Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: vizsga

FVSZ,2014.02.13 21:02

Mert még vizsgálják az ügyet.

Kaszó

Horváth Róbert,2013.12.18 15:02

Ezt érdemes elolvasni! A "ne szívd a vagyonőr vérét" oldalon találtam :
LEVELET KAPTUNK AZ EURÓPA BIZOTTSÁGTÓL!

FELHÍVJUK MINDEN KEDVES SZAKMABELI KOLLÉGÁNK FIGYELMÉT, HOGY AZ EURÓPA BIZOTTSÁG MÉG VIZSGÁLJA A KAMARA ÉS A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÁLTAL KITALÁLT KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS RENDSZERÉT. A CHAP(2013)1644 -ES ÜGYSZÁM RÉSZLETESEBB ELEMZÉST IGÉNYEL, ÉS SZÁMOS PANASZT IS KAPNAK, EZÉRT MÉG ELTART EGY KIS IDEIG, MÍG INDOKLÁSSAL ELLÁTOTT HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁST/HATÁROZATOT ADNAK KI, AMELYBEN MEGÁLLAPÍTJÁK, HOGY A KÖZÖSSÉGI (ISMERTEBB NEVÉN: EU) JOGOT SÉRT A KÖTELEZŐ TOVÁBBKÉPZÉS JELEN FORMÁJA. EGY OMBUDSMANI ÁLLÁSFOGLALÁS MÁR A BIRTOKUNKBAN VAN, MELYBEN AZ ELNÖK LEÍRTA, HOGY SEMMILYEN TÖBBLET FELADATA NINCSEN A VAGYONŐRÖKNEK A 2012. ÉVI CXX. TÖRVÉNY ELLENÉRE SEM, AMIT A KAMARA KORÁBBI NYILATKOZATAIVAL TELJESEN ELLENTÉTES. JELENLEG KEVESEBB, MINT 20 EZER VAGYONŐR REGISZTRÁLTA MAGÁT A 100-150 EZERBŐL, ÉS AZ ÉV VÉGÉIG ALIG 6000 FŐ VIZSGÁZOTT LE. 2014. 05. 31.-IG K.I.Z.Á.R.T.(!), HOGY AZ ÁGAZAT TELJES ÁLLOMÁNYA MEGSZEREZZE A TANUSÍTVÁNYT (PONTOSABBAN ELVÉGEZZE A 40 ÓRÁS TANFOLYAMOT, ÉS TISZTESSÉGESEN LEVIZSGÁZZON), EZÉRT AKINEK NEM SÜRGŐS, AZ VÁRJON MÉG. nehogy elmenjen valaki vizsgázni,mert utána nem kapjátok vissza a vizsga pénzt,hogyha eltörlik a rendeletet!!!!!!

Re: Kaszó

FVSZ,2013.12.19 19:46

Tisztelt Kolléga!

Ehhez annyit fűznénk hozzá, hogy a társ szakszervezet (MDDSZ) általi közleményben nem szerepel az utolsó kis betűs szöveg, mint ami most ide lett másolva.
Ezzel kapcsolatban annyit megjegyeznénk, hogy, amint az Európai Unió megállapítja, hogy közösségi jogba ütközik, úgy valóban vissza kell fizetni az érintett munkavállalók által befizetett pénzt. Ha önként nem, akkor bírósági végzéssel. Ez esetben elég lesz legalább 1 precedens per, ami irányadó lesz. A törvényt pedig a jelen formájában meg kell majd változtatni. A továbbképzéssel nincs baj, de, amikor már van egy OKJ-s bizonyítvány, és a vagyonőri igazolvány, akkor ne írjanak már elő még egy fizetős terhet, ami kizáró oka lehet a munkavégzésnek. Ami az EU szemét szúrja, az kb. azonos a kötelező kamarai tagság elleni panasszal, vagyis, lényegében több szempontból is diszkriminatív, amit az EU minden szempontból elutasít, és tilt. A kötelező kamarai tagság esetében is több milliárdos bírságot kellett kifizetni, várhatóan most is ez lesz (ha csak nem lesz kormányváltás), mivel nem a közösségi érdekek diktálnak, hanem az egyéniek. Velünk nem egyeztetnek érdemben olyan kérdésekben, ami a munkavállalókat érinti, amit szintén elutasít az Európai Unió, és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet egyaránt. Visszatérve a lényegre, nem feltétlenül igaz, hogy nem kapja vissza a pénzét az, aki már befizette a csekket, mert az EU határozata után lesz egy hivatalos papír, amire hivatkozva a Bíróságon vissza követelhető.

