Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

FVSZ,2012.11.05 22:02

Tisztelt Polux!
A tényleges, és a törvényes órabér közötti különbözetet, a műszak és túlórapótlékokat, az éves szabadságokat a megyei Munkaügyi Bíróságon lehet követelni.
Nagyon fontos, hogy azonnal fotózzon le, vagy fénymásoljon le a munkavégzés helyén minden egyes őrszolgálati dokumentumot (őrutasítás, őrnapló, eseménynapló, jelenléti ív, munkaidő-beosztás, munkaszerződés, havi bérjegyzék, egyéb papírok, kitűzők, stb.), és jó, ha meg van néhány (volt) munkatárs elérhetősége is tanúnak.
A szakszervezet elsőkörben megpróbálja békés úton rendezni a problémákat, de az elbocsátástól számítva 30 napon belül Bíróságra kerül az ügy, ha addig nem rendeződnek a dolgok. Ezen kívül lehet az ügyből külöféle hatósági ellenőrzések sorozata is számos őrzési címen az országban.
3 évre visszamenőleg lehet perelni az elmaradt járandóságokat.
Lehetőség szerint érdemes mielőbb egyeztetni, az elérhetőségek a bal oldali menüben megtalálhatóak.
Az FVSZ viszont kizárólag az aktív tagsággal rendelkezők számára tud érdemben segíteni, ehhez kell a belépő nyilatkozat kitöltése és elküldése, az éves tagdíj befizetése, egy meghatalmazás letanúzva, és maga a részletes panasz leírás.

golevka100@gmail.com

polux,2012.11.04 14:31

Kutyás őrként már több mint egy éve dolgozom egy biztonsági cégnél.
Órabér 460 Ft.
Havi 240 óra pihenő idő nincs,de rengeteg az ellenőrzés.
A munka ruhát saját pénzből kellet kifizetni.
Az állásom már így is labilis mert vissza mertem pofázni.
Úgy halottam hogy az órabérem elmarad a törvény által előírt órabér átlagtól.
Mit tudnék tenni azért hogy ha már el kell majd mennem a cég se érezze jól magát.Válaszukat Köszönöm.

Köszönöm.

Zack,2012.10.26 21:49

Köszönöm a gyors választ, az órabérre egyébként 420 nettót mondtak, és a munka sem éppen az a tv nézős változat, úgyhogy egy kicsit bizonytalan vagyok. Mindenesetre megpróbálom aztán ha nem bírok ráállni akkor max otthagyom.

Válasz: Pihenőidő, munkarend

FVSZ,2012.10.26 20:01

Tisztelt Zack!
A munkáltató elvileg köteles lenne a lehető legjobban megszervezni a munkarendet, ami a műszakokat illeti, de sajnos törvényileg nem tiltott ez a mód, amit itt leírt. Sajnos máshol is csinálják ezt, hogy mi értelme van, azt nem tudom, mert csak az embereket készítik ki vele, hiszen a szervezetnek rá kell állnia egy adott műszakra, és azt meg kell szoknia. Ez az össze visszaság viszont biológiailag borítja fel az egész emberi szervezetet, ami hosszútávon nem egészséges.
Havi 174 óra felett jár a 621 Ft-os 2012. évi garantált bérminimumra az 50%-os túlóra pótlék, és a 30%-os éjszakai műszakpótlék este 18 és reggel 06 óra között, ha ekkor van a munkaidő. Kizárólag a 24 órás szolgálatnál van lehetőség arra, hogy 240 óráig is csak a 108.000 Ft-ot adhassák meg a munkáltatók, de ennek az a feltétele, hogy 2 ember van egy szolgálatban, és mind a kettőnek (persze nem egy időben) fenn álljanak a készenléti jellegű szolgálat feltételei, ami azt jelenti, hogy a teljes 24 órás munkaidő egy harmadában (azaz 8 órán keresztül) megszakítás nélkül aktívan pihenhessen a munkavállaló (rendszerint este 22 és reggel 06 óra között). A 2 ember nem feltétel, de, ha történik egy rendkívüli esemény, akkor valakinek toppon kell lennie. Ha 240 óránál többet dolgozik valaki, és készenléti jellegűa munkakör, akkor az már pótlék köteles. Egyébként egy hónapban legfeljebb 240 órát lehet dolgozni papíron.
A kötelező legkisebb órabér az minden esetben nettó 515 Ft, ill., bruttó 621 Ft személyialap órabér, ami a 174 órára jár.
A 12 órás munkaidő után törvényes a 2 pihenő nap, sőt még az 1 nap is. A minimális pihenőidő jelenleg a 11 óra a két szolgálat között, ha azok nem többek, mint 12 óra.
Amit javaslok, hogy az ilyet mielőbb ott kell hagyni, mert az össze visszaság miatt a szervezet kikészül hosszú távon. Vagy legyen egy hét nappalos műszak, és egy hét éjszakai.

