Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Elbocsájtás

FVSZ,2013.10.25 14:01

Ha aláírta a papírokat, akkor már nem tehet semmit sem. Ott kellett volna hagyni őket, és azt mondani, hogy viszlát a Bíróságon. Pontosan jól tudták, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben van, és ezt sikeresen ki is használták. Össze-vissza hazudoztak, Ön meg elhitte, és tudatosan belesétált a csapdájukba. Esetleg annyit tehet, hogy a szabálytalanságokat jelzi írásban a Munkaügyi Felügyelet, az Adó Hivatal, és a Rendőrség felé.

Elbocsájtás

Csak az igazat,2013.10.24 19:46

Tudomásom szerint ez az aláiratott nyilatkozat,ha 30.napon belül lépsz megtámadható! Kérdés/többek között/ havi hány órát dolgoztál ténylegesen? és a készenléti jellegü szolgálat feltételei fennálltak-e? /4.órás bejelentés,napi 8.óra munkánál=Semmiképpen! Az őrnaplót,jelenléti ivet,szolgálat vezénylést,őrutasitást... lemásoltad-lefényképezted,hogy bizonyithassd mikor,mettől-meddig dolgoztál,etc...A munkaügyi biróságon a leirtak alapján,nem sok bajod lehet! Szerintem,ha szakszervezeti tag vagy, mielöbb hivd fel az elnököt és kérd a segitségét!

Elbocsájtás

Csak az igazat,2013.10.24 16:08

Tudtommal a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésének aláirása után,30.napon belül még keresettel fordulhatsz a Munkaügyi Birósághoz! Pl.megtévesztés,....jogcimen! Azonban lényegesen hátrányosabb helyzetből indulsz,mintha nem irsz alá elözőleg semmilyen papirt! /A munkáltatód szándékosan hozott az általad leirt "helyzetbe"! Ez az egyik legjellemzőbb taktikájuk......................./

Re: Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.24 18:16

A végén van egy olyan kitétel,hogy nyilatkozatot irattak alá velem hogy továbbiakban semmilyen követelésem nincs,sem anyagi sem egyéb.Mindenféle egyéb követelésről lemondok ezen okirat aláírásával.

Re: Elbocsájtás

Kolléga,2013.10.24 18:39

Meg ugye a mellet hogyan forduljak bírósághoz,ha 4 órás bejelentés mellett a járandóságot 37ezer,kb számlára elküldik a többit köztudott,hogy borítékolják,erről is iratnak alá veled papírt hogy átvetted. Ezek után a bíróságon ugye elmondom pontosan hogy fizettek mert nem tagadhatom le,biztos nem dicsérnének meg,pénzbüntetést kapnék én is jócskán jogtalan pénz felvétel címen? Vagy ezt ők készenléti munkakör jelleggel túlórának elírják? De akkor szerepelnie kellene a havi bérelszámoló papíron,ha pedig nem szerepel akkor fekete pénz? Ezt pontosabban vki el tudná mondani,írni miként zajlana?

Elbocsájtás!

Csak az igazat!,2013.10.24 10:13

Na,ilyen mentalitásu és jellemü vagonőrből áll jellemzően a szakma! MINDENKI TANULJON BELŐLE! Elöszőr elsőre/időt-tanácsot sem kérve,/aláirja a számára teljesen hátrányos feltételeket tartalmazó munkaszerződés megszüntetését,majd ezután kéri a szakszervezet segitségét.../Aktuális:-Te sem leszel 56.örököse-zászlóvivője/Megaláztak,hazudtak neked és jogtalanul elbocsátottak! Te meg ugy viselkedsz, mint a tudatlan birkak! A kicsi gyerekeid+lakáshiteled a Te fatális hibádból került veszélybe.../Ugyanis amennyiben megtagadod az aláirást és azonnal szakszervezeti segitséget kérsz, valamint munkaügyi birósághoz fordulsz/végső esetben/ Te és a családod nem kerül az általad vázold helyzetbe!!! LÁTNI-SZENVEDNI-OKULNI!