Re: Kaszó

Kiss Zoltán FVSZ Elnök,2013.12.26 10:30

Kaszó igazad van de sajnos ebbe a szakmába sokan sírnak, de ha beszélni kell hallgatnak. Bele mennek mindenbe csak hogy ne vesszék el az állásukat. Panaszkodni tudnak. A vizsgáról meg annyit, hogy várni kell. Ha netalán lenne úgy 5-600 fő vagyonőr aki merné vállalni akkor lehetne egy csendes tüntetést szervezni a BM elé.
Természetesen a szakszervezet az harcol a vizsgák miatt ép ezért még több tagnak kellene leni. A kamara elnöke nagyon szeretné vissza állítani a kötelező kamarai tagságot.

Gondolkozzatok el és minnél többen legyetek tagok.

átállás

Horváth Zsolt,2013.12.03 08:04

A nemrég még hazájukat "szolgáló", meglett korú nyugalmazottakból, lám mi lett? Átálltak arra az oldalra, amit hosszú-hosszú évtizedeken át kergettek.

Válasz

FVSZ,2013.11.28 21:49

Napi 6 órás bejelentés esetén legalább napi 6 órát kell biztosítania (egy héten 5 munkanappal számolva). Ez havonta 120 óra, amit Ön is leírt.

3355 Kápolna

Sz László,2013.11.24 06:12

6 órás bejelentett munkaviszony esetén a munkaadó köteles e az adott hónapra járó munkaórát biztositani? Például november hónap 20 munkanapos,tehát 20x6=120 óra.Tisztelettel Sz László

3355 Kápolna

Szilágyi László,2013.11.22 08:19

Köszönöm a válaszukat.Tisztelettel Sz.László

3355 Kápolna

Szilágyi László,2013.11.21 09:08

Készenléti jellegű személy-és vagyonőri munkakörben részmunkaidőben (napi 6 órában),határozatlan időre alkalmazza.( Munkaszerződés részlete )
Kérdésem,hogy havi szinten,hány
munkaórát kell a munkáltatónak biztositani havonta.Október hónapban 192.ledolgozott órám volt,ebben a hónapban eddig 11.óra van ledolgozva,és ehez jön még remélhetőleg 21.óra.Összesen 32 ledolgozott óra lessz,amiért fizetnek 14.080.Ft-ot,amiből megélni nem lehet.Kérésemre 10-ig nem dolgoztam, a területvezetőm azt mondta,hogy akkor szabadság lessz irva. Szabadság viszont csak papiron van,azért nem fizetnek,mintahogy az éjszakai ledolgozott 9-órát is csak pótlék nélkül,440.Ft-al számolták el.Tisztelettel várom a válaszukat Szilágyi László Bizt őt

Re: 3355 Kápolna

FVSZ,2013.11.21 19:05

Ha napi 6 órára van bejelentve, az havonta átlag 120 órára jön ki, az felett túlóra pótlék köteles.
Itt viszont felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy RÉSZMUNKAIDŐBEN NINCSEN KÉSZENLÉTI JELLEGŰ MUNKAKÖR!!! (Így járnak a pótlékok)
Ha papíron felvan tüntetve a szabadság kiadása, de pl. az őrnaplóban, vagy máshol benne van, hogy dolgozott, akkor okirat hamisítás, és csalás bűntette valósult meg (a hivatalokat szándékosan megtévesztik valótlan tartalmú dokumentumokkal), amit jelenteni kell az Ügyészségnek a bizonyítékokat meg eljuttatni nekik.

Bűnszervezetben csalt egy tatabányai örző-védő társaság

FVSZ,2013.11.14 13:08

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága befejezte a nyomozást egy tatabányai cégcsoport ügyében, mely őrzés-védelemmel, valamint munkaerő-közvetítéssel foglalkozva összesen 3,7 milliárd forint adót és egyéb járulékot csalt el az államkasszából – mondta el a szervezet sajtóreferense az MTI-nek.

