem feltétlenül van szükség 2014. 06.01-től, mert a 2012. évi CXX. tv. alapján a munkáltató javaslatára, és annak egyetértésével a rendőrség eltekinthet a tanúsítványtól, így anélkül is lehet tovább dolgozni hivatalosan. Egyébként a rendőrségnek nincs rá kapacitása, hogy 100-150 ezer vagyonőr tanúsítványát ellenőrizgesse. Amikor lejár a vagyonőri igazolvány, akkor viszont a jelenlegi törvény szerint a megújításhoz már kérhetik a tanúsítványt is. De, ha kormányváltás lesz egy hónap múlva, akkor nem maradnak a törvények a mostani formájukban. A bizonyítványt mindenesetre nedobja ki, mert magán-okirat, és akár más területen is elhelyezkedhet vele (pl. tűz- és munkavédelem).

Re: Válasz vizsgára

Kiss Mátyás,2014.03.09 19:23

Köszönöm válaszát!
Még annyit kérdeznék, hogy nekem nincs vagyonőri igazolványom, mert nem dolgoztam benne eddig és nem váltottam ki.
Viszont, ha a jövő folyamán ebben dolgoznák, akkor újra egy komplett vagyonőri tanfolyamot kell végezzek vagy akkor is elég ezt a különbözetit megcsinálni?

Vizsga

Kiss Mátyás,2014.03.06 20:49

Érdeklődnék, hogy 2008-ban elvégeztem a Biztonságszervező II-t.
A kérdésem az lenne, hogy ha 05.31-ig nem vizsgázom,akkor ezt a bizonyítványom dobhatom a kukába, nem ér semmit?
Illetve, most nem dolgozom vagyonőrként, de ha mondjuk jövőre ebben szeretnék, és nem vizsgázom most, akkor újra kell az egész tanfolyamot csináljam?
Nem értem én már ezt az egészet!

vizsga

Kele József,2014.02.13 14:30

Hogy áll most a vagyonőrök kötelező továbbképzésének kérdése? Nagyon nagy a csend mostanában, nem hallani semmit az EU bizottság részéről sem....