KÉSZENLÉTI JELLEGŰ SZOLGÁLAT

FVSZ,2013.10.19 07:36

Tisztelt Kollégák!
A készenléti jellegű szolgálat ott kezdődik, hogy a megrendelő és a fővállalkozó is készenléti jellegű szolgálatra kötnek megbízási szerződést.
Természetesen meg kell indokolni, hogy konkrétan mitől készenléti jellegű a szolgálat?
Utána az őrutasításba is bele kell foglalni ezt, és az őrnaplót is úgy kell vezetni.
Kormányváltás esetén a készenléti jellegű szolgálat el lesz törölve, tehát már nem sokáig marad ez a kényszer-ingyen munka legális, és utána várhatóan minden túlóráért pótlékot kell majd fizetni alapból.

8 órás munkaidő

Gábor,2013.10.10 12:44

Tisztelt Szakszervezet!

24/48-ba járok vagyonőrként és 8 órás teljes munka idő készenléti jellegel vagyok bejelentve. Érdeklődnék hogy milyen bérpótlékok, juttatások járnák törvényesen? Előre is köszönöm válaszuk!

Re: 8 órás munkaidő

FVSZ,2013.10.11 07:17

Ha fenn állnak a készenléti jellegű szolgálat tényleges feltételei, akkor nem járnak pótlékok, egyébként meg 50%-os túlóra pótlék, és 15%-os éjszakai pótlék az jár, valamint az éves fizetett szabadság. Ha tényleg készenléti jellegű a szolgálat, akkor sajnos semmi nem jár, és 174 órán felül minden hónapban ingyen dolgozol le minimum 66 órát, vagy még többet. Ez a modernkori jobbágy munka, amikor éhbérért dolgozik az ember, vagy amikor ingyen munkára köteleznek legálisan. Ez ügyben már folyamatban van az Ombudsmannál a vizsgálat, hogy el legyen törölve a készenléti jellegű munkakör.

Re: Re: 8 órás munkaidő

Gábor,2013.10.14 11:56

Hm.. ketten vagyunk egy szolgálatban 24ből 24 csekkolás( azaz 1 ember 2 óránként megy) alvás nincs/nuku nem lehet ha bealszol és elkapnak(magyarán ellenőrzés) akkor ködbéreznek.. fizetett szabadság nincs. Ebből adódóan gondolom nem készenléti jellegű a szolgálat gondolom én..

4 órás munkaidő

Kolléga,2013.09.25 15:04

Érdeklődnék,hogy 4 órában dolgozom,milyen bér jár erre az óraszámra ill. bér pótlékot kaphatok e?! Ha igen mennyit kellene keresnem? Köszönöm

Re: 4 órás munkaidő

FVSZ,2013.09.27 18:56

4 órás munkaidőre bruttó 57.000 Ft, nettó 37.000 Ft jár egy hónapra.
Bérpótlék esetében legfeljebb az éjszakai műszakra jár 15% este 22:00 és 06:00 között. Ha havi 80 óránál többet dolgozol, akkor jár az 50%-os pótlék + szabadnap, vagy 100%-os túlóra pótlék.

Re: Re: 4 órás munkaidő

Kolléga,2013.10.07 14:06

Köszönöm a válaszát.

debrecen

sanyi,2013.09.22 16:39

írjátok alá a petíciót mindenki a 340 ft óra bérel kéne nekik foglalkozni nem pedig, hogy hogyan tudnak minket lehúzni elég ha a vállalkozók lehúznak minket. http://www.peticiok.com/ne_szivd_a_vagyonr_veret_menj_el_dolgozni

A 2013. július 1-jén hatályba lépett 2013. évi C. törvény alapján a NAV nyomozóhatósági jogkörébe utalt bűncselekmények!