Ráskai Rita tájékoztatása szerint a nyomozás két évig tartott, 400 házkutatás során 369 millió forint értékben foglaltak le bankszámlákat, gépkocsikat és ingatlanokat. Az eljárás során 24 személyt vettek őrizetbe. A bűnszervezet vezetői jelenleg is házi őrizetben vannak.

A cégláncolat őrzés-védelmi tevékenységgel és munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet tagcégei között utalták át több körben a társaság bevételeit, amelyekkel szemben indokolatlan költségeket szerepeltettek a könyvelésben. Még azon bevételek egy részét is megpróbálták eltitkolni, amelyek a bankszámláikra érkeztek, tehát dokumentumokkal igazolható a megszerzésük.

A bűnszervezet vezetője által működtetett könyvelő iroda az alcégek részére bizonylatok nélkül könyvelt, a bevételeket a kiállított számlákhoz igazították, a bevallásokban szerepeltetett költségek nem merültek fel. Ezen túl a cégcsoport több ezer személyt foglalkoztatott, akiknek bére után a közterheket nem fizették meg.

A NAV pénzügyi nyomozói több mint 60 ezer oldalas nyomozati anyagot adtak át vádemelési javaslattal a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek. Az elkövetők a bűnszervezetben történő elkövetés miatt akár 16 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

http://biztonsagpiac.hu/bunszervezetben-csalt-egy-tatabanyai-orzo-vedo-tarsasag

Dokumentumfilm ajánló!

Csak az igazat,2013.11.11 13:34

Jelenczki István:-Az igazság soha nem késő 1-3.rész! Bemutatja az MTV,november 12, 14, 19-én.

Kitálalt egy adóellenőr: az adócsaló multiknál és nagyvállalatoknál nem végez érdemi ellenőrzést a NAV

FVSZ,2013.11.10 12:04

Kitálalt egy adóellenőr: az adócsaló multiknál és nagyvállalatoknál nem végez érdemi ellenőrzést a NAV


Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott, a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé. Horváth András, a NAV munkatársa elmondta: az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen. Emiatt az ügyészségen tett feljelentést, és egyúttal a nyilvánosság támogatását is kéri.

Horváth Andrást azonnal leállították, miután visszaélésre utaló nyomokat találtHorváth András elmondta, az adóhivatalnál úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.
Horváth azt mondta, munkája során - amelyben főként a határon átnyúló áfacsalásokat vizsgálta - több esetben tapasztalta, hogy a hivatal vezetősége elnéző a nagy gazdasági érdekérvényesítő képességű multikkal és nagy cégekkel szemben. Az elmúlt években több ügyről is leállították, volt olyan, hogy személyesen kizárták a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

Horváth András adótitkok és üzleti titkok miatt konkrét cégek neveit nem említhette, de az ügyészséghez benyújtott mellékletekben konkrét projektek és eseteket is megemlít. Szerinte a magas magyar áfakulcs miatt nagyon jövedelmező lett az áfacsalás, a nagy cégek pedig ezzel élnek is, amely felett a NAV nagyon gyakran szemet huny. Horváth elmondta, felmondását már beadta a hivatalnál, de még csütörtökön is próbálták visszatartani.

„Tudomásunk van arról, hogy az adóhivatalban a 2007-ben felerősödött és az azóta is tartó visszás jelenségekről számos konkrét jelzés, részletes tájékoztatás érkezett a kormányzat legfelsőbb köreihez, azonban semmilyen érdemi intézkedés nem történt a helyzet megváltoztatására” – jelentette ki a rendezvényen Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

(Kuruc.info - Index - levego.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120120/#ixzz2kEuMn8q4

olvasás

Gyulai János,2013.11.01 12:14

Végigolvasva az összes hozzászólást,arra a megállapításra jutottam,hogy senki nem olvas,hanem inkább felteszi ugyanazt a kérdést kétszázadszor,a kérdést megválaszolják kétszázszor.

Készenléti...

