Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

VSZSZ. Nádas Mihály

Hubay János (MDDSZ),2012.03.01 17:03

http://biztonsagpiac.hu/vszsz-vegleg-eltorolni

2060 bicske

kovács lászló,2012.02.09 14:10

Érdeklődnék a garantált minimálbérről ,hogy a cégem havi 108000ft minimálbért akar adni 240 órára.
Kérdésem,hogy a 108000tf garantált minimum bérért hány órát kell dolgozni
ha 24/48ba mint biztonsági őr dolgozom,metr én a törvényt ugy értelmezem,hogy havi 174órára járna a 108000ft bruto+éjszakaipotlék minden 22-06órára.

SIGNÁL Biztosító

Hubay János,2012.02.05 19:10

Tisztelt kollega/kollegina

Tájékoztatjuk, hogy a Magánbiztonsági DolgozókDemokratikus Szakszervezet ( MDDSZ ) minden tagjának, leendő tagjának, pártoló tagjának Élet- és Balesetbiztosítási szolgáltatást nyújt. Lényege, hogy a Szakszervezet az éves biztosítási díjat beépítette a szakszervezeti tagdíjba, pontosabban a Biztosítási díjat a szakszervezet átvállalja.
Kérem, hogy tájékozódjon az MDDSZ honlapján.
www.mddsz.eoldal.hu ( biztosítások) menűpont alatt.

Tisztelettel: Hubay János MDDSZ szakmai alelnök.

KÖZLEMÉNY!

MDDSZ,2011.12.13 19:42

KÖZLEMÉNY!


Tisztelt kolleginák, kollégák! Mivel az elmúlt hetek folyamán nagyon sok kérdés és téves szóbeszéd merült fel a 2012.01.01.–től hatályba lépő Vagyonvédelmi tv.-l kapcsolatban így szeretnék egy pár dolgot tisztázni. Az új Vv. Tv. a munkavállaló szempontjából két dolog van ami FONTOS VÁLTOZÁS! A mindenkit érintő „kötelező kamarai tagság” eltörlése, ami nem vagylagos! hanem törvényi szinten nem lehet kötelezővé tenni, illetve a kamarai tagsági igazolvány léte.
NEM LEHET EGY ÁLLÁS BETÖLTÉSÉNEK A FELTÉTELE!

Ha valaki ilyen kifogással találkozik, akkor keresse meg a szakszervezet területi szervezetét és jelentse ott, mert ez sérti az esélyegyenlőség alapelvét, tehát bűncselekmény! A volt és a mostani kamarai tisztségviselők előszeretettel állítanak valótlan dolgokat ezzel kapcsolatban, mert féltik a kis + jövedelmüket+ területi befolyásukat, ez alatt azt értem, hogy a tv. úgy rendelkezik, hogyha területi lebontásban nincs meg a minimum 200 fő tagsági állomány, akkor nem alakulhat meg a területi kamara, hanem az a rész az országos kamara alá fog tartozni. Ha az oktatásra hivatkoznak, akkor tudni kell, hogy a kamarának az új tv. sem ad jogszabályi lehetőséget az oktatásra, csak azt határozza meg, hogy az egyébként is erre jogszabályi feltételekkel rendelkező kamarai tisztségviselő a vizsgáztatásban részt vehet, nem rendelhet el KÖTELEZŐ JELLEGEL továbbképzést általánosságában. A kamarai alapszabály, amit 2012. 03 31. –ig kell újra írniuk, csak az önként vállalt kamarai tagokra róhat ki „kötelezettségeket” a nem kamarai tagokra ezek a szabályok nem érvényesek.
A másik fontos változás az alvállalkozói szabályok megváltozása! Ez a következő képen módosul : a fővállalkozó a MEGBÍZÓ ÍRÁSOS ENGEDÉLYÉVEL csak egyetlen egy alvállalkozóval köthet teljesítési szerződést, ennek a teljesítés helyén is meg kell jelennie, tehát a szerződésnek a szolgálati helyen is ott kell lennie, nem lehet olyan érvekkel élni, hogy a „kisfőnök most vitte be a központba” mert ennek súlyos következményei lehetnek. Ha azt mondják, hogy valaki legyen egyéni vállalkozó mert csak abban az esetben hajlandóak foglakoztatni, akkor azt a tanácsot tudom adni mindenkinek, hogy ne menjen bele egy ilyen kihívásba, mert a vállalási ár az egyéni vállalkozóknál ugyanannyi mint a fővállalkozónál és azt nem adják meg senkinek. Az adóterhek a járulék terhek ugyanúgy érintik az egyéni vállalkozókat, mint minden egyéb vállalkozást. Csak javasolni tudom ezeket, de több éves tapasztalatom azt mutatja, hogy ilyen esetekben mindig a tájékozatlan „munkavállaló jár rosszul és ráadásul még a szakszervezet sem tud segíteni, hiszen nem munkavállalóról szól a dolog hanem vállalkozásról ami nem munkaügyi, hanem polgárjogi ügy. Minden kollégát arra kérek, hogy gondolkodjon el a leírtakon mielőtt bármiként is dönt.


2011-12-13 MDDSZ országos elnöksége nevében
Sipos Endre országos elnök.
Hubay János országos szakmai alelnök

Re: KÖZLEMÉNY!

Kókai István,2011.12.29 16:53

Én ma kaptam meg az új szerződést. A ,,régi,, cég természetesen megszűnt. Az új szerződésben van annyi el nem fogadható rész, hogy nem tudom mit csináljak. Pld: ,,A munkavállaló korábbi munkahelyén-amennyiben munkaviszonya próbaidő alatt azonnali hatályú megszüntetéssel vagy a munkáltató működésével összefüggő okra alapozott munkáltatói rendes felmondással szűnt meg- munkaviszonya megszűnésétől számított hat hónapon belül újabb munkaviszonyt nem létesíthet,, !
Vagy: ,,Az elvégzendő munkára vonatkozó alkalmazási feltételek: kamarai tagság, adott esetben fegyverviselési engedély,,!
És ami a legszebb hogy kölcsön adnak egy másik cégnek !
Utálok már ebben az országban élni !!

Re: Re: KÖZLEMÉNY!

elnök,2012.01.08 11:17

Ha szakszervezeti tag vagy akkor tudunk segíteni.

Re: Re: KÖZLEMÉNY!

elnök,2012.01.08 11:19

Tisztelt Kókai Úr!

Ha szakszervezeti tag vagy akkor tudunk segíteni.