FVSZ,2013.09.05 14:24

A 2013. július 1-jén hatályba lépett 2013. évi C. törvény alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóhatósági jogkörébe utalt bűncselekmények
•nemzetközi gazdasági tilalom megszegése (Btk. 327. §),
•nemzetközi gazdasági tilalom megszegése feljelentésének elmulasztása (Btk. 328. §),
•haditechnikai termékkel vagy szolgáltatással visszaélés (Btk. 329. §),
•kettős felhasználású termékkel visszaélés (Btk. 330. §),
•orgazdaság, ha vámellenőrzés alól elvont nem közösségi árura vagy jövedéki adózás alól elvont termékre követik el (Btk. 379. §),
•bitorlás (Btk. 384. §),
•szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése (Btk. 385. §),
•védelmet biztosító műszaki intézkedés kijátszása (Btk. 386. §),
•jogkezelési adat meghamisítása (Btk. 387. §) és iparjogvédelmi jogok megsértése (Btk. 388. §),
•társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés (Btk. 395. §),
•költségvetési csalás (Btk. 396. §),
•költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása (Btk. 397. §), jövedékkel visszaélés elősegítése (Btk. 398. §),
•számvitel rendjének megsértése (Btk. 403. §),
•csődbűncselekmény (Btk. 404. §), engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység (Btk. 406. §),
•versenytárs utánzása (Btk. 419. §),

továbbá
a fenti bűncselekményekkel összefüggésben elkövetett:
•közokirat-hamisítás (Btk. 342-343. §),
•hamis magánokirat felhasználása (Btk. 345. §),
•egyedi azonosító jellel visszaélés (Btk. 347. §),
•bélyeghamisítás (Btk. 391. §),
•pénzmosás (Btk. 399-400. §)
•és a pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása (Btk. 401. §).

AKINEK A FENTI BŰNCSELEKMÉNYEK KÖZÜL KONKRÉT TUDOMÁSA VAN, HOGY HOL, ÉS KIK KÖVETIK EL, ÉS RÉSZLETES INFORMÁCIÓKKAL TUD SZOLGÁLNI, AKÁR NÉVTELENÜL IS, DE TEGYE MEG A BEJELENTÉST!

http://www.nav.gov.hu/nav/bunugy/buncselekmenyek/buncselekmenyek.html

ADÓCSALÓT KERESTEK: FEGYVERRAKTÁRRA LELT A NAV

FVSZ,2013.09.05 09:07

Felgöngyölítették Magyarország történetének egyik legnagyobb szabású bűncselekményét. Tízezer embert károsított meg és több milliárdos kárt okozott egy bűnszervezet, melynek tagjaira kedden csapott le az adóhivatal és a rendőrség. Az országos razziában 14 megyében, 320 helyszínen ütöttek rajta a tagokon.

A Terrorelhárítók fogták el a bűnszervezet 23 irányítóját és tagját. Az ország háromnegyedét érintő akcióban csaknem ezren vettek részt: rendőrök, TEK-esek, pénzügyőrök. A házkutatásokon a bűnszervezet egyik vélt irányítójának otthonában valóságos fegyverraktárra leltek a nyomozók. Számlákat, autókat és készpénzt is lefoglaltak, jelentős értékben.

„A készpénzfoglalás több mint 100 milliós eredményt hozott, de nem csak forintot, hanem 97 ezer dollárt, 37 ezer eurót és más pénznemekben talált bűnös vagyont jelent” – mondta Balázs Zsolt, a NAV észak-magyarországi bűnügyi igazgatóság igazgatója.

Az őrizetbe vett 23 személyt költségvetési csalással, pénzmosással, közokirat-hamisítással, sikkasztással, csődbűncselekménnyel és számvitel rendjének megsértésével gyanúsítják.

A rendőrök csaknem öt éve arra figyeltek fel, hogy egy Heves megyei településen azonos helyszínre több céget jelentettek be, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet nem folytattak. Egy idő után világosan látszott, hogy egy cégtemetőről van szó, amelyben csaknem 500 vállalkozást adtak-vettek több szálon is, melyek végül gyakran ukrán, román és szerb strómanoknál kötöttek ki. Ezzel jelentős összegű adót és járulékot nem fizettek be.

A csoport másik tevékenysége ILLEGÁLIS MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS volt. ŐRZŐ-VÉDŐ, takarító-, fuvarozócég dolgozóit szervezték ki a munkaerő-kölcsönző cégekbe.

„158-160 cég került a látókörünkbe, akik 10 ezres nagyságrendben foglalkoztattak dolgozókat, akik után a járulékokat nem fizették és az így keletkezett hasznot csalásokkal tüntették el a számlájukról” – mondta el Nagy Zsolt, a heves hegyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Ezzel az államnak és az érintett munkavállalóknak is kárt okoztak. A kár több milliárd forintra tehető, 51 cégnél 443 millió forint az adóhiány. Kifejezetten erre a célra létesített könyvelőirodák is segítették a rendszer működtetését.