Gyulai János,2013.10.29 10:30

A kérdés a következő: 115000 ft.-os alapbérrel(nem 114000)munkaidőkeretben,készénléti jellegű munkakörben foglalkoztatva a vagyonőrt,kikerüli -e valamiféle kiskapun keresztül a munkáltató a pótlékok és a havi 66 óra ingyenmunka visszaperlési lehetőségét? (természetesen a készenléti jelleg kamu,plusz az őrzést megrendelő Kft. is elvár nemkevés ingyenmunkát a vagyonőrtől,ami szintén nincs benne az "őrutasításban")

Re: Készenléti...

FVSZ,2013.10.29 16:14

Az Mt. 94.§-a szerint a munkaidőkeret tartama legfeljebb négy hónap vagy tizenhat hét lehet, amelynek kezdő és befejező időpontját a munkaszerződésbe bele kell foglalni írásban. Pl. 2013. 06. 01. a kezdő időpont, és 2013. 09. 31. a befejező időpont.
Ha az őrnaplókban egyértelműen benne van, hogy egész évben pl. 24/48-as volt a munkaidő, akkor egyértelmű, hogy nem munkaidő keretet használtak, vagy ha pl. egy bankfiók nyitvatartása szerint dolgozik valaki hétköznap -től 16-ig.
A munkaidő keret nem azt jelenti, hogy ész nélkül lehet a munkavállalókat ingyen dolgoztatni, és alapjába véve idényjellegre volt kitalálva. Pl. amikor nyári szezon van a balatonnál, vagy téli szezon egy sí paradicsomban, akkor sok a munka, és máskor meg alig van. Sajnos a munkaidő keret sok helyen van alkalmazva papíron, és gyakran szabálytalanul van ez is kihasználva, mivel a cégek is cserélődnek, így az időpontok is megújulnak a próbaidővel együtt. A munkavállalók meg nem lépnek fel ez ellen. A készenléti jellegű szolgálatnak meg benne kell lennie a megbízási szerződésben, és az őrutasításba is, és meg kell indokolni, hogy mitől készenléti jellegű a munkakör.
Gyűjteni kell a bizonyítékokat, meg a tanukat, és, ha oda jut a dolog, akkor a hatóságok és a bíróság előtt felhasználni.
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha senki nem vállalná el a törvénytelen és tisztességtelen munkákat, de sajnos ezt a legtöbben nem engedhetik meg maguknak.

Re: Re: Készenléti...

Gyulai János,2013.10.30 14:33

Köszönöm a gyors választ!
Tehát a nagylelkű plusz ezer "bér" nem befolyásol semmit.
A Kft. által elvárt ajándékmunkák ütik az őrutasítást,valamint a készenléti jellegű átveréssel sincsenek szinkronban.

Készenléti szolgálat

Kolléga,2013.10.25 01:45

Egyébként az őrutasításban és a naplóban nem szerepel a készenléti szolgálattal kapcsolatos leírások!

Re: Készenléti szolgálat

FVSZ,2013.10.27 03:16

Akkor nem készenléti jellegű a szolgálat, és rendesen járnak a bérpótlékok.

Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.23 09:37

Tisztelt Szakszervezet!
Engem a mai napon szolgálat váltásnál vártak a kilépő papírokkal,közös megegyezéssel történő felmondással. Volt egy fővállalkozó,aki alvállalkozó által munkaerő közvetítő cégen keresztül foglalkoztatott 4 órás munkaidőben,főállású 8 órás bejelentés mellett.
Mindenféle magyarázat nélkül elküldtek,nem tudták megmondani miért. Említettem nekik hogy ha nem írom alá a papírokat és bírósághoz fordulok mire számíthatok? Azt mondták engem is ugyanúgy meg fognak hurcolni ahogy őket,nag büntetést kapok és nekik sem tenne jót a dolog,inkább írjam alá. Megtettem,aláíratták velem hogy semmilyen követelésem nincs velük szemben és a továbbiakban sem. Így a fővállalkozó felé tehetek bármiféle panaszt dokumentumok igazolásával?2 kicsi gyermek meg egy lakáshitel forog ezzel kockán és itt a tél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm a válaszukat!