Pihenőidő, munkarend.

Zack,2012.10.26 04:17

Tiszteletem!
Egy olyan állásra jelentkeztem ahol 12 órás munkarendben kell dolgozni 2 napot nappali munkarendben és 2 napot éjszaka. Erre két szabadnap jutna. Szóba került, hogy a szabadnapokat a váltások között adnák ki, de így csak egy összefüggő szabadnapom lenne ami azért nem a legjobb. Ezt megtehetik vagy biztosítani kell a 48 órát? 240 óra esetén mennyi a minimális nettó bér?

Válasz

FVSZ,2012.10.10 19:49

Kedves Kolléga!
Havi 174 óra munkavégzésig jár a bruttó 108.000 Ft, azaz bruttó 621 Ft, nettó 515 Ft-os órabér.
Amennyiben 240 óráig foglalkoztatnak, és a 24 órás szolgálatban van tényleges lehetőség arra, hogy 8 óra egybefüggű aktív pihenés legyen a vagyonőr számára, akkor törvényes, hogy nem fizetnek rá pótlékot. Ám, ha 8 óra aktív pihenés nincs, akkor már jár a pótlék. Tehát nem lehet se járőrözés, se check-olás, se rádión bejelentkezés, meg ilyenek.
A nettó 350, és 400 Ft-os órabér így törvénytelen, mert nem éri el a munkabér törvényes mértékét.
Ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy, ha nincs jobb, akkor addig is ellehet vállalni, és, ha esetleg valamiért jogtalanul elbocsátanak, akkor a Munkaügyi Bíróságon utólag 3 évre visszamenőleg is lehet perelni a munkáltatót (órabér különbözet, 50%-os túlóra pótlék, 30%-os műszak pótlék, éves fizetett szabadság, 12 havi távolléti díj, ha jogellenes az elbocsátás, a különböző levonogatások, stb.)
Ami nagyon fontos, hogy amikor valaki egy új céghez, vagy új munkavégzés helyére kerül, akkor erősen ajánlott a saját védelmének érdekében, hogy minden egyes szolgálati dokumentumot (őrutasítás, őrnapló, eseménynapló, jelenléti ív, munkaidő-beosztás, munkaszerződés, különféle utasítás a megbízók és a főnökök részéről, havi bérjegyzék, stb.) le kell fénymásolni, vagy lefotózni, hogy a munkavállaló be legyen biztosítva a kizsákmányolás és a kiszolgáltatottság ellen!
A Munkaügyi Bíróság, a Munkavédelmi és a Munkaügyi Felügyelőség, az Adó Hivatal, a Rendőrség, és az Ügyészség jogosult arra, hogy ezekbe bármikor beletekintsen (de csak Ők, és a jogi képviselők!).
A Gemenc Security Kft rajta van a feketelistán (mintha meglepő lenne az ilyen a szakmában), és a cégnyilvántartás szerint belföldi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárok a tulajdonosai.
Ha nincs jobb, akkor érdemes elvállalni, később meg lehet bármikor munkahelyet váltani.