A 23 gyanúsítottat holnap helyezhetik előzetes letartóztatásba, de a rendőrök szerint további gyanúsított őrizetbe vétele is várható.

FORRÁS: http://www.atv.hu/belfold/20130904-adocsalot-kerestek-fegyverraktarra-lelt-a-nav

ZER NYOMOZÓVAL SZÁLLT RÁ A CÉGTEMETŐRE AZ ADÓHIVATAL!

FVSZ,2013.09.04 20:54

Nagyszabású akció keretében számolt fel a NAV a rendőrséggel közösen egy országos cégtemető hálózatot. Kedden ezer nyomozó tartott házkutatást 300 helyszínen, aminek során 23 embert vettek őrizetbe.
Egy egész országot lefedő bűnszervezetet számolt fel a NAV a rendőrséggel közös akcióban. Kedden hajnalban ezer nyomozó 300 helyszínen tartott házkutatást, aminek során 23 embert vettek őrizetbe, 100 millió forintot, 80 személyautót és ékszereket foglaltak le, valamint 200 bankszámlát zároltak.
A bűnszervezet több mint 500 takarító, fuvarozó és ŐRZŐ-VÉDŐ CÉG eltüntetésében vett részt. A rengeteg embert foglalkoztató cégek nem fizettek járulékot alkalmazottaik után, majd, amikor az adóhatóság felfigyelt erre, a cégeket ukrán, szerb és román állampolgárok nevére írták át. Az ügyben költségvetési csalás, pénzmosás és egyéb bűncselekmények miatt folyik az eljárás.
FORRÁS: http://www.atv.hu/belfold/20130904-ezer-nyomozoval-szallt-ra-a-cegtemetore-a-nav

Válasz

FVSZ,2013.09.04 20:53

Tisztelt "Egy a sok közül"!

Az Európai Bizottság már kb. 3 hónapja vizsgálni kezdte a vagyonőrök kötelező továbbképzésének rendszerét, beleértve a jogszabályokat is.
Mivel a kötelező kamarai tagságot is csak évek múlva sikerült megszüntetni, ezért várhatóan ezt se pár hónapos munkával lehet megváltoztatni.
Hamarosan a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet is közbe fog lépni az áldatlan állapotok miatt a szakmát érintően, de ezek sajnos időbe tellnek.
Ha a vagyonőrök egységesen összefognának, és senki nem végezné el a tanfolyamot, akkor már rég visszavonták volna ezt az egészet. Jelenleg nem, hogy a vagyonőrök nem fognak össze a saját érdekeiért, hanem az egész magyar társadalom nem fog össze, hogy változtassanak a saját sorsukon, és inkább tűrnek. A jövő év május végéig van hivatalosan határidő, addig senkit se érhet hátrány.

Mikor lesz vége?

Egy a sok közül,2013.09.03 08:20

Tisztelt Kiss Zoltán úr!

Még a tavasszal beszéltünk telefonon a kötelező továbbképzésről.
Akkor azt mondta nekem, hogy ne kapkodjunk és egyenlőre várjunk a tanfolyam elvégzésével.Mert, hogy alkotmány és EU alaptörvény ellenes ez a formája, és folyamatban van ennek a törvénynek a megvétózása éppen ezek miatt.
Ezért kérdezem én TISZTELETTEL, hogy most hol tart ez az ügy???
Ugyan is a munka helyemen már írják össze a neveket a tanfolyamon való részvételhez.
Válaszát előre is köszönöm!

Petició-Összefogás!

Csak az igazat,2013.08.11 17:56

Google : "NE SZIVD A VAGYONŐR VÉRÉT! MENJ EL DOLGOZNI! " PETICIÓ és FÓRUM Kezdödő régóta kivánatos szakmabeli kohézió...,több mint két ezer vagyonőr aláirásával megtámogatva! REMÉLEM:ŐSSZEL vonulunk a parlament,a belügyminisztérium,etc... elé! Akár a diákok tették-tehették,spontán végig a fővároson.............................................................................