Re: Válasz

Kemenczei,2012.10.11 15:42

Köszönöm válaszaikat! Sokat segítettek.
Üdv:

köszönet válasz, újabb kérdés

Kemenczei,2012.10.09 21:39

Érdemes-e elvállalni alkalmazotti jogviszonyban egy ipari objektum őrzését 12 órás műszakokban 24/48, vagy 48/72 munkarendben.Pihenőidőket biztosítanának. Munkaruhát biztosítanak, azonban az első három hónapban nettó 350 Ft/óra, a negyedik hónaptól pedig nettó 400 Ft/óra az ajánlat, azaz nettó 84 000 Ft fizetést ajánlanak az első 3 hónapban a negyedik hónaptól pedig nettó 96 000 Ft-ot fizetnének munkabérként. Elméletileg 20 munkanap, azaz havi 240 óra elméletileg az elvárás. Műszakpótlékot nem fizetnének. Őrzés az van éjszaka is. A Gemenc Security Kft.-ről van szó. Kérdés érdemes-e ilyen feltételek mellett elvállalni a munkát? Menyire törvényes ez?

Válasz órabérre

FVSZ,2012.10.08 21:33

515 Ft a személyi alap órabér havi 174 óráig. A 174 óra fölött, epdig túlóra köteles (50%), ill., a 18:00 és 06:00 óra közötti ledolgozott órák után 30%-os műszak pótlék is jár.
Ha a teljes munkaidő egy harmadában ténylegesen lehet aktívan megszakítás nélkül pihenni, akkor semmilyen pótlék nem jár 240 óráig havonta.

kérdés nettó orabér

Kemenczei,2012.10.07 19:46

"Jeleleg bruttó 621 Ft a kötelező legkisebb órabér" Ennek mennyi a nettója?

Válasz: Ro77er

FVSZ,2012.09.09 07:29

Kedves Kolléga!
A 24 órás szolgálat után általában 48 óra pihenő jár, de ideiglenesen lehet 24 óra is, ha indokolt. Ha a 24 órás munka alatt van lehetőség 8 órát egybe aktívan pihenni, akkor a havi maximum 240 óráig jár a mindenkori garantált bérminimum, ami most bruttó 108.000 Ft. Ez általában 24/48-as készenléti jellegű szolgálat. Ha a pihenési lehetőség meg van, akkor 240 óráig jár a garantált bérminimum 240 óráig. Ha nincs pihenési lehetőség, akkor túlóra és műszakpótlék köteles, ami jár. Ez esetben a bruttó 108.000 Ft 174 órára jár, és nem 240 órára, és minimum 2 egész pihenő nap jár a 24 órás munka után. Vagy a másik lehetőség, ha a cég nem akar túlórákat fizetni, és pihenési lehetőség sincs, akkor 24/72-es lehet a szolgálat, és 174 órára fizeti a garantált bérminimumot. Jeleleg bruttó 621 Ft a kötelező legkisebb órabér, az alatt törvénytelen.
A formaruhának a költségeit kizárólag akkor követelhetnék (és nem levonhatnák), ha a munkavállaló szándékosan okoz benne kárt. Egyébként számlával kell igazolni, hogy a ruha darabjai mennyibe kerültek, és nem hasra ütésre mondanak be egy összeget. Önkényesen levonni a munkabérből kizárólag jogerős bírósági határozattal lehetséges a törvényben meghatározott okokból és módon. Ha a munkáltató megcsonkítva adja oda a fizetést, akkor sikkasztást követett el, mert nem teheti meg. Másrészt a formaruhát térítés mentesen köteles biztosítani a munkavállalónak. Az utazási költséget Budapesten kívüli utazás esetén a teljes költségnek 80-85 %-át kötelesek megtéríteni számla ellenében.
Összefoglalva:
- 240 óráig, ha szolgálatonként egybe függő aktív 8 órás pihenésre van lehetőség, akkor törvényes a 84.200 Ft. Ha nem valósulnak meg a feltételei, akkor törvénytelen, és a 24 órás munka után legalább 48 óra jár. Ha nincs pihenő, akkor kötelesek kifizetni a túlórákat, a garantált bérminimum betartása mellett.
- A formaruhának árát meg nem vonhatják le. Bármilyen követelése van a munkáltatónak, azt külön kell követelnie hivatalosan, és minden kárát bizonyítania kell, hogy a munkavállaló szándékos magatartása okozta. Munkabérből önkényesen levonni TILOS!!!

A munkabérből való önkényes levonásokat, az órabér különbözetet, a bérpótlékokat, fizetett szabadságokat utólag is ki lehet fizettetni a céggel a Munkaügyi Bíróságon.
Javaslom, hogy a saját érdekében fényképezzen le, vagy fénymásoljon le minden egyes őrszolgálati dokumentumot (jelenléti ívek, munkaidő beosztások, őrutasítások, esemény naplók, őrnaplók, munkaszerződések, havi bérjegyzékek, kilépő papírok, kitűzők, stb.).

Ha hivatalosan belép a szakszervezetbe, akkor érdemben is tudunk segíteni úgy, hogy a panaszos kilétét nem fedjük fel értelem szerűen.

Jólétet hazudnak, de mi nyomort látunk

FVSZ,2012.08.21 19:39

Jólétet hazudnak, de mi nyomort láttunk

http://www.stop.hu/belfold/joletet-hazudnak-de-mi-nyomort-lattunk-fotok/1075568/

VÁLASZ Székesfehérvár

FVSZ,2012.08.12 19:37

Tisztelt Ferenczy Attila Úr!
A formaruhának a költségeit a munkadó nem vonhatja le, mert azt térítésmentesen kell biztosítani a munkavállalónak.
A munkabérből való önkényes levonás egyenlő a sikkasztással! Ezt a törvény bünteti, ha jelentik.
A munkabérből kizárólag a Bíróság jogosult jogerős határozattal, és csak a törvényben meghatározott módon és okokból.

Székesfehérvár

Ferenczy Attila,2012.08.12 09:26

Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy a munkaadónak jogában áll-e a munkavégzéshez előírt, részemre átadott saját logo-s formaruha, saját maga által szabott árát a fizetésemből visszatartani?
A válaszokat a ferenczya@vipmail.hu címen nagyon várom és hálával fogadom.
Köszönettel

BP VÁLASZ

FVSZ,2012.07.25 19:59

Kedves Sanci!
Teljesen törvénytelen a kamarai tagság megkövetelése. Ha igaz, amit leírsz, akkor úgy tudunk segíteni, hogy, ha az, aki ott dolgozik belép hozzánk, írásba adja a panaszát, és mi eljárunk.
Értelem szerűen orvosolható ez a probléma, de ahhoz az kell, hogy az érintettek írásba adják, és belépnek a szakszervezetbe, ahogyan a törvény előírja.

BP

sanci,2012.07.24 21:37

Van egy Kormány rendelet miszerint a senkit sem lehet kötelezni a KAMARAI tagságra.Ennek ellenére a BIZALOM RT szerzödésben írta elő a tagságot.Arra hivatkozik hogy ezt a K&H bank írta nekik elő.Mivel a G4S kirugta a K&H bank ígaz 8-10 évig élvezte hogy az őröket gyötörjék persze ezt jó pénzért.Egy szemét korupt társaság volt,most ugyanezt csinálják megint csak jó pénzért.Tehát a K&H bankos őrök fizetnek kamarai dijat.

Re: gggggg@freemail.hu

kiss zoltán,2012.05.08 17:54

Kérlek hívj fel !

gggggg@freemail.hu

András,2012.05.03 21:21

Nem munkaruha címén vonják le, ugyanis az törvénytelen, hanem dolgozói előlegként, dolgoztam a Wini securitynél ennél mocsokabb szemét cég nem létezik

Re: gggggg@freemail.hu

kiss zoltán,2012.05.08 17:53

Kérlek hívj fel !

Re: gggggg@freemail.hu

kiss zoltán,2012.05.08 17:54

Kérlek hívj fel !